Hvorfor sover hunden min så mye?

Tysk Shepard hund sover på sengen med tepper som dekker

Det er normalt for hunder å sove gjennom natten, og mange hunder bruker også mye av dagen i søvn. Mens vi mennesker er vant til ideen om å sove når det er mørkt ute, finner vi det litt rart hvor mye våre hunder sover i løpet av dagen. Hvorfor sover hunder så mye, uansett?

Hvorfor hunder sover så mye

Ifølge eksperter på National Sleep Foundation, Det er normalt for hunder å tilbringe ca 50% av dagen i søvn. En annen 30% av dagen blir brukt "hvile", mens hunder er aktive, bare ca 20% av dagen. Dette er ganske normalt for rovdyr - Lions bruker 18 eller flere timer per dag og hviler!

De fleste hunder vil sove når det ikke er noe bedre å gjøre. Siden de ikke har smarttelefoner, jobber eller lekser, er det generelt den beste måten å tilbringe lange, kjedelige timer.

Hvor mye din hund sover vil avhenge av en rekke faktorer:

  • Valper og Eldre hunder vil sannsynligvis bruke mer av sin tid i søvn.
  • Overvektige og sykehunder kan også sove mer enn friske hunder.
  • Visse raser er predisponert mot å sove mer (spør noen som eies både en lat bernerisk fjellhund og en arbeidslinje Border collie).

Selvfølgelig kan timer og timer med snoozing også være et tegn på et problem. Mange sykdommer og aldersrelaterte problemer kan komme med en endring i sovende mønstre. Stress og separasjonsangst kan også manifestere seg i ekstra dagtid snoozing.

I de fleste tilfeller er en hund som sover i 12 eller flere timer per dag, ingen grunn til bekymring. Det er bare normalt! Men eiere bør være oppmerksomme på at overflødig søvn også kan være et tegn på potensielle problemer, og det er best å snakke med veterinæren din når du har disse bekymringene.

Hvordan lage hundens dag mer spennende

Siden de fleste hunder ikke går på jobb eller skole, er det vanlig at de skal kjeder seg og alene hele dagen. Par en lang, ensom dag med de tidene deres menneske sover, og det er lang tid for hunden din å tilbringe å sove hver dag! Hvis det føles som hunden din sover sitt liv, vurder hva annet han må gjøre med sin tid.

Den beste måten å hjelpe hunden til å holde seg våken og aktiv i løpet av dagen er å bruke Puslespill leker. Alt fra super-lette (rullende behandler inne i et håndkle eller en eggkartong) til høyteknologien (den Cleverpet), puslespill leker bidra til å holde hunden din aktiv i løpet av dagen. Sjekker inn på hunden din med en hund kamera kan hjelpe deg med å sjekke om hun spiller med puslespillet leker eller ignorerer dem.

Du kan også krydre hundens dag med middagstid Hunden går og mer forlenget bouts av trening om morgenen og kvelden.

Hvis du oppdager at hunden sover, selv når det er noe bedre å gjøre, kan det være på tide å få hjelp.

Når skal du få hjelp

Vanligvis er det ganske standard for hunden din å tilbringe mesteparten av dagen eller hvile. Når det er sagt, kan for mye søvn fortsatt være et tegn på problemer med hundens helse.

Det er noen tell-tale tegn at hunden din sover for mye:

  • Hundens søvnmønstre har endret seg.
  • Hunden sover selv når det er "noe bedre å gjøre," spesielt hvis den tingen vanligvis ville ta sin oppmerksomhet.
  • Hundens sove er forstyrrende med å spise eller drikke.
  • Det er vanskelig å vekke hunden din om morgenen.
  • Hunden din sovner plutselig, selv i midten av spillet (narkolepsi).
  • Hunden din våkner plutselig eller i en tilstand av skrekk eller stress.
  • Økningen i søvn kommer med andre fysiske symptomer, for eksempel:
    Limping eller lameness.
  • Uvilje til å gå, løpe eller hoppe.
  • En økning eller reduksjon i å spise, vannlating eller avføring.
  • Økningen i søvn kommer med andre Oppførselsproblemer, som for eksempel:
    Stirrer på hjørner eller vegger.
  • En økning i aggresjon eller frykt.
  • Pacing, drooling og andre tegn på angst.

Noen av disse tegnene er kanskje ikke så skummelt hvis hunden din ellers aldring med nåde, spesielt hvis hun alltid har vært litt på den lat siden. Men det gjør aldri vondt for å gå inn og spørre veterinæren om det.

Din veterinær vil trolig ha mange spørsmål og må kanskje kjøre noen tester. Selv om du har en detaljert logg på hundens søvn og hennes andre symptomer, kan spikre ned problemet være vanskelig.

Ikke la det motvirke deg. Døsige hunder kan lide hypothyroidisme, ryggsmerte, diabetes, angst, eller mange andre alvorlige plager. Å få en grundig opparbeidelse fra veterinæren din, som kan inkludere blodarbeid og andre tester, er den eneste måten å vite sikkert.

Prøv å holde styr på hundens søvnmønstre og andre symptomer. Pass på at hun er en sunn vekt og at hun har mye å gjøre i løpet av dagen. Hvis hun fortsatt sover en uvanlig mengde, kan det være på tide å se veterinæren.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Senior Pet Care FAQ. American Veterinary Medical Foundation, 2020

  2. Hypothyroidisme hos hunder - det er et FDA-godkjent legemiddel for å behandle det. US Food and Drug Administration, 2020

  3. Kinsman, Rachel et al. Søvnvarighet og atferd: En beskrivende analyse av en kohort av hunder opp til 12 måneders alderDyr, vol 10, nei. 7, 2020, s. 1172. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI10071172

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor sover hunden min så mye?