Jardine parrot arter profil

Jardine papegøye nært

Jardine papegøyer er like i utseende til deres Amazon Parrot fettere, men deres personligheter kunne ikke vært mer annerledes som voksne.

Jardines er ganske Langlivede fugler til tross for deres mindre størrelse, og mens de ikke er like vanlige som noen andre typer papegøyer, betyr det ikke at du ikke kan finne dem som kjæledyr.

Å vite de unike egenskapene til en Jardine Parrot kan hjelpe deg med å gi den beste omsorg for dem.

Arter Oversikt

Fellesnavn (er): Jardine Parrot, rød-fronted papegøye, rødhåret papegøye, rødkronet papegøye, Kongo rød-kronet papegøye

Vitenskapelig navn: PoicePhalus Gulielmi

Voksen størrelse: 10-11 tommer, 7-8 oz.

Forventet levealder: Ca 35 år

Opprinnelse og historie

Mens villpopulasjoner av Jardine-papegøyer faller, kan de fortsatt bli funnet i deler av Afrika, inkludert Den demokratiske republikken Kongo, Ghana, Liberia og Kamerun. De hevder lavlandet regnskoger, kaffe plantasjer og andre arboreal steder. De flyr i par eller små grupper og nest i trehulen.

Jardine papegøyer er oppkalt etter naturalist Sir William Jardine som var den første personen som beskriver fuglen i 1849 da han brakte et hjem fra den demokratiske republikken Kongo for sin sønn. Det latinske navnet på Jardine Parrot er også oppkalt etter denne familien av jardine menn siden ordet Gulielmi betyr "Williams."

Temperament

Jardine papegøyer har et fantastisk rykte for å være kjærlig og lekfull. De er ikke like temperamentelige som deres nært beslektet Amazas Parrot-slektninger, men som unge fugler, kan de gå gjennom en fase hvor de er mer tilbøyelige til å bite enn de ofte er som voksne. Jardine papegøyer er også veldig smart og kan underholde seg for gode perioder med leker.

Tale og vokaliseringer

Disse fuglene kan imitere andre fugler så vel som snakker veldig tydelig. Mens de er i stand til å skrike høyt, gjør de ikke dette ofte. Mange jardine papegøyer vil etterligne ulike lyder de hører og lærer å si vanlige setninger.

Hvordan lære fuglen din å snakke

Jardine Parrot farger og markeringer

Både mannlige og kvinnelige jardine papegøyer har de samme fargene. De har en primært grønn kropp, mørkere grønne vinger og rød-oransje på hodet. En bøyning i vingene og anklene og bare huden rundt øynene er også å bli oppdaget i en typisk jardin.

Ta vare på Jardine Parrot

Jardines kan være veldig ødeleggende, så de trenger Hold deg opptatt med leker og få rikelig med tid utenfor buret for å leke og trene.

De trenger ikke nødvendigvis å tilbringe hele dagen med sin favorittperson, men de trenger ting for å holde dem okkupert slik at de ikke kjeder seg.

En aviary er ideell, men en Stort bur vil være tilstrekkelig med nok overvåket tid utenfor kabinettet. For å holde deres nebb i sjakk, gi sporadisk mandel å knekke åpen og konsumere.

Beste fugler for leiligheten

Vanlige helseproblemer

Åndedrettsvern er den vanligste typen helseproblemer i kjæledyrfugler. Utkast kan føre til en jardin papegøye for å få en forkjølelse og utvikle mer alvorlige problemer som lungebetennelse, så det er viktig for fuglen din for å unngå drastiske temperaturendringer. Aspergillose, en soppinfeksjon, er en annen bekymring for fugler og kan skyldes å være plassert i unsanitary forhold.

Diett og ernæring

En høy kvalitet, pelletert fugl diett er ideelt for en jardine papegøye, men det bør suppleres med friske frukter, grønnsaker, kokte bønner og noen frø som solsikke og spray hirse. Sunn godbit kan tilbys til og med, men for mange frø og jordnøtter kan forårsake fedme og leverproblemer.

Frø vs. Pellets: Hva skal du mate fuglen din

Trening

Som med enhver fugl, anbefales det å tilby muligheten til flytidspunktet hvis et trygt område kan leveres. Cage Toppers, stiger og ulike størrelser og grener bør også være tilgjengelige for din Jardine Parrot for ekstra trening og anrikning.

Fordeler
  • Roligere enn mange papegøyer

  • Vanligvis godmodig


Ulemper
  • Destruktive

  • Kan skrike høyt

Hvor å adoptere eller kjøpe en Jardine Parrot

Trusler mot de vilde befolkningen er delvis på grunn av den ulovlige kjæledyrshandelen, så for artenes skyld er fangrots fengslets skyld den eneste typen som skal søkes som kjæledyr. Heldigvis raser denne arten regelmessig i fangenskap, så å finne en Jardine Parrot bør ikke være et problem.

Stor spesialitet dyrebutikker og papegøye redning kan være kilder hvor du kan finne en jardine papegøye. Din lokale aviær veterinær kan også vite om noen oppdrettere og fugler som leter etter boliger.

Flere dyrefugler og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende arter, sjekk ut:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Jardine parrot arter profil