Border terrier: hund rase profil

Border Terrier står på gresset

Border Terriers er lojale, tilpasningsdyktige, energiske og intelligente. Som mange terrier, kan de også være vokal, sterk vilje og tilbøyelig til å jage og grave. De kan være en utfordring og vil ikke være for hver hund eier.

Raseoversikt

Gruppe: Terrier

Høyde: 12 til 15 tommer

Vekt: 11.5 til 15.5 pund

Frakk: Wiry, ødelagt, rett, nærliggende topcoat og en tett, kort underlag

Frakkfarge: Tan, rød, grizzle og brunbrun, blå og brunfarge, eller wheeten-muzzle er vanligvis mørkere

Forventet levealder: 12 til 15 år

Kjennetegn ved grensen Terrier

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetHøy
Barnevennlig Medium
Kjeledyrvennlig Medium
Trening behov Medium
Lekenhet Høy
Energinivå Medium
TrenbarhetMedium
Intelligens Høy
Tendens til å bjeffe Medium
Mengde sheddingMedium

Historien om grensen Terrier

Border Terrier (BT) fikk navnet sitt fra regionen som den kommer fra - landsbygda langs den skotske og engelske grensen. De ble opprinnelig referert til som Coquetdale Terrier eller Redesdale Terrier og dele historie med Dandie Dinmont og Bedlington Terriers.

I 1800-tallet ønsket bønder i denne regionen en hund som var atletisk, modig, intelligent og drevet. Dette vil tillate dem å utmerke seg i å fange og avskrekke bakken rever i området som ville bekymre seg og stjele sauer.

De ble populære i Northumberland i Nord-England, hvor de også jobbet sammen med foxhounds og ledsaget lokale hunter.

Arbeidsklasse grupper kjørte hovedsakelig jaktene i Nord-England med det praktiske formålet med å redusere antall ræv som ville desimentere en bønder husdyrnumre. Dette var veldig annerledes enn de iscenesatte sportsjaktene organisert av den velstående gentry lenger sør.

Border Terriers med sine grove strøk kan fungere i alle værforhold, og det vil også beskytte huden deres hvis de måtte jage en rev i sin lair.

De har også lengre ben enn din gjennomsnittlige terrier, noe som betyr at de ville være i stand til å holde tritt med de større foxhounds og jegere på hesteryggen også.

Anerkjent av kennelklubben i Storbritannia i 1920, fortsetter de å være et av landene mest populære raser.

Det tok ikke lang tid fra dem for å få anerkjennelse fra AKC heller. Siden dette skjedde i 1930, hadde rasen vært populær i statene også. De er ikke så populære her, men som de er i sin opprinnelige Storbritannia.

Border Terrier Care

Mens Border Terriers oftest holdes som følgesvenner i dag, beholder de fortsatt mange jaktegenskaper som de ble oppdrettet for.

De er usedvanlig lojale mot sine familier og er vanligvis opp for enhver form for eventyr. De er tilpasningsdyktige små hunder og er like hjemme i en leilighet, og gir de få nok mosjon og anrikning, da de bor i et landshus.

Deres bakgrunn som arbeider sammen med foxhounds betydde at de ble oppdrettet for å komme sammen med andre hunder mer enn din gjennomsnittlige terrier, men de kan fortsatt være ganske bossy og feisty.

Deres jaktbakgrunn betyr også at de kan ha en høy prey-stasjon. Med forsiktige introduksjoner, de kan være i stand til å leve sammen med familiekatten, men de vil sannsynligvis bli holdt vekk fra andre små furries. Utenfor, med mindre du har jobbet på en Rock-Solid Recall, de må kanskje være i bånd i miljøer der de kunne få muligheten til å jage en ekorn eller annet dyreliv.

De er også typiske terrier når det gjelder det faktum at de kan være prolifiske advarselsbarkers, og du kan ende opp med hull over plenen fra deres graving. Du må kanskje tilby dem en utpekt graving sted og jobber med å be om alternative atferd til hindre ulempe yapping.

Hagen din bør også være godt sikret, da Border Terriers er kjent for å være små Houdini Escape-artister.

De er klare, skjønt, og vil svare godt på Positive forsterkningsmetoder. Prøver å tvinge en sterk villet bt å gjøre noe de ikke vil, kan ikke ende godt.

Med godbiter, leketøybelønninger og mange morsomme og korte økter kan du bli overrasket over hvor raskt og entusiastisk din grense Terrier reagerer på treningsøkter. De gjør det ofte bra i ting som smidighet og til og med canicross på grunn av deres entusiasme, intelligens og utholdenhet.

Border Terriers, med sin korte, Wiry Coat, har et lavt vedlikeholdsgrooms regime, og de kaster ikke overdrevet.

En god børste ut av kappen en gang i uken vil være nok til å løfte ut noen døde hår og holde kappen og huden i en sunn tilstand. De fleste BT-eiere vil få sine hunder håndstrippet et par ganger i året for å holde kappen sin fra å bli scruffy.

Vanlige helseproblemer

Border Terriers er kjent for å være en hardy og sunn rase, men de kan fortsatt være utsatt for visse arvelige forhold. Sørg for at du finner en god oppdretter som utfører helsekontroller på potensielle foreldre, kan minimere risikoen for at genetiske problemer utvikler seg, men det er fortsatt verdt å være klar over noen av de helsemessige forholdene de kan utvikle.

Hip dysplasi: Dette er en vanlig arvelig tilstand på tvers av mange raser. Forårsaket av unormal dannelse av en eller begge hofteleddene, kan det føre til mobilitetsproblemer og smerte. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å lette hundens ubehag.

Hjertefeil: Grenser kan være mer utsatt for hjerte mumler, medfødt hjertesykdom og andre problemer med sitt hjerte enn din gjennomsnittlige rase.

ØYE PROBLEMER: Rasen er anerkjent som med høyere risiko for Progressiv retinal atrofi (PRA), som fører til eventuell blindhet, og Juvenile cataracts.

Allergier: Miljø- og matallergi er noen ganger sett i Border Terriers. Ofte er en prosess med eliminering nødvendig for å forstå hva utløserne er, og så kan det ofte styres av en kombinasjon av utelukkelse og medisinering.

Diett og ernæring

Border Terriers er tilbøyelige til å enkelt sette på seg. Fedme er et stort problem for kjæledyrhunder over hele verden, og det kan føre til en hel rekke andre mer alvorlige helseproblemer.

Sørg for at du spiser en mat av høy kvalitet, og at du måler porsjonene og justerer dem i henhold til hundens aktivitetsnivåer, er viktig. Ikke la deres pleier øyne friste deg til å ødelegge dem med for mange usunne godbiter og bordskrap.

Topphunder raser for de allergiske mot hunder
Fordeler
  • Hengiven og intelligent

  • Tilpasningsdyktig og kan passe Leiligheten

  • Energisk og hardt

Ulemper
  • Kan være sterk vilje

  • Kan ha en høy prey stasjon

  • Ofte prolific diggers

Hvor å adoptere eller kjøpe en grense Terrier

Hvis du har ditt hjerte satt på en border Terrier valp, er det viktig å gjøre din forskning og Finn en god oppdretter. Backyard oppdrettere og valp møller kan være grusomme, og det kan føre til at valpen din har flere helse- eller atferdsproblemer.

Et godt sted å starte forskningen din ville være gjennom Border Terrier Club of America.

Hvorfor ikke vurdere å vedta en grense terrier, eller en lignende liten rase? Tilbyr en fortjent hund en evig hjem og ser på dem kommer ut av deres skall kan være en veldig givende opplevelse. Du kan spørre om dine lokale redningshytter eller nå ut til en rasespesifikk redning som North American Border Terrier Rescue.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du er interessert i hunder som ligner på grensen Terrier, kan du også vurdere følgende raser:

Det er mange fantastiske Hunderaser der ute. Ved å gjøre din forskning finner du en som passer best for å ha et evig hjem med deg.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Border terrier: hund rase profil