Nitrogen-syklusen i akvarier

Nitrogen syklus i akvariet

I de naturlige økosystemet habitater av mest vanlige tropisk fisk, Tilstedeværelsen av giftige nivåer av nitrogenholdige forbindelser er relativt sjeldne. I et akvariummiljø er det imidlertid ofte overfeeding og overbefolkning i en liten, inneholdt plass. Disse fullt lukkede miljøene bidrar til nitrogenforurensning som kan sicken eller til og med drepe akvariet fisken din. Her er en oversikt over de grunnleggende forbindelsene og prosessene som utgjør nitrogen-syklusen.

Nitrogen syklus

Den naturlige nitrogen syklusen er en full syklus hvor nitrogen går fra luft til plante til dyr til bakterier og tilbake til luft - et slikt system trenger ingen menneskelig inngrep. I et akvarium er nitrogenprosessen mindre en syklus og mer en biokjemisk kaskade som innebærer den kontinuerlige kjemiske nedbrytningen av nitrogenholdige forbindelser fra ammoniakk til nitritt til nitrat. De endelige nitrater blir da tatt opp av akvarium planter eller fjernet fra vannet på annen måte.

Denne kaskaden beskriver hvordan naturlig avfall i vannet blir behandlet i naturlige økosystemer. Og selv i et lukket akvarium, må denne kaskaden etableres og fremmes av hobbyisten. Ammoniak, nitritt og nitrat er de viktigste biologiske toksinene som forekommer i et akvarium, så nitrogen "syklusen" må fungere effektivt for å konvertere og fjerne alle disse avfallsbyprodukter.

I et levende akvarium etableres denne kaskaden over tid. Det tar vanligvis opptil tre måneder før et nytt akvarium har fullstendig konvertert sitt avfall til nitrat. Metoden for strømpe ditt nye akvarium sakte over tid med yngre, mindre fisk er ment å tillate nitrogenkonvertering av bakterier tid til å vokse, for å holde tritt med den gradvise økningen av avfallsmaterialet.

Ammoniakk

Fisk urea og proteiner blir umiddelbart konvertert av bakterier (trinn 1) til ammoniakk. Under normale forhold er ammoniakk en fargeløs, skarp gass som er svært giftig. Når ammoniakk blir for høyt, er det fordi det er for mange fisk i akvariet eller fisken blir matet mer enn de trenger for sunn overlevelse. Men i et akvarium som holdes i balanse, vil bakterier kalt "nitrogen-fikserende bakterier" da spise (oksyderende) denne ammoniakk (trinn 2), endre den til nitritt (nit-rite).

Nitritt

Nitrites er de vanligste mordere av akvariumfisk, slik at de er forbindelsene vi må beskytte mot i nitrogen-syklusen. Nitritt forekommer i akvariet gjennom partial oksidasjon av ammoniumioner. Nitrit-elskende bakterier konverterer deretter nitrittinto nitrat (nit-rate) (trinn 3), og dermed gjør det mest ufarlig.

Det enkleste første trinnet i å forhindre nitrittoppbygging er å mate sparsomt, og sørg for at det ikke er for mange dyr i tanken. For det andre, utfør en delvis vannendring regelmessig (ikke over 20% av totalvolumet) med godt i alderen vann, ikke kranvann.

Tredje, sørg for at det ikke er for mange totale levende dyr i akvariet. Mange som er nye på akvariet Hobby glemmer at selv om steinbit, alger-eaters og snegler er "renere fisk", produserer hver avfall og legger til den totale nitriten.

Nitrat

Nitrater er sluttproduktet av oksydasjonen av nitrogenforbindelser. I akvariet produseres nitrater hovedsakelig gjennom nedbrytning av animalske protein og ammoniumforbindelser. Eksempler er urin, ekskrement, matvarer og rester av døde fisk, snegler og planteblader.

De fleste ferskvanns tropiske fisk og andre akvarium innbyggere er svært tolerante for enda store mengder nitrater. Imidlertid inkluderer forholdsregler mot for høy oppbygging av nitrater fôring sparsomt og bare å ha en liten dyrepopulasjon.

Planter

Fordi de aktivt bruker nitrogen, kan vannplanter i stor grad redusere nivået av nitrat i et veljustert akvarium også. I et naturlig økosystem fjerner plantene og bruker nitrater. I et uplantert tanksystem må tankseieren gjøre fjerningen på dette siste stadiet av kaskaden.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Nitrogen-syklusen i akvarier