Kan hunder spise hummus? (Ernæringsmessig guide)

kan hunder spise hummus

Hummus? Yum! Den tykke deilige dukkert som har vært en all-time Midt Eastern Classic, blir nå å være en amerikansk favoritt. Den rike, kremete smaken med sine sunne ingredienser gjør det til en superfood! Snakker om ingrediensene i hummus, er de rike på fiber, antioksidanter, mineraler og vitaminer, er sikker på å hjelpe i vekttap og opprettholde et sunt kosthold.

Relatert innlegg: Beste hundemat for vekttap

Vi er sikker på at din hunden elsker å stirre på deg med sine valphunder øynene når du gobler på snacks, og håper du vil dele en liten bit av det med dem. Mens du kanskje har sett mange videoer over sosiale mediekanaler av beryktede hunder som forsøker å spise en skje med hummus eller til og med et stykke pizza, har du noen gang lurt på om det ville være lurt å la hunden ha noen av de snacksene?

Selv om hummus kan inneholde mange sunne ingredienser for oss - mennesker, dessverre, de samme ingrediensene er giftige for hunder! Her er noen grunner til hvorfor.

hummus for hunder

Hummus er giftig for hunden din!

Hummus er avledet fra det arabiske ordet "kikærter."Men kikærter er veldig sunne for deg, så vel som hunden din. Betydning, du kan fortsatt mate hunden kikærter hvis du vil, men superfood hummus inneholder ikke bare kikærter, det har også olivenolje, sitronsaft, hvitløk og salt for å berike sin smak, noe som gjør det komplisert for hunden din.

Ingrediensen som gjør hummus et virkelig dårlig valg for hunden din er hvitløk! Hvitløk er giftig og giftig og blanding med alle andre ingredienser, det vil ende opp med å skade hundens røde blodlegemer. Vanligvis er det veldig vanskelig å bestemme mengden hvitløk du vil ha i hummus. Noen av oss liker det litt for mye, mens andre liker smaken av det veldig mildt.

Neste skadelig ingrediens i din hummus er sitronsaft. Sitronsyren i sitronsaften kan føre til alvorlig magesmerter. Hundens mage er veldig følsom og deres mage er ikke så tolerant som menneskets (fattige ting!). Derfor unngå noen form for sur mat til hunden din.

Hjelp! Min hund forbrukes ved et uhell hummus!

Hvis du har forlatt en tallerken full av hummus på bordet, men din nysgjerrige frie venn hadde slurped noe av det av, ikke panikk. Det er helt greit! En liten del vil ikke medføre mange bivirkninger på din furrige venns mage, men litt for mye kan skape problemer. Det handler om mengden som hunden din kan ha konsumert.

Men hvis du legger merke til din Hundekamp, drooling, kvalme eller ha kontinuerlig smerte i magen Etter å ha brukt hummusen, er det på tide at du skal gå og konsultere veterinæren din ASAP. Hold øye med din furrige venn for slike symptomer.

Selv om hunden din kan ha konsumert hummus og gjør det helt bra, er det fortsatt en mulighet for at langvarig skade har blitt gjort. Din hund kan ikke ha umiddelbare symptomer etter å ha brukt hummus. Symptomene på toksisitet kan fortsatt manifestere og måneder eller år senere komme tilbake som et skjema eller organskader.

Pluss, hvis du ikke er sikker på hvilken av de menneskelige snacksene er trygge for hunden din, er det bedre å unngå å gå ned den banen helt. Det er mange sunne, balansert diettmatvarer tilgjengelig med trygge godbiter i kontroll som kylling, gulrøtter, laks, osv. noe hunden din vil sikkert ha nytte av.

Ok, hva med hummus uten hvitløk og sitronsaft?

Vanligvis, når du gjør hummus, inneholder den hvitløk og sitronsaft for den ideelle smaken og smaken. Men som vi har nevnt tidligere, er hummus laget av mashed kikærter, som anses sunt for hunden din. Du kan fortsatt vurdere å gi hummus til hunden din, og sørg for at den ikke har noen skadelige eller giftige ingredienser. Med andre ord, en liten bit av vanlig hummus vil ikke påvirke din furry venn.

hund spiser hummus

Hvordan gjør jeg hummus til hunden min?

Hummus uten hvitløk, sitronsaft, salt og andre sure ingredienser er trygge for hunden din, men kan ikke være velsmakende for oss. Vi har gjennomført omfattende forskning og fant en alternativ ingrediens i stedet for hvitløk, som er stekte rødbeter! Nå kan hunden din også nyte en ekstra smak.

Behold det i tankene at overdreven mengde kan utvikle gass i din furrige venns mage. Magegass hos hunder skaper vanligvis ubehag som følge av oppblåsthet, noe som fører til at magen svulmer.

Vi tror at oppskriften på hummus uten hvitløk nedenfor vil hjelpe deg med å forberede hundevennlige hummus. Følg disse enkle trinnene og spar mye tid til å gi det beste for hunden din. Her er den sikreste måten du kan gjøre hummus til hunden din:

Trinn 1: Kombiner alle følgende ingredienser i en blender

  • 1 hele kikærter; bevare noe av saften
  • 4 spiseskjeer av Tahini
  • 1 spiseskje cumin pulver
  • En klemme av paprika
  • ½ spiseskje olivenolje
  • 2 spiseskjeer kaldt vann

Steg 2: Bland den til ønsket konsistens og der har du det, din hundevennlige hummus. Du kan lagre denne hummusen i kjøleskapet ditt i en uke eller så, men helst ikke mye lenger.

Hva er de beste alternativene for kikærter for hunden min?

Annet enn de primære ingrediensene i hummus, er kikærter veldig sunne for hunden din. Det finnes ulike ernæringsmessige kvaliteter av kikærter som er gunstige for hundens venn. Viktigst, billig og praktisk er to beste fordeler med kikærter som gir en god mengde protein for hunden din! Dessuten bekjemper det høye fiberinnholdet i bønnene forstoppelse hos hunder som gjør dem gunstige for din hundens fordøyelsessystem.

Kalium, lecithin og vitaminer A, B & C lagret i kikærter er utvilsomt verdifulle næringsstoffer for hunden din, og stimulerer hundens minne og læringsegenskaper. Dessuten er vitaminer avgjørende for hundens riktige metabolisme, mens kalium er nødvendig for sunt hjerte, nyrer og fordøyelsessystem.

Din hjemmelagde hummus uten salt, hvitløk og sitronsaft gjør det til en tryggere versjon for hundene dine til å supplere dem med kikærter. I tillegg kan du lage kikærter, mash dem og mate dem til hunden din. En avansert versjon av det ville være hvis du dypp på gulrotpinner eller legger den til hundens vanlige mat for et proteinforsterkning.

Bunnlinjen

Mens Hummus kan være din favoritt snack siden du finner det så yummy og gunstig for deg selv, men det er aldri trygt å dele hummusen din med hunden din. Gå for den sikrere versjonen for dine kjære hunder. Hvis du går så langt til å tilfredsstille din Fur Buddys Hummus Craving, gjør det bedre å gjøre det trygt! Avstå deg selv fra å dele garlicky eller sure snacks med hunden din, som kan koste deg noe så verdifullt som din doggos liv.

Vel, å konkludere, bare sørg for å sjekke ingrediensene du bruker til å gjøre hundens mat. Det er alltid bedre å være trygt enn beklager, derfor kan du nyte hummusen din slik du vil ha det til, og gir hundevennlig en til din furry venn. Så lenge det ikke er hvitløk i det, er det helt trygt. Å være på den sikrere siden, få dem til å smake litt av det først og observere dem. Hver hund er unik og din kan utvikle en dødelig allergisk reaksjon hvis du ikke ser ut!

Relatert innlegg: Beste grisør for hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise hummus? (Ernæringsmessig guide)