Hvordan avle border terriers

Hvordan avle Border Terriers

Er du interessert i å lære Hvordan avle Border Terriers? Da er denne veiledningen for deg. Denne søte, men grov pup ble avlet som en Vermin og Fox Hunter og er original til Storbritannia, hovedsakelig England og Skottland. De er kjærlig og gjør gode følgesvenner. I tillegg kommer de sammen med andre hunder ganske bra.

De er livlige og uavhengige, og derfor er de lavt vedlikehold. derimot, BRODING BORDER TERRIERS presenterer unike utfordringer som å håndtere sin stædighet, som er på grunn av deres uavhengige og livlige natur. Likevel er de vennlige og ikke utsatt for aggresjon.

Som du kan se, er de den ideelle blandingen mellom en fri sjel og en vennlig og hengiven følgesvenn. De er også tilpasningsdyktige, og deres søte utseende gjør dem nydelig ved første øyekast. Deres allsidighet var en sann ressurs for bønder og fjell menn. La oss lære alt om dem!

Bakgrunn av Border Terrier avl

Border Terrier er en av de mest interessante raser fordi de er en spesiell blanding av personligheter og kvaliteter. De er tøffe, uavhengige, tilpasningsdyktige, modige og livlige, men de er også vennlige, kjærlige og herlige. I denne oversikten skal du få en solid bakgrunn om hvordan Border Terriers har blitt avlet i løpet av de siste tiårene.

Opprinnelse

Det er verdt å merke seg at denne rasen ligner på de fleste terrier, har også en kort og nyere historie. De dukket opp for første gang i 1860 og ble en anerkjent kennelklubb rase i 1920 og AKC i 1930.

De kommer fra robust land langs grensen mellom Skottland og Northumberland, kjent som Grensen land. Det er derfor denne rasen mottar navnet på en grense terrier. Likevel ga denne regionen også opprinnelse til andre terrier, Bedlington og Dandie Dinmont.

Det nedstigninger fra Terriers oppdrettet for å leve under harde og tøffe forhold, og for jakt rever og skadedyr. Derfor er de i stand til å gå for lange avstander og tilpasse seg forskjellige levekårene enkelt. De var den ideelle rasen for Grensen land fordi de hjalp shepherds og bønder for å beskytte sine land. De gjør fortsatt i dag, men siden 19th de ble også en favorittvalg for formell revejakt som en sport. Som vi skal se, er de også et utmerket valg for Earthdog Tests.

Earth Dog Test

Grensen Terrier er en virkelig fascinerende hund. Det er hengiven og vennlig, men hardt arbeidende og ustoppelig på leiren. Det er hvorfor De elsker jordhundforsøk. Takket være deres natur og liten størrelse (maksimalt 15 inches); De er ideelle for denne typen aktivitet, og i konsekvens setter AKC det som en kvalifisert rase langs de fleste andre terrier, Schnauzers og Dachshunds.

Ifølge poster har de vunnet flere jorddogforsøk enn andre terrier, og det er derfor de er en favorittvalg. Border Terriers er til jorden Dog Trials Hva Border Collies er til smidighet. Earthdog Trials hjelper grensen terrier til å utvikle sine instinkter, og derfor bør du delta i disse konkurransene hvis du planlegger å eie en. Du kan delta i forskjellige forsøk. Her har du de største arrangørene:

  1. Awta - American Working Terrier Association
  2. Atlanta Terrier Club
  3. Border Terrier Club of Redwoods
  4. Dachshund Club of America
  5. Arizona Earthdog Club

Vi anbefaler deg å sjekke disse kildene regelmessig. I tillegg bør du vite at denne rasen passer for Agility trening, Terrier Racing, Disc Dog, Flyball, Lure Coursing og flere andre hundesport. De er Agile, Athletic, Rough and Smart; en perfekt blanding for en slik aktiv hundavl.

Border Terriers trening behov
Border Terrier rasen krever en god mengde daglig aktivitet i å forbli mentalt sunn. For lite trening og ikke møte sine treningsbehov ville resultere i frustrasjon og destruktiv oppførsel.

Kjente grenser Terriers

Selv om de rangerer # 92 i AKC-rangering av popularitet, har vi mange eksempler på berømte grenser Terriers. Her har du de beste valgene:

  • Chomp fra "102 Dalmatians "
  • Sickan fra "Mitt liv som en hund "
  • Hubble fra "God gutt!"
  • Heldig fra "Felicity "
  • Toots fra "Lassie"

De er også populære blant kjendiser fordi folk som Noel Fitzpatrick, Andy Murray, Elton John, James Herriot, og David Walliams eier en.

Temperament

De er en interessant blanding av personligheter, som du allerede har sett, og det gjør dem veldig interessante og godt avrundede hunder, Passer for ulike typer eiere.

På den ene siden er de Nydelig, kjærlig, lekfull, vennlig og lydig. Disse funksjonene gjør dem ideelle følgesvenner for mennesker fordi de vil være der for å tilfredsstille deg som deres eier. Likevel er de utsatt for stædighet, men du kan hindre det med riktig trening fra en tidlig alder.

Videre blir de godt sammen med andre hunder, fordi de elsker å leke og er svært sosialt. Derfor, hvis du har flere hunder hjemme, vil det ikke være noe problem. Likevel, på grunn av deres hunterinstinkt, vil de jage små dyr og katter og drepe dem. Vurder dette før du kjøper en grensen Terrier Pup.

På den andre siden er de livlig, uavhengig, tøff, intrepid, nysgjerrig og modig. Disse funksjonene gjør det utmerket for sportsjakt, jorddogforsøk og hundesport som flyball og kurs.

Vær imidlertid oppmerksom på at de elsker å unnslippe. De er escapists av natur, lille houdinis! Derfor må du holde øye med dem, og om mulig, bygg et gjerde rundt gården. Det vil være nok å stoppe dem.

Utseende

For å sikre at du får en autentisk grensen Terrier valp, må du vite utseendet ditt. Her har du dem oppsummert.

Størrelse

Deres høyde varierer mellom 12 til 15 tommer og deres vekt varierer fra 13 til 15.5 pund for menn og 11.5 til 14 pounds for kvinner. Derfor er de små hunder. Men ikke bli lurt, fordi de er overraskende tøffe og tilpasningsdyktige. Skjøre er ikke en egenskap for dem!

Bygge

De har en Sterk og godt satt sammen kontekstur som gjør det sterkt, smidig og holdbart. De er middels bein og de er smale i kroppen, kvart og skulder, som er funksjoner som gjør det til en utmerket jeger. Den har den ideelle konformasjonen som gjør den perfekt for sin hensikt, og det er derfor det er veldig viktig å legge merke til disse detaljene.

Ansikt og skallen

Hodet har karakteristikken otter form, og derfor er det ganske lite og kompakt. Den har også Keen øyne, som bringer den sin modige, våken og sterkt utseende, som er overraskende for en ganske liten hund. I tillegg må snuten være mørk.

Frakk

Kåpen deres er middels lengde i størrelse, og det er vanskelig og wiry. I tillegg har de en myk underjakke. Det beskytter det fra det tøffe miljøet, som er en annen som er nødvendig for å oppfylle sin hensikt. I henhold til rasenes standarder er disse de unike gyldige frakkfargene:

  • rød
  • Wheaten
  • Grizzle og Tan
  • Blå og Tan

Ta også hensyn til at alle autentiske grenser terrier er født med en veldig mørk jakke.

Ører og haler

Ører må være liten og være V-formet. Videre må de se dråpe. Det er et annet særegent trekk ved rasen, og hvis du merker at puppen avviker fra dette, så kan du fortelle at det ikke er autentisk. De hale bør ha en uregelmessig ring av sølvfarget hår. Også, det må være kort og ha en tykk base.

Border Terrier Shedding
Grensen terrier kaster moderat. Børste kraftig hvert par dager.

Helseproblemer ved avl av grenser Terrier

Denne rasen er utsatt for visse helseproblemer, og derfor må du bli informert, fordi de er en del av den kunnskapen om at alle anerkjente og etiske oppdretter må ha. De er en sunn rase generelt, men det er visse problemer verdt å ta hensyn til.

Canine Hip Dysplasi

Hip dysplasi er en arvelig bein sykdom som utvikler seg når valpen når 5 til 6 måneder, eller i visse tilfeller når det blir en voksen. Det er degenerativt, og derfor forverres det med tidsforløpet.

Det er forårsaket av misdannelse av koxofemoral felles, som er det som forener lårbenet med bekkenbenet. Den coxofemoral utvikler seg ikke riktig, og i konsekvens forårsaker det friksjon og provoserer misdannelsen som karakteriserer sykdommen.

Det forårsaker smerte, og når den utvikler seg, Det kan hindre hunden din. Derfor anbefales tidlig deteksjon for å kunne begynne behandling og stoppe / forsinke utviklingen. Som grensen terrier er utsatt for denne sykdommen, er det verdt det å sjekke det når det blir 5-6 måneder gammel.

Til tilfeller av mild dysplasi, Din veterinær vil anbefale medisinsk behandling. Men hvis misdannelsen er kronisk, vil kirurgi være ruten for å følge.

Hjertefeil

Hjertesykdom er et vanlig problem i grensen Terrier. Derfor er det nødvendig å Ta hunden din til vanlige hjerteeksaminer, å oppdage ethvert problem og bringe umiddelbar behandling, fordi de kan være potensielt dødelige, og generelt reduserer de livskvaliteten til hunden din. Dette er de vanligste ildfeilene:

  1. Pulmonisk stenose - Det er den mest tilbakevendende hjertefeil i Border Terriers
  2. Aortisk stenose
  3. Hjerte Murmurs
  4. Patent Ductus arteriosus
  5. Ventrikulær septal defekt

Denne rasen har svært få helseproblemer, men når det gjelder kardiovaskulær helse, er det spesielt sårbart. Derfor er regelmessige kontroller, mange øvelser og et riktig kosthold avgjørende for brønnen til grensen din Terrier.

Maloklusjoner

Maloklusjoner er et tilbakevendende problem i rasehunder, og det inkluderer grensen Terrier. Det er den Feil justering av nedre og øvre tenner, Og i tilfelle av denne rasen, har det en tendens til å forverres med tidenes overgang.

Det er tilstede i mange grenser terrier, og derfor må de gjennomgå ortognatiske kirurgi for å rette det, hvis det er for alvorlig. Hvis det er et mildt tilfelle, kan det forbli ubehandlet uten problemer, men tilsyn anbefales.

Dette er en av egenskapene som oppdrettere prøver å eliminere, og forhåpentligvis skal de oppnå det i fremtiden. Hvis du planlegger å bli oppdretter, må du ekskludere studs og tisper som presenterer dette trekket.

Anfall

Denne rasen er utsatt for anfall, og mer spesifikt, til Canine Epileptoid Cramper Syndrome (CECS), som presenterer anfall som et trekk. Ifølge studier, Forbruket av gluten kan utløse sykdommen. Derfor, hvis valpen din presenterer denne feilen, bør du holde den vekk fra bearbeidede matvarer som inneholder gluten og fyllstoffer.

Angrepene kommer ofte ledsaget av tarmkramper og intens muskelsmerter. Episodene varer vanligvis bare noen få sekunder eller minutter, men i noen tilfeller kan de vare opptil 30 minutter. De første tegnene på denne feilen vises når valpen er 2-6 år gammel.

Det er en Genetisk defekt, Og dessverre er det ikke mye informasjon om det. Fordi det kompromitterer livskvaliteten til hunden, vil oppdrettere utelukke tisper og stud som presenterer denne tilstanden, fordi det vil bidra til å forbedre rasen.

Patellar Luxation

Det er en sykdom med røtter i en genetisk defekt som forårsaker abnormaliteter i musklene og beinene på baklimmene. Nettopp, det påvirker patellaen, som er knekken. Det provoserer luxation og incpacitates det normale spekteret av bevegelse og funksjoner av kneleddet. Det er vanlig blant små hunderaser og kompromitterer dyrets livskvalitet.

Det provoserer smerte i forskjellige grader som strekker seg fra mild til kronisk, og i tillegg forårsaker det slitasjegikt på grunn av kontinuerlig skade på brusk.

Den mest effektive behandlingen for Patellar Luxation er kirurgi, spesielt når det forårsaker kronisk smerte og incpacitates hunden. Målet med operasjonen er å justere quadriceps i forhold til hele lemmen, for å rette opp misdannelsen og forhindre ytterligere forverring.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme forårsaker den Utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormon. Det påvirker sterkt livskvaliteten til hunden og provoserer symptomene som plutselig vektøkning, tørr hud, håravfall, endringer i atferd og flere hudsykdommer og lidelser.

Videre gjør det også hunden utsatt for andre forhold som Gastrointestinale lidelser, anemi, reproduktiv dysfunksjon, laryngeal lammelse og okulære abnormiteter. Derfor er det et stort problem at oppdrettere prøver å eliminere fra rasen.

Derfor bør du ta din valp for en blodprøve for å kaste bort eller bekrefte sykdommen, spesielt hvis du merker de nevnte tegnene. Likevel er den gode nyheten at behandlingen er enkel og effektiv fordi hunden din bare må motta hormoner i form av piller.

Kryptorchidisme

Når en testikkel eller begge unnlater å gå ned i pungen, Denne feilen mottar navnet på kryptorchidisme. Hvis valpen din har det, vil det presentere skiltene tidlig, som maksimalt når det blir 6 måneder gammelt.

Denne feilen forårsaker retensjonen av testikkel (e) i magen eller inguinalkanalen. Så langt har vi ikke avgjørende informasjon om årsakene til denne feilen, men vi vet at det er arvelig, Derfor vil oppdrettere velge å ekskludere studs som presenterer dette trekket.

Den eneste metoden for å behandle og fikse dette problemet er kirurgi. Men før det, vil veterinæren diagnostisere saken av kryptorchidisme riktig, for å avgjøre om begge testiklene beholdes (25% av tilfellene) eller hvis det er tilfelle av ensidig kryptorchidisme (75%).

Hvordan avle Border Terriers

Nå som du har en god bakgrunn om rasen, er det på tide å sjekke avlsspesifikke poeng, slik at du kan handle og starte reisen i denne fantastiske verden.

Gjennomsnittlig søppelstørrelse på en grense terrier

Border Terrier kullstørrelse
Border Terriers gir fødsel til mellomstore kuller på rundt 4 valper.

Den gjennomsnittlige kullstørrelse varierer Fra 2 til 8 valper. Likevel er det vanligste området 4 til 5 valper. Det er flere faktorer som vil påvirke størrelsen på kullet:

  • Alder av moren
  • Alder av studen
  • Helsetilstand til foreldrene
  • Foreldrene til foreldrene

I tilfelle av grenser Terriers har de en Koeffisient av innavl (COI) på 8.8%, som gjør at de kan ha større kull og nyte høyere fruktbarhetsnivåer.

Birthing problemer

Oppdraget til hver etisk oppdretter er å opprettholde og forbedre rasen, og det er det samme fokuset som alle trenger å følge for å unngå potensial Birthing problemer i grensen terrier. Derfor, når du raser grenser Terriers, må du sørge for at tispen og studen er fri for medfødte sykdommer og genetiske defekter.

Når du forlater denne faktoren til side, kan valpene utvikle alvorlige helseproblemer som:

  • Perifer neuropati - En arvelige sykdommer som påvirker hundens nerver, noe som resulterer i flere problemer: svakhet, dårlige reflekser, mangel på balanse og overdreven bjeffing
  • Blødningsforstyrrelser - For eksempel, Von Willebrands sykdom, som påvirker blodproppene
  • Nyrefeil - som påvirker organets normale funksjoner, som kan føre til flere helseproblemer og kompromittere livskvaliteten til kjæledyret ditt

I tillegg må spesiell forsiktighet gis til den gravide kvinnelige hunden for å sørg for en jevn graviditet. Slik omsorg er oversatt til et tilstrekkelig kosthold, mildere trening og kvalitetstid brukt med dammen.

Prissetting

De Pris på valpene Avhenger av nøkkelfaktorer som foreldrenes blodlinje, helse sertifiseringer, show kvalitet, osv. La oss utforske virkelige eksempler for å gi deg en ide om prisingen. Vi har hentet disse eksemplene fra flere kilder.

  • En grense Terrier Med alle helsebevisene, vil Full AKC-registrering og vaksinasjoner koste deg $ 1800 USD (PuppyFind.com)
  • En valp fra en oppdretter med 20 års erfaring, full KC-registrering (UK), 4th Generation, Black and Tan, og Red Grizzle Colors kan være din for $ 1,160 USD (£ 950) (Pets4Home.Co.Storbritannia)

Hvis du vil ha en ide om valpene som vil koste deg nesten $ 5000 USD, så bør du sjekke Wild Perry Border Terriers i Storbritannia, som deres kull kommer fra blodlinjer av mestere for både studs og tisper. Selv om de ikke avslører prisen offentlig, må du betale mye mer for å få en valp av denne tieren.

Border Terrier Breeding - FAQs

Vi utfører grundig forskning når vi skriver en ny artikkel, spesielt våre avlsguider. Nedenfor finner du det vi har oppdaget som de mest tilbakevendende spørsmålene, besvart på en kort måte.

Er Border Terriers Good Companion Dogs?

Det er en utmerket følgesvenn hund Takket være sin vennlige og hengiven natur, og i tillegg er de ikke aggressive. Videre går de godt sammen med andre hunder i samme hus, og i konsekvens er de ideelle for å leve med andre kjæledyr og store familier.

Likevel er det nødvendig å sosialisere det fra en tidlig alder, for å få det med pleide å kontakte med andre hunder og mennesker. Takket være deres overlegne intelligens - for tiden rangert på # 30 - kan du trene dem enkelt for å leve hjemme og være den ideelle følgesvennen.

Hvor mye er gjennomsnittsprisen på en grense terrier valp?

Den gjennomsnittlige prisen for en grense Terrier Puppy Oscillates kan være så lavt som $ 750 USD eller så høyt som $ 5000 USD. Men den nåværende Gjennomsnittlig pris er $ 1.050 USD. Prisen vil avhenge av det du leter etter fordi det er forskjellige faktorer som kan øke eller redusere prisen: dokumentasjon, blodlinje, omdømmet til oppdretteren og helsen til valpen.

Hvis du vil kjøpe en grense terrier med show kvalitet og fra en blodlinje av mestere, så kan det variere fra $ 1600 til $ 5000 USD. Jo mer dokumentasjon (avlsrettigheter, for eksempel) og sertifikater du forventer å få til å bekrefte kvaliteten, jo høyere vil prisen bli.

Er grensen terrier overdreven barkers?

De er ikke overdrevne barkers, men de vil bjeffe for å varsle deg fra noe uvanlig. Det er i sin natur fordi de ble oppdrettet for å være rev og skadedyr. Imidlertid kan de bli overordnede barkers hvis du ikke gir dem nok trening og aktivitet på daglig basis.

De blir kjedelig når de ikke får nok fysisk aktivitet. Så, for å unngå overdreven bjeffing, bør du få dem involvert i en lang tur og hundesport.

Er denne hunden rasen utsatt for mange helseproblemer?

De er en sunn rase generelt, men de har en predisposisjon til å lide hjerteproblemer, hoftefeil og mindre helseproblemer. Men hvis du kjøper valpen din fra en topp blodlinje fra en anerkjent oppdretter, vil sjansene for å utvikle slike problemer være minimal, spesielt siden hunden din vil være fri for genetiske defekter.

Derfor bør du ta grensen Terrier til vanlige hjerte- og hip-eksamener hver 6. måned, for å kaste bort utviklingen av slike problemer, og i tilfelle de vises, slik at du kan ta umiddelbar handling.

Nå har du en riktig guide på Hvordan avle Border Terriers i dine hender. Du kjenner raserens standarder, deres temperament, de vanligste helseproblemene, avlsspesifikke punkter og deres gjennomsnittlige markedspris. Alt du trenger for å komme i gang!

Video presentasjon av grensen Terrier rase av Dyreplanet
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan avle border terriers