Eclectus parrot: bird species profile

Eclectus par

Sjarmerende, iøynefallende og intelligente, Eclectus papegøyer er fengslende fugler som gjør imponerende kjæledyr. Deres vakre farger, snakker evner, og elskede personligheter har etablert denne fuglen som en av de mest populære PET-papegøyene. Denne fuglen er en av de større papegøyearter, og det krever riktig eier med god tid og plass til å huske denne fuglen.

Arter Oversikt

Vanlige navn: Eclectus Papegøye, Salomon Island Eclectus Papegøye, Grand Eclectus Papegøye, Yellow-sidet Eclectus Papegøye, Vosmaeri Eclectus Papegøye, Blue-Bellied Eclectus Papegøye, Red-sidet Eclectus Parrot, Dusky Eclectus Paprot

Vitenskapelig navn: Eclectus roratus

Voksen størrelse: 17 og 20 tommer, veier 13 til 18 gram

Forventet levealder: 30 til 50 år

Opprinnelse og historie

Eclectus Paprots bor i tropiske regnskoger og stammer fra Salomonøyene. Villpopulasjoner bor også i nordøstlige Australia, indonesisk, molukkene og det nye Guinea. Dens navn "Eclectus" er avledet fra ordet "eklektisk" siden mannlige og kvinnelige arter ser så annerledes ut.

I sine innfødte monsunskoger, eclectus nest høyt oppe i trærne. De klarer vanligvis å finne et dypt nesthull i et tre hvor de kan legge eggene sine og heve en familie.

Det er flere eclectus parrot underarter. Salomon Island Eclectus er den vanligste i kjæledyret.

Temperament

Eclectus er en meget vennlig og intelligent fuglearter beskrevet som mild, rolig og omsorgsfull. Eclectus papegøyer er også hengiven. Mest trives best når sosialisering er en del av deres daglige rutine. De verdsetter tiden de bruker interaksjon med sine familier. De er også følsomme og kan raskt bli stresset hvis de føler seg forsømt.

Denne fuglen lærer rutinen og hva du kan forvente i husstanden din. De nyter komingene og goings, så vel som å være en del av det.

Rundt 18 måneder begynner fuglene å nå seksuell modenhet. Noen ganger bringer dette med seg noe aggresjon eller instinktet for å "fôre" hva som helst i nærheten. Du kan merke litt stygg nipping oppførsel. Denne perioden kalles bløffing, og det er best å ignorere det og vende seg til distraksjonsteknikker i stedet for å forsterke den. Med tiden går de gjennom fasen og lærer hva som er akseptabelt.

Mens både mennene og kvinnene i arten gjør nydelige kjæledyr, hevder mange eiere at hanner har en tendens til å være litt mer trenbar og behagelig. På baksiden kan kvinner være mindre avhengige av sine eiere og har en tendens til å håndtere stress bedre. Hunnene kan også være bossier og mer aggressiv enn en mann, spesielt under avl. Selv i fangenskap forblir en kvinnes nesting instinkter sterke. Du kan finne henne å prøve å nest i bortgjemte områder av ditt hjem.

Tale og vokaliseringer

Eclectus Papegøyer Bli med Amazons og African Grays som en av de beste artene for trening for å snakke. De er raske til å lære nesten alt du vil lære dem. Mange mennesker finner dem til å være på den roligere siden i forhold til andre papegøyer. De har en Distinctive Honk og andre vokaliseringer Det kan være morsomt de første gangene, men høyt og oppsiktsvekkende.

Hvordan lære fuglen din å snakke

Eclectus papegøye farger og markeringer

Eclectus er kjent som seksuelt dimorfe, noe som betyr at du kan fortelle fuglens kjønn ved sine fysiske egenskaper. Mann Eclectus Fugler er en strålende smaragdgrønn farge med lyse oransje nebakker og sprut av rød og blå under vingene sine. Derimot er hunnene for det meste lyse røde med svarte nebber og dype lilla markeringer på deres kister og haler. Før begynnelsen av det 20. århundre, siden de mannlige og kvinnelige fuglene så så annerledes, ble de antatt å være helt to forskjellige arter.

I stedet for forskjellige linjer som finnes på mange fuglens fjær, synes eklektusfjærene å blande seg. Deres fargestoffer gjør for strålende kamuflasje i sin opprinnelige habitat - du kan ofte høre dem før du kan se dem.

Omsorg for en eclectus papegøye

De fleste Eclectus fugler kan leve i en flere fugler husholdning, men noen har sjalu tendenser. Sørg for å gi en eclectus din utelatt tid og oppmerksomhet når du introduserer den eller en ny fugl eller din aviary.

En Eclectus lever best i en aviary-11 meter lang med 3 fots bredt og 7 meter høyt - spesielt hvis du holder et par. Disse fuglene liker å fly, klatre og holde seg opptatt. Hvis du ikke har plass til en aviary, så sørg for at buret du gir, er minst 2 meter lang med 3 meter bred og 4 meter høy.

Denne arten kan være en god passform for husholdninger med barn som det har en mild natur. Men de liker ikke å bli skremt og foretrekker et rolig miljø. De er ikke store fans av konstante høye lyder som bjeffer, gråt eller skrikende. Dermed er det viktig å vurdere om familien din dynamisk er en god kamp for fuglen.

8 beste store snakker kjæledyr papegøyer

Vanlige helseproblemer

En eclectus er unik fordi det noen ganger utviser tå-tapping og vinge-flipping. Denne oppførselen ligner på fjærplukking, som er et vanlig problem med papegøyer som føles forsømt. Men når alle tre av disse handlingene oppstår i en eclectus, kan det imidlertid være et tegn på et alvorlig helseproblem. Ernæringsmessige mangler forårsaket av overflødig vitaminer og mineraler (som vitamin A), fortified matvarer, eller kunstige ingredienser, samt å spise utenlandske gjenstander som perler, eller stress er sannsynlige årsaker. Det er viktig å se en avian veterinær med en gang.

Andre helsemessige forhold som en eclectus er tilbøyelig til å bli inkludert:

  • Aviær polyomavirus, en infeksjon som forårsaker hudtumorer
  • Innsnevret tå syndrom, en tilstand som forårsaker sirkulasjon til å bli kuttet av fuglens tå
  • Psittacine nebb og fjærsykdom, en viral immunsystem sykdom

Diett og ernæring

I naturen foretrekker disse fuglene granateple, papaya og fig. Selv om de også vil spise blomster, knopper på trær og noen få frø. Når det holdes som et kjæledyr, må deres kosthold inneholde friske frukter, grønnsaker, og karbohydrater. Kokt pasta eller korn bake-En hjemmelaget gryte bare for fugler - vil sikre at de får alle nødvendige karbohydrater.

Eclectus har en spesialisert fordøyelseskanal som er forskjellig fra mange andre fuglearter. Denne fuglen må mates en diett høyt i fiber og lavt fett. Det er også best å unngå for mange vitamin- og mineraltilskudd, noe som kan føre til fordøyelsesvulster eller unormal oppførsel.

Unngå fôring av papegøyeblandinger som inneholder kunstige fargestoffer, aromaer eller konserveringsmidler. Disse tilsetningsstoffene kan føre til at kjæledyret ditt mister sin vakre farge og kan til og med være giftige for denne følsomme arten.

Et eclectus `daglig måltid bør være ca 80 prosent frukt og grønnsaker - resten kan være papegøye pellets. Gi frø og nøtter som sporadisk godbit. Mate denne fuglen to ganger om dagen, en gang på stigende, og 1 til 2 timer før sengetid. Tilbyr 1 kopp frukt og grønnsaker og 1/3 kopp papegøyeblanding ved hver fôring.

Hvordan du kan øke fuglens immunsystem naturlig med mat

Trening

Eclectus er aktive fugler og trenger god plass til å trene. De burde ha tilgang til et stort lekestativ og et fuglesafikt område for klatring og utforsking. I det minste, gi en time gratis flytid før frokost og en annen time med gratis flytid før middag.

Du vil også gi disse fuglene mange perches av forskjellige materialer og diametre, så føttene forblir sunne. En klatringsstige, svinger og a Slew av morsomme leker å slå opp og tygge på vil også gjøre eclectus glad.

Hvis det er utstyrt med nok stimulering, gjør de en bedre jobb enn mange papegøyer ved å holde seg okkupert når du ikke er rundt. Jo flere utfordringer du kan gi disse smarte fuglene, jo bedre.

Fordeler
  • Sosialt, kjærlig, og elsker oppmerksomhet

  • Intelligent, generelt en god snakkende papegøye

  • Roligere papegøye enn de andre snakkene

Ulemper
  • Trenger en aviary eller stort bur for å trives

  • Liker ikke kaotiske miljøer eller konstante høye lyder

Hvor å adoptere eller kjøpe en eclectus papegøye

Potensielle eiere bør tilbringe tid med flere forskjellige fugler, om mulig, for å finne den med en matchende personlighet. Eclectus papegøyer er ikke like vanlige som andre, så du må kanskje oppsøke en spesialitet dyrebutikk eller oppdretter.

I gjennomsnitt selger oppdrettere Eclectus papegøyer fra $ 1000 til $ 3000. Online redning, adopsjonsorganisasjoner og oppdrettere hvor du kan finne Eclectus papegøyer inkluderer:

Se etter en fugl som er lys, våken og aktiv. Pass på at oppdretteren er kunnskapsrik om fuglene sine og er kommende om deres avlspraksis og opprinnelsen til fuglene sine. De bør gi deg nyttig informasjon for å øke eclectus papegøyer og fortelle deg om fuglens daglige rutine.

Flere dyrefugler og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende arter, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre papegøyearter profiler.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Omsorg for en eclectus papegøye. SummerTree Animal & Bird Clinic, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Eclectus parrot: bird species profile