Kan hunder spise honning?

honning

Rik på naturlige sukkerarter samt visse vitaminer og mineraler som antas å gi en rekke medisinske egenskaper, er honning ofte brukt som helsetilskudd for både mennesker og kjæledyr på grunn av sine anti-mikrobielle og anti-soppegenskaper, som er sagt For å redusere betennelse og bekjempe bakterier, behandle alt fra magesår og ondt i halsen, og til og med bidra til å minimere allergier. Men kan våre firbente venner høste honningens fordeler?

Unngå å mate disse menneskene mat til hunden din

Kan hunder spise honning?

Den gode nyheten er at honning er trygt for hunder å spise - men bare i små mengder. Når du velger honning for å tilby hunden din, velger du rå når det er mulig, da det vil være i sin reneste form og ikke blitt pasteurisert, oppvarmet eller behandlet. Honning som er svært pasteurisert har færre helsemessige fordeler (konsistensen vil vanligvis vises mer vassen og klar i fargen, og den finnes ofte i bjørneformede plastflasker).

Farer av honning for hunder

Mens rå honning er trygg for voksne hunder, bør det ikke bli tilbudt valper, hunder med kompromitterte immunsystemer eller diabetiker eller overvektige hunder. Rå honning kan inneholde tilstedeværelsen av botulisme Sporesbotulisme er en sjelden, men alvorlig tilstand som kan forårsake lammelse hos hunder. Eldre hunder (og mennesker) har sterke nok immunsystemer for å tolerere eksponering for botulismsporer.

Mange hunder elsker sin søte smak, men selvfølgelig kan honningens høye sukkerinnhold føre til fedme og andre vektrelaterte problemer. Mye liker å tilby for mye godteri til barn, slik at hunder kan konsumere store mengder honning også føre til tannråte, så følger opp ethvert honningforbruk med a runde tannbørste rundt (med hundespesifikk tannkrem) er alltid en god ide.

Hvor mye kjære kan hunden min forbruke?

Selv om honning ikke er giftig for hunder og inneholder noen essensielle næringsstoffer og vitaminer, bør hunder ikke bli tilbudt mer enn en teskje av honning om dagen. Mens mange "folk" matvarer er vanskelige for våre kjæledyr å fordøye, er honning allerede predigested av bier, så i de fleste tilfeller er det lett på hundens mage. Av den grunn er honning en vanlig ingrediens i hjemmelagde hundebehandler, da det er en naturlig, velsmakende måte å søte spesielle informasjonskapsler for din valp.

Som med noen "menneskelig" mat, vær sikker på å diskutere å tilby honning til hunden din med veterinæren din, som kan gi mer spesifikke fôringsretningslinjer basert på din individuelle hunds rase og medisinsk historie. Hvis hunden din ved et uhell forbruker for mye kjære, vær på utkikk etter symptomer på magesykdom, inkludert diaré og oppkast, og vær oppmerksom på veterinæren din med en gang.

Fordeler med honning for hunder

Honning antas å fungere som et naturlig middel for alt fra betennelse til allergi, som det er rik på vitaminer B og C og inneholder næringsstoffer, inkludert pollenkorn, naturlige sukkerarter, enzymer, mineraler, magnesium, natriumklorid, kalium, jern, svovel og fosfat. Honning inneholder også proteiner og hormoner.

Det er noen påstander om at honning kan bidra til å redusere eller til og med kurere sesongens allergi hos mennesker og hunder - siden rå honning allerede inneholder spormengder av pollen, kan spise det kan hjelpe hunden din å bygge opp en toleranse for pollinert luft utendørs. Hvis hunden din tidligere har hatt en allergisk reaksjon på en bee sting, så er det aldri en god ide å tilby honning, da de kan føre til orale sår, hudlesjoner og andre allergiske reaksjoner.

I tillegg, akkurat som mennesker ofte bruker honning for å berolige en ondt i halsen, kan en liten mengde bli tilbudt din pooch for å bidra til å minimere betennelse og bidra til å lindre symptomer fra forhold som kennelhoste (bare vær sikker på å sjekke inn med veterinæren først). Det kan også bidra til å forhindre dårlige bakterier i hundens fordøyelseskanal.

Tilbyr små mengder honning kan også bidra til å forbedre kjæledyrets energinivå, da rå honning inneholder naturlige sukkerarter som lett brytes ned og gir et raskt økning av energi.

Honning inneholder også fuktighetsegenskaper, og derfor er det en vanlig ingrediens i ulike skjønnhetsprodukter - og det kan også forbedre hundens frakk og hud. Den kan brukes i sjampo for å bidra til å nærme kjæledyrets hud og helbrede infeksjoner mens du holder insekter i sjakk.

Betraktet den mest fordelaktige typen honning for mennesker (og deres elskede kjæledyr), inneholder Manuka Honey den høyeste mengden medisinske egenskaper. Manuka honning kommer fra New Zealand, og er laget av medisinsk Manuka Bush. Dens næringsinnhold er opptil fire ganger mer enn normale former for blomst honning - så vel som betydelig flere enzymer enn andre typer honning. Disse enzymer produserer et naturlig hydrogenperoksid, som kan tjene som et antibakterielt middel - noen kjæledyrforeldre bruker honning til et kutt eller sår for å beskytte mot utsiden forurensninger, fremme raskere helbredelse, og til og med bidra til å drepe bakterier.

Hvilke godbiter er riktig for hunden din?
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder spise honning?