11 Nydelige harlequin hunderaser!

Harlequin Great Dane

Harlequin hunder har et unikt kappemønster, som består av en hvit basefarge og spredte flekker av svart over hele kroppen. I noen tilfeller kan disse svarte flekkene til og med vises blå.

Hunderaser med dette kappemønsteret er svært sjeldne.

Faktisk er det bare to raser i verden som viser dette frakkmønsteret. Likevel ser mange raser ut som harlequin hunder, selv om de ikke helt passer regningen.

Vi vil diskutere både sanne Harlequin hunder og deres utseende-alikes nedenfor, og vi vil også grave inn i noen av helseproblemene Harlequin hunder ofte opplever.

Harlequin hunderaser: nøkkel takeaways

  • Harlequin hunder viser et unikt kappemønster. Deres base farge er hvit, og de viser en rekke svarte flekker og patcher over hele kroppen. De ser noe som ligner på dalmatere.
  • Bare to hunderaser kan vise Harlequin-egenskapen: Great Danes og Beaucerons. Men fordi Beaucerons er ganske sjeldne i U.S., Trekket er mest vanlig forbundet med store dansker.
  • For å vise Harlequin Coat-mønsteret, må en hund ha harlequin-genet og Merle-genet. Imidlertid kan mange hunder som bare har Merle-genet virke noe som ligner på Harlequins, så vi vil diskutere noen av de beste lookalikene også.
  • Merle og harlequin-gener er dessverre knyttet til flere helseproblemer, så det er lurt å utdanne deg selv om deres potensielle utfordringer før du legger til enten i familien din.

Deep Dive: Hva er Harlequin hunder?

Harlequin hunder er litt variabel, men de fleste er hvite og dekket med en rekke svarte patcher.

harlequin hund jakkefarge
Harlequin stor dansk hund sitter på gress

Disse patchene kan egentlig ikke kalles "flekker", som de ofte er av varierende størrelser og former. Noen ganger kan disse hundene ha grå tikkende (svært små grå linjer eller prikker) og patcher også.

Svært sjelden kan de normalt mørke flekkene på en harlequin-hund ende opp med å være tan, som refereres til som en "fawequin" -frakk.

Også, mens noen harlequin hunder blir oppdaget over, kan andre ha det som kalles & # 8220; irsk spotting mønster.& # 8221; Dette betyr ganske enkelt at de ikke har flekker på nakken, brystet eller magen.

Men i alle disse tilfellene er de samme gener involvert.

Harlequin-mønsteret er relatert til Merle Coat Mønster, og begge involverer lignende gener. Noen hunder med Merle-mønsteret kan til og med se veldig lik de med Harlequin-mønsteret.

Merle-fargemønsteret ser imidlertid litt annerledes ut enn Harlequin-mønsteret. Hunder som bare er Merle, vil ha marmorert patcher i stedet for patcher som er rene, svarte, grå eller fawn

Merle

For en hund å vise harlequin-mønsteret, må han arve et Merle-gen og et harlequin-gen fra foreldrene sine.

En hund med Harlequin-genet, men ingen Merle-genet vil bare ha en standard jakkefarge. Merle-genet er nødvendig for at Harlequin-fargen blir synlig.

Harlequin-genet forårsaker grå eller marmorerte flekker på en merjakke for å snu ren hvit, og dermed skape Harlequin-mønsteret.

Harlequin-genet: En kopi er stor; To kopier stave katastrofe

Harlequin-genet er et dominerende gen. Det er ingen annen frakkfarge som ville "overstyre" denne i tillegg til de som slår en hund helt hvit.

Hvis en hund får et harlequin-gen og et Merle-gen, spiller det ingen rolle hvilke andre frakkgener det blir.

harlequin hundergener

derimot, Harlequin-genet er ikke en allel (Alternativ versjon) av Merle-genet & # 8212; de forekommer på forskjellige steder på hundens genom. Dette betyr at det er mulig for en hund å arve noen av tre kombinasjoner:

  • Ingen kopier av Harlequin-genet
  • En kopi av harlequin-genet
  • To kopier av Harlequin-genet

De to første mulighetene gir gode nyheter, men den siste forårsaker et alvorlig problem.

Alle levende harlequin hunder har et harlequin-gen og et ikke-harlequin-gen.

Dette skyldes at enhver valp som arver ikke noe harlequin-gener, vil se ut som en typisk doggo, og de som arver to harlequin-gener, vil ikke utvikle seg riktig & # 8212; Det er en dødelig genkombinasjon.

Slike valper vil dessverre dø i utero og bli reabsorbert av livmor.

De fleste oppdrettere unngår å avlne to harlequin hunder sammen av denne grunn. Heldigvis kan du avle en harlequin hund med en hund som ikke har dette kappemønsteret og få noen harlequin valper, siden genet er dominerende.

Harlequin hunder kan også arve to forskjellige typer merle gener, som kan påvirke deres generelle farge.

Harlequin hunder med to dominerende merle-gener er ofte veldig lett merket med flekker, mens de med et dominerende Merle-gen og et recessivt Merle-gen vises som en typisk Harlequin-hund.

Den uttømmende listen over Harlequin hunderaser (bare tuller - det er bare to)

Det er bare to raser som kan produsere harlequin-fargestoffer, og bare en er spesielt populær i USA.

1. Great Dane

Stor dansker med harlequin jakke

Vanligvis, når du snakker om harlequin-fargestoffer, snakker du om gode dansker.

Harlequin mønsteret er en av de syv AKC-anerkjente strøkene, Men det er viktig å merke seg at "fawequin" -mønsteret ikke er tillatt i AKC-showkretsen.

Store danskere er enorme hunder, som kan stå så høye som 32 tommer på skulderen. Dette gjør dem tårn over nesten hvilken som helst annen hund rase (unntatt kanskje den irske ulvhunden).

Til tross for sin store størrelse, Danskere har en tendens til å tro at de er runde hunder, derimot. De er velkjente for å prøve å krype opp i personens runde og sitte på sofaen (selv når de er høyere enn sofaen).

Great Danes er også elegante hunder (bortsett fra deres drooling vane), som projiserer en edel atmosfære.

De er søte og milde, men de kan fortsatt gjør flotte vakthunder. På grunn av deres store størrelse, gjør de vanligvis de fleste inntrengere tenker to ganger, spesielt hvis de slipper ut en høy bark.

Flotte danskere og Great Dane Mixes er ofte gode med barn. Kiddos er usannsynlig å skade hunden, noe som betyr at sjansen for at hundens snapping generelt er lav. De er også ganske tålmodige og vil sette opp mye av barn, men Det betyr ikke at du bør la dem være uovervåket med små to-fots.

Great Danes skures sesongmessig, Men deres grooming behov er minimal. De trenger ikke å bli børstet ofte på grunn av deres svært korte pels, og de trenger bare bad noen ganger i året, eller når de blir skitne.

2. Beauceron

Harlequin beauceron

Beauceron er en sjelden hunderavl i U.S., men De kan også vise Harlequin-fargen.

Beaucerons er også store hunder, selv om de er litt mindre enn store dansker. De står vanligvis ikke høyere enn 27.5 inches, men de er ganske muskuløse og til og med tilnærming til 100 pounds i vekt.

I motsetning til The Great Dane, krever Beauceron ganske mye arbeid. Denne rasen er ikke for nybegynnere eiere og utfordrer ofte å trene. Likevel er en godt sosialisert og trent Beauceron et vakkert syn å se.

Beaucerons kaster mye og må børstes et par ganger i uken, men de trenger ikke mange bad, Som deres strøk har en tendens til å bli ganske ren.

EN hound-hanske er en fin måte å fjerne dødt hår før det ender på klærne dine. Du bør også trimme neglene regelmessig og holde tennene rene. Samlet sett er disse hundene ikke særlig trengende når det gjelder grooming.

Beaucerons ble opprinnelig utviklet for å fungere, så de trenger mye trening. Du bør forvente å gi dem rikelig med plass til å løpe, gå på en tur eller to om dagen, og vær forberedt på mye spilletid i bakgården.

Beaucerons er også ganske intelligente, skjønt de kan være litt stædige. De er velkjente for å bli veldig spent, spesielt med folk de kjenner. De er kjent for å hoppe på folk og "mouthing" dem, mye som huskies og noen andre raser gjør.

Dypere enn farge: Helseproblemer av Harlequins

Genet som forårsaker at harlequin-fargen ikke kommer uten helseeffekter. Dessverre er hunder med denne fargen mer sannsynlig å ha flere helseproblemer.

Harlequin helseproblemer

Dette er i stor grad fordi alle harlequin hunder har et Merle-gen, som selv er knyttet til noen helseproblemer.

De Personer som arver to av de dominerende former for Merle-genet, er enda mer sannsynlig å ende opp med en slags helseproblem.

Problemet er så ille at UK Kennel Club har sluttet å registrere valper fra Merle-to-Merle matings, som oddsen av disse valpene arver at to dominerende Merle-gener er høyt.

Helseproblemer har en tendens til å forekomme hos personer med to dominerende merle-gener fordi de produserer minimal pigment. Omvendt produserer de med bare ett dominerende gen litt mer pigment, som kan bidra til å forhindre mange av disse helseproblemene.

Tilsvarende, Det er vanligvis lurt å velge Harlequin hunder med så mye farge som mulig. Dette vil bidra til å redusere sjansene for å ende opp med en dobbel dominerende doggo.

Med det sagt, kan det også være utfordrende å fortelle en eneste Merlehund fra en vanlig hund. Noen hunder har minimal Merle Coloration. Så, Hvis en hund selv har en Merle-sted, antar han at han er en mere.

Vi diskuterer noen av de mest bemerkelsesverdige helseproblemene i Harlequin og Merle Dogs nedenfor.

Høyere risiko for døvhet

Mye av vår kunnskap om effekten av Merle-genet på døvhet er takket være George Stam, Hvem har publisert mye av den vitenskapelige forskningen om dette emnet.

En av studiene Stamme LED (sammen med sine kolleger på Neuroscience Louisiana State University) fant det Delvis hørselstap ble funnet i 54.6% av doble merter og 36.8% av single Merles, Mens en av 11 doble merter ble funnet å være helt døve.

Helseproblemer med harlequin hunder

En annen studere ved stamme ga lignende resultater. Tjuefem Double Motle Dogs ble studert. Ut av de 22, åtte var helt døve, og to var delvis døve.

Mengden døvhet ser ut til å avhenge av rasen også. Denne samme studien fant at 26% av Merle Catahoula Leopard hunder var døve, men 86% av de dobbelte mertene i andre raser var i det minste delvis døve.

Dette funnet ble replikert i en annen studere ved belastning i veterinærjournalen også.

Potensielle synsproblemer

Endringen i pigmentproduksjon forårsaket av Merle-genet påvirker også synet. Men disse Vision feil variere vesentlig fra en hund til den neste.

For eksempel, mikroftalmi, problemer med øyetrykk og kolobomer, er alle relativt vanlige.

Mikrofthalmia er rett og slett en tilstand der Ett øye utvikler seg ikke riktig og er mindre enn det burde være sammen med andre misdannelser.

Disse øynene fungerer vanligvis ikke "."Colobomas innebærer et hull et sted i øyet, som også forårsaker synsproblemer.

I noen tilfeller kan Merle eller Harlequin hunder være både døve og blind, som er betydelig utfordrende for sine eiere. Feilene forekommer ikke bare i blå eller lyse øyne.

Fargede øyne kan påvirkes også. Det er kappen farge, ikke øyet farge, som betyr noe.

Immunsystem problemer

Det synes som Merle hunder kan ha problemer med deres immunsystem også.

Dette synes å være forståelsen blant mange oppdrettere, som vanligvis er en god kilde på grunn av deres nært arbeid med disse hundene.

Vi vet imidlertid ikke nøyaktig hvilke "immunproblemer" disse hundene kan ha. Det har ikke vært noen vitenskapelige studier for å bekrefte tilstedeværelsen av noe galt med immunforsvaret, heller.

På grunn av dette, Vi kan ikke si sikkert om disse hundene virkelig har et immunsystem problem, eller om folk bare vurdere merlehunder "usunn."

Mange raser som noen ganger har dobbelt Merle-gener lider av immunsystemproblemer om en bestemt person har Merle-genet eller ikke, inkludert Australian Shepherd.

På grunn av det er det definitivt mulig at årsaken til disse problemene er ikke relatert til Merle-genet.

Nevrologiske problemer

På samme måte som Merle Gene`s potensielle forbindelse til immunproblemer, Det er mulig & # 8212; ennå ikke fast etablert & # 8212; at disse hundene kan være utsatt for nevrologiske problemer.

Det er mulig at mange av rasene er utsatt for disse problemene uansett, og at det ikke er noen spesiell forbindelse til Merle-genet.

Flere studier er nødvendige før vi kan si at denne jakkefargen er koblet til nevrologiske problemer. Akkurat nå har vi bare anekdotiske bevis fra oppdrettere og andre som Merle-genet kan forårsake nevrologiske problemer.

Reproduksjonsproblemer

Merleaser har ikke noe problem som gjengir i mange tilfeller. derimot, Du må være veldig forsiktig med de andre hundene du raser dem med.

Hvis du avler to Merle Dogs sammen, er det en stor sannsynlighet for at minst noen av deres valper vil ha helseproblemer. På grunn av dette, Du bør bare rase merler med ikke-merter.

Ennå, Det kan være utfordrende å finne ut hvilke hunder har Merle-genet og som ikke gjør det.

Ofte er kappemønsteret en god indikator. Imidlertid har noen MERLE hunder veldig lite meste på dem, noe som kan få dem til å bli forvekslet med en ikke-Merle.

Til tross for deres utseende, vil deres valper fortsatt være utsatt for helseproblemer.

På grunn av kompleksiteten som kommer med avl av disse hundene, må du sikre deg Bare kjøp Merle eller Harlequin hunder fra kunnskapsrike oppdrettere eller husly.

Faktisk vil mange oppdrettere utføre genetisk testing for å sikre at de ikke avler to merehunder sammen.

Harlequin look-alikes

Merlehunds kan se ut som harlequin hunder, men de har forskjellige genetikk og noen tilsynelatende fysiske forskjeller. Det er ganske få raser som kan ha denne fargen.

1. Australian Shepherd

Dette er noen av de smarteste hundene i rommet. De er høy-energi arbeiderpupper, hvem krever aktive familier å forbli glad.

Australske hyrder og Australske Shepherd Mixes trenger hyppig trening og mye mental stimulering med interaktive hund leker også, siden de er så intelligente.

Hvis de igjen til sine egne enheter, vil disse hundene ofte prøve å lage sine egne morsomme (les: tygge alt du eier), som er siste ting du vil.

2. Chihuahua

Merle Chihuahua

Dette er trolig den siste hunden du forventer å ha en merjakke, men Chihuahua kan absolutt i visse situasjoner.

Denne fargen er ganske sjelden, men det skjer fra tid til annen.

Til tross for å være den minste rasen i verden, Chihuahuas og Chihuahua blandinger lage flotte vakthunder, selv om de sannsynligvis ikke vil kunne gjøre mye mot en inntrenger i tillegg til bark.

Chihuahuas er også en veldig langvarig rase, som gjør dem gode langsiktige følgesvenner.

3. Cardigan Welsh Corgi

Merele cardigan welsh corgi

Selv om det er litt sjeldent, viser Cardigan Welsh Corgis noen ganger MERLE-fargemønstre. Opprinnelig utviklet for å være herding hunder, krever disse aktive hjørnetenner rikelig med trening og rom for å streife omkring.

Legg merke til at det er to typer Corgi, men mens Cardigan Welsh Corgiet oppstår i en mesteform, forekommer Pembroke Welsh Corgi ikke med en merjakke.

Det er noen måter å skille disse to lignende raser, men det enkleste er å bare Se etter en hale; Cardigan Welsh Corgi har en, mens Pembroke Welsh Corgi vanligvis ikke gjør det.

Merle Cardigans er ikke vanlige hjørnetenner, noe som betyr at det kan være utfordrende å finne en i ditt område.

4. Shetland Sheepdog

Merle Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog har mye av hår, og det håret kan vise en rekke forskjellige farger og mønstre. Mens denne poochen er tradisjonelt Sable, Merle Variants forekommer også.

Disse Hunder ble avlet til jobb, så de har betydelige mengder energi. De er enkle å trene og har en tendens til å være veloppdragen også.

De gjør krever litt grooming, så bare legg til en av disse kuttene i familien din hvis du har god tid og energi til å spare.

5. Catahoula Leopard Dog

Merele catahoula leopard hund

Merle-mønsteret er gjennomgripende blant Catahoula Leopard hunder, og de er ikke så vanskelig å finne heller.

Dette er en av de få raser som stammer fra USA, hvor de opprinnelig ble utviklet for å tjene mange funksjoner, inkludert jakt- og vakthundarbeid.

De ble til og med tatt til Venezuela for å være herding hjørnetenner og har fullført sledehundekjøringer i Canada.

Disse hundene kan være lojale følgesvenner, selv om de trenger mye trening og er ikke de enkleste hundene å administrere. De trenger rikelig med trening og mental stimulering, eller de kan bli destruktive.

6. Dachshund

Merle Dachshund

Dachshunds kommer i en "Dapple" -farging, som er en versjon av Merle.

Denne rasen ble utviklet i Tyskland hundrevis av år siden for å jakte på Badgers, og navnet deres oversetter direkte til "Badger Dog."

Dachshunds trenger litt mosjon, men bare sporadisk grooming. Men deres grooming trenger varierer avhengig av deres dachshund frakk lengde; Langhårede varianter trenger mer børsting enn korthårede.

Dachshunds og Dachshund blandede raser er smart og trent, selv om de kan ha problemer med potty trening.

7. Collie

Merle Rough Collie

Det er mulig å finne Collie i en merfarfarging, selv om dette er noe uvanlig.

Likevel er kombinasjonen av Collies vakre låser og Merle-mønsteret ganske syn!

Disse Berømte hunderstjerner på den store skjermen er veldig aktive, så de passer bare inn i aktive familier - planlegger å trene collies rikelig og gi regelmessig, daglig mental stimulering.

8. Koolie

Merle Koolie Dog

Denne uvanlige rasen er også kjent som den tysk collie."Men de er virkelig fra Australia & # 8212; De er ikke tyske i det hele tatt!

Koolies er mellomstore og fulle av energi. De trenger mye aktivitet, da de i utgangspunktet ble oppdrettet til jobb hele dagen. Så, du må være villig til å gi dem minst 90 minutter med moderat trening om dagen.

Koolies trenger en rask ukentlig børsting, men de har ingen grooming behov i tillegg til det.

9. Pit Bull

Merle Pit Bull

Begrepet "Pit Bull" brukes noe tilfeldig, men det refererer vanligvis til den amerikanske Pit Bull Terrier. Men American Staffordshire Terriers og Ulike pitblandinger er noen ganger kalt "Pit Bulls" også.

Gitt dette, er det ikke overraskende å lære at pitties kommer i alle slags farger, inkludert Merle-mønsteret.

Pit Bulls er smarte og kjærlige hunder, som vanligvis er veldig enkle å trene.

Imidlertid trenger de mange øvelser for å dempe sine indre maratonløpere og mye sosialisering fra en ung alder. Men de kan gjøre gode kjæledyr til erfarne eiere.

10. Border collie

Merle Border Collies

Border Collies er vanligvis svart-hvite, men de kommer også i Merle-smaken. De anses å være en av de mest intelligente raser der ute.

De krever mye arbeid, men deres fokus og engasjement er uten sidestykke. Deres intelligens kan gjøre dem utfordrende for nybegynnere eiere, men de med rikelig med fire-footer-opplevelse elsker dem ofte.

Border Collies og Border Collie Blandede raser Krever litt grooming for å holde det lange, luksuriøse frakken som ser sitt beste, og de vil trives beste når de får en romslig (og inngjerdet) bakgård.

11. Pomeranian

Merle Pomeranian

Mens det er sjeldent, vises Merle Coloration noen ganger i Pomeranian Lines.

Disse fuzzy hundene har en stor personlighet - og noe av en kult som følger. De er feisty og naturlig bestemt, noe som gjør dem effektive vakthundene. De går ikke ned, selv om de er ganske små.

Pomeranians er faktisk en Fantastisk rase for folk som reiser mye, Som de er små og tar nye aktiviteter i strid.

Harlequin Dog FAQs

Her er noen av de vanligste spørsmålene om harlequin-farget hunder. Forhåpentligvis, hvis du har flere spørsmål, vil du finne svaret ditt her.

Hva ser Harlequin hunder ut?

Harlequin hunder er hvite med patcher av svart eller grått gjennom hele kroppen. Den nøyaktige plasseringen av patchene avhenger av hundens spesifikke gener. 

Noen av disse hundene har også flekker på magen og nakken, mens andre ikke gjør det. Fawn fargede flekker er også mulige, men de er sjeldnere. 

Hva er forskjellen mellom Harlequin og Merle?

Harlequin hunder har hvit mellom de mørkere flekkene av Merle.

Merle hunder ser ofte "marmorert."De har grå farger sammen med svarte flekker.

Harlequin hunder har også Merle-genet. Men i stedet for de større grå flekkene, gjør deres harlequin-genet deres grunnlag helt hvit. 

Sannferdig, noen ganger kan det være vanskelig å fortelle forskjellen. Begge disse kappemønstrene kan speile hverandre veldig tett. 

Hvilke raser kommer med en harlekjakke?

The Great Dane og Beauceron er de eneste to raser som viser Harlequin-strøk. 

Imidlertid har andre raser mestegenet, noe som kan føre til at de tar feil med en harlequin. 

Kan du fortelle om en hund har harlequin-genet?

Hvis en hund har et harlequin-gen, vil det vises i kappfargen i de fleste tilfeller. Det er svært få gener som vil gjemme det. 

Fortsatt, tolke fargekombinasjoner og mønstre kan være litt subjektive, så den eneste måten å vite sikkert er gjennom genetisk testing.

Er Harlequin Great Danes utsatt for helseproblemer?

Ja. Dette skyldes at alle harlequin dyr har Merle-genet, som direkte påvirker mengden pigmentering de produserer. Denne effekten på pigmentering kan føre til mange forskjellige helseproblemer. 

Hunder med doble Merle-gener har ofte betydelig flere helseproblemer enn de med en enkelt kopi, og de er nesten dobbelt så sannsynlig å være blinde eller døve.

***

Harlequin hunder ser slående og unike, men de er dessverre sjeldne & # 8212; Den store Dane og Beauceron er de eneste raser som viser denne fargen. Det er imidlertid mange utseende som raser med Merle-jakker også.

Disse generene påvirker imidlertid ikke bare fargen deres - de kan også forårsake helseproblemer. Dette gjelder for hunder med bare Merle-genet, inkludert de som ikke er sanne Harlequin. Disse hundene er mer sannsynlig å være døve og blinde, noe som kan utgjøre betydelige problemer for alle.

Har du en harlequin hund? Tenker på å legge til en til familien din? Eller skal du bosette seg for en titt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 11 Nydelige harlequin hunderaser!