Antifreezeforgiftning hos hunder

Pug på fortau

Mange hundeeiere vet at frostvæske er giftig for hunder, Men ikke alle mennesker forstår hvor farlig frostvæskeforgiftning egentlig kan være. Dessverre kan eksponering for til og med en liten mengde giftig frostvæske raskt føre til døden. Antifreezeforgiftning hos hunder er en veldig alvorlig sak.

Antifreeze er en felles fare under vinter, Men hunder kan lett bli utsatt for det når som helst på året. Hunder er mest sannsynlig å bli forgiftet hvis de inntar det, men det kan teknisk sett absorberes gjennom huden). Det antas at hunder er tiltrukket av frostvæske fordi den har en søt smak. En hund kan finne frostvæske i lagringsområder, men er ikke uvanlig å finne små pytter av det i oppkjørselen, garasjer og veier. Vær forsiktig med pytter som har en grønn farge eller iriserende tåke. Unngå å la hunden slikke bakken, spesielt hvor det er pytter.

Advarsel

Noen typer frostvæske er mer giftige enn andre. De fleste merker inneholder den aktive ingrediensen etylenglykol, som er den mest giftige typen. Antifreeze med den aktive ingrediensen propylenglykol eller metanol er fortsatt giftig, men ikke så alvorlig som en frostvæske med etylenglykol.

Det tar svært lite etylenglykol for å forgifte en hund. Den gjennomsnittlige giftige dosen avhenger av hundens størrelse.

Giftige doser av etylenglykol hos hunder

(mengder er omtrentlige)

Hundens vekt (lbs) giftig dose (ss)
10 1-2
20 2-3
40 5
60 8
80 10-11

De Merck Veterinærhåndbok Stater: "Minste dødelig dose av ufortynnet, EG er 1.4 ml / kg kroppsvekt i katter, 4.4 ml / kg hos hunder, 7-8 ml / kg i fjærfe og 2-10 ml / kg i storfe. Yngre dyr kan være mer utsatt."

Tegn på etylenglykolforgiftning

Etter eksponering for etylenglykol begynner de fleste hunder å vise tegn veldig raskt. Først kan det se ut som alkoholforgiftning. I de første 30 minuttene til 12 timer etter eksponering, viser hunder ofte følgende tegn:

  • Oppkast (På grunn av GI irritasjon)
  • Sløvhet
  • Drunkenness, ataksi, problemer med å gå
  • Økt tørst og / eller vannlating
  • Overdreven salivasjon
  • Sedering eller stupor

Disse innledende tegnene avtar vanligvis etter de første 12 timene. Dessverre kan dette få deg til å tro at hunden er bedre. Imidlertid fortsetter toksinen å gjøre alvorlig skade på de indre organene.

Et sted mellom 36 og 72 timer etter forgiftning, vil hundens nyrer begynne å mislykkes. På dette tidspunktet vil hunden igjen vise tegn på sykdom:

Hvis aggressiv veterinærbehandling ikke har begynt før denne siste fasen, blir sjansene for overlevelse betydelig redusert.

Hva å gjøre hvis hunden din kommer inn i frostvæske

Dessverre fører etylenglykolforgiftning ofte til døden. Jo før det kan oppdages og behandles, desto bedre er sjansen for utvinning. Hvis du mistenker at hunden din har blitt utsatt for frostvæske, Kontakt din veterinær umiddelbart. Det beste du kan gjøre er å gå rett til nærmeste åpne veterinær. Hvis det er etter timer, finn en nødklinikk i nærheten av deg.

Advarsel

Ikke fremkall brekninger med mindre veterinæren din instruerer deg til å gjøre det. Også, vent ikke bare på hunden din for å vise forbedring. Uten behandling, vil hunder som har blitt forgiftet av frostvæske, nesten sikkert lide nyresvikt etterfulgt av døden. Tiden er av essensen for å forhindre døden.

Hvordan Vets Diagnose Antifreeze Forgiftning

Hvis du tror at hunden din har blitt utsatt for frostvæske, men du er ikke sikker, snakk med veterinæren din om alle fakta du kjenner. Veterinæren vil se på hundens historie, fysisk undersøkelse og laboratoriedata sammen for å gjøre en diagnose.

Hvis du vet sikkert at hunden din var utsatt for frostvæske, vil veterinæren din fortsatt kjøre flere tester. I det minste vil veterinæren utføre blodarbeid for å vurdere orgelfunksjon og celletall. En urinalyse vil også bli gjort for å lete etter abnormiteter (som kalsiumoksalatkrystaller, som ofte settes etter etylenglykolforgiftning).

Når veterinæren kan bestemme omfanget av skade som er gjort så langt og hundens tilstand, vil en behandlingsplan bli utviklet.

Behandling for frostvæskeforgiftning hos hunder

Hvis etylenglykolforgiftning detekteres tidlig nok (innen 8-12 timer med eksponering), er det første mål for behandling for å forhindre ytterligere metabolisme av etylenglykol. Dette gjøres ved å administrere enten narkotikakomepizolen (også kjent som 4-MP) eller etanol (også kjent som etylalkohol, som drikker alkohol).

Fordi 4-MP er veldig dyrt, vil ikke alle veterinære ha det på hånden. Derfor brukes etanol vanligvis i form av kornalkohol eller til og med vodka. Det er viktig å vite det Alkohol er normalt giftig for kjæledyr. Men når det er gitt forsiktig og riktig av en veterinær for å behandle frostvæskeforgiftning, forstyrrer det absorpsjonen av etylenglykol. Forsøk aldri å behandle hunden din med etanolalkohol på egen hånd - det kan forårsake mer skade og til og med føre til døden.

Det neste trinnet i behandlingen innebærer intensiv støttende omsorg. IV-væsker administreres for å holde hunden hydrert og korrekt elektrolytt ubalanser. Medisiner er gitt for å lette symptomene. Hundens Vitals er nøye overvåket, og laboratoriearbeidet kontrolleres ofte for å måle utvinningen.

Dessverre vil ikke alle hundene overleve etylenglykolforgiftning, selv med aggressiv behandling. Jo før du kan få den berørte hunden til veterinæren, desto bedre sjanse er det av overlevelse. Ikke forsink om det er en sjanse hunden din var utsatt for frostvæske!

Beskytter hunden din mot frostvæske

Det beste du kan gjøre er å beskytte hunden din mot eksponering for etylenglykol. I tillegg til frostvæske kan denne kjemikalien finnes i bremsevæske, de-Icers, visse rengjøringsmidler og andre husholdnings- eller billøsninger.

  • Lagre alt kjemikalier Uten rekkevidde av hunden din og rydde opp noen utslipp umiddelbart.
  • Vurder å bytte til en mindre giftig form for frostvæske (en som inneholder propylenglykol eller metanol).
  • Vær forsiktig når du går med hunden din. Hold hunden din fra å gå inn eller drikke fra pytter med ukjente væsker.
  • Aldri la hunden din strevefri Fordi du aldri vet hva han kan bli utsatt for.

Antifreeze er dødelig, men hunden din trenger ikke å lide av denne fryktelige toksisiteten hvis du er forsiktig i og rundt ditt hjem.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Antifreezeforgiftning hos hunder