Studien viser hvorfor noen hunder er mer uavhengige enn andre

Mer til bevis på hundens intelligens, viser en studie hvordan sosial dynamikk av hunder som kjenner hverandre påvirker hvordan de oppfører seg, svarer og lærer.

Har du noen gang lurt på om det er mulig at en av hundene dine hjemme mennesker fortsetter å påvirke den andre, og hvor konkurransedyktig din husdyr kan være blant hverandre?

Det viser seg at ikke bare hunder påvirker hverandre, men deres forhold er den avgjørende faktoren på hvor mye en hund som sannsynligvis vil følge den andre. Dessuten har hunder med mer konkurransedyktige personligheter en tendens til å tenke for seg selv og handle uavhengig mens hunder med mindre rivalisering i deres personlighet vil blindt følge andre, hunder eller mennesker.

Denne nye forskningen har funnet det første beviset på betydningen av sosial dynamikk blant hunder, og vist hvordan hundene samhandler med andre. Dette spiller en betydelig rolle i hvordan de lærer av hverandre, og hvordan de svarer på situasjoner som krever rask tenkning.

Hunder som brukes i studien
To av de mange hundene fra den virkelige husstanden som brukes i studien. Foto: Canisius College

Forskere på Canisius College i buffalo, n.Y. fant at hunder som bor i samme husstandsskjema relasjoner som kan påvirke hverandres oppførsel.

Hunder som fikk en tendens til å følge hverandre, mens de som viste aggresjon mot andre hundemedlemmer i husstanden, var mindre sannsynlig å gjøre det.

Resultatene av studien ble publisert i det siste utgaven av Dyrekognisjon tidsskrift.

Studien

Denne studien involvert en uvanlig tilnærming - det brukte virkelige forhold. I stedet for å teste hundene i et laboratorium, forskere Prof. Christy Hoffman, PhD, og Prof. Malini Such, PhD i stedet gikk inn i hjemmene på 37 multi-dog husholdninger.

Hoffman og Suchak, begge assisterende professorer av dyreadferd, økologi og bevaring, sa at det var viktig å studere forholdet mellom kjente hunder i deres naturlige omgivelser i stedet for å bruke en kunstig utformet setting i et laboratorium.

Hver eier ble bedt om å fylle ut en undersøkelse kalt Canine Behavioral Assessment and Research Questionnaire (eller C-Barq). Denne undersøkelsen er utformet for å gi standardiserte evalueringer av hundens temperament og oppførsel til hundeeiere og fagfolk.

Som det kan forventes, har hunder lavt i rivalisering ikke en tendens til å vise aggresjon mot andre hunder. Hunder høy i rivalisering viste mer aggresjon mot andre hunder rundt verdifulle ressurser. Denne trenden antyder en mer konkurransedyktig natur hos hunder.

Studier viser at noen hunder tenker mer uavhengig
Prosessen med studien i aksjon. Foto: Canisius College

Her er hva de to forskerne gjorde:

Etter at eierne fullførte C-Barq, ble hunder gitt en enkel oppgave. Det startet med forskere som plasserte to tallerkener med mat foran begge hundene.

En hund fikk lov til å gå opp til tallerkenen først og spise, og så gikk det ut av rommet. Den andre hunden hadde da et valg: følg den første hundens handlinger, som ville lede ham eller henne til en tom plate, eller ikke følge handlingene til den første hunden, for å komme frem til tallerkenen full av mat.

Hunder som viser lave rivaliserende tendenser tendens til å bare følge den første hunden, selv om den brakte dem til den tomme platen og ingen mat.

Den overraskende delen av dette funnet var at de lave rivaliseringshundene bare blindt fulgte sin hund venn hvis valget ble gitt til dem umiddelbart. Hvis de måtte vente lenger enn 5 sekunder, valgte alle hundene full plate.

Se videoen nedenfor der en forsker forklarer hele prosessen:

Hva dette betyr for hundeeiere

I den mest grunnleggende forstanden antyder denne studien at lave rivaliserende hunder tilbringer sin tid blindt etter sine housemates. Men gitt litt tid til å tenke for seg selv, fikk de litt uavhengighet, og tenkte for seg selv.

Så hvordan relaterer dette til hvordan hundene samhandler med sine menneskelige følgesvenner? Forskerne hadde svaret: ganske mye på samme måte.

Når mennesker fjernet maten fra en tallerken og ga da hundene valget, fulgte lave rivaliserende hunder fortsatt den menneskelige demonstranten ut. Igjen, de gjorde bare dette da det ikke var noen forsinkelse eller tid til å tenke.

Hoffman mener dette kan ha mye å gjøre med personlighetene til lave rivaliserende hunder. Derfor kan konkurranseevnen være et trekk som strekker seg utover en hunds relasjoner med andre hunder.

Dette kan observeres hos hunder som viser aggresjon mot sine eiere når eierne forsøker å ta bort en verdsatt besittelse, for eksempel et leketøy eller det beryktede rawhide.

Så hvis du har en høy rivaliseringhund, betyr det at hunden din er mer sannsynlig å tenke på seg selv og mindre sannsynlig å blindt følge noen andre i husstanden din.

Funnene i denne studien demonstrerer at ikke alle hunder tenker og handler det samme (i motsetning til populær mening). Det er faktisk en variasjon mellom hunder som tenker for seg selv og de som blindt følger, og dette kan bestemmes fra måten hver hund samhandler med andre.

Henvisning:

  1. Christy L. Hoffman, Malini Sucheak. Dog rivalisering påvirker etter atferd i en beslutningsoppgave som involverer mat. Dyre kognisjon, 2017; GJØR JEG: 10.1007 / S10071-017-1091-9

Les neste: Forskere sier hunder vet hva mennesker kjenner fra blikket vårt

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Studien viser hvorfor noen hunder er mer uavhengige enn andre