Hva er live rock?

Saltvann akvarium

Det er en misforståelse at Live Rock (LR) selv er i live. Hva som gjør det "live" er de mange former for mikro- og makroskopisk marint liv som lever på og inne i den. Stenet selv består bare av kalsiumkarbonatskjelettene av lange døde koraller eller andre kalkholdige organismer.

Typer av Live Rock

Det finnes forskjellige typer live rock. I J. Charles Delbeek`s Artikkel "Ditt første Reef Aquarium," Publisert i Aquarium USA I 1994 refererer Live Rock-delen til "Reef Rock" i utgangspunktet som stykker av koraller eller Coral Rock fra utenfor revet. Koralen har brutt av og fallet til bunnen, blir dekket med encrusting organismer, som for eksempel coralline alger og svamper. Delbeek refererer til "inshore rock" som fjellet fra innsiden av revet som har en tendens til å være tettere og blir dekket med makroalger, muslinger, blåskjell, krabber, reker og andre uønskede organismer. I Delbeeks utsikt er Reef Rock mye mer ønskelig enn Inshore Rock fordi det sykler raskere og stabiliserer en tank mye raskere.

Det er også dødbasert stein, noe som betyr at det ikke har noen levende vekst på den. The Rock er uten eksternt liv som sannsynligvis ikke vil se mye lys, slik at du kan sette andre former for mer avansert live rock og koraller på toppen av den for å bygge Reef System Base, når tanken din har avgjort og Base Rock er seeded eller herdet. Begynnelsen A Reef Tank bruker sådd base live rock som sentersteinene i akvariet er ikke en dårlig ide. Når Base Rock er etablert, kan du begynne å legge til, sakte, mer avanserte typer live rock.

Noen beskrivelser av Live Rock solgt av leverandører kan være forvirrende. For eksempel beskriver Live Rock Leverandører deres Pacific Live Rock som "faktisk stykker korallskjeletter som har brutt av rev under stormer. Denne rubben vasker inn mot kysten hvor den samles i grunt vann."Så, om dette er en lettere type" reef "rock eller en tyngre type" inshore "rock uklart.

Formålet med Live Rock

Live Rock blir den viktigste Biologisk nitrifikasjon base eller Biologisk filter av et saltvannsakvarium samtidig som det samtidig øker hakkets utseendet og gir ly for innbyggere.

"Bruken av levende stein introduserer umiddelbart inn i akvariet mange alger, bakterier, og små hvirvelløse dyr, som alle bidrar til den generelle kvaliteten på akvariet vannet, "skriver Delbeek. "Live Rock har like mye, om ikke mer, overflateareal for bakterier som et dråpefilter. Siden levende stein i akvariet inneholder ulike typer bakterier, alger og koraller, avfallsprodukter som ammoniakk, nitrat og fosfat kan ha flere skjebner. Ammoniakk, nitrat, og fosfat er lett assimilert av alger og fotosyntetiske koraller som vokser på og i fjellet. Ammoniak kan også konverteres raskt til nitrat av bakteriene på og i fjellet. Denne nitratet kan absorberes av alger og koraller, eller bakterier kan denitre den i nærheten av nitratproducerende bakterier."

Uansett hvilken type levende rock du velger å bruke, som du kanskje vet, a Biologisk filterbase må sykle og bosette seg for akvariet ditt for å kjøre riktig. Dette gjelder herdingen av Live Rock også.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva er live rock?