13 Grunner til at hundene havner i hus

Flere og flere mennesker vedtar hunder og katter i dag, men på en eller annen måte er dyrehyller fortsatt alltid fulle. Har du noen gang lurt på, hvordan kommer det? Hvorfor millioner av hunder er i overfylte lyskilder til tross for mange mennesker som eier kjæledyr?

Hvis du noen gang har besøkt et dyrs husly eller en hundredd og spurte frivillige der, vil de trolig ha forskjellige uforglemmelige hundedrakthistorier om hvordan kjæledyrene ende opp i deres omsorg. Vi har bedt om at folk jobber for dyre redningsorganisasjoner, og de ga oss disse 13 vanligste årsakene til at hunder ende opp i shelters som er oppført nedenfor.

Les også: Tenker på å returnere hunden din? Her er hva du kan gjøre i stedet

1. Hunden har ikke blitt trent

Kjæledyrseiere trenger å helle betydelig tid og energi til å trene sine hunder. Valper lærer ikke å adlyde og bli sosialt uten menneskelig veiledning. De trenger også potty trening og atferdsmessig kondisjonering. Ellers oppstår problemer uten noen av de mest essensielle hundetreningene. Noen kjæledyr eiere gir imidlertid opp lett når det blir for frustrerende og de overlegger hunden til et dyr som kort tid etterpå.

2. Den tapt hunden har ikke en tag eller mikrochip

En hund kan ved et uhell rømme og vandre av, spesielt når det er engstelig eller spent. Det vil være vanskeligere å finne eller returnere hunden hvis den ikke har en krage tag eller mikrochip. Ideelt sett må du sette både mikrochip og krage på hunden din i tilfelle sistnevnte kommer av. Å ha en identitetsmerke er din hunds livlinje. EN Studien viste som tapte hunder med Microchip hevder sjansene for å bli gjenforenet med eieren med 52 prosent.

Hunden biter

3. Hunden biter

Spørsmålet om aggresjon og hund biter binder med hundetrening. Hunder er dyr og det er en rekke grunner til at hunden kan vise aggresjon, en rekke av dem gjennom ingen feil på hunden. Men når eieren nekter å håndtere en aggressiv hund riktig gjennom trening eller bruk av hunden behøvelse, er den eneste anskaffelsen å bringe hunden til lyet for å hindre at noen seriøst blir skadet.

4. Hunden er syk

Forskning fra Nasjonaltrådet for Pet Befolkningsstudie og politikk viste at minst 7.4 prosent av eiere overgir sine hunder i husly å bli euthanized på grunn av alderdom eller en terminal sykdom. Ta vare på et dyr hvis helse mangler koster mye penger og tid. Dessverre har noen kjæledyrseiere ikke tålmodigheten til dette lenger, og det ser ut til at dette er den mest forsiktige tingen for dem å gjøre siden døden er uunngåelig.

5. Eieren blir syk

På samme måte kan mennesket plutselig bli for syk og ikke kan stole på noen andre for å ta vare på hunden. Så hunden blir en annen ly statistikk. Dette er grunnen til at kjæledyr, forteller at hvis du eier en hund, må du også planlegge og forberede seg på nødsituasjoner og hendelser som dette. Du må sørge for at hunden din vil være i gode hender hvis noe skjer med deg.

Familien beveger seg bort

6. Familien beveger seg bort

Flytting til et nytt hus kan bli et problem for noen kjæledyrseiere hvis den nye utleier vil ikke tillate kjæledyr. De kunne nok ikke finne en familie som ønsker å ta hunden sin, så de forlater kjæledyret sitt i omsorg for hus. I verste fall forlater de hundene i det gamle huset. Det er ingen hemmelighet at shelters mottar rapporter om kjæledyrs forlatelse med jevne mellomrom.

7. Noen i familien er allergisk mot hunder

I det minste 60 prosent av husholdninger i Amerika har en hund, noe som betyr at kjæledyrdander er for det meste tilstede i disse hjemmene. Men kjæledyrdander er det som utløser allergi og dets effekter kan være vanskeligere å klare for noen mennesker, derfor ender de med å gi opp sine hunder til fordel for deres helse.

8. Eiere går gjennom en livsskiftende opplevelse

Skilsmisse, en død i familien, et tap av jobb, eller ankomsten av en ny baby påvirker hundene så mye som menneskene. Kjæledyrseieren kan bestemme seg for å sette hunden i et ly hvis han eller hun er for overveldet til å håndtere noe annet enn disse livsforandrende opplevelsene.

Husdyrene Don

9. Husdyret kommer ikke med

Chaos kan oppstå hvis det er for mange hunder eller andre dyr i huset, så eieren må gjøre en vanskelig beslutning om å overgi noen av hundene. Det er derfor dyregrupper fortaler for spaying eller nevriser hundene dine for å stoppe reproduksjonen og forhindre overbefolkning. Hvis du ikke vil kunne ta vare på for mange kjæledyr, bør du definitivt vurdere spaying og neutering.

10. Det er bare for dyrt å ta vare på en hund

Ikke mange mennesker innser at å ha et kjæledyr koster mer penger enn de kan forvente. Kjæledyr eiere må betale for hundemat, grooming og veterinær regninger regelmessig. Hunder må også ha sin kasse, krage, bånd og andre gjenstander. Noen eiere gir bare opp på hunden når de ikke klarer kostnadene for sin omsorg lenger.

I SLEKT: 80 + måter å spare penger på hundekostnader [infografisk]

11. Hunden var bare i midlertidig omsorg

Personen som fant hunden din, kan til slutt overgi dyret til lyet. Eller, hvis du midlertidig spurte en venn om å ta vare på kjæledyret ditt mens du går gjennom ting i livet ditt, kan han eller hun ha en forandring i hjertet og bestemme seg for ikke å ta vare på hunden din lenger. Så, disse kjæledyrene ende opp i lyet siden de som midlertidig tok dem i, ikke fullt ut forplikte seg til ansvaret.

Der

12. Det har vært en valpemølle raid

Mange hunder ender opp i husly etter at myndighetene raider ulovlig Puppy Mills. Dessverre fortsetter Puppy Mills å trives fordi folk fortsatt kjøper fra dyrebutikker. Det humane samfunnet anslår at det er minst 10.000 valpemøller i U.S, men bare 2500 har lisensen. Tenk deg hvor mange hunder blir avlet i disse ulovlige nettstedene. Det vil ikke være nok shelters å ta hundene i hvis myndighetene skulle rive dem alle.

1. 3. Eieren har ingen tid til hunden

Det kan være trist å tro at noen kunne gi opp en hund fordi de ikke har tid til å ta vare på det, men det er en realitet for mange kjæledyr. Noen ganger handler folk eller vedtar hunder på impuls uten å virkelig vurdere innsatsen de må sette i hundesorg, hvor mye tid og penger det tar.

Noen av grunnene til hvorfor hunder ende opp i dyrehjem som er oppført ovenfor, kan anger dyrelskere, aktivister og advokater, men det vil ikke hjelpe noen for oss å dømme andres handlinger. I stedet er det best å fokusere vår energi på de mange måtene du kan Hjelp hjemløse kjæledyr og husly ved å donere, fremme eller frivillig, og vedta i stedet for å kjøpe. Opplær din familie og venner om ansvarlig kjæledyr eierskap og situasjonen for hundene på shelters - det kan åpne øynene for å vurdere å vedta en også.

Les neste: 13 hund redning historier som vil bringe tårer av glede

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 13 Grunner til at hundene havner i hus