Velge de beste saltvannsarfishartene for akvariet ditt

Angelfish

Det er ikke alltid en enkel beslutning når du velger en angelfish for a saltvann akvarium (Også kjent som et Reef Aquarium). Så, hvilke som vil være best for deg?

Følgende liste er organisert rundt tre grunnleggende marine angelfiske kategorier, hvor du kan se god og dårlig startpakke gruppert av små, mellomstore og store arter. Du lærer hvilke arter som er gode valg for nybegynnere og mellomliggende hobbyister, så vel som de beste som krever avansert nivå omsorg og et nært perfekt miljø for å trives.

Mange akvarister har hørt at du ikke kan ha angelfish og saltvannskoraler i samme tank, men det er ikke alltid tilfelle. Noen engelfish-arter er mye mer reef-tankvennlige enn andre fordi de er mindre utsatt for nibble på koraller og andre dekorative hvirvelløse dyr.

Angelfish har spesielle og spesifikke kostholdskrav som gjør dem litt vanskeligere. De fleste av de små og mellomstore angelfishene er tilbakekallende av natur - de trenger steder å skjule når de føler seg truet, så derfor ikke gjør alt så bra i en åpen tank uten sted å skjule. Selv den lettpleie-for varianter av angelfish krever litt mer flid og planlegging enn noen andre marine akvariumarter.

Når du velger en angelfish for tanken, husk at hvilken art du bestemmer deg for, blir det større over tid. Planlegge slik at fisken din ikke overvelder tanken og deres tankkammerater.

01 av 03

Små arter

Denne gruppen inkluderer den minste av alle angelfishene, den Centropyge arter. "Small" er et relativt uttrykk her, med en rekke størrelser i denne gruppen av arter: Keyhole-engelen når 7.5 inches-bicolor, 5.9 inches-fiskeren, 2.4 inches- og afrikansk flamme tilbake, 2.8 tommer. Denne arten gruppen inkluderer de minste varianter, med en gjennomsnittlig størrelse på 3.1 til 5.5 tommer i lengden. Det er mange dverg eller pygmy engler anses å være god startbilde fisk for en nybegynner eller mellomliggende akvarister, mens andre er dårlige valg, som krever erfaren eller avansert omsorg.

  • 02 av 03

    Middels arter

    Denne gruppen av engler inkluderer Genicanthus, Chaetodontoplus og Apolemichthys arter. Disse angelfish rekkevidde i gjennomsnittlig størrelse fra 5.5 opp til 9.8 tommer. Mange av disse angelfishene er gode for nybegynner å blande seg Saltwater Hobbyists, Mens andre er vanskelige å holde og tilpasse seg akvarietil, og derfor bør unngås av nybegynnere.

    Egnet mellomliggende angelfish for nybegynnere inkluderer:

  • Genicanthus personatus (maskert angelfish)
  • Chaetodontoplus Melanosom (Black-Velvet Angelfish
  • Apolemichthys Xanthurus (Indian Yellowtail Angelfish)
  • Varianter for å unngå av nybegynnere inkluderer:

    • Genicanthus Bellus (Ornate angelfish)
    • Chaetodontoplus caeruleopunctatus (blå-spottet angelfish)
    • Apolemichthys Griffisi (Griffis angelfish)
    • 03 av 03

      Store arter

      Denne gruppen av engler inkluderer Holacanthus og Pomacanthus arter. Selv om bare et par av disse angelfishene vokser til ca 5.0 tommer i størrelse, de andre oppnår en gjennomsnittlig lengde på 8.0 Opptil 20 tommer i størrelse.

      Denne gruppen vinkler krever svært store akvarier, fra 100 til 200 gallon, og er svært vanskelig å ta vare på og ikke justere godt i fangenskap. Av disse og andre grunner blir de best bevart bare av avanserte nivå akvarium keeper, med noen arter å være bedre igjen i naturen helt.

      For å gjenta, kan ingen av de store artene være virkelig anbefalt bortsett fra avanserte hobbyister.

      Mulig stor angelfish for nybegynnere med svært store tanker inkluderer:

    • Holacanthus Passer (King Angelfish)
    • Dårlige valg for nybegynnere:

    • Holacanthus Bermudensis (Bermuda Blue Angelfish)
    • Holacanthus ciliaris (Dronning angelfish)
    • Alle andre
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Velge de beste saltvannsarfishartene for akvariet ditt