Angelfishes: egenskaper og kompatibilitet av familie pomacanthidae

Pterophyllum Scalare Aka Angelfish

Anses å være veldig territoriell og aggressiv fisk, det er ikke uvanlig for mange medlemmer av Pomacanthidae familie å kjempe med arter av sin egen type og sex, og ofte med andre relaterte og ikke-relaterte arter som er like i form, farge og størrelse. Imidlertid er det ulike grader i aggressiv oppførsel, og derfor ikke alle Engler er nødvendigvis mobber.

Velge riktig tankkamerater

Hvordan noen spesiell angelfish vil oppføre seg i et akvarium, gjelder vanligvis med hva andre fisk de holdes med, og velge riktig tankkameratsamfunn for arten du har er viktig.

Liten Centropyge-arter, Chaetodontoplus, Genicanthus og noen få andre generasarter i mellomstore gruppen gjør det bra i et ikke-aggressivt fiskefellesskap med andre ikke-relaterte arter som anthias, sommerfugler, gobies, blennies, fliserfisk og slikt.

Jo større Holacanthus og Pomacanthus Arter sameksisterer godt med mindre passive tankkammerater, for eksempel utløsere, hawks, gruppere, ål, damsels og surgeonfishes.

Gode ​​grupperende arter

Mest Angelfishes leve et ensomt liv, men noen vandrer revet i små grupper på to eller tre, som vanligvis er parret par eller trioer av en mann og flere kvinner. Det er ikke uvanlig for flere menn, og noen ganger kvinner plassert i samme akvarium for å kjempe, ofte til døden, og selv om mange engelfishes gjør best når de holdes enkeltvis, en til et akvarium, er det noen arter som kan holdes sammen under høyre forholdene.

  • Lemonpeel Angelfish (Centropyge Flavissimus): Gjør et godt par, og en trio av en mann og to kvinner kan holdes i ikke mindre enn et 100-gallon akvarium.
  • Cherub Angelfish (Centropyge Argi): Bra for sammenkobling og to eller flere kvinner kan holdes sammen, men bare så lenge tanken er minst 50 gallon i størrelse, og de blir alle lagt til samtidig.
  • Blackspot angelfish (Genicanthus Melanospilos): Kan holdes i små grupper i et større akvarium, men med bare en mannlig tilstede.
  • Heralds angelfish (Centropye Heraldi): Gjør et godt mannlig kvinnelig par, men i et minimum 75-gallon akvarium.
  • Bicolor angelfish (Centropyge Bicolor): Kan holdes med andre individer, men bare i et minimum 75-gallon akvarium og alt blir tilsatt samtidig.

Akvarium introduksjonstips

Ekstrem dominere eller territoriell aggresjon skjer oftest når en angelfish er etablert for noen i et akvarium og en ny tank kompis er introdusert. Hvis du skal legge til en engel på akvariet, foreslås det, med mindre annet er nevnt, at det blir introdusert i tanken siste.

Når besluttet å holde flere angelfishes i samme akvarium, er det best å velge parerte par, arter som kommuniserer godt sammen eller plukker ulike arter, og deretter introdusere dem i tanken Alt på samme tid.

Hvis du allerede har et etablert fiskesamfunn og ønsker å legge til en angelfish, kan du prøve å fjerne all fisken som er tilstede i akvariet og re-arrangere innredningen om mulig, så legg all fisken tilbake i tanken sammen med den nye angelfishen.Drikke

Andre viktige faktorer for suksess

Ved å gi engelfishes med god plass til å bevege seg rundt og ly for å gjemme seg i det, tillater dem å holde seg unna andre fisk, samt etablere et mer romslig territorium. Alt dette bidrar til å redusere effektene av territoriale tvister med andre tankkammerater. Selvfølgelig, som sant med de fleste alle marine fiskene, er det ingen garantier som kjemper eller konflikter av noe slag som ikke vil skje, spesielt med tanke på den aggressive naturen av angelfishes.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Angelfishes: egenskaper og kompatibilitet av familie pomacanthidae