Keto diett for hunder: bra eller dårlig?

I en nylig undersøkelse, en stor Prosent av amerikanske hundeeiere rapporterte at de pleier å mate sine kjæledyr til en lignende diett som de selv følger - det være seg paleo, veganer, vegetarisk, pescatarian, glutenfri, osv. - Og dette hadde mange veterinærer på kant.

Hvorfor? Fordi hunder behandler mat annerledes enn vi gjør: de reagerer negativt på mange grunnleggende matvarer som er til og med typiske i det menneskelige kostholdet (sjokolade, druer, løk), og de krever et høyt protein diett for å være sunn. Alle fakta som blatant illustrerer det som kan fungere for mennesket, kan ikke fungere for hunden.

Dette bringer oss til en av de mest populære kostholdstrendene - den ketogene dietten (eller keto). EN keto diett for hunder ville være litt annerledes enn det for folk, men generelt er Keto bare "dårlig" for din valp hvis den ikke er riktig administrert, justert eller introdusert. Som med eventuelle endringer i en hunds diett, Det er viktig å først konsultere en veterinær eller hundens ernæringsfysiolog, og hold introduksjonsprosessen sakte og stabil. Vær åpenhørt når det gjelder å "bøye reglene" av keto eller justere visse måltider for å bedre passe på hunden din.

Noen eiere kan føle seg en følelse av følgesvenn når de gir sitt kjæledyr det samme kostholdet de for tiden prøver. Det er imidlertid viktig at eiere forstår at mens strengt å følge keto praksis er viktig for deres viste versjon av suksess (om det er å gå ned i vekt eller være sunnere), kan hundens porsjoner eller måltidsposter avvike fra seg selv for å nå deres individuelle suksess (om det er å hjelpe med anfall eller støtte en aktiv hundelivsstil).

Hvis du vurderer å endre hundens diett for å matche det nyeste dietten FAD - Keto - så er alt du trenger å vite. Keto dietten kan være egnet for hunder, hvis:

1) Endringen i diett diskuteres med og godkjent av en veterinær,
2) Den riktige (for hunden) -forholdene brukes,
3) Du fortsetter å observere kjæledyrs fysiske, atferdsresponser på disse endringene.

Denne artikkelen vil diskutere hvilken ketose er, hvordan det fungerer i hundekroppen, hvordan du kan innlemme keto dietten for hunder, og fordelene med lavkarbb, høyt fett måltider for din pooch.

Grunnleggende om det ketogene diettenKetogen diett for hunder

Selv om det ofte er komplisert med en streng tidsplan og eksakte delmålinger, er Keto-regimet, veldig enkelt, en meny med høyt fett, ekstremt lave karbohydrater, og moderat protein.

Amerikanerne har sett denne low-carb-trenden for en stund nå, selv om den har endret seg og morphed, shedding sine tidligere navn på "Atkins" eller "Paleo". Her er noen av grunnleggende om det ketogene dietten, hva den innebærer, og hvordan det skal fungere.

Hva er med navnet?

Du har hørt og å se det overalt, og nå, selv hundemamma bloggere og lisensierte veterinærer synger sine roser. Keto er kort for ketogen. Ketoner, Biprodukter av fettforbrenning som naturlig oppstår og produseres av leveren under metabolske prosesser, er avgjørende i suksessen til Keto Meal Plan. Selv om dets sanne navn er det "ketogene dietten", har samfunnet kommet for å bare kalle det keto.

Hvordan virker det?

Ketos hovedmål er å nå ketose, en metabolsk tilstand der kroppen blir dyktig i brennende rike fett, jeg.E. adipose vev, for å aktivere seg i stedet for den typiske & # 8221; Drivstoffkilde - Glukose (som konverteres fra karbohydrater). Som et resultat er vekttap en vanlig effekt av keto dietten som kroppen bytter inn i konstant & # 8220; fettforbrenningsmodus.& # 8221;

Hvordan vet jeg at det fungerer?

Siden målet med Keto er å plassere forbrukeren på riktig måte i ketosens tilstand, deg trenge å overvåke kjæledyrets fremgang ved å bruke en enhet som analyserer nivåer av ketoner og glukose i blodet. Keton meter og glukose strips er vanlige alternativer og vil ikke sette deg tilbake for mye, økonomisk.

En typisk måleenhet som denne vil koste rundt $ 10-20, med mer avanserte redskaper som koster $ 50. Dette utstyret er imidlertid ikke nødvendig, spesielt for en hundeier som hovedsakelig fokuserer på å gi hunden sin sunnere måltider med små karbohydrater og høyt fett i stedet for stivt etter en lege anbefalt diettplan som noen kjæledyr med alvorlige helsemessige forhold kan ha.

Hva er noen av de vanlige måltidene som er i samsvar med keto-planen?

Siden vekten er på forbrukende fett, er noen trending keto alternativer blant folk setter smør i morgenkaffen din i stedet for sukker, foregående toast av avokado toast og i stedet å ha det med eggerøre, samt å lage nøtter og kokosnøttolje et konsekvent tillegg til Snacks og måltider. Alt dette er å unngå karbohydrater og legge til flere fettstoffer.

Mens du ikke bør gi hunden din kaffe eller store mengder smør, er det hundvennlige keto-måltider som er populære som inkluderer alt med grønnsaker som er lave i karbohydrater, for eksempel kale eller spinat. Du kan også velge å legge til grønnsaker som har noe grunnlag for karbohydrater i dem for å holde diettkomplekset og balansert, og disse vil inkludere grønne bønner, brokkoli og / eller kål. Her er AN Eksempel på en hjemmelaget keto oppskrift du kan prøve:

Ketogen Hund Food Recipe

Nøkkelen til keto diett for hunder er å inkludere fettrike oljer som olivenolje, kokosolje, hamp olje og / eller fiskeolje, samt fett kjøtt og fettfisk. Merk at noen av oljer kan være dyre, men det er flere hundesentriske kosttilskudd som kan være billigere som kan administreres som en daglig behandling eller brutt opp og lagt til matskålen.

Hvorfor fortsetter jeg å se rå kjøtt i vanlige keto oppskrifter for hunder?

Hunder produserer ikke naturlig enzymer for å bryte ned karbohydrater, og derfor kan mange velge keto dietten. Men du trenger ikke å være stiv for at hunden din kan nyte en sunnere, lavkarbat diett.

Fordi Keto legger vekt på forbruket av mer fett og på grunn av populariteten til rå dietter for hunder, har det ført til mange hundeeiere og noen dyrepersonell å anbefale å introdusere rå kjøtt til hunden Keto-planen. Kjøtt, når ukokt, er høyere i fettinnhold, og det hjelper det med å holde denne proteinrike og fettrike matkilden som mye mer keto-vennlig. Hvis hunden din aldri har konsumert rå kjøtt, vennligst kontakt din veterinær og, etter deres godkjenning, introdusere rå matvarer til hunden din riktig, sakte.

Potensielle fordeler med keto for hunder

I de senere år har den moderne kjæledyrseieren blitt mye mer diskriminerende når det gjelder å velge de beste matmerkene for sine valper. Folk begynner å innse hvor mye lager det er til den populære uttrykket "Du er hva du spiser," og de bruker det på hva og hvordan de spiser sine kjæledyr.

Når det er hensiktsmessig å benytte keto diett til hunder, vil våre tamme kjæledyr lykkes i effektivt å brenne fett for energi i stedet for å konvertere glukose, et produkt som populært finnes i de fleste markedsførte kibble (korn = karbohydrater), i lagret fett i kroppen. Det har vært studier som viser hvordan atletisk hunder er bedre på høyt fett diett i stedet for høy carb diett. Men fordelene med keto for hjørnetenner kan være mer enn bare å holde dem i riktig vektklasse; For noen, det kunne Vær nøkkelen til kreftforebygging

Depletion og forebygging av kreftceller

Canine-pasienter med svulster har hatt suksess i å forbedre helsen, med noen til og med overvinne svulsten helt, mens du er på et ketogen diett. Flere og flere veterinærer og animalske ernæringseksperter begynner å forstå at matvarer ikke bare tjener som energi til kroppen, men også å drepe kreftceller.

Mens glukose ikke nødvendigvis øker produksjonen av kreftvekst, spiser den den. Dette er grunnen til at keto for hjørnetenner har blitt ansett som en vellykket behandling for hunder med kreft: Redusere deres karbohydratinntak reduserer glukosen i blodet, effektivt "sultende" kreftceller.

I tillegg kan kreft som å spise på sukker, først og fremst, men det vil også opprettholde seg på syrer som finnes i protein, noe som er en annen grunn til at fettbelastet (med kun moderate proteinbeløp) planen av Keto kan lykkes for et kjæledyr med kreft.

Reduksjon av anfall (epilepsi)

Opprinnelsen til denne modifiserte måltidsplanen startet i tidlig på 1900-tallet med å hjelpe anfallsprone og epileptiske barn som minimerer, og i noen tilfeller (10-15%, faktisk) fullstendig overvinne deres anfallsepisoder.

Studier med epileptiske hjørnetenner funnet lignende suksessrater Når det behandles til et ketogen diett, med omtrent 30% av hundedeltakere, reduserer hyppigheten av deres anfallsepisoder i stor grad når de plasseres på en keto-lignende diett.

En annen Studien fant det Ketogen diett hos hunder med idiopatisk epilepsi kan hjelpe med hyperaktiv, ADHD-lignende oppførsel.

Er keto dietten rett for hunden din?

Din hund bør ikke settes på en keto hvis de er:

  • Diabetiker

Du bør ikke justere lavere doser insulin for diabetisk kjæledyr basert på lavsukkerkravene til det ketogene dietten. Kontakt alltid en veterinær før du velger å endre hundens behandling.

  • Veldig ung eller veldig gammel

Keto er ikke for valper eller eldre hunder. Senior hunder vil sannsynligvis oppleve en rekke helseproblemer, og mens det er studier som viser at Keto diett kan hjelpe med leddgikt og betennelse i leddene, vil en gammel hund trenge en mer spesialisert diettplan som anbefalt av veterinæren din, som er sannsynlig å inneholde noen karbohydrater.

Unge, voksende valper trenger glukose og protein for å hjelpe med veksten av sunne, sterke bein. Spesielt unge valper er avhengige av de rike sukkene som finnes i sin mors melk. To til fire uker etter avvenning av spenen, kan en valp begynne å spise et keto diett når den er godkjent av deres veterinær. Under deres stadium av behandlingen fra mors mors melk til faste matvarer, vær oppmerksom på soliditeten og fargen på avfallet deres. Avføring skal være solid og sunn, og eventuelle endringer bør rapporteres til en veterinær.

Hvilket forhold er riktig for hunden min?

Det beste forholdet for hunder når det gjelder keto er 1: 1.

Dette forholdet representerer kjæledyrets bolle. Forstå platen eller bollen du spiser hunden din fra, nå forestill halvparten av det fylt med sunne fettstoffer og den andre halvparten fylt med det meste protein og noen grønnsaker - det er 1: 1-forholdet.

Selv om dette er den enkleste form for forståelse Keto for hjørnetenner, kan du gradvis gjøre deres måltidsplaner mer komplekse ved å leke med forholdsnivåene. For eksempel kan hunder med kreft eller lidelse fra epilepsi ha et høyere fettforhold, som for eksempel 3: 1 eller 4: 1. Dette er imidlertid ikke et anbefalt forhold for hunden din hvis de er gjennomsnittlige og sunne.

Guiden til keto diett for hunder - er det bra eller dårligTil slutt, i motsetning til folk, vil en keto diett for hunder være annerledes enn for mennesker. Din pupp trenger ikke nødvendigvis å nå tilstanden til ketose, og den primære bekymringen er å bare holde karbohydrater til et minimum, øke mengden fett i kostholdet og holde seg til moderat protein.

Diskuter alltid endringene i hundens diett med en veterinær eller hundens ernæringsfysiolog, spesielt hvis din pooch tar medisiner eller håndterer eventuelle helseproblemer.

Les neste: Epileptiske anfall hos hunder - Symptomer og behandlinger

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Keto diett for hunder: bra eller dårlig?