Hvordan stoppe aggressiv oppførsel i kjæledyrfugler

Sulfur-Crested Cockatoos Fighting, Dandenong Ranges, Victoria, Australia

Det er ikke noe som en gjennomsnittlig fugl. Det er imidlertid fugler som er redd og de med Emosjonelle problemer som får dem til å unngå å bli håndtert. Når en av disse fuglene finner seg i en situasjon som kjæledyr, kan det være problematisk for både fugl og eier, muligens fører til fugleaggregat. Heldigvis kan du trene fuglen din for å nyte tiden den tilbringer med deg.

Hvorfor er kjæledyrfugler aggressive?

De vanligste årsakene til aggresjon i fugler er frykt eller tidligere traumatiske erfaringer. Disse kan føre til håndteringsproblemer, biter og angrep når fugler samhandler med sine eiere og andre. Likevel er fugler komplekse og ethvert antall ting kan føre til aggressiv oppførsel:

  • Frykt utvikler seg ofte i kjæledyrfugler som ikke var håndmatede når de var unge.
  • Mangel på riktig sosialisering kan føre til at en fugl er redd for mennesker, andre fugler eller nye erfaringer.
  • Noen fugler blir sjalu når eieren samhandler med andre mennesker. Dette spiller på det naturlige "parbindingen" Instinct Mange fuglearter har, og i fangenskap kan du bli sett på som fuglens partner.
  • Hvis du adopterte en eldre fugl, er det mulig at det var mishandlet eller forsømt på en eller annen måte av sin tidligere eier.
  • Noen fugler blir aggressive i ungdomsårene på grunn av hormonendringer. Dette vil vanligvis passere når fuglen kommer gjennom dette stadiet.
  • Beskytte deres påkrevd territorium, som fuglecage eller mater, kan føre til aggresjon.
  • Fugler som er stresset eller manglende mental stimulering, kan også fungere.

Hvordan stoppe aggressiv oppførsel

Hvis kjæledyrfuglen din biter du når du prøver å håndtere det, må du sette til side tid hver dag for å jobbe med å håndtere din fjærede venn. Dette trenger ikke å være noe spesifikt - du kan inkludere dine forsøk på å redusere fuglens aggresjon i normal håndtering. For eksempel må du kanskje jobbe med liming med fuglen din eller trene den til Nyt petting. Du kan til og med lære det hvordan du skal gjøre Morsomme fugl triks. Poenget er at jo mer du jobber med fuglen din, jo mer vil det nyte din bedrift, og jo mindre aggressiv det vil handle.

Når du arbeider med kjæledyret ditt, vil noen tips og teknikker hjelpe det å lære at håndteringen er trygg og morsom.

Flytt til en nøytral plassering

Hvis mulig, flytt fuglens bur til en nøytral plassering under treningsøkter. Å fjerne en fugl fra sitt "territorium" kan noen ganger gjøre det mer villig til å samarbeide med sin eier og forhindre enhver territoriell aggresjon.

Ikke tving kontakt

Hvis fuglen lunges på fingrene når du legger hånden i nærheten, prøv ikke å rykke bort plutselig ut av frykt. Dine Swift-bevegelser vil trolig gjøre fuglen din enda mer nervøs og bekymret.

Å ta det sakte og enkelt er den bedre metoden - ikke prøv å tvinge kontakt. Prøv å legge det opp til fuglen for å bestemme når det er behagelig nok til å gå opp eller godta en godbit.

Prøv pinne trening

Tren en fugl for å gå opp på en pinne eller en abbor refereres til som "pinne trening."Det er det anbefalte alternativet til å trene en fugl som ikke kan håndteres først. Det er en mindre invasiv tilnærming og lettere for en fugl som er redd eller ble traumatisert i fortiden for å akseptere denne måten å bevege seg uten kraft.

Unngå å rope

Å øke stemmen din i sinne (eller smerte) vil ikke gjøre fuglen din forstå at den har gjort noe galt. Faktisk er det mer sannsynlig å styrke fuglens dårlig oppførsel som det vil kjærlighet Få en så stor reaksjon ut av deg. Uansett hva som skjer, unngå fristelsen til å rope på eller straffe fuglen din.

Bjørn gaver

Tilbyr fuglebehandler og snakk i en beroligende stemme når du prøver å håndtere den. Bruke godbiter og ros vil hjelpe kjæledyret ditt til å være mer villig til å samhandle med deg, og det er mye mer effektivt enn disiplin. Hvis hver samhandling med fuglen din resulterer i en positiv opplevelse, vil det sannsynligvis bli mer behagelig og åpent for et nærmere forhold til deg.

Mange prøver å tvinge samspillet i håp om at dette vil stoppe fuglen fra å motstå, og det vil bare gi inn for å bli håndtert. Dette refereres til som "flom" og det anbefales ikke som en treningsteknikk.

Bygge tillit gjennom repetisjon

Med fugler, repetisjon og konsistens er nøkler til å trene. Ta deg tid til å jobbe med fuglen din i det minste en gang om dagen for å sikre suksess. Husk at det noen ganger tar en stund å bygge opp tillit med en fugl, så ikke gi opp!

Ikke overarbeid fuglen din

I utgangspunktet hold treningsøktene i 15-minutters maksimum. Fugler er intelligente og følsomme skapninger, og de trenger å ha det gøy for å opprettholde sin mentale helse og holde seg fra å bli stresset.

Bryte paret bindingen

Hvis fuglen din blir sjalu av samspillet ditt med andre mennesker, må du få hjelp av familiemedlemmer og besøkende. Målet er å bedre sosialisere fuglen din og vise det at disse menneskene ikke er en trussel mot forholdet det har med deg.

Prøv ulike selvtillit-bygningsøvelser med andre mennesker og bo i nærheten for å vise din godkjenning. Du kan for eksempel besøkende tilby fuglen din en godbit når de går inn i huset. For å styrke god oppførsel, bør de også prise fuglen i en lykkelig, opptatt stemme mens du gjør øyekontakt.

En annen øvelse er å legge ut fuglens mat på et håndkle foran fuglen og få familien din til å velge med fingrene, akkurat som en fugl gjør med sin nebb. Hvis du gjør dette regelmessig, vil fuglen din kanskje bli med i moroa. De kan også hjelpe deg med å rense buret eller gi fuglefôr eller vann, så det er behagelig med familiens tilstedeværelse.

Hold en fleksibel rutine

Fugler trenger mental stimulering og mange nyter en rutine, så vanlig tid for mat, lek og andre interaksjoner hver dag er en god ide. Noen fugler kan imidlertid reagere negativt hvis en rutine er for stiv og blir forstyrret.

For eksempel, hvis du kommer hjem fra jobb på en viss tid hver dag og umiddelbart la fuglen din ut for spilletid, kan det være sent en dag å handle for å handle ut. Prøv å bruke litt fleksibilitet i dine daglige rutiner som involverer fuglen din. Det vil hjelpe fuglen bedre å tolerere forandring og forstå at ting ikke alltid vil skje i en bestemt rekkefølge eller på en viss tid, men det vil skje.

Få profesjonell hjelp

Hvis du legger inn den nødvendige innsatsen, er sjansen for at du vil kunne trene kjæledyret ditt i en rimelig tid. Hvis fuglen din er så aggressiv at du ikke kan prøve treningsøvelser, er det første du bør gjøre, besøke dinavian veterinær å utelukke eventuelle helseproblemer. Når ingen fysiske grunner kan forklare kjæledyrets uønskede oppførsel, kontakt en sertifisert papegøyeadferdskonsulent for en ekspertuttalelse om situasjonen din.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan stoppe aggressiv oppførsel i kjæledyrfugler