Intervju: hva er det som å være en profesjonell hund groomer

Top Dog Tips - HvaJeg vet aldri hva slags ledere jeg vil få for intervjuer, men en ting er sikkert - de er alltid med veldig interessante mennesker. Lisa Parsons er en profesjonell hund groomer i Ontario, Canada, og hennes Rottweiler laush hjelper også henne å lage et navn for seg selv i den profesjonelle dock hoppende verden. Jeg var heldig nok til å kunne ha en samtale med Lisa denne uken, og hun delte mye god profesjonell hundegroomsinformasjon med meg. Jeg håper dere liker hva vi kom ut av dette intervjuet!

Lisa er den stolte eieren av Canine Styles av Lisa. Hun har vært grooming i over 25 år, med erfaring i både kjæledyr og show grooming.

Scoop på profesjonell hund grooming

Lisa er medlem av begge Ontario Dog Groomers Association (Odga) og National Association for Professional Creative Groomers (Napcg).

Lisa `s grooming filosofi er at skaper en stressfri atmosfære er viktig for hver hunds spa-opplevelse. Hun bruker bare naturlige produkter i sin salong, og hennes klienter kan motta uber avslappende tjenester som et boblebad, sukkerskrubbe eller en fotsuging. Hun tar henne tid med hver hunden som hun grooms For å hjelpe roen angst - hvis en valp trenger en pause, gir hun ham en.

Lisa kom inn i grooming og viste hunder på omtrent samme tid. Hun viste Rottweilers og Siberian Huskies, og selvfølgelig måtte hundene bli preparert for showene. Snakk om multi-tasking - hun lærte å være en profesjonell show handler og a Profesjonell Groomer samtidig.

Lisa var ikke oppvokst i en hund som viste familie, og hun jobbet aldri for en profesjonell handler. Hun gikk rett og slett til et hundeshow og trodde det så ut som mye moro. Hun tok noen klasser og studerte under en show dommer for å lære innsiden av bransjen.

Da det var på tide å få sin første hund, gikk hun til en profesjonell oppdretter som hevdet at de hadde en show kvalitet pup. Dessverre var PUP ikke vise kvalitet. Lisa forklarte meg som som noe annet, det er en stor læringskurve når du kommer inn i hunden som viser.

Hunder må preparere for show, men når du er på et budsjett, kan du spare deg for mye penger ved å lære å groom dine hundene selv. Lisa gikk på skolen og tok profesjonelle treningsklasser. Hun pleide å groom andre hunder for show så vel som hennes egen, men hun gjør det ikke lenger.

I SLEKT: Er hunden grooming skoler verdt det?

Faktisk sier Lisa at hun ikke lenger har noe ønske om å håndtere hundene profesjonelt. Bekreftelsessiden av hunden som viser bare ikke appellerer til henne. Hun sa at det er veldig stressende, og hun ville heller være involvert i å vise sine hunder for ytelse. Det er der Laute kommer inn. Han er en 130-pund Rottweiler som gjør et stort sprut i verden av profesjonell hjørnetannhopping.

Hva

Dessverre, dock hopping ikke betale regningene. Det er derfor Lisa eier og driver hundestiler av Lisa. Hun er den eneste groomer, men hun har en assistent som hjelper til bade og børste hundene. Lisa snakket med meg om å eie sin egen profesjonelle hunds grooming virksomhet og ga meg noen gode tips for kjæledyr foreldre.

Scoop på profesjonell hund grooming

Så interessant som å vise hunder er, jeg virkelig ønsket å vite mer om grooming aspektet av Lisa `s karriere. Som hun nevnte, hadde hun formell groomers trening og hun tok profesjonelle dyrepleie klasser, men Lisa fortalte meg også at det meste av hennes utdanning kom fra hands-on erfaring.

Hva

Hun forklarte at hunde groomers får mer erfaring når de faktisk jobber med hundene i et grooming anlegg enn de gjør i et klasserom. På hundestiler av Lisa grooms hun alle raser, og hun spesialiserer seg på kreativ grooming. Hun fokuserer på hud- og beleggssykdommer og hjelper til med å utdanne kjæledyrforeldre på den beste måten å ta vare på deres spesielle hund.

Jeg har lagt merke til det hud og frakk problemer synes å bli et mye mer utbredt problem for kjæledyr og deres eiere. Lisa sier at hun ser det også. Hun mener at denne økningen skyldes flere miljøgifter, mer nødvendige vaksinasjoner, og flere allergier mot kjæledyrsmat.

I SLEKT: Beste profesjonelle hunden hårklippere

Lisa fortalte meg en historie om en wheaten terrier som kom inn i butikken hennes nylig med hudproblemer. Hundens veterinær hadde gitt henne noe for hennes hud, men i samme besøk hadde også gitt henne en hjerteormsbehandling, flere vaksiner og revolusjon (en aktuell behandling). Eierne var forvirret om hvorfor huden tilstanden ikke rydde opp, og Lisa visste at det var på grunn av alle kjemikaliene som nylig ble satt i hundens system og på huden hennes.

Med all respekt for veterinærer spesialiserer de seg ikke på hud- og frakkforhold. Generelle praktiserende veterinærer er utdannet på en hunds generelle Helse og velvære. De lærer om deres organer, deres hud og jakke, deres øyne, osv. & # 8230; De kan diagnostisere de fleste vanlige problemer, men de mottar ikke noen spesialisert opplæring på bestemte områder av hundekroppen.

For eksempel, når vår bokser ble diagnostisert med kardiomyopati, var vår veterinær å diagnostisere problemet, men hun anbefalte at vi ser en hundekardiolog for råd om behandling. Dessverre kan hunden hud og kappe problemer skyldes mange ting, og med mindre du ser en hund dermatolog, kan du ikke få umiddelbare svar.

Siden groomers jobber så tett med en kjæledyrs hud og frakk, kan de ofte gi kjæledyrforeldre innsikt i eventuelle problemer som kan oppstå. Selvfølgelig vil de ikke diagnostisere noe, men de vil fortelle deg litt om hva som skjer og måter du kanskje kan hjelpe kjæledyret ditt.

Lisa fortalte meg det kommersielle hundemat er en av de ledende årsakene til hud- og frakkproblemer hos hunder. Hun sa at hvis en av hennes klienter kaster overdrevet eller har helseproblemer med huden eller jakken, anbefaler hun alltid at eieren ser på maten de fôrer. Hun håper de følger hennes anbefalinger, men åpenbart ikke alle gjør det.

Hva

Jeg var nysgjerrig på hvilke problemer Lisa ser oftest at kjæledyrforeldrene overser. Hun sa at de fleste hundeeiere er ikke klar over øreproblemer. Lisa forklarte at den første indikasjonen på en matallergi er et problem med kjæledyrets ører. Hun sa at et yealty øre er et godt tegn på at hunden din har en kornfølsomhet. Hun fortalte meg også at rive flekker, som er vanlig med mange hunder, er et tegn på at hunden din har en proteinfølsomhet.

Jeg spurte Lisa hvilke råd hun ville gi sine klienter hvis kjæledyr hadde lidd med disse problemene. Hun sier at mange ganger når et kjæledyr har en hudtilstand, vil eiere be om en havregrynsjampo - selv om hudtilstanden skyldes en kornallergi. De skjønner ikke at havregryn er et korn og setter det topisk på huden kan være like skadelig som å innta det. Hun anbefaler at hennes klienter skal være oppmerksom på ingrediensene i hvert produkt de bruker, ikke bare maten de fôrer sitt kjæledyr.

I SLEKT: Slik starter du en hundegroom-virksomhet

Hun forklarte også at hvis en hund har rive flekker, er det viktig å bytte proteinkilden i maten, men ikke merkevaren. For eksempel, hvis du spiser kjæledyret ditt til den ville hundematen, og du vanligvis får ham bisonblandingen, kan du prøve å bytte til laksblandingen i stedet. Ved å bytte proteinkilden vil du sannsynligvis rydde opp tåren flekker, og hunden din trenger ikke å bli vant til en helt ny hundemat.

Alle hundene trenger profesjonell hundpleie. Uansett hvilken rase din elskede valp er, vil han trenge litt profesjonell omsorg fra en godt trent groomer. Alle hundene trenger børsting, spiker klipping, ørepleie og annen generell grooming. Selvfølgelig kan du gjøre noe av dette hjemme, men Lisa anbefaler at alle kjæledyrforeldrene bringer hunden til groomeren hver 6. til 8 uker.

Scoop på profesjonell hund grooming

Til slutt ønsket jeg å vite hvilke råd Lisa ville gi til kjæledyrforeldre som leter etter en groomer for hunden sin. Hun sa at på grunn av svært løse regler på profesjonelle groomers, kjæledyr eiere må være seriøse om å stille spørsmål som, & # 8220; hvor gikk du i skole?& # 8221; og & # 8220; kan jeg se anlegget ditt?& # 8221;

Lisa anbefaler at du går bort hvis en groomer forteller deg at du ikke kan se anlegget eller ikke kan komme inn når som helst. Hun advarer kjæledyr foreldre til å huske at billigere ikke alltid er bedre, og dyrere er ikke alltid bedre heller. Du må være forsiktig når du ser etter en groomer. Jeg tror Lisa sa det best da hun fortalte meg:

Du ville ikke slippe barnet ditt for å ha deres hårklipp uten å tenke at personen var helt i stand til den andre enden av saksen eller klippene, og at du skal få barnet ditt tilbake med begge ørene deres. Vi får horrorhistorier om hunder som har ørene, kuttes mens du pleier deg selv riktig på hvordan du finner en god groomer.& # 8221;

Hun fortalte meg også at det er Groomer ansvaret for å utdanne kjæledyr foreldre på de riktige verktøyene for å bruke på sitt kjæledyr i mellom profesjonell hundegroom - en jobb som hun tar veldig alvorlig. Hun anbefaler at hvert kjæledyr foreldre har i det minste en børste, kam, en passende sjampo, en permisjonsbeholder for hunder som har hår, og en gummibørste for hunder med pels. Usikker på om hunden din har hår eller pels? Pels vokser til en forutbestemt lengde og stopper deretter, og håret fortsetter å fortsette å vokse (som menneskehår).

Dog Groomers er en stor ressurs for kjæledyr foreldre. Selv om du kanskje ikke har råd til å ta kjæledyret ditt i hver 2. måned, bør du fortsatt konsultere en groomer. De kan gi deg råd og tips for å ta vare på hundens grooming trenger hjemme, og de vil kunne gi deg en bedre ide om hvor ofte kjæledyret ditt virkelig trenger å bli sett. Noen raser, som en Shih Tzu, må ses oftere for regelmessige kutt, men andre kan være i stand til å gå lenger uten profesjonell grooming så lenge deres behov blir møtt hjemme.

Jeg vil gjerne takke Lisa for å dele sine erfaringer og råd om grooming hunder med våre lesere. Husk å sjekke ut Lisas nettsted på Canine Styles av Lisa, og gi oss beskjed om hva du tenkte på dette intervjuet på hundenes grooming i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Intervju: hva er det som å være en profesjonell hund groomer