Atopica for hunder: bruk, fordeler og bivirkninger

atopica for hunder

Atopica er et merke av hundemedisin som inneholder immunmodulerende stoffet kjent som cyklosporin. Det er en av de mest effektive behandlingene for hunden atopisk dermatitt, spesielt de som ikke reagerer på kortikosteroidbehandling. På grunn av sin iboende immunsystem undertrykker aktivitet, er mange veterinærer ganske motvillige foreskrive det fordi det naturlig reduserer evnen til hundens immunsystem å bekjempe infeksjoner. Selv et enkelt influensavirus kan vise seg dødelig hvis immunforsvaret er på sitt laveste punkt. Som sådan er Atopica ofte foreskrevet mer som en siste utvei når alle andre behandlingsmodaliteter allerede er utmattet. Videre, hundeiere blir instruert til å overholde den anbefalte doseringen, samt institusjonen av forebyggende tiltak for å hjelpe til med hundens immunkompromitterte tilstand.

Atopica virker ved å påvirke t-lymfocyttene i immunsystemet som har blitt involvert i den uvanlige og unormale immunreaksjon på ellers ikke-patogene allergener. Ved å hemme virkningen av disse immunsystemcellene, hudallergireaksjoner som ofte er indikative for atopisk dermatitt, så som intens kløe, gnave, riper, hårtap, og til og med sekundære hudinfeksjoner er således minimert om ikke effektivt kontrollert.

Atopica er spesielt formulert for hunder og krever resept fra veterinæren din. Det er syntetisert fra den aktive metabolitten som produseres av soppen som heter Beauveria Nivea. Hvis du har en kjæledyrskatt, bør du bruke Atopica for katterformulering som disse stoffene har forskjellige styrker på grunn av de anatomiske og fysiologiske forskjeller mellom hunder og katter.

hund skrape

Indikasjoner

Det er bare en indikasjon på Atopica for hunder, og det er for kontroll av symptomene og tegnene som er forbundet med atopisk dermatitt. På grunn av sine immunmodulerende effekter, brukes det bare på hunder som veier ikke mindre enn 4 pounds.

Canine Atopic Dermatitt er en inflammatorisk hudtilstand som ligner i presentasjon til det atopiske eksemet som mennesker er opplevd av mennesker. Manifestasjonene inkluderer ofte intenst kløende hud, tørr og sprukket hud og rød og hovent hud. I enkelte områder av den berørte regionen av hundens hud, kan klart væske ose på grunn av økt permeabilitet i vaskulær seng under huden. Over tid, disse områdene tykkere.

Den nøyaktige årsaken til hunden atopisk dermatitt er ukjent. Imidlertid har det vært teorier om rollen som genetikk i utviklingen. Det er også de som teoretiserer om effekten av allergener og til og med hardt vann. Uansett hva saken er en av de mest klinisk signifikante egenskapene til sykdommen aktiveringen av en blanding av type I og type IV overfølsomhetsreaksjoner.

  • Type I Reaksjoner refererer til Allergier til hvilken atopisk dermatitt er klassifisert. Disse er formidlet av immunoglobulin-e.
  • Type IV Overfølsomhetsreaksjoner er de som er klassifisert som forsinket allergisk reaksjon der T-lymfocytter er de viktigste mediatorene.

Syklosporin retter seg hovedsakelig mot t-lymfocytter av immunsystemet, og som sådan, er dette hvordan det utøver sin handling mot hjørnetenes attisk dermatitt.

Fordeler med Atopica

Til tross for sin ganske fryktelige natur, på grunn av sine immunmodulerende eller immunosuppressive effekter, kan Atopica gi mange fantastiske fordeler til hunden din, spesielt når den brukes som angitt. Disse fordelene er typisk relatert til reduksjonen, om ikke eliminering, av de mange tegnene og symptomene på atopisk dermatitt.

  • Vesentlig forbedret nivå av komfort

I alle fall vil din pooch ikke lenger være å føle kløende. Det vil heller ikke føle behovet for å klø hverandre nå og da. Væsken som oser fra huden som til slutt tørker ut, vil ikke lenger forekomme, og som sådan vil dette gjøre det mer behagelig for hunden din å virkelig nyte dagen. Hevelsen vil også bli redusert, slik at hunden din kan ligge mer komfortabelt. Selvfølgelig vil det fortsatt være tilfeller av kløe, men disse vil være mindre alvorlige og mindre intense, slik at kjæledyret ditt kan utføre mange av de vanlige tingene det gjør hver dag.

  • Mer fredelig hvile og søvn

Tenk deg om du var en hund, og du hadde en veldig kløende og svært betent hud, vil du også sove? Det er akkurat det hunden din går gjennom. Det kan ikke sovne og hvile at det fortjener på grunn av hevelse og konstant kløe på huden. Atopica adresserer dette problemet ved å eliminere en av årsakene til atopisk dermatitt, slik at kjæledyret ditt kan sove bedre.

  • Restaurering av hudintegritet

Atopica kan også bidra til å gjenopprette integriteten til kjæledyrets hud. Fordi de inflammatoriske endringene er effektivt kontrollert, vil hunden din ikke lenger skrape. Dette minimerer kutt og skraper på huden. Over tid vil kroppens reparative prosesser begynne å reparere den skadede huden for å lette regenerering av hudceller. Dette bidrar til å holde huden på din fido intakt.

  • Forebygging av sekundære infeksjoner

Intakt hud er et krav for et godt forsvar mot bakterielle og soppinfeksjoner. Dette gjelder spesielt i tilfelle av Atopica siden den har denne muligheten til å senke immunsystemets funksjon. Men fordi den styrer den inflammatoriske aktiviteten til T-lymfocytter på huden på kjæledyret ditt, er selve huden i stand til å regenerere helt. Mens bakterier kan komme inn i Fidos system gjennom andre måter, er intakt hud vanligvis den første forsvarslinjen mot mikrobielle angrep. I alle fall kan Atopica indirekte bidra til å styrke integriteten og forsterke defensive evner til poochens hud.

Hvordan ATOPICA virker

Syklosporin har en meget høy affinitet for T-lymfocytter. Disse cellene i immunsystemet er ansvarlige for cellemediert immunitet. Det er mange forskjellige typer t-lymfocytter. Disse kan inkludere effektor T-celler, hjelper T-celler, morder T-celler, minnekyler og suppressor T-celler, bare for å nevne den mer vanlige. Hver type har sin egen funksjon i immunforsvaret. For eksempel jobber Killer T-celler ofte i tandem med naturlige morderceller og andre immunsystemceller for å drepe fremmedlegemer eller antigener i kroppen. Minne T-celler produserer derimot kopier av et antistoff som er spesifikt for et bestemt antigen, slik at neste gang et antigen av lignende egenskaper, vil minnekrantene gå rett til produksjonen av disse antistoffene for å nøytralisere antigen.

Hvilken syklosporin gjør er at den festes til immunofilinproteinkomponenten av T-lymfocytter. Dette initierer en kaskade av biokjemiske endringer som effektivt stopper uttrykket av pro-inflammatoriske stoffer som cytokiner, mest spesielt interleukin 2 og lymfokin. Siden cyklosporin i det vesentlige hindrer uttrykket for disse inflammatoriske stoffene, fører dette til reduksjonen av de inflammatoriske tegnene og symptomene som er sett i atopisk dermatitt.

Potensielle bivirkninger

Siden Atopica for hunder er i hovedsak et immunosuppressivt - det undertrykker den naturlige aktiviteten til T-lymfocytter og andre immunsystemstoffer - bivirkningene kan være ganske plagsomme. Det er av denne grunn at veterinærer som foreskriver Atopia for hunder insisterer på økt årvåkenhet fra hundens eiere.

Når det er gitt i høyre dose, kan bivirkningene være milde og er ofte relatert til inntak av stoffet. Disse kan inkludere følgende tegn og symptomer.

Imidlertid er det vanligvis ikke uvanlig at hunder kan reagere annerledes selv med riktig dose. Så mye som mulig må du ta med Fido til veterinærklinikken hvis du observerer noen av følgende kliniske manifestasjoner.

  • Kroppstemperatur over 103OF
  • Uforklarlig rennende nese, hoste eller nysing
  • Vedvarende betennelse i ytre ører
  • Vanskeligheter eller til og med smertefull vannlating
  • Uvanlig sløvhet
  • Overvekst av tannkjøttet kjent som gingival hyperplasi
  • Hevelse i lymfeknuter, kjent som lymfadenopati
  • Muskelkramper eller svakhet
  • Endringer i kappens egenskaper
  • Allergisk reaksjon som forekomsten av elveblest, vanskelighetsgrad eller arbeidsbesparende, og uforklarlig hevelse i hundens ansikt, tunge eller lepper

Ting du bør vite om atopica

Syklosporin er et immunosuppressivt. Vi kan ikke hjelpe, men overemphasize dette nok. Selv om formuleringen av cyklosporin for hunder har blitt modifisert for å være mye tryggere enn dens menneskelige motstykke, påvirker det fortsatt en av de viktigste cellene i immunsystemet. Når det er sagt, bør du alltid beskytte din pooch mot infeksjoner mens den mottar Atopica Therapy. Dette inkluderer ofte å sikre optimal renslighet og sanitet i området der hunden din forblir. Det betyr også å beskytte det fra andre hunder, så vel som personer som kan ha en eksisterende infeksjon siden immunforsvaret er spesielt lavt på dette punktet. Typen mat som du gir til Fido, betyr også. Disse bør være rike på immunforsterkende næringsstoffer for å bidra til å øke hva T-lymfocytter blir igjen for å forsvare hundekroppen mot mikrobiell invasjon.

Atopica for hunder er et immunosuppressivt som bare er ment for styringen av atopisk dermatitt hos hunder. Det er behørig godkjent av FDA og bør aldri brukes på noen annen organisme unntatt hjørnetenner som veier minst 4 pounds. Det er også bare tilgjengelig med resept. På grunn av arten av dens virkningsmekanisme, er det viktig å holde seg til veterinæren din.

Hva veterinæren din burde vite før du foreskriver Atopica

Noen helseproblemet at hunden din kan ha bør diskuteres med veterinæren din før igangsetting av atopica-terapi. Dette gjelder spesielt hvis poochen din har en aktiv bakteriell, viral eller til og med soppinfeksjon som immunsystemet allerede prøver å bekjempe disse infeksjonene. Legge til Atopica i hundens system vil ytterligere belaste sitt immunsystem, noe som gjør det fullt ute av stand til å bekjempe de nevnte infeksjonene. Sykdomsbetingelser i leveren og nyrene bør også diskuteres, så vel som høyt blodtrykk, kreft eller annen kronisk alvorlig medisinsk tilstand. Lakterende og / eller gravide hunder anbefales heller ikke å motta Atopica.

Hvordan gi Atopica til hunden din

Atopica er tilgjengelig i 10-, 25-, 50- og 100 milligram styrker. Det skal bare gis som en en gang daglig terapi for hunder som veier ikke mindre enn 4 pounds. Imidlertid er det også vanlig for veterinærer å anbefale en annen dags dosering eller enda to ganger ukentlig administrasjon.

Anbefalingen er å gi en oral dose atopica som passer for hundens vekt. Dette er gitt en gang om dagen, typisk en time før eller 2 timer etter å ha et måltid. Dette skal administreres i 30 dager. Når den første 30-dagers behandlingen er fullført, reduseres dosenfrekvensen til annenhver dag eller til og med to ganger i uken. Dette fortsetter til en minimumsdoseringsfrekvens som opprettholder den terapeutiske effektiviteten til stoffet, er nådd.

  • 4 til 6.5 pounds - en 10 mg kapsel
  • 6 til 9 pounds - to 10 mg kapsler som en enkelt dose
  • 1 til 16 pounds - en 25 mg kapsel
  • 1 til 33 pounds - en 50 mg kapsel
  • 1 til 64 pounds - en 100 mg kapsel
  • 1 til 79 pounds - en 100 mg og en 50 mg kapsel som en enkelt dose
  • 1 til 121 pounds - To 100 mg kapsler som en enkelt dose

Hva å gjøre hvis du savner en dose

Du kan alltid administrere noen savnet dose så lenge det ikke er innenfor den neste planlagte dosen. Det du aldri bør gjøre, er imidlertid å doble opp på neste dose som et middel til å kompensere for den ubesvarte.

Hva å gjøre i tilfelle av atopica overdose

Hvis du observerer noen av bivirkningene vi har oppført ovenfor, bør du umiddelbart ta din pooch til veterinæren din. Allergiske reaksjoner og alvorlige bivirkninger må styres umiddelbart og avgjørende.

kløende valp

Noen narkotikainteraksjoner

Sulfaholdig antibiotika, samt aminoglykosidantibiotika, bør aldri brukes sammen med atopica. Andre legemidler som kan samhandle med cyklosporin, innbefatter cimetidin, ranitidin, etodolak, ketokonazol, piroxikam, prednisolon, metylprednisolon, itrakonazol, metoklopramid, digoksin, erytromycin og allopurinol. Enhver type immunisering eller vaksinasjon er også kontraindisert, da dette kan resultere i en fullblåst infeksjon som følge av den svekkede statusen til hundens immunsystem.

Atopica er et veldig kraftig stoff for atopisk dermatitt. Dessverre kan dens evne til å undertrykke hundens immunsystem være et viktig hensynt om det å presse med terapien eller ikke. I tilfeller hvor avgjørelsen er å presse gjennom med behandlingen, er det viktig å følge veterinærens instruksjoner til brevet.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Atopica for hunder: bruk, fordeler og bivirkninger