Kan hunder sleepwalk?

Ung hvit og rød husky valp Eskimo hund sover på tregulv

Hunder gjør mange morsomme ting i søvn.

Min rottie sover vanligvis på ryggen på en måte som alltid minner meg om Hobbes.

Hun jerks rundt en haug, wiggles hennes ben fra tid til annen og vokaliserer litt også. Men heldigvis forblir hun ganske stasjonær når de gjør det.

Imidlertid tar en håndfull hunder ting videre. Deres bentraktninger kan gå videre til en direkte galopp, og de kan til og med tempo rundt litt i en semi-sammenhengende tilstand. Dette fører mange eiere å lure på om hunden deres er sleepwalking. Men er det selv mulig? Do hunder sleepwalk?

Som det viser seg, Sannheten er litt komplisert, Som det er åpenbart umulig å vite nøyaktig hva som skjer i hundens hode. Men vi vil oppsummere dagens tenkning på emnet og prøve å hjelpe deg med å bedre forstå disse merkelige atferdene nedenfor.

Hva er sleepwalking, akkurat?

Alle vet hva søvnvann er, men for klarhetens skyld er en definisjon i orden. Ifølge National Sleep Foundation, Sleepwalking er en atferdsforstyrrelse som "stammer i dyp søvn og resulterer i å gå eller utføre andre komplekse atferd mens du sover."

Viktigere, Det innebærer mer enn bare å gå - det innebærer en rekke kompliserte prosesser; Vandring er rett og slett den mest åpenbare.

Hos mennesker er det antatt å skje i 1% til 15% av befolkningen, og det er vanligvis ikke forbundet med underliggende medisinske eller psykologiske problemer.

Sleepwalking er svært vanlig hos barn mellom 3 og 7 år, spesielt i de som lider av søvnapné eller bedwetting. Det kan være en genetisk komponent til oppførselen, da den har en tendens til å forekomme sammen med familiære linjer.

Sleepwalking oppstår oftest under dype søvnsykluser, selv om det også kan forekomme under ikke-REM-sykluser, som er en drømmeløs del av søvn.

Åpenbart, det meste av det vi vet om sleepwalking og alt vi vet om å drømme kommer fra menneskelige fag. Fordi de ikke er veldig formulert (for å si mildt), gjør hunder dårlige forskningsfag - vi vet aldri nøyaktig hva de tenker.

Sleepwalking hos hunder

Drømmer hundene?

Kort og utilfredsstillende svar: Vi vet ikke.

Litt mer tilfredsstillende svar: De synes sikkert, og det er en betydelig mengde bevis som støtter denne påstanden.

Til hunder utvikler språkferdigheter og begynner å holde drømmejournaler, vi vet aldri om de opplever drømmer. Selv om de gjør det, vet vi ikke at de ligner på menneskene om mennesker.

Mennesker er visuelle skapninger, og våre drømmer er i stor grad visuelle saker, men hunder opplever i stor grad verden gjennom nesen deres - betyr det at drømmene deres består av forskjellige lukter? Hva ville et hundens mareritt være som? Hva slags uhellig lukt ville skremme en hund?

Hunder utviser sikkert skilt som er i samsvar med drømmer, inkludert bevegelser og vokaliseringer, blant annet. De opplever også de samme typer forandring av elektriske mønstre som karakteriserer forskjellige søvntilstander i mennesker - Inkludert REM (rask øyebevegelsesfasen, hvor de fleste drømmer oppstår.

Forskere har dokumentert noen ganske overbevisende bevis på at rotter drømmer. De ser til og med å drømme om hendelsene på dagen, som mennesker gjør. Når forskerne kartlagt hjernens funksjon og aktivitet av rotter som fullførte en labyrint, bemerket de at rotter viste lignende elektrisk aktivitet under REM-søvn. Dette antyder at de husker deres erfaring i labyrinten fra tidligere på dagen.

I tillegg har forskere utført eksperimenter som involverte å koble fra ponsene - en del av hjernen som forhindrer mennesker og antagelig andre dyr fra å handle ut sine drømmer - fra resten av dyrets hjerne.

Sikkert nok, disse dyrene begynte å handle ut ulike atferd, for eksempel å gå, løpe og snuse for mat. Men hjernens elektriske aktivitet forblir konsistent med det som viste under dyp søvn.

Do hunder sleepwalk?

Mens hunder kan veldig godt drømme, de kan ikke sovewalk, i følge Pete Wedderburn, bosatt veterinæren for Telegraf, Siden 2007. Imidlertid anerkjenner han at hunder kan bevege bena i søvn (som utallige hundeeiere har observert), og de kan bli observert "lurching noen få meter før de flyr til bakken."

Men dette er ikke det de fleste tenker på som sleepwalking. Faktisk, Hunder som observeres som er klassisk sleepwalking-lignende oppførsel, er potensielt lider av en nevrologisk, søvn eller kognitiv lidelse. Hvis du er vitne til denne typen oppførsel i hunden din, bør veterinærvurderingen søkes så snart som mulig.

Videoen ovenfor ble ganske viral sensasjon noen få år tilbake, da det ser ut til å vise en hundesjøring. Dette er imidlertid sannsynlig en feilfortolkning av hans oppførsel. Hunden i videoen - bizkit (hvem, jeg gjetter gjorde alt for en informasjonskapsel?) Sannsynligvis våknet plutselig fra en drøm, noe som førte til at han slo bakken i gang - så å si.

Dette er et annet eksempel på en hund som ser ut til å være "sleepwalking."Jeg kan ikke spore informasjon om videoen, men for pengene mine ser dette ut som en anfallssykdom. Gi oss beskjed hvis du har ytterligere informasjon om denne videoen, slik at vi kan nå ut til eieren og finne ut om en veterinær aldri ble konsultert.

Ting som kan være forvirret med sleepwalking

Fordi hunder ikke ser ut til å faktisk sleepwalk, er de fleste sleepwalking-lignende atferd sannsynligvis et resultat av medisinske problemer, søvnforstyrrelser og andre forhold. Noen av de mest sannsynlige årsakene inkluderer:

Nevrologiske lidelser

Hvis hundens hjerne og nervesystem ikke fungerer som de burde, kan en rekke merkelige oppføringer resultere. Noen nevrologiske forstyrrelser, som anfall, kan få en hund som han er sleepwalking, Selv om han er helt våken. De kan også få ham til å gjøre ting som tempo i sirkler, trykk hodet mot veggen eller vokaliseren uten tilsynelatende grunn.

Fordi flere nevrologiske forhold kan være skadelige for hundens helse (og noen kan vise seg dødelig uten behandling), Du vil ha hunden din sjekket ut ASAP hvis han viser disse typer merkelige atferd.

Dette betyr ikke at du må ringe veterinæren din hver gang hunden din gjør noe rart - jeg vil aldri gå av telefonen. Men hvis du ser et mønster av merkelige atferd utvikler seg, eller de oppstår regelmessig, er det lurt å se hva veterinæren din må si om problemet.

Søvnforstyrrelser

Forskning i dyr søvnforstyrrelser er ganske nascent, men Det ser ut til at hunder kan lide av noen av de samme typer søvnforstyrrelser som mennesker kan. Dette inkluderer ting som søvnapné - en tilstand der pusten midlertidig stopper for korte perioder - og bedwetting.

Noen hunder kan også lide av søvnløshet og narkolepsi. Begge disse forholdene kan forårsake ekstrem døsighet i løpet av dagen, og De kan utløse uvanlige søvnfasemønstre. Sluttresultatet er at hunden din kan du sovne, mens du virkelig er våken - som åpenbart kan føre til at du feiler hans bevegelser for sleepwalking.

Du må ha hunden din evaluert av en veterinær (helst en som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser) hvis du mistenker at han har denne typen problem.

Noen av disse forstyrrelsene kan være farlige - Du vil ikke la din narkoleptiske hund løpe rundt uten tilsyn av bassenget, for eksempel. Og noen få lidelser, som søvnapné, kan føre til plutselig død.

kan hunder sleepwalk

Kognitive lidelser

Dessverre vil noen hunder oppleve kognitiv nedgang som de alder. Dette kan føre til at de vandrer om målløst, virker forvirret eller oppfører seg på merkelige måter. Noen ganger tolker eiere slik atferd som sleepwalking - spesielt når de oppstår i løpet av natten.

Det er ikke mye som kan gjøres for å sakte eller stoppe denne typen mental nedgang, og det ser ut til å være en del av aldringsprosessen for noen hunder. I stedet må du bare komme til vilkårene med hundens nye virkelighet og gjøre det du kan for å forhindre ham i å skade seg selv eller vandre av.

Det er fortsatt viktig å besøke veterinæren din for å sikre at hundens avanserte alder er ansvarlig for den merkelige atferden og ikke noe annet medisinsk problem - du vil ikke ignorere et problem som kan løses.

Hva skal du gjøre hvis hunden din har rart ting i søvnen?

Det er noen ting du sannsynligvis bør gjøre for å holde puppen din trygg mens han sover, og det er også ting som kan hjelpe ham med å komme gjennom natten morsommere. Noen av de beste trinnene som skal ta med:

  • Gi hunden din et komfortabelt sted å sove. Hunder som lider av hofte eller felles problemer kan ha problemer med å bli komfortabel, noe som kan forstyrre søvnsyklusene. En god seng kan også hjelpe din pooch til å føle seg trygg, noe som kan hjelpe ham med å få en god natts søvn.
  • Plasser hundens seng i et ute på vei, så han er mindre sannsynlig å skade seg selv om natten. Du vil ikke at din pooch tar en tommel ned trappen eller slammer inn i et salongbord og skader seg selv.
  • Pass på at hundens diett er lyd. Dietary Mangler kan forårsake søvnproblemer, så sørg for at du fôrer hunden din en næringsrik mat. Det kan også være lurt å gi hunden din Supplerende Omega-3 fettsyrer, som kan bidra til å fremme gode søvnmønstre.
  • Pass på at hunden din mottar nok trening i løpet av dagen. Mens trening ikke vil sette en stopper for bona fide søvnforstyrrelser, som narkolepsi, kan det bidra til å dekke dem ut og fremme bedre søvnmønstre. Bare vær sikker på at hunden din er sunn nok til å trene før du kjører maraton med ham.
  • Fremfor alt annet, hold veterinæren i løkken. Noen søvnforstyrrelser kan true kjæledyrets helse og velvære, så det er avgjørende at du tar din valp i for en undersøkelse. På denne måten kan du ta kontakt med eventuelle underliggende problemer.

Sleepwalking ser ikke ut til å være noe hunder gjør, men de gjør absolutt en haug med rare ting mens de får sin skjønnhets søvn. Fortell oss om de rare tingene hunden din gjør i søvn under!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder sleepwalk?