Hva å gjøre hvis hunden din trakk en muskel

Hva å gjøre hvis hunden din trakk en muskel - en guide

Hunder er svært aktive dyr, og deres skjelett og muskler er utsatt for betydelig stress. Muskelskader oppstår vanligvis som følge av plutselige bevegelser, dårlige landinger på føttene, faller eller kroniske degenerative endringer i selve muskelen. Vanligvis vil det imidlertid være en trukket muskel.

Det vanligste symptomet på en muskel, bein eller leddskade er limping, som vanligvis er, men ikke alltid, på grunn av smerte. Hvis du har lagt merke til at hunden din har begynt å halte, bør du søke råd fra en veterinær og sørge for at hunden ikke legger press på det skadede benet. Det er viktig at dyret hviler siden hver fysisk aktivitet kan forvandle en mindre smerte i en større, kronisk skade. Skader er vanlige hos hunder, men heldigvis har muskler og bein en eksepsjonell evne til å regenerere uavhengig.

Symptomer og diagnostisering av problemet

Symptomer og diagnostisering av problemetNoen av symptomene som kan oppstå når en hund trakk en muskel, inkluderer smerte, følsomhet, begrenset bevegelse, kramper, stivhet og svakhet i muskelen.

Den utbredte troen på at muskelstammer bare oppstår når det er intens og anstrengende fysisk trening involvert er helt feil. En hund kan trekke en muskel selv under en lett tur.

Med en moderat eller mild muskelbelastning er den berørte muskelen litt stiv, men er fortsatt fleksibel. Med mer alvorlige stammer er smertene vanligvis mer ekstreme, som begrenser rekkevidden av muskelbevegelser.

Å finne årsaken til limping er ofte den virkelige utfordringen. En fysisk undersøkelse og en røntgen eller magnetisk resonans vil hjelpe veterinæren til å bestemme den faktiske tilstanden av ting. Behandling av en trukket muskel i hunden involverer vanligvis antiinflammatorisk medisinering og smertestillende for å lindre smerte og hevelse. Kirurgi er ofte nødvendig i svært alvorlige tilfeller.

Muskelskader hos hunder forekommer oftest på det punktet hvor muskelen er festet til nervefibrene, eller i nerver som tjener musklene. Stretching, prikking eller rive av muskelfibre er vanskelig å se, spesielt hos hunder med tykt hår.

Etter å ha spredt hundens hår, vil du legge merke til en rødhet forårsaket av muskelskade under huden. Det er viktig å behandle disse skaderne så snart som mulig. Hvis skaden er mer alvorlig, tar det minst tre uker hvile for å helbrede fullt ut.

Symptomer på mild muskelbelastning forsvinner vanligvis av seg selv etter en uke eller to. I mer alvorlige tilfeller er det noen ganger behov for måneder for å gjenopprette muskelen til normal.

Hva å gjøre når en hund trakk en muskel

Hva å gjøre hvis hunden din trakk en muskel

Når hunden din trakk en muskel, er det best å se en veterinær for en skikkelig diagnose for å vurdere alvorlighetsgraden av skaden. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre deg selv for din valp før eller etter et veterinærbesøk. Pass på at du får instruksjoner fra en veterinær på hvor stor et problem at valpen din fikk seg til for ikke å overdrive med behandling.

Førstehjelpshjelp

I de fleste tilfeller av trukket muskler hos hunder, når saken ikke er alvorlig, og det er bare en enkel skade på grunn av å spille for grovt, er symptomene ikke alvorlige og det kan behandles lett hjemme, og dyret skal gjøre en rask gjenoppretting. Sørg for å ha Førstehjelpsutstyr til kjæledyr Hjemme, som vil inkludere noen av verktøyene, samt en håndbok om hva du skal gjøre.

Massevis av hvile

Din pooch trenger rikelig med hvile for å helbrede, så unngå å trette den trukket muskelen i noen dager, spesielt hvis det beveger seg, forårsaker dem alvorlig smerte. Men for mye hvile forårsaker muskel svakhet og jevn muskelatrofi, som kan forlenge gjenopprettingstiden eller gjøre situasjonen verre. Etter to dager, begynn å flytte den problematiske muskelen igjen ved å ta hunden din for en kort og enkel tur, men vær forsiktig så du ikke overdriver det.

Plasser en ispakke på det skadede området

Umiddelbart etter å ha opprettet skaden, legg en ispakke på problemområdet. Dette vil forhindre hevelse. Pass på at du ikke legger isen direkte på huden. Vikle ispakken i et håndkle og legg det på det skadede området. En pose med frosne erter eller noe lignende som du har hjemme, vil også gjøre trikset. Ditt kjæledyrs førstehjelpsutstyr vil ha en spesiell.

Hold hunden din rolig og fortsatt. Isen pakket inn i håndkleet må holde seg på toppen av den trukket muskelen i ca 10-15 minutter. I de første tjuefire timer etter å ha opprettholde skaden, prøv å plassere ispakken i 15 minutters perioder hver 2. time.

Bandasje muskelen

For å redusere hevelsen, hvis det er noen, ta en elastisk bandasje og vikle den rundt hundens ben. Pass på at du ikke strammer det for mye for ikke å stoppe sirkulasjonen. Igjen, dette bør inkluderes i kjæledyrets førstehjelpsutstyr.

Andre ting som kan hjelpe

  • Antiinflammatorisk medisinering som veterinæren din kan foreskrive hvis hunden har hevelse i den skadede muskelen.
  • Flere dager etter skaden, begynn å plassere varmeputer Et par ganger om dagen. Dette vil forbedre blodsirkulasjonen i den skadde muskelen.
  • For mye hvile kan være en dårlig ting fordi dette fører til stivhet og svakhet i muskelen. Start med korte turer så snart du merker at din valp føler deg bedre. Sakte og gradvis øke sin aktivitet til problemet er løst helt og muskelen har full helbredet.
  • Massasje muskelen kan hjelpe med å lindre smerte, så vel som hjelpe muskelen helbrede raskere. Det er mange Pet massasje teknikker Du kan bruke.

Slik forhindrer du muskelbelastning i hunden din

Slik forhindrer du muskelbelastning i hunden dinMat. Riktig ernæring og tilskudd Spill en viktig rolle i forebygging av skader som denne. Hvis hunden din ikke får nok essensielle næringsstoffer som aminosyrer fra protein, vil det ikke være nok energi til muskelsammensetninger som kan føre til skade.

Kosttilskudd. Vesentlig tilskudd, som å gi hunden din nok vitaminer og mineraler, er også avgjørende for å holde dyret sunt og mindre utsatt for skader, så vel som å forhindre utbruddet av leddgikt. De fleste høykvalitets hundefôr vil ha en god balanse mellom essensielle næringsstoffer, men hvis du fôrer din vennskaps hjemmelaget mat, må du inkludere visse kosttilskudd. Hvis du ikke er sikker på hvilke vitaminer som skal gi til kjæledyret ditt, søk råd fra veterinæren eller ernæringsfyset.

Kaloribegrensning. Overfeeding hunden din til det punktet der det er en risiko for fedme, er også ofte årsaken til en hund som trekker en muskel. På toppen av det har overvektige hunder svakere hjerte muskler, noe som gjør det til å pumpe blod langsommere, som også påvirker leveren og andre organer. Unødvendig å si, skader som hundens muskelstammer er mer sannsynlig å oppstå hvis dyret er overvektig. Når hunden begynner å løpe, eller hopper av sofaen, og bena kan ikke opprettholde kroppens vekt, det er ganske enkelt for dyret å trekke en muskel eller et ligament.

Trening. Til slutt, ikke å ha nok fysisk aktivitet kan også føre til skader også. Å ta en hund for en daglig tur er bare sjelden nok. Avhengig av rasen og livsstilen, krever noen hunder mer anstrengende trening og spilletid regelmessig. Hvis kjæledyret ditt ikke får nok trening og fysisk aktivitet, når han begynner å hoppe rundt plutselig, er det sannsynlig at han skal trekke en muskel eller på annen måte skade seg selv.

Hvis du har lagt merke til at hunden din er limping, og det virker ikke som om det er bare en mindre ting, bør du konsultere en veterinær. Hvis diagnosen er en trukket muskel, er det trinn du kan ta for å hjelpe dyret til å gjenopprette raskere. Etter utvinningen, opprettholder et sunt kosthold sentrert rundt å håndtere betennelse og hold hunden aktiv og sunn for å hindre at disse skader skjer igjen i fremtiden.

Les neste: Den ultimate guiden på smertebehandling for hunder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva å gjøre hvis hunden din trakk en muskel