Søvnvandring i hunder: årsaker og symptomer

Sove som går i hunder - årsaker og symptomer

Har du noen gang hørt om en hund som løper rundt i søvnen? Det er ikke en vits testing din sans for humor eller en gåte ment å teste din dybde dybde, men en virkelighetskontroll som bekrefter at søvnvandring er faktisk utbredt blant dyrene også.

Søvnvandring er en lidelse som vanligvis er forbundet med mennesker. Folk som lider av denne tilstanden går om i søvnen uten å innse det. Denne lidelsen oppstår når en person transitter fra dyp søvn til lettere søvn eller er i ferd med å vekke.

Sleepwalking hund

En søvnvandrer reagerer ikke på noe på dette stadiet, og kan ikke huske noe som kan ha skjedd i løpet av denne tidsperioden. Bortsett fra mennesker, påvirker denne lidelsen også dyr, selv om manifestasjonen er sjelden.

Hva er sleepwalking?

Også kjent som somnambulisme, er sleepwalking en lidelse som skjer under dyp søvn. Det inkluderer aktiviteter eller bevegelser som å gå, noe som bare kan skje når du er våken. Mens du sover, er både ditt bevisste og underbevisste sinn i ro sammen med din fysiske kropp, og all bevegelse er suspendert for en stund i tillegg til muskelavslapping.

Men i noen blir denne funksjonen vridd og det resulterer i sleepwalking. Barn er mer utsatt for denne søvnforstyrrelsen enn voksne. Aktiviteter under sleepwalking er vanligvis ikke normale, for eksempel klatrer du ut av vinduet og faller ned, beveger seg rundt i huset eller spiser noe fra kjøleskapet ditt.

Sleepwalking hos hunder

Så, gjør hunden din sleepwalk? Svaret er, ja, hunder gjør sleepwalk, men ikke som mennesker. En person sleepwalking er vanskelig å dechiffrere fordi hans bevegelser synes å være så vanlige som de ville være når han er våken.

Hos hunder er sykdommen preget av tilfeldige, rykkete bevegelser mens de sover. For eksempel oppfører de seg som om de kan løpe eller stages noen få meter før de faller til bakken. En hund ville ofte knurre, Twitch, Whimper eller Flytt føttene mens du sleepwalking og noen hunder, selv puster raskt som om panting på å bli jaget.

Er hunden din sleepwalking eller er det å oppleve anfall eller drømme?

Du må finne ut først, hva kan være den mulige grunnen til denne underlige oppførselen til hunden din mens den sover. Er det lider av en form for søvnforstyrrelse eller drømmer det? Anfall kan også være en mulig grunn til at hunder skal utvise merkelig oppførsel.

Det er en tynn linje som skiller sleepwalking fra å drømme i hunder. Når en hund drømmer, Det viser lignende oppførsel til sleepwalking. Selv om det ikke er vitenskapelig forsikring om at en hund drømmer, er det fortsatt atferdsmønsteret indikerer at det drømmer.

Hvorfor setter hundene?

Selv om årsakene til sleepwalking ikke er så tydelig, kan mangel på søvn og aldring være få av mulighetene.

Mangel på søvn fremkaller ofte søvnforstyrrelser, som narkolepsi eller katapleksi. Hvorvidt søvnvann er indusert på grunn av søvnmangel, er ikke klart. Hos hunder er det en søvnforstyrrelse som heter REM. Forskning har avslørt at hunder drømmer under deres raske øyebevegelse (REM) -stadiet, som mennesker. Normalt er musklene lammet under drømme søvn. Når dette ikke skjer, kan hunder opptre sine drømmer som mennesker.

Hunder som lider av rem søvnforstyrrelse har vært kjent for å bjeffe, hylle, tygge, bite eller ofte oppleve episoder av voldelig lem bevegelse i søvnen. Disse symptomene ligner sleepwalking. En middelaldrende hund sies å lide av søvnforstyrrelser mer i forhold til en yngre. Senilitet kan være en sannsynlig grunn til at hunden din beveger seg rundt i huset om natten, og det er forskjellig fra sleepwalking.

Symptomer på sleepwalking hos hunder

Kjæledyr eiere klager ofte på sine hunder sniffing rundt huset om natten, hvor det heller ikke reagerer på lysene som blir slått på eller til noen som kommer inn i rommet. En mild coaxing kan bringe hunden tilbake til sin doggy seng, og det blir normalt neste morgen.

Du kan lure på om dette kalles sleepwalking hos hunder. Eksperter opine som denne typen oppførsel har ingenting å gjøre med sleepwalking. I motsetning til mennesker beveger hun hundene seg ikke mens de sover. De er mer sannsynlig å engasjere seg i fitful bevegelser, som å padle føttene som om kjører.

En hund som beveger seg rundt i en trance er ofte forbundet med tegn på aldring. Det kan være et resultat av noen kognitiv eller psykisk lidelse. Derfor, hvis du observerer at hunden din gjør det samme, må du ikke forbinde det med symptomer på sleepwalking. Det kan være et mulig symptom på en annen slags søvnforstyrrelse som senilitet, narkolepsi eller katapleksi. Hundeeiere må nøye overvåke sitt kjæledyr for å finne ut den underliggende årsaken til søvnforstyrrelsen.

Relatert innlegg: Beste hundesenger

Anfall og sleepwalking

Beslag hos hunder er ofte feil for sleepwalking. For eksempel, mens i anfall, blir en hund vanligvis disorientert, padler føttene, krukker, drømmer og beveger seg i sirkler. Det kan også støte på gjenstander. På samme måte omfatter sleepwalking av konvulsive bevegelser, og bortsett fra visse atferdsforstyrrelser som å løpe, jage eller svimlende, er det ingen annen signifikant aktivitet.

Behandling for sleepwalking

Hunder som har en tendens til å sove med høy risiko for å skade seg selv. Derfor, hvis hunden din utviser symptomer på sleepwalking, må du ikke forsinke i å konsultere veterinæren din.

Det har vist seg at a Riktig diett Hjelper mye i å bekjempe søvnforstyrrelser i hjørnetenner. En omega 3 beriket diett fylt med essensielle fettsyrer vil hjelpe hunden din å overvinne søvnforstyrrelsen. På å bli gitt mat som inneholder kosttilskudd som blandede tokopheroler, flavonoider, omega 3 fettsyrer og så videre, hunder viser bemerkelsesverdig forbedring i å komme over søvnforstyrrelser. Vetten din kan foreslå økologisk mat for din valp.

Å våkne en sleepwalking hund kan være farlig - det kan bli skremt og angripe. Derfor, hvis du føler at hunden din sover, la den fortsette. Du kan prøve å cajole det tilbake til sengen. Hvis du mislykkes i ditt første forsøk, ikke trykk og la hunden din ta sin egen tid til å slå seg ned.

Imidlertid må du konsultere veterinæren din for å finne ut årsaken til denne unormale oppførselen som det kan være et tegn på et alvorlig problem. Du kan til og med utsette kjæledyret ditt til en nevrologisk undersøkelse.

Du vil kanskje også like: Økologisk hundemat

Sleepwalk hos hunder

Endelig ord

En sleepwalking hund kan være en glede å se på. Når det blir sagt, som hunden din ikke kan uttrykke sin lidelse, må du være ekstra forsiktig med å sikre sin velvære. Sleepwalking symptomer er ikke lett å dechifrere og kjæledyr eiere forvirrer dem ofte med de som er anfall. Hvis hunden din lider av anfall, anbefales umiddelbar veterinær konsultasjon.

Dessuten, ikke ta sleepwalking lett heller. Din hund kan skade seg selv i prosessen. For å sikre bedre søvn for hunden din, få den undersøkt og behandlet før situasjonen går ut av hånden.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Søvnvandring i hunder: årsaker og symptomer