Eggbinding i fugler

Fluffed cockatiel sitter på en kant

Eggbinding er en alvorlig og ofte dødelig tilstand som påvirker Kvinnefugler av avlsalder. Siden det er så viktig for eggbundne høner å motta rask medisinsk behandling, bør eiere vite hvilke tegn og symptomer som skal se på i sine kjæledyr. Hvis det er ubehandlet, kan døden forekomme i løpet av timer, spesielt for de minste fuglene.

Hva er egg-bindende?

Eggbinding er når et egg tar lengre tid enn vanlig å passere ut av den reproduktive kanalen. Dette oppstår mest i mindre fugler som parakitter, cockatiels, lovebirds, Kanarier, og finches. Unge fugler som reproduserer for første gang og eldre høner er de mest sårbare for eggbindende. Det kan også forekomme i reptiler.

Symptomer på eggbinding i fugler

Å gjenkjenne tegnene på eggbindende tidlig på er nøkkelen til kjæledyrets overlevelse. Hvis du observerer noen av følgende symptomer, kontakt en avian veterinær så snart som mulig. Veterinæren kan riktig diagnostisere kjæledyrets problem og få det på veien til en rask gjenoppretting.

  • Rapid eller arbeidte puste: Mange eggbundne høner ser ut som de har det vanskelig å puste. Selv litt arbeidet puste er et symptom på eggbindende.
  • Opphovning: En eggbundet høne kan synes å ha en hovent mage eller vise hevelse rundt bunnen hennes fra å strekke seg for å passere et egg. Fugler med hevelse på hvilken som helst del av kroppene deres, bør ses av en medisinsk profesjonell så snart som mulig.
  • Forstoppelse: Hvis du mistenker at en høne kan være eggbundet, se på droppings. Du bør anta at det er et problem hvis de ser unormalt ut eller hvis hun ikke produserer noe i det hele tatt.
  • Fluffed-up fjær: En av de vanligste Symptomer på sykdom i fugler, Fluffed-up fjær kan også være et tegn på at en fugl er eggbundet. Hvis du observerer fuglen din sitter med fjærene fluffet, vurder henne for andre symptomer eller abnormiteter.
  • Straining: Eggbundne høner ofte synlig belastning for å prøve å passere eggene sine. Eggbinding bør mistenkes i fugler som belastes, men viser ingen fremgang i å flytte eggene sine.
  • Sitter på burgulvet: Mesteparten av tiden, fugler som er eggbundne, har en tendens til å sitte på burgulvet. Egg som sitter fast inne i en høne, kan sette enormt press på fuglens ryggrad, noen ganger forårsaker lammelse og manglende evne til abbor.
  • Drooping av vingene: Kanariøyene kan vise dette symptomet mest.
  • Lameness: Dette skjer når egget legger press på nerver som går til bena.
  • Tap av Appetit: Dette er et vanlig symptom på flere sykdommer, men hvis du merker at fuglen din ikke spiser, vurderer det for andre tegn på eggbinding.

Årsaker til eggbinding

Det er vanskelig å bestemme den nøyaktige årsaken til eggbinding. Noen kan skyldes fuglens alder, da unge fugler legger egg for første gang og eldre fugler synes å være mer i fare. Andre potensielle årsaker inkluderer en overvektig høne, en stillesittende livsstil, ernæringsmessige problemer som kalsiummangel eller lavprotein dietter, stress fra miljøet, eller et misdannet egg. Det er en rimelig vanlig tilstand.

Behandling

En fugl som lider av eggbinding bør ses av en veterinær med en gang. Han eller hun kan bidra til å avgjøre om egget sitter fast i eller i nærheten av Cloaca. Det er mulig for et bundet egg å bli massert ut. Dette bør gjøres av en veterinær eller en erfaren kjæledyrseier. Et annet alternativ er et varmt vannbad eller til og med et dampbad. Dette kan bidra til å slappe av musklene, noe som kan hjelpe Hen passere egget på egen hånd.

Hvis massasje og naturlige metoder ikke trekk ut egget, kan det være nødvendig å bryte egget mens det fortsatt er i hønen og fjerner den i deler. Hvis dette skjer, vil veterinæren bruke en nål for å fjerne innholdet i egget, noe som vil føre til at egget kollapser. Veterinæren vil da rengjøre Hen`s oviduct for å fjerne eventuelle skallfragmenter eller eggrester. Å forlate noe i hønen kan føre til infeksjon eller skade på indre vev.

Et annet alternativ er at veterinæren skal bruke et injiserbart stoff, noe som kan bidra til å forårsake oviduct til kontrakt og utvise egget. Ved undersøkelse vil veterinæren bestemme det beste tiltaket.

Hvordan forebygge eggbinding

Siden eggbinding er en vanlig tilstand, er det vanskelig å forhindre det helt. Det er best å opprettholde en sunn livsstil for din høne, med riktig ernæring og et liv uten miljømessige stressorer. Å holde daglig klokke på høner vil hjelpe deg med å kjenne sine vaner og være bedre oppmerksomme om de viser noen symptomer på eggbinding.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Eggbinding i fugler