Intermitterende fasting for hunder: bra eller dårlig?

Intermittent fasting har blitt ekstremt populære i de siste årene på grunn av tonn vitenskapelig bevist fordeler for mennesker, hvorav en er åpenbart vekttap. Med disse positive effektene i tankene, kan du lure på om effekten av intermitterende fasting for hunder, og om det er bra eller dårlig for dem.

Hva er intermittent fasting?

Intermitterende fasting, eller terapeutisk fasting som det noen ganger kalles, er et spisemønster som inkluderer alternerende sykluser for å spise og faste. Det er noen forskjellige metoder for intermitterende fasting, alt basert på hvor lang tid som passerer mellom å spise sykluser.

Den mest populære metoden for intermitterende fasting for mennesker er den som du spiser 8 timer hver dag og rask i 16 timer, opprinnelig utviklet av svensk personlig trener og ernæringsfysistiske Markin Berkhan av Levegains. Dette betyr i utgangspunktet å hoppe over frokost, spise rundt kl. 12.00 for første gang og ikke spise noe etter 8 pm.

Fasting studie i musIntermitterende fasting for hunder og tidsbegrenset fôring har ikke blitt undersøkt også i hjørnetenner som det har i mennesker, men det er noen studier med dyr. For eksempel, en 2017 studie viser at den utvider levetiden. Veterinærer på hunder Naturlig magasinet har sett på Mer klinisk forskning på fordelene med faste for hunder. Dr Karen Becker av Mercola har også publisert et omfattende stykke på måter og fordeler av terapeutisk fasting hos hunder.

Mens det er noen potensielle fordeler, kan det også være bivirkninger og farer når denne dietten administreres feil. Det er viktig å diskutere dette med din veterinær eller hund ernæringsfysiolog før du prøver å raske hunden din.

Mange hundeeiere spiser allerede sine hunder bare ett måltid på daglig basis. Hvis det er slik du spiser valpen din, prøver et annet alternativ 4: 3 diett i stedet, der du ikke ville mate din pooch i tre dager i uken. Hvis du spiser hunden din to eller tre måltider om dagen, prøv å fôre ham bare en gang. Du kan også mate ham to ganger om dagen, men i perioden på 6-8 timer.

Menneskekroppen, akkurat som hunden av hunder og mange andre dyr, bruker noen forskjellige energikilder. Når du er rask, går kroppen din i ketose, noe som betyr at i stedet for glukose, kroppen din bruker fett som energikilde. Når fettet bryter ned under ketose, er en av komponentene som frigjøres ketoner, som brukes til drivstoff. Dette fører til vekttap og andre positive effekter.

Er intermitterende fasting bra for hunder?

Wild hunder fort som en livsstil, akkurat som ulver, de nærmeste levende slektninger av hunder. En studie på ulvene i Yellowstone National Park viste at ulvene er tilpasset en feast-eller-hungersnød diett, og at de kan overvinne lange perioder uten friske kadaver.

Mens dette ofte tilskrives det faktum at maten ofte kan være knappe for rovdyr i naturen, betyr dette også at kroppene deres er naturlig rustet til å holde seg sunne i de lange perioder med fasting. Hunder i naturen har vanligvis bare ett måltid per dag og noen ganger til og med gå i flere dager uten mat. Dermed er det et argument som skal gjøres at intermittent faste kommer naturlig til de fleste hunder.

Fordeler med intermitterende fasting hos hunder

Potensielle fordeler med intermitterende fasting for hunder

Mer Studier på mus og rotter har vist at intermitterende faste kommer med mange fordeler, som vekttap eller til og med økt levetid. La oss ta en titt på ting som skjer i hundens kropp når han fester og hvilken positiv effekt som kan komme av det.

1. Forhøyet makrofagaktivitet

Makrofager presenterer den første forsvarslinjen mot farlige partikler som når kroppens interiør, som virus, bakterier og andre fremmede stoffer. Makrofager og andre komponenter i immunsystemet fordøyer kroppens døde celler og sender dem til fordøyelsessystemet for eliminering.

Denne prosessen er raskere og mer effektiv under fasting siden katabolismen øker cellulær sammenbrudd som skal brukes til drivstoff. Heve makrofagaktivitet brukes vanligvis som en behandling for forskjellige autoimmune sykdommer, samt noen kreft typer.

2. Reduserte insulinnivåer

Regelmessig fasting kan redusere insulinnivåer, noe som kan føre til vekttap og en nedgang i systemisk betennelse.

Insulin bærer sukker i celler og holder den der, som er en av de vanligste årsakene til å få kroppsvekt. Når insulinnivåene er redusert, blir sukker brent for energi, som kan hjelpe hunden din til å gå ned i vekt.

3. Økte immunoglobulinnivåer

Immunoglobuliner er også kjent som antistoffer, og de brukes av immunsystemet for å nøytralisere patogener som bakterier og virus og gi passiv immunitet til mange sykdommer, som immunforsvaret hemolytisk anemi.

Fasting kan øke antall immunoglobuliner og forbedre hundens immunsystem og motstand mot ulike sykdommer.

4. Vevsregenerering

Når hunden din er igjen uten mat i en lengre tid, vil hans kropp begynne å drepe skadede celler og bruke dem eller energi. Når du har matet hunden din igjen, erstatter stamcellene cellene hans kroppskanalisert med nye, sunne celler.

Denne prosessen med å rense de gamle cellene ut av kroppen kalles autofagi. Resirkulering og rydding av kroppens avfall og cellulær rusk som bygger opp over tid kan bidra til å forbedre hundens immunsystem.

5. Økt naturlig mordercelleaktivitet

Naturlige morderceller, som først ble oppdaget i 1975, finnes i blodet og lymfoide vevet. De kan drepe tumorceller, så vel som celler smittet med virus og faste kan forbedre sin aktivitet.

6. Forebygging av nevrologiske sykdommer

EN Studer av Mark Mattson, En professor i nevrovitenskap ved Johns Hopkins School of Medicine, indikerer at fasting kan være gunstig for hundens nevrologiske helse. Faktisk viste forskning at intermitterende faste kan hjelpe en hjerne i kampen mot neurodegenerative sykdommer som Alzheimers og Parkinsons.

Mens hunder ikke lider av disse eksakte sykdommene, kan de lide av andre nevrologiske problemer og intermitterende faste kan hjelpe til med forebygging.

Kan intermitterende faste være dårlig for hunden din?

Hvordan raske hunderJa, når det gjøres feil eller når de forsøkt med hunder som ikke skal festes, for eksempel valper, senior hunder eller usunne hjørnetenner. Samlet sett er faste generelt trygt og gunstig for hunder når de gjøres nøye, men det kan være skadelig i noen spesifikke tilfeller. Bare sunne voksne hunder bør være fast.

Valper, for eksempel, krever så mye mat som de kan spise fordi de vokser. Lakterende kvinner, gamle hunder og små hunder raser utsatt for hyperglykemi bør også unngå faste. Det samme gjelder for hunder med helsemessige forhold som faste er kontraindisert.

Du bør alltid konsultere veterinæren din først før du begynner å faste hunden din for å sikre at den er trygg for ham.

Intermittent fasting for hunder kommer med mange potensielle fordeler, som vekttap, forbedret immunsystem og bedre helse generelt. Du kan velge å mate hunden din en eller to ganger om dagen i 6-8 timers periode, eller mate ham fem dager i uken og la ham raske for to. Snakk med veterinæren din for å være sikker på at det er trygt for hunden din.

Les neste: Keto diett for hunder - bra eller dårlig?

Pin og del med andre hundeeiere:

Guide på intermitterende fasting for hunder - bra eller dårlig

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Intermitterende fasting for hunder: bra eller dårlig?