Ikke dump hunden din

Illustrasjon av grunner til ikke å gi opp hunden din

Når du velger å få en hund, er det viktig å være en Ansvarlig hund eier. Dessverre, ikke alle hundeeiere handle ansvarlig, forlater hundene når de blir ubeleilig. De mest uansvarlige av hundeeiere vil forlate hunder for å forsvare seg selv i et ledig hjem eller kjedet i en hage. Dette er tragisk og uakseptabelt. I tillegg er det ulovlig å forlate hunden din i de fleste områder under dyre grusomhet lover. Det er ikke rettferdig å bare bli kvitt hunden din. Det er ditt ansvar å sørge for at hunden din er brydde seg om riktig.

Noen ganger blir livet grovt og vi må gjøre alvorlige valg. I noen tilfeller betyr det å gi opp et elsket kjæledyr. Heldigvis er det mange måter å unngå dette på. Før du bestemmer deg for å bli kvitt hunden din, vær så snill å vurdere noen alternativer.

Jeg beveger meg og mitt nye sted tillater ikke hunder

Kan du prøve vanskeligere å finne en kjæledyrvennlig bosted? Alle som har forsøkt å Lei en leilighet med en hund vet at det ikke alltid er lett. Være flittig og du vil mest sannsynlig finne det rette stedet. Prøv å forhandle betingelsene med potensielle utleiere, og vær villig til å bruke litt ekstra penger. Hvis du absolutt må flytte med en gang, og ikke finner et sted som tillater hunden din, snakk med venner og familie. Noen du vet kan være villige til å ta vare på hunden din i lengre tid mens du søker etter andre arrangementer. Det samme gjelder hvis ditt trekk er midlertidig og hunder egentlig ikke er tillatt.

1:46

Se nå: 9 enkle måter å elske kjæledyret ditt

Jeg har en baby

Gratulerer med dine lykkelige nyheter! Men du trenger ikke å gi opp hunden din på grunn av den nye babyen. Å vokse opp med en hund er flott for barn. Faktisk, Bevis foreslår at tidlig eksponering for hunder kan forhindre utvikling av allergier hos barn.

Hunder og barn kan være en flott kombinasjon hvis håndteres riktig. Det er viktig at hunden din er riktig trent og utsatt for babyer og små barn Før babyen din er født. Så vær sikker på å introdusere barnet til hunden på riktig måte. Pluss, det er viktig at du heve barna dine for å respektere hundene.

Pass på at du inkluderer hunden din i så mange familiehendelser, utflukter og sammenkomster som mulig. Hvis hunden din kjenner sin plass i familien, kan du få en tryggere, mer fredelig familieenhet. Din hund og barna dine må forstå hvordan du skal handle på riktig måte rundt hverandre. Hvis det er gjort riktig, vokser du med hunder, er en av de beste gaver du kan gi et barn.

Hunden min har helse eller atferdsproblemer som er ute av kontroll

Helseproblemer skje fra tid til annen. Hvis hunden din har en kronisk sykdom, er det din plikt å hjelpe til med å håndtere det. Finn en veterinær hvem forstår deg og hunden din. Hvis dagens terapi ikke virker, be om en henvisning til en spesialist eller få en annen mening. Fortell veterinærene dine at du er på slutten av tauet ditt, og du trenger hjelp. Selvfølgelig kan enkelte helseproblemer ikke administreres og bare føre til at hunder skal lide mer. I dette tilfellet kan det være på tide å vurdere humane eutanasi.

Behaviorproblemer kan være ekstremt frustrerende. Generelt handler våre hunder slik vi trener dem til å handle, så det er vårt ansvar å håndtere Oppførselsproblemer. Selvfølgelig er det mange hunder med atferdsproblemer som skyldes tidligere historie eller ukjente grunner. Men når du tar på seg en hunds ansvar, må du ta det gode og det dårlige. Snakk med veterinæren din for å utelukke en helsemessig årsak. Så finn en trener eller behaviorist. Hvis du ikke har råd til dette, Lær om hundetrening på egenhånd. Snakk med alle som vil lytte - du kan finne noen andre som har opplevd det samme problemet.

Alt dette blir sagt, det er noen hunder som har helse- eller atferdsproblemer som ikke kan løses. Det er viktig å avgjøre alle alternativer når du prøver å hjelpe hunden din. Dumping en urolig hund på noen andre er aldri svaret. Imidlertid kan nøye rehoming være mulig. I noen av de mest alvorlige tilfellene kan fagfolk gi deg råd om at den mest humane tingen du kan gjøre er aktiv dødshjelp. Dette er selvfølgelig den siste feriestedet og noe som bare skal gjøres etter at du har prøvd alt.

Jeg har ikke råd til hunden min lenger

Finansielle kamper kan skje med noen, og det er forståelig at det gir hunden din bli svært vanskelig. Lær om den Kostnad for hundens eierskap, Deretter gjør et budsjett som inkluderer hundens nødvendige utgifter for å avgjøre om dette virkelig er tilfelle. Det kan hende du finner ut at du har råd til hunden din, spesielt hvis du gjør klokt valg for å spare penger på hundepleieutgifter.

For å senke langsiktige utgifter, gjør alt du kan til Hold hunden din sunn. Et næringsrikt kosthold, vanlig trening og forebyggende veterinærpleie, spiller alle store roller i å holde fremtidige kostnader nede. Søk etter pengerbesparende tips for å hjelpe deg med å klemme pennies.

  • Besøk billige klinikker for rutinemessige vaksinasjoner. Kontakt Humane Society eller ditt lokale dyrehylle. Eller spør din lokale Pet Supply Store for informasjon.
  • Motstå trang til å kjøpe statister som en ny krage, hundeseng eller pose med godbiter. Lag din egen hundeseng eller spør en venn for hjelp. Lær å gjøre hunden forsyninger i stedet for å kjøpe dem. Du kan også tilby hundens gulrøtter eller epler som snacks, eller lage hjemmelagde godbiter.
  • Ikke slutte å gi hjerteorm og loppeforebygging. I stedet, shoppe rundt for rabatter (men sørg for at produktene er legitime - spør din veterinær før du kjøper).
  • Ikke mate generisk / økonomi hundemat bare for å spare penger. Lavkvalitets dietter kan forårsake dårlig helse i det lange løp. Du trenger ikke å investere i Premium hundemat eller A Holistisk / Naturlig Diet. Se etter en midt0range diett som har kjøtt som den første ingrediensen. Kornfri dietter er egentlig ikke nødvendige for de fleste hunder. Hvis du fortsatt vil at hunden din skal ha de aller beste qualty ingrediensene, bør du vurdere en hjemmelaget diett. Spør veterinæren din for anbefalinger. Et kvalitetsdiett trenger ikke å være dyrt.

Jeg har en sykdom eller annen fysisk begrensning og kan ikke lenger bry seg om hunden min

Dette er en svært forståelig grunn til å gi opp hunden din, men det kan være andre alternativer. Slå til din familie og venner for hjelp. Hunden din vil mest sannsynlig være en trøst for deg under sykdommen din, så det vil være gunstig å holde ham rundt. Noen byer og byer har oppsøkingsprogrammer der frivillige kommer og bryr seg om kjæledyrene til syke eiere. Kontakt Local dyr redningsgrupper for forslag.

Hvis du er omsorgspersonen til en hundseier som må skrive inn sykehjem eller lignende anlegg, bør du vurdere å holde hunden selv eller plassere hunden med venner eller familie. Også, flere og flere omsorgsfasiliteter forstår de positive innvirkningene kjæledyrene kan ha. Noen tillater kjæledyr å besøke eller til og med leve med beboere.

Jeg har utmattet alle mine alternativer, og jeg kan virkelig ikke holde hunden min

Det vil ikke være enkelt, men noen ganger er det eneste alternativet å gi opp hunden din. Pass på at du virkelig har utforsket alle veier før du tar en endelig avgjørelse. Millioner av hunder er euthanized hvert år på grunn av overbefolkning i husly, så prøv å ikke bidra til det nummeret.

Forlatelse er aldri akseptabelt (og det er vanligvis ulovlig). Du er ansvarlig for Finne det beste hjemmet mulig for hunden din. Pass på at du har alle hundens medisinske poster og andre viktige papirarbeid (som Microchip Informasjon eller Breed Papers).

Noen dyr redningsgrupper vil akseptere hunder under visse omstendigheter. Du kan bli forventet å betale et gebyr i noen tilfeller. Noen grupper krever at hunder skal være oppdatert på vaksiner og i god helse. Pass på at hunden din har vært i veterinæren nylig, og at du følger veterinærens anbefalinger.

Hvis du ikke finner et hjem, fosterarrangement eller redningsgruppe som kan ta hunden din, må du kanskje overgi hunden din til det lokale offentlige dyret eller til dyrkontroll. Vær oppmerksom på at mange hunder ikke blir adoptert fra disse husene og kan ende opp med å bli drept. Dette burde være din siste utvei.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Hesselmar, Bill et al. Pet-holde i tidlig liv reduserer risikoen for allergi i en doseavhengig måtePloS en vol. 13,12 E0208472. 19 des. 2018, DOI: 10.1371 / Journal.pone.0208472

  2. Oversikt over ernæring: små dyr. Merck Veterinærhåndbok

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ikke dump hunden din