Hvordan stoppe hunden urin fra å skade gresset ditt

Liten myk hund peeing på gress

Hvis du er en hund eier som tar stolthet i en vakker plen, kan det være frustrerende å se på gården din og se døde gress hvor hunden din har peed. Hundenurin kan skape stygge brune eller gule flekker av døde gress. Noen hundeiere Tro at det bare er en del av å leve med hunder, men dette trenger ikke å være tilfelle. Det er trinn du kan ta for å hindre at hundens urin ødelegger gresset ditt.

Hvorfor ødelegger hunden urin gress?

Grunnen til at urin blir gressbrun eller gul har å gjøre med kjemi. Å forstå hvorfor dette skjer er ditt første skritt mot å hindre det og beholde din fine plenen.

Nitrogen er en viktig del av sunn jord, men høye konsentrasjoner av det kan forårsake flekker av gress å dø og bli gul eller brun. Urin er naturlig rik på nitrogen, og høye konsentrasjoner av nitrogen kan forårsake gressbrenner. Lawn gjødsel inneholder også nitrogen. Ofte er det døde gresset omgitt av en eksepsjonelt frodig, grønn ring av vekst, som oppstår på grunn av gjødslingsvirkningen av lavere konsentrasjoner av nitrogen.

Salter og andre forbindelser funnet i hunden urin kan også bidra til gresskader. Meget sur eller alkalisk urin kan endre jordens pH, som påvirker gresset i gårdens områder hvor hunden din urinerer.

Noen tror at kvinnelig hund urin forårsaker mer problemer med plenen enn mannlig hund urin. Imidlertid er den kjemiske sammensetningen av urinen ikke forskjellig mellom mannlige og kvinnelige hunder. Det er faktisk måten hundene urinerer det er å klandre. Kvinnelige hunder kan forårsake mer skade på gresset, bare fordi de fleste har en tendens til å knep og urinere på ett sted - Mange menn løfter et ben og "Mark" Oppreist objekter på flere steder. For eksempel, når en mannlig hund pees på en stamme, kan bare noe av det dryppe ned til gresset og forårsake skade. Dette er mindre merkbart enn de runde flekkene med skade laget av urinpytter.

Hvordan stoppe gresskader

Det er noen måter å forhindre brune eller gule flekker på plenen som er forårsaket av hundens urin. Selv om det ikke er noen garantert måte å avslutte urinpunkter på gården, kan du ta skritt for å minimere skaden.

  • Tren hunden din for å urinere i ett område å redusere delen av plenen som er berørt. Om mulig, gjerde i en del av gården din slik at hunden din bare går i det området. Du kan camouflere dette stedet med planter som høye gress eller lave busker, så det er mindre synlig fra andre deler av gården.
  • Plante et urinbestandig bakken i hundens pottyområde. Et flott alternativ for dette er kløver. Noen har også hatt flaks med sådd rug eller fescue gress, som begge er tøffere enn det gjennomsnittlige plenen gresset.
  • Skape plantefri, Hundevennlig landskapsarbeid I området på gården hvor hunden din pees. Eller gjør det i hele gården din, så det spiller ingen rolle hvor hunden din pees. En god løsning er bark eller stein mulch. Bare vær sikker på at størrelsen og teksturen til noen steiner du bruker, er noe hunden din ikke vil ha noe imot å gå på. Skarpe eller grove kanter kan skade hundens poter eller være så ubehagelig at det ikke vil gå dit.
  • Øk hundens vanninntak. Fôring av våt mat i stedet for tørr er en enkel måte å oppnå dette, selv om det kan være noe dyrt. Hunder bør ta i mye vann for å opprettholde helsen deres uansett, og det ekstra vannet kan fortynne hundens urin nok til å redusere nitrogenet under terskelen der gressskader oppstår. Selvfølgelig betyr denne tilnærmingen sannsynligvis at hunden din må urinere oftere, men fordelene kan oppveie ulempen.
  • Bruk en hageslange til å skylles ut av området etter at hunden din urinerer. Oppfordre hunden din til å urinere i et annet område hver gang, så urinen og vannet er spredt ut.
  • Fordi hunden din legger til nitrogen i plenen, bør du vurdere å bytte til en lavnitrogen gjødsel. Pass på at gjødsel og andre kjemikalier du bruker på plenen og hagen, er kjæledyrsafe.
  • Kosttilskudd og produkter som Dog Rocks er annonsert for å hjelpe med gressbrenner. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte produkter kan være farlige hvis de vesentlig endrer pH i en hunds urin eller har andre negative helseeffekter. Snakk med veterinæren din før du legger til noe i hundens diett.

Husk at andre dyr kan ha tilgang til gården din, og deres urin kan også forårsake pleneskader. Et gjerde vil holde ut noen hunder som går forbi, men katter og ulike ville dyr er ikke så lett å stoppe. Dette kan forklare hvorfor du fortsetter å se brune eller gule flekker i gården etter at du har prøvd alt med din egen hund.

Daglig vanning kan minimere disse stedene. Noen mennesker velger også å bruke et spesielt dyrs avskrekkende. Hvis du gjør dette, sørg for at det er trygt for hunden din og andre dyr. Tanken er å avvise dyrene, ikke skade dem.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan stoppe hunden urin fra å skade gresset ditt