Ønsker bedre søvn? La hunden din i sengen!

Ønsker bedre søvn La hunden din i sengen

Mange kjæledyrseiere sparker hunden sin ut av sengen om natten fordi de tror de vil oppnå en mer avslappet natts søvn uten deres hundesituasjon ved deres side. Hvis du er en av disse hundene, vil du kanskje revurdere den avgjørelsen. Nylig forskning har funnet ut at å ha en hund i sengen din, kan faktisk hjelpe noen mennesker å sove bedre.

Bare så vi er klare, jeg er litt partisk på dette emnet. Vi har to hunder og tre katter. Alle fem av disse Dyr sover i vår seng om natten. Faktisk måtte mannen min og jeg oppgradere til en king size-seng noen år tilbake for å imøtekomme våre furry barn.

Vi begge er enige om at vi sover bedre med våre dyr i sengen med oss, og nå er det forskning for å sikkerhetskopiere vår mening. Kanskje våre venner og familie vil slutte å kritisere oss nå? Sannsynligvis ikke, men det er verdt et skudd!

I SLEKT: Topp 5 Beste hundesenger for store hunder og store raser

Studien ble utført av forskere på Mayo Clinic Center for Sleep Medicine Ligger i Arizona. Det fant ut at mange mennesker faktisk føler seg en følelse av sikkerhet når hunden deres er i seng med dem, og - til tross for hvilke søvneksperter som har oppgitt i mange år - å ha en hund i sengen din, er ikke forstyrrende for din søvn.

Ønsker bedre søvn La hunden din i sengen

Dr. Lois Krahn er en søvnmedisinsk spesialist på anlegget og også en av forfatterne av studien. Hun sier at hun ikke er sikker på om det er en hard og rask regel om fordelene med kjæledyr sover i sengen med sine eiere, og at hennes kolleger er enige om at det er en risiko involvert.

Omtrent halvparten av amerikanske husholdninger egne kjæledyr, og denne studien fant at omtrent halvparten av de kjæledyrforeldrene tillater sine dyr å enten sove i deres seng eller et sted i soverommet. 150 respondenter ble bedt om å fylle ut spørreskjemaer om deres forhold til deres følgesvenn.

Detaljer inkludert nummer og type kjæledyr ble registrert, så vel som familiens sovevaner. Under en oppfølgingsintervju ble respondentene spurt hvor kjæledyrene sov, hvordan de oppførte seg hele natten, og om kjæledyret rammet eierens søvn.

20 prosent av de 1500 respondentene rapporterte at deres søvn ble avbrutt på grunn av deres kjæledyr, og 41 prosent følte at å ha sitt kjæledyr i soverommet med dem tillot dem å sove bedre. Noen respondenter bemerket at kroppens varme fra deres kjæledyr eller fysisk kontakt var beroligende og trøstende. Krahn sa at mange sa at å ha et kjæledyr i sengen gjorde dem Føl deg koselig.

Disse funnene er forskjellige fra søvn anbefalingene fra de fleste eksperter i feltet. Mange eksperter anbefaler at pasientene deres ikke tillater kjæledyret å sove i seng med dem, og noen anbefaler ikke engang slik at kjæledyret sover i soverommet. Krahn mener at flere kjæledyr øker risikoen for dårlig søvn, og jeg må være enig med det.

I SLEKT: DIY Dog Bed Prosjekt: Ideer fra hele Internett

For meg er det mer en følelsesmessig hjelp enn en fysisk komfort for å ha våre dyr i sengen med meg. Som mange kjæledyr foreldre, har vi hatt mange tilfeller i midten av natten når et dyr i vårt hjem ble syk eller trengte hjelp. Vi har hatt dyr som gjenoppretter fra sykdommer eller medisinske prosedyrer som måtte overvåkes gjennom hele natten.

For tiden har vi en bokser som ble diagnostisert med kardiomyopati. Selv om jeg vet at 95 prosent av tiden våre dyr er fine om natten, beroliger det meg å vite at de er nær oss bare i tilfelle de trenger oss midt på natten. Hvis vår bokser plutselig spikte feber eller hennes hjerte begynte å løpe, ville jeg høre henne panting og føle at hun beveget seg rundt.

Ønsker bedre søvn La hunden din i sengen

Det er netter, spesielt på sommernetter, når våre kjæledyr vil helst sove på det kule flisegulvet på kjøkkenet eller under takvifter i stuen enn søvn i vår seng. Jeg våkner definitivt mer hele natten når våre kjæledyr ikke er i seng med oss. Angst og bekymring holder meg fra å få en avslappende søvn.

La oss gjøre vår egen studie. Gjør kjæledyrene dine i seng med deg? Finner du det trøstende eller er det mer et problem? Holder de deg opp om natten? Legg igjen en kommentar og gi oss beskjed om hundens ledsager, og hvorfor det fungerer for familien din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ønsker bedre søvn? La hunden din i sengen!