Jernforgiftning hos hunder

Trist eldre hund som ligger i sengen

Jernforgiftning er en relativt vanlig tilstand hos hunder, og det er en som bør tas ekstremt seriøst siden, venstre ubehandlet, det kan føre til alvorlige komplikasjoner-Kluding av døden. Det forekommer vanligvis i fire forskjellige stadier, de tre første finner sted i løpet av de 36 timene etter toksisitetssett i og fjerde fase i løpet av fire til seks uker. Jo før du fanger det - og jo raskere får du hunden din til veterinæren - jo mer sannsynlig er du å se din valp gjenopprette med minimale problemer.

Hva er jernforgiftning?

Også referert til som jern toksisose, Jernforgiftning er en sykdom som oppstår når en hund har overflødige mengder jern i blodet deres.

Jern er en viktig del av en hunds diett og er regulert i kommersiell hundemat, så det er ekstremt usannsynlig at de vil forbruke overflødige mengder gjennom måltider og snacks. I stedet skjer jernforgiftning generelt fra en hund som spiser noe de ikke skal være som har et høyt løselig jerninnhold - Tenk multi-vitaminer eller kosttilskudd, gjødsel eller til og med hånd og fotvarmere.

Så hva er en giftig mengde jern for hunder? Hunder kan oppleve kliniske tegn på toksisitet fra å konsumere hvor som helst fra 20 til 60 milligram av jern per kilo kroppsvekt. Alvorlig toksisitet, inkludert nivåer som er potensielt livstruende, kan oppstå hvis en hund forbruker oppover 60 milligram av jern per kilo kroppsvekt.

Tegn på jernforgiftning hos hunder

Skiltene og symptomene på jernforgiftning kan variere i både forekomsten og alvorlighetsgraden avhengig av hvor mye jern hunden din inntar, så vel som hvilket stadium av toksisitet de er på. Her er noe av det du kan forvente på hvert trinn.

Fase 1 (første 6 timer)

  • Tap av Appetit
  • Oppkast
  • Diaré
  • Abdominal smerte og hevelse
  • Rask hjertefrekvens
  • Sløvhet
  • Anfall

Fase 2 (6 til 24 timer)

  • Tap av symptomer

Fase 3 (12 til 36 timer)

  • Tap av Appetit
  • Feber
  • Bloody avføring
  • Guling av øyne og hud
  • Magesmerter
  • Muskel tremor
  • Rask hjertefrekvens
  • Anfall

Fase 4 (4 til 6 uker etter eksponering)

  • Guling av øyne og hud
  • Bloody avføring

Andre symptomer som kan oppstå på grunn av jernforgiftning inkluderer organskader, lavt blodtrykk, intestinale blokkeringer og til og med døden. For alle disse grunnene, anbefales det at du gjør en veterinæravtale umiddelbart hvis hunden din bruker ethvert høy-jernprodukt som ikke er en del av deres vanlige kosthold.

Årsaker til jernforgiftning

Jerntoksisitet skjer fordi hunden din bruker en overflødig mengde jern i forhold til kroppsvekten. Når dette skjer, kan overflødig jern sive inn i blodet og forårsake ødeleggelse på hundens vev og organer.

Det finnes ulike typer jern, og ikke alle vil forårsake skade hvis det forbrukes i overskudd. De mest bekymringsfulle typene er løselige former for jern, for eksempel de som finnes i kosttilskudd og multi-vitaminer, visse gjødsel og mossmøkere, hånd- og fotvarmere, og oksygenabsorbene og deodorizerpostene som vanligvis finnes i tørket matemballasje som vanligvis finnes i tørket matemballasje. Uoppløselige former for jern-inkludert jernoksid (rust) - ikke anses å være giftig hvis det brukes.

Behandling

Ved en diagnose av jernforgiftning vil veterinæren ta et par sentrale trinn for å fjerne overskuddet fra hundens system. Dette kan inneholde IV-væsker, oksygenbehandling og Induksjon av oppkast, så vel som magepumping med en saltoppløsning. En annen sannsynlig behandling er chelateringsbehandling, hvor et legemiddelmiddel brukes til å binde seg til jern i kroppen og føre den gjennom nyrene hvor den kan fjernes gjennom hundens urin.

Forvent at hunden din må forbli på veterinæren for observasjon og behandling i minst 24 timer. De kan også kreve ytterligere behandlinger, inkludert kirurgi, for å løse symptomene og konsekvensene av jernforgiftning, spesielt i de senere toksisitetene.

Hvordan forebygge jernforgiftning

Den beste måten å holde hunden din mot å få jernforgiftning er å sikre at de ikke har tilgang til elementer som inneholder løselig jern. Og hvis de har tilgang til disse elementene - og de forbruker dem-søk hjelp umiddelbart i stedet for å vente på å se om tegn og symptomer tilstede.

Heldigvis trenger du ikke å bekymre deg for jernforgiftning fra hundens standard diett. Kommersielle kjæledyrmatvarer inneholder sunne, fordøyelige former for jern i mengder som er helt trygge - og som kreves for hundens generelle helse. Andre sunne former for jern for hunden din inkluderer hvilke typer som finnes i visse grønnsaker og belgfrukter, som kan anbefales som kosttilskudd til kostholdet hvis de lider av anemi.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Jernforgiftning hos hunder