Hvilken ferskvannsfiskarter er best for oppvarmede tanker?

Neon tetras i plantet fisketank

Å holde en tropisk fisketank er en nøkkelprestasjon for mange kjæledyrfiskhobbyister. I sammenligning med en ikke-oppvarmet tank, bør alle oppvarmede ferskvannstanker ha en kvalitetsvarmer og A termometer For å holde varmeren i sjakk. De fleste tropiske fisk foretrekker en vanntemperatur på 75 til 82F (24 til 28 ° C), men kan variere litt av arter. Det er veldig viktig å opprettholde riktig temperatur for de valgte artene. Mange av disse tropiske varianter setter ikke pris på kaldt vann og kan bli syk og dø hvis de holdes i upassende vanntemperaturer. For de fleste kommersielt tilgjengelige hjemme akvariumvarmere, er det lettere for dem å holde et større volum vann i en konsistent temperatur enn et mindre volum. I tillegg til Forbedre vannkjemien din, Hvis du kan gå for en større tank, vil fisken sette pris på det!

Når du har din tropiske tank, oppvarmet deg og klar til å gå, er det tid for fisken! De fleste av følgende arter er best for fellesskapstanker. For mer aggressive innbyggere, Følg disse retningslinjene.

01 av 10

Selv om det ikke er et ekte "samfunn" fisk, kan Betta fisk holdes med noen andre utvalgte arter. Mann Betta fisk får alle de vakre farger og har et rykte for å angripe andre menn, så bare en mann per tank. Hvis du holder flere Betta-tanker, ikke la dem kunne se hverandre! Mannlige bettas kan holdes med flere kvinnelige bettas, men noen ganger avlspraksis kan bli litt grov. Flere kvinner kan holdes sammen, men du vil ikke se de lyse farger.

Ikke vær redd hvis du ser din Betta lounging mer enn svømming. Siden de svømmer med sine pectoral finner, i stedet for deres dekorative hale, krever de flere hvileperioder enn fisk med funksjonelle haler.

Arter Oversikt

Lengde: Opptil 3 tommer

Fysiske egenskaper: Hanner kommer i et bredt utvalg av farger - farger kan endres med alder, genetikk, kosthold og vannkvalitet - Kvinnelige bettas vil ha dempet farger i forhold til menn og kortere finner

  • 02 av 10

    Hva er en Glofish®? Tenk på dem som svømming GMO, men de presenterer ingen trussel mot villarter. Disse fiskene injiseres ikke med fargestoffer, men har blitt genetisk modifisert med hvirvelløse gener for å presentere med fluorescerende pigmentering. Selv om de er fargerike i naturlig lys, vil blå LED-belysning bringe ut disse levende farger. Når det brukes sammen med fluorescerende innredning, skaper det en dramatisk tank. Disse fiskene krever ikke forskjellig behandling fra deres naturfargede kolleger.

    Arter Oversikt

    Lengde: Varierer etter art (1 til 2 tommer)

    Fysiske egenskaper: Kom i en rekke fluorescerende farger, inkludert gul, grønn, rosa, lilla og blå - vil ikke miste eller endre fargen over tid

  • 03 av 10

    Denne fargerike, små fisken passer best til å bo i større skoler. Disse fiskene går veldig lett og har lyse striper av blå og rød. Hvis du fanger dem sent på kvelden, kan du merke sin farging nesten forsvinner!

    Neon Tetra (ParacheIrodon Innesi)

    Lengde: 1 til 2 tommer

    Fysiske egenskaper: Disse slanke fisken har en lys blå toppstripe og levende rød bunnstripe.

  • 04 av 10

    Panda Cory Cat (Corydoras Panda)

    Disse bunnfôrfisken, som ofte refereres til som en Corydora, er en fredelig fisk som liker å leve i grupper. Ved å bruke deres følsomme barbels, vil Cory katter sile gjennom substratet på jakt etter små matbiter. De foretrekker sand eller plantet jord sammenlignet med større grus. Det er mange andre varianter av cory katter som har et lignende temperament og tankkrav.

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 2 tommer

    Fysiske egenskaper: Særegne svarte flekker på øynene, dorsal fin og hale peduncle over en pearly, nesten gjennomsiktig kropp

    Fortsett til 5 av 10 nedenfor.
  • 05 av 10

    Guppy (poecilia reticulata)

    De mange varianter av guppies kan tåle et bredt spekter av temperaturer, men er lykkeligste i tropiske miljøer. Det er mange "fancy" varianter av guppies tilgjengelig for kjøp, men pass opp inbreeding teknikker som brukes til å få spesifikke farger eller mønstre. Flere fisk med spinalkurvaturer, manglende finner eller manglende operatører er tegn på en syk batch.

    Som med alle livebearing arter, kan du vedta en fisk fra butikken, og plutselig har du et dusin mer. Guppies er Flott på å reprodusere Og med mindre du kan skille menn og kvinner, vil du ende opp med mange flere guppies enn du startet med. Deres svangerskapsperiode er omtrent en måned, så denne overbefolkningen kan skje veldig raskt.

    Guppy (poecilia reticulata)

    Lengde: Opptil 1.5 tommer

    Fysiske egenskaper: Varianter av guppy farger, mønstre og hale lengder varierer betydelig - mange "designer" raser er tilgjengelige over hele verden

  • 06 av 10

    Swordtailfistene er medlemmer av den platyfamilien av fisk og preget av mannens langstrakte ventrale kant av halen sin. Hunnene vil ha en avrundet hale. Det er mange varianter av swordtails tilgjengelig i det kommersielle markedet. De varierer i fargestoffer, men alle har de samme temperaturkravene. Pass på å ha et tettsittende lokket på tanken din siden swordtails liker å hoppe.

    Som med sine guppy fettere, er swordtails livebearers og kan raskt overvelde et akvarium. Heldigvis er det veldig enkelt å skille menn vs. kvinner så du kan holde dem skilt.

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 4 tommer

    Fysiske egenskaper: Kom i en rekke farger, menn er lett å skille fra kvinner fra deres langstrakte ventral halefin

  • 07 av 10

    Selv om en litt vanskeligere fisk å holde, gjør Dwarf Gourami et lys tillegg til en tropisk tank. Disse fiskene liker å ha mange steder å skjule, så sørg for at du velger riktig innredning. Vanligvis vil mennene ha et mer levende stripet utseende enn kvinner.

    Som Betta har Gourami en Spesialisert labyrintgan, utnyttet for å utvinne oksygen fra luften. Det betyr ikke at du ikke kan hoppe over vannendringene dine!

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 2 tommer

    Fysiske egenskaper: Kvinner er blek fersken til silvery blå, mens mennene har lyse iriserende blå og lyse oransje vertikale striper

  • 08 av 10

    Et medlem av den cyprinidfamilien og fetteren til gullfisken, Cherry Barbs har en slank, rød kropp med mørke merker langs sin laterale linje. Under avl, gjør hanner en strålende "kirsebær" rød, dermed deres unike navn.

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 2 tommer

    Fysiske egenskaper: Utvalg av røde pigmenter, fra nesten oransje til dype rød-svart / brune markeringer kan bli funnet langs sin laterale linje og dorsal ås

    Fortsett til 9 av 10 nedenfor.
  • 09 av 10

    Det er mange arter av plecostomous som vil gjøre det bra i tropiske tanker, som for eksempel bushy eller børste-nese pleco. Husk at ikke alle arter vil bli søte og små. Noen arter av rette, så som mange generelt beskrevne "plikt" i din lokale dyrebutikk, kan vokse opp til 3 meter lang! Men den bushy nesen plecostomous topper ut på 4.5 inches, gjør ham bedre egnet for hjemme akvarier.

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 4 1/2 tommer

    Fysiske egenskaper: For det meste brun med lettere brunt til Tan Spots-named for flere børster rundt munnen, brukes til å oppdage mat i substratet og flytende ved hjelp av visse varianter kan være oransje eller albino

  • 10 av 10

    Kongo Tetra kan ha dempet farger i forhold til noen av de andre på denne listen, men litt iriserende hud og finner gjør dem til å blinke når de svømmer av. Disse fiskene er gode samfunnsmedlemmer og som skolegang i grupper på 5 + personer. Kongo tetras gjør det ikke bra med enhver aggressiv fisk i sin hjemmekontakt.

    Arter Oversikt

    Lengde: Opptil 3 tommer

    Fysiske egenskaper: For det meste silvery kropp, men noen kan ha et fremtredende oransje band like over deres laterale linjer kan være korte eller flytende og har mørkere eller hvite kant

  • Som med all tropisk fisk, er det viktig å opprettholde en riktig vanntemperatur. Pass på å ha en God akvariumvarmer og sørg for at den fungerer riktig ved å ha en Termometer i akvariet ditt eller ta daglige avlesninger. Mesteparten av fisken som er oppført her a gode samfunnsmedlemmer og komme sammen med mange forskjellige arter. Før du legger til mer "aggressiv" fisk, vær sikker på at du gjør din forskning og sørg for at de ikke vil trakassere den andre fisken din.

    Ferskvann akvarium fisk kompatibilitet
    Artikkel Kilder
    Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
    1. Bettas trenger mer enn boller. University of Illinois College of Veterinary Medicine

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Hvilken ferskvannsfiskarter er best for oppvarmede tanker?