Kan hunder spise mango? (Ernæring guide)

kan hunder spise mango

En spørsmål eiere noen ganger spør er kan hunder spise mango? Kanskje du vil inkludere flere næringsstoffer og fiber i hundens kosthold, eller kanskje du bare vil introdusere ham til noen nye godbiter og smaker. Du kan være på utkikk etter noe spiselig som er mer naturlig og mindre behandlet for å belønne ham med når han har vært god.

Behandlet godbiter For hunder og andre husdyr har vært gjenstand for kontrovers de siste årene. De er ofte laget med dyrebiprodukter og stoffer som mennesker aldri ville spise. Mange kjæledyrseiere søker å bevege seg mot matvarer som er mer naturlige og av en kvalitet som vi ville konsumere oss selv.

hund med mango

Men er ikke hunderkarnores? Hvorfor ville de trenge å spise frukt?

Hunden din er av natur og forfedre en kjøttetær, som stoler på fett og proteiner i kjøtt for hans helse og velvære. Frukt og grønnsaker er karbohydrater; og han trenger ikke nødvendigvis karbohydrater i kostholdet hans. Dette er bekreftet av forskning utført av Association of American Feed Control Offentions, blant andre organer, som bruker dette faktum i å bygge sine kjæledyrsmatnæringsprofiler.

Imidlertid er det bevis for at ulvene, hundens nærmeste slektning i naturen, og til og med supplere sine dietter med frukt og annen vegetasjon. Mens det er nok av debatt i veterinæren og bredere dyreverdenen om hvorvidt frukter og grønnsaker er nødvendig for hunden god helse, Mange eksperter er enige om at de er nyttige, om enn ikke avgjørende, kosttilskudd til en hunds diett.

Også mango og andre frukter har en søt smak som mange hunder elsker. Forutsatt at de ikke gjør hunden din, kan de være et attraktivt alternativ til behandlet hundebehandler og kan faktisk gjøre dem litt gode.

Relatert innlegg: Beste hundebehandler

Hva er fordelene med mango?

Mango er høye i fiber og kalsium. I tillegg inneholder de andre næringsstoffer som vitamin A, B6, C og E. Mens åpenbart mango burde aldri gjøre størstedelen av hundens diett, kan disse vitaminene og andre næringsstoffer spille en viktig rolle i hundens helse og velvære.

Fiber - viktig for å hindre diaré og forstoppelse; hjelper hunden din til å føle seg fyldigere i lengre tid, og dermed motvirke overeating og vektøkning; bistår i produksjonen av fettsyrer som bidrar til å motvirke skadelige bakterier i hundens tarm.

Kalsium - For sunne bein, tenner, muskler og nervesystem. Også avgjørende for gravide hunder hvem er utsatt for eclampsia hvis kalsium-mangelfull.

Du vil kanskje også like: Kalsiumtilskudd for hunder

Vitamin A - For en skinnende frakk, sunn hud, god syn og sunn vekst i unge hunder.

Vitamin B6 - For sterke immun- og nervesystemer, sunne hjerneprosesser og fremstilling av røde blodlegemer.

Vitamin C - bidrar til et godt immunsystem og utvikling av hud, tenner, bein og brusk.

Vitamin E - en antioksidant som bidrar til å forhindre dannelse av skadelige frie radikaler, og fremmer immunitet, hjernefunksjon og god syn.

Relatert innlegg: Vitaminer for gravide hunder

Hvordan skal jeg innlemme enhver ny mat i hundens kosthold?

Når du planlegger å introdusere en ny mat i hundens diett, bør du først sjekke ut online eller med veterinæren om han har lov til å ha det.

Noen matvarer som er ganske trygge for mennesker, kan inneholde stoffer som er giftige for hunder. Sjokolade, for eksempel, inneholder teobromin, en forbindelse avledet fra kakaofrø. Mens mennesker lett kan metabolisere dette, kan hun ikke, og det kan bygge opp til giftige nivåer i sine systemer.

hund med mango

Når det gjelder frukt og veg, er det noen at hunden din lykkelig kan spise og fordøye og andre som kan forårsake alt fra mild mageforstyrrelser og diaré til andre, mer alvorlige helsemessige forhold. Avokado inneholder for eksempel Persin, et toksin som kan resultere i oppkast og Diaré hos hunder. Druer og rosiner kan forårsake plutselig, akutt nyresvikt i hjørnetenner. Så det er alltid viktig å undersøke en ny mat før du inkluderer den i hundens diett.

Når du har bestemt maten, er det sikkert trygt for hunder, bør du vurdere om det er greit for ditt eget kjæledyr spesielt. Har han eksisterende allergier eller intoleranser til spesifikke matvarer? Vettens råd er nyttig her.

Etter at hunden din har spist en ny mat, må du overvåke ham de følgende dagene for tegn på mageforstyrrelser, diaré eller oppkast. Han kan ha en intoleranse mot bestemte frukter.

Så hvordan skal jeg forberede og introdusere mango i hundens kosthold?

  • Vask forsiktig frukten for å fjerne smuss, smuss og eventuelle bakterier fra hudens overflate.
  • Skal og kutt kjøttet i biter om nødvendig. Større hunder vil ikke ha problemer med å takle store biter, spesielt hvis mango er moden, som det er en myk, saftig frukt. Men hvis du eier en Liten rase, Vurder å hakke opp for ham - jo mindre hunden din, jo mindre delen du bør gi ham.
  • Det er greit for ham å spise huden, men han kan finne det vanskelig å fordøye. For preferanse, fjern det helt.
  • Mate ham en liten del først for å se om han er tiltrukket av frukten. Som ovenfor, vent en stund for å se om han har noen bivirkninger før han fôrer mango til ham igjen.
  • Mangoer har store steiner i sentrum. Fjern denne gropen helt og kast det trygt ut av hans rekkevidde. Ved svelging, kan disse forårsake en hindring i tarmene eller tarmene.
  • Mango Pits inneholder også små mengder cyanid, så det er ikke en god ide for ham å tygge eller svelge dem av den grunn.

Hva om jeg tror hunden min har svelget en mango pit?

Hvis du ser noen av følgende symptomer, uansett hva du mistenker at hunden din har svelget, søker veterinær råd som et spørsmål om haster:

  • Choking
  • Diaré, oppkast - eller begge;
  • EN Redusert appetitt;
  • En underliv som ser ut til å være følsom for berøring;
  • Listløshet eller sløvhet; og / eller
  • Dehydrering

Hvis hunden din viser ingen symptomer, men du er ganske sikker på at han svelges en stein fra en mango, bør du betale en tur til veterinæren din uansett som en forholdsregel. Det er helt mulig at gropen kan passere ufarlig gjennom fordøyelsessystemet, men bedre å være trygg enn beklager.

Hvor mye mango kan hunden min spise i en sittende?

Bruk ditt skjønn, basert på hundens størrelse og appetitt. Men vær oppmerksom på det Canines `fordøyelsessystemer er ikke bygget for å takle store mengder fiber. Mate ham for mye på en gang, og du er mer sannsynlig å møte en bout av diaré eller a mageknip. Som med alle ting i livet, for hunder så vel som mennesker, er moderat nøkkelen!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise mango? (Ernæring guide)