Hvordan stoppe valper fra å kjempe

Valper spiller i gården

Valper, spesielt søppelkammerater, spillekamp mye. Det er litt mer bedårende enn å se en gruppe valper tusle med hverandre, men hvordan kan du vite når brytningen slutter å være leken og begynner å bli en ekte kamp, ​​skjønt? Hva kan du gjøre hvis du har en valp spesielt som fortsetter å ta spilletid litt for langt?

Hvorfor kjemper valper?

Valper lærer normal sosial oppførsel, hva er akseptabelt og ok, og hva som ikke er, fra å samhandle med andre valper. Dette starter selv før valper er avventet fra sin mor. Sunt spill gjør det mulig for en valp å ikke bare bygge et godt grunnlag for sosialisering, men det hjelper dem også med å lære kroppsspråk og andre ikke-verbale atferdsmessige tegn. Det de lærer som valper med hensyn til normal dog-on-hund adferd setter grunnarbeidet for ferdigheter de vil bruke gjennom hele livet.

Hva er sunt lek og hva er en ekte kamp?

Å kunne lese kroppsspråk og atferdsmessige signaler deg selv er av største betydning for å skille valpespill fra valpkamp. Valper som er engasjert i sunt, lykkelig lek, vil være løs, etter å ha begrenset, hoppet, noen ganger overdrevne bevegelser med en stor, dum, åpen munn. Du kan se den stereotypiske Spill Bow og du kan høre høyt og / eller kontinuerlig grøft. Sunt spill mellom valper har ingen vinnere eller tapere. I stedet er det konstante rolle reverseringer hvor du kan se chaseren bli Chasee bare for å bli chaser igjen. I tillegg, når valper utviser sunt spill, kan du se en venns selvhemmede "han eller seg selv ved å legge på deres side eller tilbake eller hakke ned lavere (hvis de spiller med en mindre valp). Du vil også se valper som tar pauser fra sunt lek. To valper kan være tussling på bakken et sekund og deretter komme opp for å få en drink med vann neste sekund.

Valper som er engasjert i en kamp, ​​vil ha markant forskjellige atferdsmessige tegn og kroppsspråk. I stedet for løs, vil grensebevegelser bli stive og spente. Du kan til og med se deres hackles løft opp. I stedet for et lykkelig, åpent munnt, tungt lolling ansikt, vil de stramme lippet med enten en snarl eller en lav, rolig growl. Ørene blir flate og festet tilbake.

Hvis du tilfeldigvis fanger valpen din i en kamp, ​​vil du skille valpene så raskt og trygt som mulig. Hvis valpen din har sitt bånd og sele på dem, kan dette vanligvis gjøres uten mye problemer. Selvfølgelig spiller de fleste valper ikke med sine bånd knyttet til dem hele tiden. Så mye som du er fristet til å gjøre det, ikke nå ut for valpens scruff eller prøv å komme inn mellom valpen din og den andre. Du kan bli skadet i prosessen. I stedet, omdirigere dem med andre leker eller prøv å distrahere valpene med høy lyd, for eksempel fløyte eller klapp. Derfra, hvis valpen din har en godt trente tilbakekalling, kan du ringe ham / henne over til deg, eller du kan bare klippe sin bånd på og lede dem bort fra den andre valpen.

Hvordan hindre valper i å kjempe

Valper som rutinemessig kommer i kamper med andre valper kan trenge mer anrikning utenfor valpen sosial time. Hunder kan lære atferdsmessige signaler (noen ganger referert til som kommandoer) så tidlig som syv til åtte ukers alder, så å registrere seg i valp klasser Så nært åtte uker gammel som mulig og fortsetter gjennom ungdomsårene, kan gi valpen din med den mentale stimulansen han / hun trenger å avverge kjedsomhet. Det gir også grunndommer (som den enkle tilbakekallingen) for å kontrollere valpens oppførsel, så vel som å hjelpe deg med å bedre forstå hva vanlig valp / hundadferd er og hvilken normal valp / hundekommunikasjon er.

Å finne en trener er noen ganger lettere sagt enn gjort. I motsetning til verden av veterinærmedisin, er verden av hundetrening ikke regulert, enten av føderale eller statlige retningslinjer. Alle på gaten kan våkne opp en morgen og bestemte seg for at de vil begynne å trene hunder, men det betyr ikke nødvendigvis at de burde. EN God trener vil benytte vitenskapen støttet, bevisbaserte metoder. De vil oppsøke ulike sertifiseringer i deres felt (sertifiseringer som igjen ikke er pålagt å kalle deg en hundetrener) og videreutdanning forelesninger og workshops for å holde seg oppdatert med moderne metoder og nåværende studier. De vil være respekt for eventuelle bekymringer du har, burde ikke ha noen problemer med deg å observere en klasse for å se deres treningsstil og observere hvordan hunder og eiere likt reagerer på deres treningsmetode, og bør være åpen for å samarbeide med veterinæren din hvis adferdsmoduler og / eller atferdsmedisiner er foreskrevet.

En ting å definitivt passe på når du finner en hundetrener er en som garanterer resultater eller atferdsendringer. Hunder, akkurat som folk, er alle individer og deres personligheter og oppførsel er som væske som vår egen. Av den grunn kan en trener være utrolig vellykket trening en hund med en atferdsmessig bekymring, men det betyr ikke at de vil kunne med hell trene alle hundene med den samme atferdsmessig bekymring hele tiden. Som med de fleste ting, hvis det høres for godt ut til å være sant, er det vanligvis.

Ekstra trening, vanligvis i form av spilletid som ikke involverer andre valper, kan også gi valpen din med et mer passende uttak for aggressivt spill. Leker som baller eller fylte leker tillater deg å leke med valpen din fra en avstand og er perfekt for dette. Mange valpekamp er ikke et resultat av en offensivt aggressiv valp, men heller en valp som bare er overstimulert og over vekket. I utgangspunktet er en valp som er over vekket, bare så spent på hva som skjer, de kan ikke håndtere det, og de spretter på hva som helst i nærheten. Ofte kan over stimulering i valper administreres ved å øke spilletiden med sine baller og fylte leker.

Valpene trenger spilletid med hverandre for at de skal vokse opp til selvsikker, veljusterte hunder. Å vite hvordan å fortelle når en sunn tussle har krysset over til en ekte kamp og å vite passende utsalgssteder for mer aggressivt spill, er imidlertid like viktig for å sette valpen din opp for suksess.

Alt om spaying og neutering
Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan stoppe valper fra å kjempe