Hvordan trene hunden din for å bli i gården (4 metoder)

Hunden prøver å unnslippe sin hage ved å hoppe over en hindring

Få ting fyller en hundens eierens sinn med frykt mer enn tanken på at hunden går bort. Det er ubehagelig å tenke på, enn si å oppleve i det virkelige livet.

Heldigvis er det mye du kan gjøre for å hindre at dette skjer. I tillegg til å holde noen gjerder du har i god reparasjon, kan du legge til ekstra sikkerhet for å trene hunden din for å bli i gården din. I følgende veiledning lærer du om fire populære treningsmetoder du kan bruke til å sikre at hunden din ikke går seg vill.

1. Tren hunden din med en GPS-hundespor

Hunden iført en GPS-krage for å hindre dem i å rømme gården

Bruker en High-Tech GPS Dog Tracker Å trene hunden din for å bli på gården er en av de enkleste metodene som er tilgjengelige for hundeeiere. Så hvordan kan du akkurat bruke denne nifty-enheten for å sikre at hunden din ikke strekker seg av? Ved å sette opp en geofence med den. Mens ikke alle GPS-hundesporer er utstyrt med denne funksjonen, gjør mange, så du vil ikke ha problemer med å finne en som passer til regningen.

En geofens er et virtuelt gjerde som skaper en grense der hunden din må være. Hvis hunden din prøver å krysse den, sender GPS Dog Tracker et signal til hunden din, for eksempel en lyd eller en vibrasjon, som de skal gjøre et dårlig valg. Hvis de fortsetter, følger noen krage opp med et lite elektrisk støt. Disse signalene er nok til å stoppe mange hunder fra å fortsette med deres flukthandling, men hvis de krysser grensen, vil systemet varsle deg om dette faktum.

Skjønnheten i en geofens er at du enkelt kan sette den opp og endre den når du trenger å via mobiltelefonen din. Men som noen av de andre metodene som er nevnt i denne veiledningen, er det ikke noen av de andre metodene som er nevnt i denne veiledningen, og er ikke en idiotsikkert metode for å holde hunden din i gården din, og det krever litt trening. Fordi du kanskje trenger å betale et månedlig abonnement i tillegg til kostnaden for kragen, kan det være relativt dyrere enn andre treningsmetoder.

Når det er sagt, har mange hundeeiere funnet dette å være en effektiv metode for å holde hundene i gården deres.

2. Tren hunden din med et elektronisk gjerde

Bull Dog hviler i grensene som er merket av det usynlige gjerdet i gården

Foto Courtesy: Pixabay Public Domain

Et elektronisk gjerde, også kalt et usynlig gjerde, er et elektronisk kablet gjerde som vanligvis er installert underjordisk. I likhet med et GPS-system med geofence-funksjonalitet, må hunden din ha på seg en krage som vil gi dem et signal (ofte et pip) for å fortelle dem om de nærmer seg grensen og en avskrekkende (vanligvis et lett sjokk) hvis de er er i ferd med å krysse over linjen. Med noen systemer, vil du også få et varsel hvis de klarer å forlate gården din.

Mens denne metoden høres ideell, har elektroniske gjerder noen ulemper.1 Så vær sikker på å bli kjent med dem før du bestemmer om denne metoden passer for deg og din hund.

3. Grenseopplæring

Alene vil grenseopplæring forhindre at de fleste hunder går ut av gården hvis deres grunner til å gjøre det er overbevisende nok (ekorn!), men det er et viktig tillegg å bruke enten en GPS-hundespor eller et elektronisk gjerde.

Her er en rask guide til grenseopplæring:

Å begynne, merk en grense rundt gården din med flagg. Sett flaggene på det punktet hvor hundens GPS eller elektroniske gjerde krage vil varsle dem om at de nærmer seg kanten av gården deres (ofte når pipet blir sendt ut). Deretter satte du hunden på båndet og gå dem rundt grensen du har satt.

Hvis hunden din krysser flagglinjen, stopper du å gå, si "nei" og ta forsiktig på båndet for å signalere for at de skal stoppe. De bør også ha på seg deres GPS eller elektroniske gjerde krage slik at de hører pipet rundt samtidig som du informerer dem om at de ikke skal gå videre. Positiv forsterkning er nøkkelen til denne metoden, så vær sikker på å rose og belønne hunden din med godbiter når de holder seg innenfor grensen.

Som du kan forestille deg, vil hunden din ikke lære å holde seg innenfor grensen over natten. Det vil kreve flere uker for de fleste hunder å gjennomgå vellykket opplæring. Husk at jo mer regelmessig du kan øve, jo raskere vil du se resultater.

4. Shock Collar Training

Den endelige metoden som skal berører, er Shock Collar Training. Vi vil ikke gå inn i for mye detaljer om denne metoden fordi det er ganske kontroversielt.

Støtkrager er en type elektronisk krage som kommer med varierende nivåer av sjokk. Mens GPS-hunden krager og kragene som følger med elektroniske gjerder, kan også ha et sjokkalternativ, er de generelt ikke så intense som nivåene som noen sjokk krage, også kjent som e-collars, kan påføre.

Noen hundeeiere velger å bruke en sjokk krage som det kan virke som om de gir en relativt rask og enkel måte å trene hunden din til å bli i gården. Imidlertid anses trening ved hjelp av en støtkrage å være en aversiv treningsteknikk. American Animal Hospital Association (AAHA) anbefaler at denne metoden ikke skal brukes til å "enten lære eller endre atferd." 2

Aversive treningsteknikker har vist seg å forårsake at hunder skal vise mer stressrelaterte atferd og føre til høyere ettertreningsøkninger i kortisolnivået, blant annet negative bivirkninger.3 Så mens noen eiere bruker sjokkkrager, er det ikke et alternativ som veterinærer og andre eksperter generelt anbefaler.

Endelige ord

Forhindre at hunder escaping sine verft er avgjørende for deres sikkerhet. Før du velger å bruke et fysisk gjerde eller et av systemene som er nevnt ovenfor, må du sørge for at du har en god forståelse av styrken og svakhetene som er knyttet til hvert alternativ.

  1. Buzhardt L. Fordeler og ulemper med usynlige gjerder for hunder. Vcahospitals.com. Tilgang 23. februar 2021.
  2. Aaha. Endring av atferd. Aaha.org. Tilgang 23. februar 2021.
  3. Vieira de Castro AC, Fuchs D, Morello GM, Pastur S, de Sousa L, Olsson IAS. Har treningsmetode? Bevis for den negative effekten av aversive-baserte metoder på følgesvenn Hundes velferd. PloS en. 2020-15 (12). DOI: 10.1371 / Journal.pone.0225023
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan trene hunden din for å bli i gården (4 metoder)