Dos og ikke med å løpe med hunder

Når det kommer til høyre og galt Ting å gjøre når du forbereder deg til å starte aktivt Kjører med din pooch med jevne mellomrom, hvis du kan leve med en `ikke`, er det dette: ikke hopp rett inn i å løpe med hunderhodet uten veterinær konsultasjon, forberedelse og trening.

I stedet må du merke seg følgende tips, og om du ønsker å få deg selv eller hunden din i en bedre form ved å jogge, eller utforske en ny hobby, vil du og din løpende hundekammerat snart være i form og ha det gøy og gjøre det er trygt også.

Les også: Hva kjører sko til hunder og gjør hunder virkelig trenger dem?

Snakk med en veterinær

Når du bestemmer deg for å forandre hundens livsstil, om det innebærer det de er matet eller hvor ofte deres matet, introduserer et nytt familiemedlem i blandingen, eller i stor grad endrer sin daglige rutine og med mer trening - bør du konsultere med din veterinær.

Noe som kan virke rudimentært for deg (et nytt hjem, en ny jobb som holder deg unna i lengre tid, eller en ny hobby) kan påvirke kjæledyrets lykke og helse. Vets er i stand til å gi råd som kan bidra til å lette kjæledyret ditt til en ny treningsrutine og overgang. Hvis du planlegger å begynne å kjøre med en hund, og dette er noe nytt for dem, sett opp en avtale for å diskutere hundens helse.

Hva hundens veterinær er sannsynlig å diskutere med deg:

Alder

Selv etter en hel år, er en hunds bein fortsatt i ferd med full utvikling. Mens dette ikke nødvendigvis betyr at beinene deres er sprø nok, vil den aktive løpingen negativt påvirke dem, den kontinuerlige effekten regelmessig jogging skaper, sette en belastning på bena, skuldre, ryggraden, hofter og baksiden av hunden din.

De fleste veterinærer kommer til å anbefale at hunden er i det minste 12 til 18 måneder gammel før et løpende regime kan finne sted. I tillegg kan veterinæren vurdere eldre hunder uegnet for hyppig eller aktiv løp, så vær forberedt på å høre ærlig tilbakemelding fra kjæledyrets lege hvis de er syv år eller eldre.

Generell helse

Hvis du eide din valp i en stund og har fått medisinsk hjelp fra samme praksis, er sjansen din veterinær kjent med hundens medisinske historie. For eksisterende hjertesykdom, problemer med ledd, hofter, skadede poter eller bein kan gjøre veterinæren din nølende med å gi et godkjenningsstempel på å løpe med hunder.

Størrelse

Mens kardio er en flott rutine for noe overvektig dyr, kan det også være en fare. Mange dyre leger vil anbefale vannsport og svømme til overvektige hunder før de anbefaler å kjøre. Vedvarende vekt legges på leddene med den store effekten som kommer med jogging kan føre til fremtidige helsemessige forhold, for eksempel leddgikt.

Rase

Noen raser er bare ikke ment for å løpe. Mens bedårende og søtt, har hunder med kortere snouts rutinemessig gitt profesjonelt råd for å fortsette å løpe bare på en minimal, og absolutt ikke for lange avstander som det er vanlig for disse raser å enkelt overopphetes. I tillegg kan mange av de kort snudtede hundene (boksere, pugs, franske bulldogs) være i dødelig fare hvis overarbeidet eller overexcited som deres design kan føre til en hindret luftvei og pusteproblemer.

Lag en treningsplan som henvender deg til hunden din

Lag en treningsplan som henvender deg til hunden din

Hvis dette vil være et nytt venture til kjæledyret ditt, må du lette dem i det. Mens mange raser elsker å løpe og var faktisk oppdrettet for det (Greyhounds, Whippets, Retrievers, Border Collies), kan de fortsatt ikke være vant til å løpe i lange mengder tid eller for lange avstander.

En person kan bestemme seg for å gå fra sofa potet til maraton-deltaker, men denne forandringen skjer ikke over natten; Personen vil trene og sakte bygge sine utholdenhet og evner. Dette bør også skje med hunder, spesielt sofa potet raser, Og siden de ikke er uvitende og ikke i stand til å skape planer for seg selv, må vi sette treningsplanen til det som passer best for deres livsstil, temperament og dagens helse.

Lett inn i det

Det er forståelig at hvis du bor i en by, er mye av det som er tilgjengelig for deg en konkret jungel, men prøv å begynne trening på noe annet enn fortauet. Når du starter, prøv å planlegge å løpe med hunder på overflater som er mer tilgivende, for eksempel en fin sandstrand eller i nærheten av en innsjø, en smusspor eller gresskledd plenen. Virkningen er mykere på både din egen og din venns ledd.

Trene hunden, ikke deg selv

Arbeid på din hundens Stamina og tempo, ikke din egen. Mange hunder vil gjøre alt for å tilfredsstille sine mennesker - spill døde, hente avisen, sitte tålmodig mens kragen eller sele er festet - som betyr at mens du er i stand til å kjøre i et raskt tempo eller lang avstand, vil hunden din gjøre sitt beste å holde opp eller til og med overgå.

Dette kan imidlertid bare være deres måte å forsøke å lede deg eller vær så snill, og til slutt være veldig farlig for din fidos helse. En ivrig måte å vite om hunden din blir presset for hardt, er å se og høre på overdreven panting eller whining.

Arbeid opp til langdistanser

Hvis dine intensjoner med løp er å bygge utholdenhet, arbeid opp til det. Enten du har en halvmaraton på slutten av en sesong eller en triathlon, er det fantastisk at din furrige følgesvenn kan være din løpende partner, men løpet - uansett hva det kan være - er ditt, ikke deres.

Imidlertid kan hunder og ofte nyte langdistanse løping - Hvis de er opplært for det - noe som betyr at de fikk sjansen til å jobbe mot å kjøre 3.1 miles i løpet av en måned, og legger litt mer avstand hver uke. Og akkurat slik har du begge trent til en 5k løp sammen.

I SLEKT: 10 beste hunder å løpe med og raser som elsker å løpe

Øv sunne vaner

Øv sunne vaner

Kjøring kan være en fantastisk form for trening for både mennesker og hjørnetenner, men du bør alltid ha din egen og hundens beste interesser i forkant når du utforsker en aktiv livsstil.

Alltid varme opp

Du bør alltid strekke seg før du går ut for en jogge, og mens du ikke nødvendigvis kan lære hunden din strekkøvelse eller yoga (selv om hans nedadgående hund er perfekt form), kan du sikre at de får en sjanse til å våkne opp musklene. Spill et raskt spill med å hente rundt bakgården eller gå et par kvartaler før du sparker det i et høyt utstyr.

Alternative dager

Å gi kroppen din en sjanse til å hvile er viktig. Overarbeid eller anstrengende muskler samt forårsaker uopprettelig skade, spesielt i knærne, er en fare hver løper bør være oppmerksom på og forhåpentligvis aldri kjent med, og dette gjelder også for hjørnetenner. Vekslende dagene når de kjører med hunder, vil være en redder nåde, spesielt for eiere av større raser som kan være tilbøyelige til å hippe dysplasi og leddgikt senere i livet.

Kommandoer for å løpe med hunder

Kommandoer for å løpe med hunder

Kjører sammen er en mulighet for å øve dine kommunikasjonsferdigheter. En hund som respekterer deg og har vært godt trent, vil se på deg som sin guide mens du er ute på en ekskursjons løp (selvfølgelig er det forståelig hvis deres gode oppførsel forsvinner på tegn på en katt eller en ekorn).

Hvis din valp har fått Grunnleggende lydighetsferdigheter trengte å forstå deg og være lydig når du blir bedt om å være, løpene dine sammen vil ikke bare være mer avslappende og morsomme, men de vil også være tryggere.

Grunnleggende kommandoer

Hvis hunden din ikke allerede vet noen grunnleggende kommandoer, for eksempel "sitte", "opphold" eller "komme", så vil du kanskje begynne med før du går jogging med hunder. Disse kommandoene vil ikke bare gjøre dine løpere mer avslappende og produktive, men også tryggere.

Av disse kommandoene, "kom", eller tilbakekalling (en hunds evne til å komme til deg når du ringer navn) er det viktigste, spesielt hvis du planlegger å jogge med kjæledyret ditt i en Off-leash-området. Mens en pålitelig tilbakekalling virker som en vanskelig prestasjon, med nok tålmodighet og utholdenhet, kan enhver hund lære. Det er så enkelt som konsekvent behandler hunden din hver gang de returnerer deg når du heter: Start ut små (i bakgården eller på en kjent, lokal park) og når du får sin oppmerksomhet lett når du ringer "Kom hit!"Eller bare ringer navnet sitt, kan du da legge til utfordringer.

Utfordringer kan omfatte andre hunder, et annet menneske han elsker (ektefelle, romkamerat, foreldre, nær venn), eller bare prøver det på et nytt sted. Din hund trenger ikke å være en mester på denne ferdigheten; Det vil være tider som jager en kanin er bedre enn å gå til deg for et stykke bacon eller kylling. Ikke la det motvirke deg og ikke være for hard til å dømme hunden din. Enhver fremgang er fremgang, og når du føler deg trygg på din evne til å kommunisere sammen, kan du da danne gode vaner mens du kjører med hunden din.

Danner gode vaner

Gode ​​vaner mens du kjører med en hund, hovedsakelig dreier seg om sikkerhet. Selv om de fleste joggene dine ikke vil skje gjennom en bybild eller by, bør sikkerheten være kontinuerlig praktisert - enten på eller av bånd - uansett hvor du er.

Disse praktiserte vanene er bare ekstra kommando trening for hunden din; Så mens du trener for en maraton, trener hunden din for å være en bedre, mer lydig hund. En eier som er i stand til å få hunden til å sitte mens de på røde lys bidrar til å holde hunden vekk fra en travel vei som en eier som er i stand til å få oppmerksomheten til deres lojale hund med tilstedeværelsen av en katt i nærheten, er i stand til å unngå hunden potensielt jage etter det, inn i gaten eller inn i en fremmed.

Stier som skryter en båndfri lov, vil få oppmerksomhet fra alle slags hundeeiere, noe som betyr at hundens sjanser til å møte andre hjørnetenner er høye. Og mens vi kan håpe at eiere er klar over og ærlig med seg selv om deres kjæledyr er godt trent og vennlig nok til å være en off-leash hund, er dette ikke alltid tilfelle. Derfor er en annen sikker vane å danne seg alltid å holde din furrige venn i snor; Dette holder alle sikrere og uendelige muligheter (for eksempel å møte dyrelivet mens du er på stien, som coyoter eller bjørner) på et minimum.

I SLEKT: 9 tips for å løpe med hunder

Kjenn plasseringen og betingelsene

Kjenn plasseringen og betingelsene

Før du besøker et nytt sted med det formål å løpe med hunder, spør deg selv noen spørsmål:

  • Hvor planlegger du å gjøre det meste av joggingen din?
  • Er det et populært sted for andre løpere eller hundeeiere?
  • Hva er overflatene som der (smuss, betong, sand)?
  • Er det vann fontener?

Du bør også sjekke din lokale værstasjon eller værprogram på telefonen før du slår av for en løp med en hund. Dette holder ikke bare forberedt, men kan også være forskjellen mellom en behagelig jogge og en der du finner dere selv og din pooch drenched i frysende regn.

Forskning som kjører flekker

Å vite hva du kan forvente, vil hjelpe deg fysisk og mentalt forberede på løp. For eksempel, hvis kjæledyret ditt er spesielt spent eller fryktelig når andre hunder er i nærheten, vil du kanskje planlegge dine løp på en park eller en sti som håndhever leashed hunder. I tillegg kan det hende du vil gå når det ikke er en topptid: prøv å unngå lørdag ettermiddager eller en ukedag kveld.

Du kan også undersøke hva andre sier om parken eller stien ved å se gjennom online vurderinger. Kanskje en del av stien er blokkert av for sesongen, kanskje elva er mettet, og så gikk parken til et sumpfullt rot; I disse tilfellene kan du velge et annet sted eller velge en annen rute.

Vurdere været

Hvis det er for varmt eller for kaldt for deg, så er det sannsynligvis det samme for din valp. Ekstreme temperaturer kan agitere kjæledyret ditt eller til og med føre til varmeutmattelse. På den mindre drastiske siden av tingene, sjekker været før du bår ut døren med Fido, gir deg en hodet opp hvis det er i ferd med å regne, slee, snø eller hagl. Været kan også endre opplevelsen av en løp, og gjøre fortauet glatt med is, snu en gresskledd plen i mush fra en regn storm, eller en smussvei i et gjørmete rot.

Sjekk for flått

Hvis du kjører med hunder i et skogkledd område, må du alltid sjekke deg selv og kjæledyret ditt for flått og andre parasitter som kan ha låst på. Mens det månedlige forebyggende målet for loppe og kryssmedisin er det beste middel til å holde hunden din trygge fra Pesky-angrep, er en rask sjekk en ekstra beskyttelse.

Vær oppmerksom på hunden din

Vær oppmerksom på hunden din

Her er sannheten: Ikke alle hundene kan nyte jogging så mye som du gjør. Mens ikke sant for hver hund, kan noen raser som hundhunder være spesielt uvanlig for sporten, da de foretrekker å ta seg tid til å snuse og jakte ned lukt. Det er viktig å gi kjæledyret ditt respekt for å observere sine svar på å løpe.

Bekreft hundens oppførsel og svar på å kjøre

Spør deg selv disse spørsmålene:

  • Er hunden din spent når han / hun ser deg å sette dine løpesko på?
  • Er hunden din ofte den som lykkelig leder deg på løpene?
  • Holder hunden din en løs, wagging hale, kanskje til og med holdt høyt i luften, mens du kjører?

Hvis du svarer ja på alle disse spørsmålene, har hunden din kjører. Men vurder disse spørsmålene også:

  • Er hunden din ekstremt utmattet under og etter kjører?
  • Er han / hun slår seg bak hele tiden?
  • Ser han / hun kjedelig eller glemmer når du gir dem opp for en løp utenfor?

Hvis ja, så kan det være at kjøringen bare ikke er for hundens følgesvenn.

Hunder pant, ikke svette

Mens mange kjæledyrseiere allerede vet dette, er det en oppfriskning på saken. Overdreven panting Mens du er på et løp, betyr at kjæledyret ditt trenger en hvile og / eller litt vann. Vær oppmerksom på deres ikke-verbale signaler mens du jogger med en hund, og du vil holde dem lykkeligere og sunnere.

Mange ivrige løpere vil pakke vann for å dele med hunden, eller til og med sammenleggbare boller eller spesiell vannflasker for hunder. Som fører oss til neste "do" av å løpe med hunder: Vurder å kjøpe noen nye elementer og hundeforsyninger for å kjøre med hunder som vil gjøre jogs sammen mer underholdende og tryggere.

Vurder å kjøpe hundprodukter for å kjøre

Vurder å kjøpe hundprodukter for å kjøre

Markedet er oversvømmet med utstyr designet for å appease og hjelpe til med å drive mennesker og deres hjørnetenner. Noen av de mer populære elementene for jogging med hunder er oppført nedenfor, men varierer mye avhengig av merke og tilgjengelighet.

Kjører hundesele

Kjører hundesele

Seler, spesielt Ikke-trekk seler, Gjøre for en tryggere, mer komfortabel hund som er lettere å kontrollere. Mens krage sikkert får jobben gjort, er de ikke så trygge som en sele, er mer skadelige på hundens luftrør, og mye lettere å glide ut av, noe som betyr en hund som virkelig ønsket å løpe inn i veien (kanskje For en forlatt stykke pizza, kanskje for en twittering fugl) - kunne.

I tillegg er en utnyttet hund ikke bare lettere for deg å lede og vedlikeholde, en sele forker heller ikke dyret mens du gjør det, som krage kan. Med hensyn til å løpe med en hund, er det spesielt utformet med lommer og slik, noe som gir kjæledyret muligheten til å bære eget vann eller godbiter mens de er ute og om.

Hands-Free Dog Leash

Hands-Free Dog Leash

EN håndfri bånd er foretrukket av mange løpere og hundeeiere. Disse nifty enhetene stropper rundt midjen din som et belte og er ofte laget av en vårlignende ledning, noe som gir båndet en tilgivende oppdrift bør en plutselig stopp eller slepe forekommer mellom deg og hunden din.

Fanny Pack for jogging

Fanny Pack for jogging

Kjører Fanny Packs er et flott sted å lagre et hvilket som helst antall elementer du måtte trenge mens du kjører med hunder (vann, nøkler, solkrem, godbiter for å belønne kjæledyret ditt). Det er to typer å vurdere - vanlige joggingfeltpakker, og de som er spesialdesignet for & # 8220; hundetrening.& # 8221; Begge vil gjøre joggen, så lenge de holder alt du trenger å ha.

Sammenleggbar Pet Bowl

Sammenleggbar Pet Bowl

Sammenleggbare boller er ofte laget av et gummi eller silikonmateriale og kan bryte ned i en disk så liten som din håndflate. Hvis du noen gang har prøvd å dele vann med hunden din fra en tut, kopp eller en flaske, forstår du hvorfor disse kompakte bollene er ideelle for mange dyreeiere. Ta en med deg, legg det inn i en Fanny-pakke, og fyll den på nærmeste vannfontene.

Hydreringspakke

Hydreringspakke

Hvis du vet at ingen vannfontener vil være tilgjengelige, kan en hydreringspakke som denne som du kan fylle med vann hjemme. Disse alternativene til vannflasker er ikke store eller tunge. Disse holdbare plastposene er enkle å reise med som de danner for å passe inn i en hvilken som helst container, for eksempel en fannpakke eller liten vandringskurs.

Les neste: 15 morsomme måter å trene med hunden din

Pin og del med andre hundeeiere:

DOS og don`ts av å løpe med hunder - Full guide

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dos og ikke med å løpe med hunder