Epileptiske anfall hos hunder: symptomer og behandlinger

Epileptiske anfall hos hunder oppstår på grunn av elektrisk stormer i forskjellige områder av hundens hjerne. Dette kan forårsake full eller delvis anfall i hunden. Et anfall kan vare hvor som helst fra 30 til 90 sekunder, og kan være veldig traumatisk for hunden din å oppleve. Det er viktig at du holder deg sammen med hunden og beroliger dem i løpet av anfallet, og kontakt lege umiddelbart etterpå.

Menneskelig epilepsi og hund epilepsi er svært lik på mange måter. Studier viser utbredelsen av epileptiske anfall hos hunder å være hvor som helst fra 0.5% til 5.7%, mens i mennesker ser vi hvor som helst fra 1% og 3% (Uriarte, et al. 2016).

Det finnes ulike typer anfall i hundens befolkning, og ifølge forskning, mens det er svært sjeldent, kan noen være dødelige (Zimmermann, et al. 2009).

Hvilke symptomer bør du være på utkikk etter, og gjør hjørnetenes anfall ligner de som hos mennesker? Faktisk ja. Symptomene du bør være på utkikk etter inkluderer:

  1. Faller til bakken
  2. Ukontrollable muskelspasmer
  3. Manglende evne til å kontrollere blæren

Umiddelbart etter å ha et anfall, vil hunden din sannsynligvis bli disorientert og dazed. Etter å ha konsultert med veterinæren din og bekrefter at det er greit å gjøre det, gi din hundemat og vann. PUP-energinivået vil bli alvorlig uttømt etter anfallet, og hunden vil sannsynligvis være på utkikk etter næring.

Det er forskjellige vitenskapsbaserte behandlinger for hundens epileptiske anfallstilstand (Podell, et al. 2016), og jeg vil diskutere noen av de mest populære og effektive senere ned i denne artikkelen. Om dette er hundens første anfall, eller du har ikke søkt behandling ennå, er det viktig at du tar med ham inn for å besøke veterinæren din. Det kan være bare en engangs ting, men sannsynligheten for at et anfall som er et symptom på en alvorlig helsetilstand, er også ganske bra.

LES DETTE: Studien oppdager en bedre behandling for epilepsi hos hunder

Epileptiske anfall hos hunder
Hvilke kjæledyrseiere burde vite

Epileptiske anfall hos hunder Symptomer og behandlinger

Hva er et epileptisk anfall hos hunder

Studier viser at epileptiske anfall hos hunder er det vanligste nevrologiske problemet i hjørnetenner, relatert til hundens hjernehelse og noen ganger til Spinal kolonne og ledning. Nøkkelen til å behandle hund epilepsi er rask og riktig diagnose og full gjennomgang av medisinske historier av hunden (Podell, 1996).

Referert til som enten epileptiske fitse eller epileptiske anfall hos hunder, er dette en nevrologisk lidelse som får dyret å samle seg på grunn av unormalt høy elektrisk aktivitet i hjernen. Det er mange reaksjoner som kjæledyret ditt kan ha til denne elektriske aktiviteten.

To typer anfall er mest vanlige - de som påvirker hele kroppen og de som bare påvirker et bestemt område.

Idiopatisk epilepsi er den vanligste årsaken til anfall i hjørnetenner (Wessman, et al. 2014). Denne tilstanden er ofte arvet, men årsaken er fortsatt ukjent. Genetisk epilepsi er et alternativt navn for idiopatisk epilepsi. Et annet navn for idiopatisk epilepsi er primær epilepsi.

Hvis hunden din lider av denne typen, er det verdt å søke etter alle disse navnene for å lese gjeldende forskning og behandlinger som er tilgjengelige. Dette feltet endrer seg kontinuerlig og forbedrer seg, slik at du leser denne artikkelen, kan det allerede være bedre alternativer tilgjengelig. Andre navn for idiopatisk epilepsi inkluderer arvelig og sant.

Grand Mal Beslag er det tekniske begrepet for en full kroppssidning hos hunder. Vanligvis, ved å gripe, vil det plagede dyret falle til sin side og lider av ufrivillige muskelspasmer og tråkker i alle fire av hans lemmer. Avhengig av alvorlighetsgraden av anfallet kan han også urinere, og defekere (Biziere, et al. 1987).

En delvis anfall kan bare påvirke en lem eller hundens ansikt. Dette skyldes et mindre område av hjernen som påvirkes av den elektriske aktiviteten. Dessverre viser statistikken at hunder som først diagnostiseres med epilepsi, og lider av delvise anfall vil trolig ha tilstanden fremgang og bli til stormal i livet i livet.

Hva er et epileptisk anfall hos hunder?Hvor lenge varer anfallene sist

En hunds anfall kan vare mellom 30 og 90 sekunder (Berendt, et al. 2008). Mens dette kan virke som ingenting, for dyret som griper og eier ser det, kan det være en utrolig traumatisk periode. Når du er i øyeblikket, kan det virke som om det varer en levetid.

Selv om traumatisk og forvirrende, vil epileptiske anfall i hunder forårsake smerte for dyret. Den eneste måten hunden kan opprettholde en skade, ville være hvis han skulle falle og skade seg selv i prosessen med å gripe.

Jo oftere som hunden din lider av anfall, jo mer sannsynlig at han skal ha enda flere epileptiske anfalls episoder i fremtiden. Dette skyldes at som hjernen lider av et anfall, skjer det seg selv i hjernen selv (Howbert, et al. 2014).

Hundens hjerne går gjennom ganske traumer under et epileptisk anfall. Etter anfall, hunden din vil lide av desorientering og forvirring. Usammenhengende vandrende, bumping i gjenstander, ekstrem tørst og sult er alle vanlige symptomer (Varatharajah, et al. 2017).

Hvilke hunder kan lide av epileptiske anfall

Retrospektive studier viser det valper og unge hunder er ofte de som lider av de verste epileptiske anfallene (Hamamoto, et al. 2016). Når det er sagt, hvis tilstanden er diagnostisert i det første året eller to, før for mye skade har skjedd for nevronene til hundens hjerne, har din pooch en langt bedre sjanse til å ta til behandling og svare godt på flere anti- anfall medisiner.

Mange raser av hund er genetisk utsatt for epilepsi (Fredso, et al. 2016). Andre kan lide av denne tilstanden på grunn av hjernesvulster eller skade. Hunderaser som mest er kjent for å lide av epilepsi inkluderer:

  • Beagles
  • Golden Retrievers
  • Shetland Sheepdogs
  • Keeshonds
  • Ungarsk Vizslas
  • Belgisk vinner

Hvis hunden din lider av anfall eller du mistenker at han sannsynligvis har opplevd dem i fortiden, og kan få et anfall igjen, kan du minimere risikoen ved å holde øye med tegn på et forestående anfall. Ved å sørge for at han er i et trygt område hvor han ikke kan skade seg, kan du redde ham fra ytterligere skade på hans kropp og hjerne. Se opp for tegn på nød, forvirring og et glasert overblikk i kjæledyret ditt.

Hunder er eksepsjonelle ved å oppdage og varsle til forestående anfall i rollen som en beslagleggingstjenestehund. Derfor kan de ofte forutse sine egne anfall og forsøke å søke hjelp fra eieren (Meland, et al. 2018).

Annet enn å søke medisinsk hjelp, den beste måten du kan håndtere epileptiske anfall hos hunder og en hvilken som helst episode av det, er å bo av hundens side. Gjør hunden så komfortabel som mulig under anfallet.

Din hund kan ikke være i stand til å fortelle deg det, men anfall er en skremmende opplevelse for ham fordi dyret nå er forvirret om hva som skjer. Å ha deg ved hans side vil hjelpe hunden til å føle seg trygg og mindre engstelig under og etter episoden.

I SLEKT: 25 mest alvorlige hundens helse symptomer som ikke kan ignoreres

Vanlige symptomer på epileptiske anfall hos hunder

Det vanligste symptomet på epilepsi hos hunder er selvfølgelig et anfall selv. Symptomer på en hund i anfall kan inkludere:

  • Muskelspasmer
  • Twitching
  • Stivhet
  • Ukontrollabel drooling
  • Manglende evne til å kontrollere blæren
  • Tap av bevissthet
  • Biting, og snapping av munnen
  • Skumming ved munnen

Ikke-anfallsrelaterte symptomer kan inkludere:

  • Skjelvende
  • Sløvhet
  • Forvirring
  • Mentale abnormiteter
  • Pustevansker

Testing for epileptiske anfall hos hunder

Testing for epileptiske anfall hos hunderFor en veterinær å diagnostisere epilepsi hos hunder, tas mange faktorer i betraktning. Disse faktorene vil inkludere hundens alder, rase, medisinsk historie og eventuell hjerneskade.

Flere behandlinger er tilgjengelige for epileptiske anfall hos hunder, og veterinæren din vil stole på din hjelp for å bestemme hvilken type medisiner og dosering som vil være nødvendig.

Når du bruker mest tid med din pooch, må du holde oversikt over typen anfall (hele kroppen anfall eller delvis), lengden på tiden som går i løpet av hver og frekvensen de forekommer. Hvis du er bekymret for at hunden din kan ha lidd av et anfall, ring veterinæren din og diskutere de neste trinnene.

Misdiagnose av hundens epileptiske anfall

Bare fordi hunden din har lidd av et anfall, betyr det ikke nødvendigvis at han lider av epilepsi. Mange andre grunner eksisterer som kan forårsake pasninger i hunder, inkludert:

  • Alvorlig anemi
  • Hjerne svulst
  • Hodeskade
  • Elektrolytt ubalanse
  • Forgiftning
  • Leversykdom

Igjen, det er viktig å holde din A & # 8220; Dog Health Diary & # 8221; av sorter og spor symptomer, tegn som du senere kan diskutere med veterinæren din.

I SLEKT: Kan mennesker få ormer fra hunder?

Forebygging av epileptiske anfall hos hunder

Epileptiske anfall hos hunderDet er for mange mulige årsaker til epileptiske anfall hos hunder for å kunne forhindre og forventer dem. Bare en gang den eksakte årsaken til anfallet har blitt funnet, kan du gjøre en handlingsplan med veterinæren din (Lecouteur, et al. 1989).

Anekdotisk har mange eiere sett suksess i å redusere epileptiske anfall hos hunder ved å endre hundens diett og treningsregime.

Den eneste virkelige måten vi må forhindre ytterligere hund epilepsi er å aldri avle en hund med en epilepsi. Dette er en av de mange grunnene til at det er så viktig å sikre at du vedtar en hund fra en anerkjent oppdretter.

Hjem behandling for hund epileptiske anfall

Fôring av et næringsrikt, høykvalitets diett som sikrer konsistente blodsukkernivåer, kan være det første trinnet i å bringe volumet av epileptiske anfall hos hunder. Feeding små, hyppige måltider og deltakelse i moderat daglig trening vil være til nytte for valpen din enda lenger.

Det er en sterk korrelasjon mellom hjernens aktivitet hos hunder og hund epilepsi, slik at valpen din sannsynligvis vil ha nytte av riktig mental stimulering og mindre angst / stress. Noen studier fant at høye stressnivåer kan være utløseren for hundepilepsi, og det er derfor viktig å holde stressnivåer til et minimum. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er å holde fast i en fôringsrutine og prøve å ikke forstyrre hundens vanlige tidsplan.

Hvordan veterinærer behandler anfall hos hunder

Det er en rekke velforskede og testede stoffer som brukes til hund epilepsi med gode resultater (Goldenberg, 2010). Ved siden av å foreskrive en hund anti-anfall medisinering, vil veterinæren din trolig være mer enn glade for å hjelpe og gi råd om livsstilsvalg som vil hjelpe din firbente venn lider mindre, for det meste jeg har nevnt ovenfor:

  • Vanlig fôring og trening (uten rutinemessige forstyrrelser)
  • Mental stimulering
  • Stressreduksjon

Mens mange problemer med hunden anti-anfall, finnes det riktige for hunden din på en rekke faktorer (Charalambous, et al. 2014). Din veterinær vil jobbe tett med deg for å avgjøre hvilken som vil være best å lindre hundens spesifikke symptomer. Full utvinning er ikke mulig, og hunder med epilepsi vil kreve livslang medisinering.

I tillegg kan du prøve å bruke alle tipsene om å redusere stress hos hunder, enten gjennom livsstilsjusteringer eller angst hjelpemidler. Anekdotisk, fant noen eiere sine hunder opplever mindre epileptiske anfallsepisoder når du bruker angst vester eller beroligende krage; Det er imidlertid ingen forskning til støtte for denne teorien, så vær forsiktig med å bruke disse spesifikt av den grunn.

Epileptisk støttehunder for mennesker

Seizure hunder som sparer sine eiereVi har alle hørt om epilepsi hos mennesker, men visste du at hunder nå kan bidra til å minimere risikoen for epileptiske individer? Seizure Alert Dogs er spesialutdannede hjørnetenner som kan fornemme et overhengende anfall. De jobber for å varsle eieren sin (eller en forelder, i tilfelle av et barn) av et kommende anfall.

Noen hunder er opplært til å bryte høsten av eieren, komme mellom eieren og gulvet på kollaps for å minimere skade. Enkelte hunder har til og med blitt trent til å trykke på forhåndsprogrammerte knapper i eiere hjemme for å ringe for medisinsk hjelp. Hvis det ikke er tankegang, så vet jeg ikke hva jeg er!

I SLEKT: Hvordan få en tjenestehund for angst eller depresjon

Seizure hunder som sparer sine eiere

Over hele verdensspirende hunder jobber dag i og dag ute, og viser sin lojalitet og storhjertighet. En hund som bor som dette er valmue.

Poppy er en toårig Labrador som bor i Nord-Irland med eieren sin Shannon som lider av epilepsi. Takk til valmue og hennes fantastiske nøyaktighet å varsle sin beste venn til motgående anfall, har Shannon vært i stand til å ligge og trygt vente det ut.

Går utover kallet av plikt, venter Poppy med eieren sin. Hunden er tydelig opptatt av hennes velferd mens hun lider av et anfall. Likevel tar hun det i hennes skritt og alltid, uten å lykkes, gjør det hun ble trent til å gjøre.

Denne typen engasjement, og lojalitet gjør at du tror. Hvis våre hunder vil gjøre dette for oss, så skal vi være der for dem i deres behov. Søker umiddelbar medisinsk hjelp og sikrer dem i løpet av anfallet selv.

Oppsummert

Tips om epileptiske anfall hos hunderEpileptiske anfall hos hunder er oftest forårsaket på grunn av genetikk og er relatert til hundens hjerneaktivitet. Det er ingen måte å forhindre hund epilepsi, men mange effektive behandlinger er tilgjengelige som du må diskutere med veterinæren din. Livsstiljusteringer som bedre eller annet kosthold, vanlig spilletid og treningsregime og ingen forstyrrelser i hundens rutine for å redusere stress kan også være svært effektiv for å redusere hundens epilepsi-anfall.

Ved å øke bevisstheten om dette problemet og oppmuntre til ansvarlige avlspraksis, kan vi bidra til å redusere forekomsten av epileptiske anfall hos hunder. Når du ønsker å vedta en hund, sørg for at du gjør din forskning. Spør alltid oppdretteren for å se den medisinske historien til begge foreldrene.

Hvis du snakker med en anerkjent oppdretter med ingenting å skjule, vil de ikke ha noe problem med å vise deg en full medisinsk historie. I noen tilfeller vil oppdretteren oppmuntre deg til å snakke med nåværende eiere av sine tidligere kull.

Les neste: 30 sunneste hunderaser som lever den lengste

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Epileptiske anfall hos hunder: symptomer og behandlinger