Brumation dormant periode i reptiler

Skjeggete drage

Brugasjon er en sovende periode for reptiler. Som med dvalemodus i pattedyr, slår kroppene sine ned og sparer energi i det kommende året. I løpet av brudens periode kan en reptil ikke spise, drikke, defecate eller flytte i flere uker. Det kan begrave seg helt under jorden eller gå til mørkeste, kuleste del av kabinettet. Det kan skremme deg når kjæledyret ditt ikke reagerer på normale stimulanser som poking og prodding.

Både hanner og kvinner kan gå inn i denne typen dvalemodus, med menn som vanligvis kommer fra deres dype søvn før kvinnene. De kan også brumate til enhver tid gjennom året, så dette er ikke en sesongmessig oppførsel.

Hvilke reptiler brumate

Skjegget drager er den vanligste rasen av reptil kjæledyr som brumate. Bearded Dragons er svært uforutsigbare og kan brumate hvert år, aldri i det hele tatt, i lange perioder, eller på og av gjennom en sesong. Andre vanlige reptiler som brumate inkluderer noen slags skilpadder, skilpadder, og slanger. Noen amfibier, som for eksempel frosker, også brumate.Drikke

Sammenligning med dvalemodus

Pattedyr dvalemodus og reptiler brumate, men det er også forskjeller i atferdene. Under dvalemodus sover et pattedyr og trenger ikke å spise eller drikke. Men Brumation er ikke en ekte søvn, og reptilen må fortsatt drikke vann. En brumende reptil kan ha dager hvor det vil vekke, vise litt aktivitet, drikke vann, og deretter gå tilbake til sin sovende tilstand. Dvale pattedyr, derimot, er i en dyp søvn hvor de ikke trenger å spise eller drikke. Chipmunks er ett pattedyr som virkelig dveler.

Hvorfor brumates en reptil?

Kjæledyr reptiler har ingen grunn til å brumate, men det er derfor en medfødt oppførsel, derfor forteller deres kropper dem å gjøre det. Brugasjon er en naturlig ting som er helt trygg for din sunne reptil. I naturen, noen reptiler, som skjeggdrager, kan brumate for å unngå kalde temperaturer og mangel på mat og vann. I fangenskap, selv om deres lyse sykluser og mat kan holde seg konstant dag etter dag, kan deres biologiske klokker ta over og fortelle kroppene sine å slå av en stund.

Forbereder et reptil for Brumation

Sørg for at reptilen din er sunn, fri for parasitter (både internt og eksternt), og oppfordre det til å defecate (prøv å suge kjæledyret ditt i litt vann og massere magen). Også, sørg for at fuktigheten og temperaturen i kabinettet er riktige. EN Årlig kontroll på veterinæren er en god ide. I naturen kan en reptil ha en sykdom når den går inn i brum om vinteren, og som følge av dette kan ikke vekke på våren. Heldigvis, fanget reptiler er vanligvis mye sunnere enn deres ville kolleger. Du vil redusere helserisikoen for å brumasjon med vanlig veterinærpleie.

Forebygging

For å unngå brumasjon helt, må du sørge for at temperaturene dine, fôringene og belysningen er alle konsekvente. Du bør kunne forstyrre reptilens brumasjonsperiode ved å håndtere kjæledyret ditt, som det oppfordres når du tilbyr vann og mat. Ellers er Brumation en naturlig prosess, og selv om det ikke er uten risiko. Hvis kjæledyret ditt glir inn i Brumation, hjelper det å rehydrere, men ellers la reptilen din være alene.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Brumation dormant periode i reptiler