3 Vanlige knærproblemer hos hunder og hva som skal vite om dem

Hunder kan lide av knærproblemer Akkurat som mennesker, og akkurat som med oss, kan disse problemene alvorlig påvirke livskvaliteten. Å vite hva som er de vanligste knærproblemene hos hunder og hvordan du ser dem, kan hjelpe deg med å reagere raskt og sikre bedre gjenoppretting for poochen din.

Symptomer på knæproblemer hos hunder

Fysiske skader hos hunder kan se på samme måte som om vi ser dem i folk. Vær oppmerksom på hundens oppførsel og bevegelse når du er ute på turen eller spiller i parken. Har hunden din bevegelige mønstre endret seg? Ser det ut som han eller hun kan favorisere den ene siden av kroppen over den andre, unngår press på et bestemt ben? Fange symptomet tidligere kan være betydelig i raskere og bedre utvinning.

Symptomer på knæproblemer hos hunderSymptomer på hundekniproblemer kan variere avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av problemet. Imidlertid inkluderer noen av de vanligste tegnene stivhet, sårhet og hevelse i kneet, i tillegg til limping, lameness og hopper Mens du går eller går. Vær oppmerksom på tegn på redusert mobilitet og redusert bevegelsesområde.

Din hund kan også vise mer subtile tegn som indikerer smerte, som redusert aktivitet og våkenhet, tap av appetitt, økt vektøkning og andre adferdsendringer. Disse tegnene er ikke eksklusive for knæproblemer hos hunder, men ville være det første signalet for deg at noe kan være galt, og det er på tide å besøke en veterinær.

Les også: 8 måter å hindre skader hos hunder

Mest vanlige knærproblemer hos hunder

Mens noen av hundens knærproblemer er genetiske og tilskrives kjæledyrs aldring, kommer andre som følge av forskjellige skader og kan således forhindres eller til og med behandles raskere og mer effektivt. Det er tre vanlige årsaker til knæproblemer hos hunder:

  • Leddgikt
  • Luxerende Patella
  • Kranial korsfulle ligamentskader

Leddgikt hos hunder

1. Leddgikt

Leddgikt hos hunder er en av de mest beryktede lidelsene, som vanligvis forekommer i eldre eller overvektige kjæledyr, og det er også en av de vanskeligste å håndtere og behandle. Mens det ikke er strengt et kneproblem fordi det påvirker alle hundens ledd og noen ganger hofter, påvirker det fortsatt hundens knær som bærer det meste av dyrets vekt.

Det er en rekke årsaker til leddgikt, inkludert infeksjoner, traumer og stress til de felles overflatene. I noen tilfeller kan det skyldes forstyrrelser i hundens immunsystem. Imidlertid er det oftest et resultat av genetisk predisposisjon og bare aldring, som begge fører til gradvis felles degenerasjon og er nesten umulig å forebygge og behandle.

Slik forhindrer du det:

Mens det er vanskelig å helt sikre at kjæledyret ditt aldri har leddgikt, kan riktig kosthold og trening øke sjansene for å unngå det så lenge som mulig. Gi hunden din nok fysisk trening gjennom spilletid, turer og trening; Hold hundens vekt i sjekk for å redusere stresset på knærne og andre ledd.

Velbalanserte måltider og Kosttilskudd kosttilskudd Som omega-3 fettsyrer kan glukosamin og kondroitin forbedre felles helse. Gi din pooch med varmt og passende sengetøy, som Ortopediske hundesenger, kan også hjelpe, spesielt i kalde vintermåneder som kan påvirke helsen til hundens ledd.

Få behandling for en eksisterende ortopedisk tilstand eller skade så snart som mulig kan forhindre leddgikt i å utvikle seg i det berørte området.

Hvordan fikse det:

Mens det er umulig å kurere leddgikt, med riktig behandling, kan du styre hundens tilstand og forbedre livskvaliteten. Noen av de mulige behandlingene inkluderer fysioterapi (spesielt hydroterapi), antiinflammatorisk og smerte medisiner, naturlige ledd rettsmidler, kjæledyrmassasje, akupunktur og til slutt, kirurgi.

Hvis hunden din er overvektig, bør vekttap være den første prioriteten og kan ofte drastisk forbedre sin kjæledyrs tilstand, kombinert med noen av de andre behandlingsalternativene.

Luksende patella hos hunder

2. Luxerende Patella

Luksende patella er et medisinsk begrep for hundens dislocated kneethet, som er et lite og flatt bein som beskytter kneleddet. Under fysisk aktivitet kan kneethetten bli løsnet fra skjøten og skyver vanligvis rett tilbake i sin posisjon. Dette er ikke veldig smertefullt selv om det kan være ubehagelig for poochen din. Imidlertid kan denne tilstanden være mer alvorlig, spesielt hvis venstre ubehandlet.

Dette problemet er mest forårsaket av direkte traumer til hundens kne, selv om det også kan skyldes en genetisk predisposisjon. Det er derfor noen små raser som Chihuahuas, Pekingese, Poodles og Pomeranians er mer utsatt for å ha luxerende patella. Også raser med korte ben som Dachshunds og Basset Hounds har høyere risiko på grunn av deres uvanlige anatomiske struktur.

Slik forhindrer du det:

Vanligvis er det ingen måte å vite om puppen din vil utvikle denne tilstanden, og det er ingen måte å forhindre det. Hunder med høyere risiko for å lide av luxerende patella-tilstand må opprettholde en sunn vekt med næringsrik, høykvalitets diett og nøye utviklede treningsregimer. Annet enn det, er den eneste måten å forhindre luksende patella hos hunder å fjerne berørte hunder fra avlspopulasjonen.

Hvordan fikse det:

Behandlingen vil avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden, som kan variere fra Grad 1 til klasse 4. Milde tilfeller behandles vanligvis med kosttilskudd for beinhelse, administrering av antiinflammatoriske stoffer som fiskeolje og rikelig med kjæledyrmassasje. Faktisk kan en enkel knærmassasje lindre hunden din med smerte og hjelpe ham med å gjenvinne sin mobilitet. Akupunktur og hydroterapi med tredemøller undervann kan også hjelpe.

Mer alvorlige tilfeller av slike knærproblemer hos hunder krever ofte kirurgi, selv om Kneebøyler blir brukt som et alternativ siden de kan stabilisere stifle leddene, hvor dette gjelder.

Cranial Cruciate Ligament (CCL) Skader hos hunder

3. Cranial Cruciate Ligament (CCL) skader

Cranial Cruciate Ligament er et ligament som forbinder baksiden av beinet over kneet, kalt femur, med forsiden av beinet under kneet, kalt Tibia. Hovedfunksjonen er å stabilisere hundens kneledd. CCL-skader hos hunder er vanlige og ofte ekstremt smertefulle, ligner ACL-skader hos mennesker.

Mange ting kan forårsake CCL-skader hos hunder, inkludert kjæledyrets aktivitetsnivå, vekt, alder og rase. Noen raser er mer sannsynlig å lide en CCL-brudd eller tåre, som Retrievers, Tyske Shepherds og Rottweilers. Eldre og overvektige hunder er også i høyere risiko, så vel som hunder som får sporadisk anstrengende trening.

Imidlertid oppstår hund CCL-skader som ofte oppstår i hverdagsaktiviteter, som å gå eller hoppe. Selv om dyrets ledbånd er sunne, kan den kraniale korsfulle ligamentet bryte med en plutselig feil bevegelse.

Slik forhindrer du det:

Mens denne tilstanden er vanskelig å hindre fordi den kan skje så plutselig, hvis du holder poochen din på en sunn vekt og gir regelmessig, ikke-anstrengende trening slik at hunden forblir i god fysisk form, kan du redusere risikoen betydelig.

Selv om CCL-skader er relatert til leddbånd, er riktig ernæring for å opprettholde eller forbedre felles helse også svært viktig, som med andre hundeknipper.

Hvordan fikse det:

Ikke-kirurgisk behandling for denne typen hundeskader er vanligvis reservert for hjørnetenner som veier mindre enn 30 pounds. Dette inkluderer hvile og administrasjon av antiinflammatoriske legemidler i 6 til 8 uker. Gentle trening og fysioterapi kan hjelpe, sammen med strenge vekttap regime for overvektige hunder.

For større hunder som veier mer enn 30 pund, er kirurgi det foretrukne alternativet, med en rehabiliteringsperiode som varer i mer enn 8 uker. Følg veterinærens instruksjoner tett i denne perioden for å sikre det beste gjenopprettingsresultatet.

Oppsummert

De 3 vanlige knærproblemene hos hunder og hva som skal vite om demDe tre vanligste knærproblemene hos hunder er leddgikt, dislocated knelett og ligament (CCL) skader. Deres symptomer og årsaker varierer, men de resulterer i redusert livskvalitet for hunden, hvor kjæledyret ditt opplever ømhet, favorisering, limping og unngår aktivitet. Alle hundeknikkproblemer vil bli preget av et begrenset område av bevegelse, tap av mobilitet, lameness i bakben, hopper mens du går og atferdsendringer forårsaket av smerte.

Vanlige behandlinger for knæproblemer hos hunder inkluderer bruk av antiinflammatorisk og smertestillende medisiner, som masserer kneet, fysioterapien som hydroterapi ved hjelp av tredemøller, vekttap og vektkontrollregime og til slutt, kirurgi.

Les neste: 6 tegn på ryggproblemer hos hunder og hva du kan gjøre med det

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 3 Vanlige knærproblemer hos hunder og hva som skal vite om dem