Kan papegøyer leve med andre kjæledyr?

Katt ser på papegøye

Så, du vil ha et kjæledyr papegøye. Du er ikke alene -- kjæledyr fugler Ranger 3. som de mest populære kjæledyrene i verden bak katter og hunder. Men hva om du allerede eier en katt, en hund, eller begge deler? Kan en papegøye lære å komme sammen med andre dyr som allerede er etablert kjæledyr i en husholdning? Les videre for å lære mer om å integrere et PET-papegøye i et hjem som allerede har kjæledyr.

Er det trygt å blande papegøyer med andre dyr?

Det korte svaret er, egentlig ikke. Vanlige husdyr som katter og hunder er naturlig rovdyr. I naturen faller papegøyer og andre fugler under dem på matkjeden, så det er sannsynlig i de fleste hjem som de samme reglene vil gjelde. Dette er ikke å si at det ikke er hundrevis av husholdninger som vellykket holder fugler med katter og hunder, fordi det er. Men i de fleste av disse situasjonene har kjæledyrseierne spesielle forhold som tillater dem å overvåke sine dyr riktig og sikre at det ikke er noen muligheter for en katt eller en hund å skade fuglen sin. Kanskje de jobber hjemmefra eller ikke fungerer i det hele tatt, eller kanskje måten deres hjem er designet, gjør at de kan sørge for at deres fugler holdes skilt fra deres andre kjæledyr. Når du bestemmer deg for å vedta fugler i et hjem med eksisterende kjæledyr, er det viktig å vurdere om du har tid og rom som er nødvendig for å sikre at samspillet mellom dyrene holdes til et absolutt minimum.

I tillegg til farene som følge med fugler av rovdyr, er det også risikoen for zoonotiske sykdommer som kan sendes frem og tilbake mellom katter, hunder og fugler. Fugler er svært skjøre og følsomme skapninger helsevis, og det er visse virus og bakterier som kan være dødelige for dem hvis de holdes i nært hold med andre kjæledyr. Faktisk, selv å bli utsatt for et enkelt katthår, kan det forårsake sykdom i noen fugler. Potensielle eiere må vurdere disse risikoene før du vedtar en fugl i et allerede kjæledyrfylt hjem.

Hva om jeg kan overvåke kjæledyrene mine hele tiden?

Å være i stand til å gi kjæledyret ditt konstant tilsyn er en fin måte å kutte ned på farene til en fugl i et husholdnings husholdning, men tilsynet er ikke lik kjærlighet og oppmerksomhet. Pet fugler, spesielt papegøyer, trenger mye tid til å leke og sosialisere med sine eiere for å danne en effektiv knytte bånd med dem. Hvis du kontinuerlig ser på alle kjæledyrene dine for å sikre at de ikke har vondt hverandre, kommer du ikke til å kunne fokusere din oppmerksomhet utelukkende på papegøyen din. På baksiden, vil dine andre kjæledyr føle seg forsømt hvis du bruker for mye tid med den nye fuglen? Mange kjæledyrseiere finner at å holde flere kjæledyr i forskjellige arter fører til at de spres så tynn at kvaliteten på deres forhold til hver av kjæledyret lider. Selv de som føler at de har mer enn nok, elsker å gi flere kjæledyr, kan finne at de ikke har tid å gi den. Det er ikke noe bra om å eie et kjæledyr som du ikke kan ha et meningsfylt forhold til. Til slutt er beslutningen opp til deg, men det anbefales at du tenker lenge og hardt om disse punktene og ærlig talt spør deg selv om du er opp til utfordringen.

Hvis etter å ha vurdert disse punktene, er du fortsatt seriøs om å vedta et PET-papegøye, snakk med fugleoppdrettere i ditt område om deres erfaringer som holder papegøyer med andre dyr. Hvis du kan, besøk med folk som bor i flere kjæledyr husholdninger, og se hvordan de styrer sin tid og oppmerksomhet der kjæledyrene er bekymret. Til slutt kan du oppdage at du er en av de sjeldne få som kan finne en lykkelig balanse i ditt hjem og vellykket holde papegøyer med andre kjæledyr, men hvis du ikke er, ikke bli motløs. Du kan alltid gå frivillig på en fuglhus eller redning hvis du ønsker litt "papegøye tid", eller bli med på en lokal Bird Club og møt andre som deler din lidenskap for papegøyer. Det er også ingenting galt med å planlegge å adoptere en papegøye i fremtiden når det ikke er andre kjæledyr på bildet - papegøyer er populære hos mennesker, og det ser ut som det er et faktum som er her for å bli!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan papegøyer leve med andre kjæledyr?