Hvordan legge vekt på en hund: sunn vektøkningstips

Hvordan legge vekt på en hund: Sunn vektøkningstips

Du kan ikke tenke at du noen gang trenger å lære å legge vekt på en hund. Tross alt er det sant at kjæledyr fedme er et seriøst og altfor vanlig problem. Imidlertid kan hunder også være undervektige av mange grunner, og når det skjer, vil du bli overrasket over hvor vanskelig det kan være å få dem til å spise mer for å bli sunn. Noen hunder er masete, noen hunder har naturlig små appetitt, og noen hunder har biologiske eller medisinske bekymringer som gjør det vanskelig for dem å legge på seg, selv når de ser ut til å spise mye.

Italiensk Greyhound

Undervektige hunder

Hvis du vil vite hvordan du legger vekt på en hund trygt, må du først sørge for at du forstår hvorfor de er undervektige. Årsaken til vekttap vil avgjøre den beste måten å behandle den på, og det er ganske mange mulige årsaker. Du må gå til en veterinær for å forstå hvorfor hunden din er undervektig. De vil være i stand til å utelukke medisinske årsaker og gi deg det beste og mest hensiktsmessige råd for din situasjon. Vanlige årsaker til vekttap hos hunder inkluderer:

  • Parasitter
  • Kreft
  • Nyresykdom
  • Hjertesykdom
  • Dental sykdom
  • Nylige kosttilskudd eller uegnet, dårlig kvalitet hundemat
  • Stress eller Angst

Avhengig av sykdommen, kan du oppdage at hunden din naturlig legger vekt når de er sunne igjen. Men du må også sørge for at de spiser et egnet, sunt og balansert kosthold i hele behandlingen. På samme måte må en hund som for tiden tilbys et utilstrekkelig diett, ha behovet nøye revurdert og en ny fôringsplan opprettet.

På den annen side vil en hund som er undervektig på grunn av stress eller angst, endre for deres miljø, i stedet for maten. Det er alltid mulig at din undervektige hund kan dra nytte av både miljømessige og kosttilskudd, så det beste er å gjøre Lytt til veterinæren din.

En balansert diett

Den beste måten å legge vekt på en hund på, er å begynne med å evaluere hva du fôrer dem, spesielt hvis de ikke har noen andre symptomer på sykdom. Er det et balansert kosthold som gir dem alle næringsstoffene de trenger? Du tror kanskje du vet hva en balansert hund diett ser ut, men du bør sjekke ingrediensene og instruksjonene til hunden din nøye.

Det er ikke uvanlig for kjæledyr foreldre å gjøre feil når du beregner kalorier eller når du bytter Mat merkevarer. Husk at en 1/2 kopp en hundemat ikke nødvendigvis kommer til å tilby det samme kaloriinnholdet som en 1/2 kopp av en annen. Med dette i tankene er det alltid nyttig å gå over noen grunnleggende retningslinjer for å skape et balansert kosthold for hunden din.

  • Vann er viktig for hunder, og de må til enhver tid ha tilgang til ferskvann.
  • Protein er det viktigste næringsstoffet de trenger. Proteiner funnet i grønnsaker og frokostblandinger er ikke tilstrekkelig. De trenger animalske protein, og det må være en av de første ingrediensene som er oppført i noen mat du gir til hunden din.
  • Fett kan være stor I moderasjon, spesielt for å hjelpe en hundsøkning, men husk at 1 oz fett vil ha nesten dobbelt antall kalorier som 1oz protein. Hunder vil bli syk hvis de blir matet for mye fett.
  • Karbohydrater er avgjørende som de gir fiber. Dette er tilstede i de fleste hundemat i form av mais, ris, og hvete. De kan være fetten, så noen undervektige hunder kan ha nytte av ekstra karbohydrater i maten.
  • Vitaminer og mineraler. Hvis du er bekymret for å gi nok næringsstoffer til hunden din, kan du gi dem vitamin- og mineraltilskudd. Men du bør konsultere en veterinær for å sikre at du ikke ikke er ubalansert kostholdet.

Legge til kalorier

Sikre at du tilbyr et balansert kosthold til hunden din er alltid gunstig. Det vil hjelpe en underfed hund å spise bedre, og det vil støtte utvinningen av en hund som lider av en sykdom eller sykdom. Men hvis hunden din allerede har et balansert kosthold, og bare trenger å legge på seg, er svaret enkelt - de trenger mer kalorier.

Hvis du lurer på "Hva kan jeg mate hunden min for å få vekt", er det to viktige alternativer, og de kan være ganske enkle å gjøre, avhengig av hundens personlighet.

  • Gi dem et annet måltid hver dag

Noen ganger er svaret så enkelt som å tilby dem mer mat. Så lenge maten allerede er balansert, med rikelig med protein, karbohydrater, mineraler og Vitaminer, Så mer av det vil hjelpe hunden din til å sette på seg - enkel! Så, hvis hunden din allerede har frokost og middag, begynner du å legge til lunsj på middag.

Et viktig problem for faktor i hvis du gjør denne metoden, er imidlertid at hunden din også vil kreve flere badferier. Så, hvis du vil unngå en ubehagelig overraskelse, sørg for å også legge til en annen tur utenfor til din daglige rutine.

  • Gi dem menneskelig mat

Mange menneskelige matvarer er farlige for hunder, så gjør det ikke gi hunden din menneskelig mat Hvis du er helt usikker på om det vil være bra for dem. Men hvis du er sikker, vil du føle hunden din ekstra godbiter av menneskelig mat, for eksempel når du har din egen middag, vil skape en ytterligere mulighet for hunden din til å legge til noen kalorier til dagen, og vil hjelpe dem med å legge på vekt.

Gjør mat mer appetittvekkende

En annen grunn til at menneskelig mat kan hjelpe hundene på vekt er at det kan oppmuntre til en masete eater, eller en engstelig eater, å spise oftere. For mange hunder, stress eller angst er årsaken til deres vekttap, og problemet kan være at de bare ikke vil spise nok, uansett hvor mye du tilbyr dem. For hunder som dette, må du jobbe med å lage mat, vises mer appetittvekkende mens du tar tak i de underliggende årsakene til stress.

Årsaken til stress kan være miljømessig, psykologisk eller medisinsk, så hvis du trenger å vite hvordan du legger vekt på en hund med sensitiv mage eller angst, er det noen tips for å lage mat mer appetittvekkende. Imidlertid sørg for at du også besøker en veterinær for å diagnostisere årsaken til stresset slik at du samtidig kan jobbe med å eliminere det.

  • Prøv et nytt merke av mat

Hunder har preferanser og smaker, så det er verdt å ta deg tid til å prøve noen forskjellige matvarer for å se hvilken gnister det beste svaret fra hunden din. Du må sørge for at hvert merke du prøver, er av høy kvalitet og balansert, og du må være forsiktig med å sikre at du gir hunden din samme mengde kalorier, da matvarer kan variere i kalorier per unse.

  • Varme opp maten

Hunder reagerer bedre på Varm mat Som det bedre simulerer hva deres forfedre ville ha spist, og lukter mer appetittvekkende. Du må sørge for at dette er varmt, og ikke varmt, mat. Husk at du er i hovedsak, prøver å etterligne kroppstemperaturen til en ulvs byttedyr, i stedet for å skape et måltid som er scalding varmt. Serverer hunden din varm mat kan skade munnen deres. For å unngå koking eller microwaving næringsstoffene ut av et måltid, er den beste måten å varme opp hundens mat å sette den i en beholder som er trygg for oppvarming, og legg til denne beholderen til kokende vann.

  • Trening

Trening er også en viktig faktor å vurdere når du legger vekt på en hund. Det er en dårlig ide å redusere mengden trening de får, da trening holder hunden din passform og sunn på andre måter. Det er også mulig at hundens vekttap er relatert til muskelatrofi, muligens på grunn av forhold som leddgikt eller metabolske sykdommer. Dette ville bli diagnostisert av en veterinær, som vil gi deg råd om hvordan du best kan behandle problemet.

Hjelper en sultende redningshund

Det er mulig at du er interessert i hunden vekttap fordi du har kommet over en dårlig emaciated hund som trenger presserende omsorg og oppmerksomhet. Tydeligvis må du ta en slik hund til veterinæren. Det er imidlertid også viktig at du vet hvordan du legger vekt på en underernæret hund, som det er forskjellig fra andre undervektige hunder.

Det viktigste er at du ikke tilbyr hunden mye mat. Hvis du gir dem for mye mat, for fort, kan de dø fra "Refeeding Syndrome", når kroppen plutselig blir sjokkert av for mye fosfor og kalium, noe som fører til hjerte og respiratorisk stengt. En veterinær vil kunne gi deg råd, men de vil sannsynligvis gi råd mate hunden svært små mengder flere ganger om dagen, i stedet for å tilby dem 2 eller 3 store måltider, som du ville mest andre hunder.

Hunden går på gresset

Å besøke veterinæren din

Sist av alt, husk at forskjellige raser av hunder ofte har forskjellige ideelle kroppsvekter og former. EN Greyhound, For eksempel, vil alltid naturligvis se slankere enn en Labrador Retriever. Men til slutt, det beste du kan gjøre hvis du er bekymret for et kjæledyrs vekt, er å ta dem til veterinæren. De vil gi deg det beste rådet for hundens rase og helse. Når du besøker veterinæren, er det en god ide å ta med:

  • En oversikt over vekttapet hvis du har veiet dem regelmessig
  • Emballasje av mat og godbiter du gir dem, så vel som hvor ofte du tilbyr dem denne maten
  • En oversikt over eventuelle potensielle tilleggs symptomer
  • En oversikt over hvor mye de spiser av maten du gir dem.
  • En oversikt over deres aktivitet og treningsrutiner.

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Hundemat for Golden Retrievers
Hundemat for Rottweilers
Dog Foods for Great Danes
Hundemat for vekttap
Dehydrert hundemat
Høy protein hundemat
Lav-protein hundemat
Hunden trygg peanøttsmør behandler
Hundemat for chihuahuas
Hundemat for laboratorier

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan legge vekt på en hund: sunn vektøkningstips