Uønskede graviditeter hos hunder

Uønskede graviditeter hos hunder

Uønsket hundgraviditet refererer til en utilsiktet eller uønsket graviditet i en uoppdaget kvinnelig hund det var ikke ment å skje.

Når kvinnelige hunder er i varme, De utskiller feromoner som tiltrekker seg mannlige hunder i nærheten. Mannlige hunder følger duften og finner den kvinnelige å kompisere med. Hvis du ikke er årvåken under hennes varme, kan du ende opp med en hybrid eller Multi-Sired kull.

Symptomer på en uønsket graviditet

De tegn på graviditet hos hunder er veldig subtile og bare kommer til hodet når det er enten for sent eller for farlig for avbryte. Du må være våken hvis du ser følgende tegn.

Vekt rundt magen

Kvinnelige hunder oppblåses litt rett etter estrus-Fasen av deres menstruasjonssyklus der de bløder. Det kan utløse falsk graviditet Alarmer, men fortsatt, ta henne til veterinæren hvis du mistenker at magen ser litt tyngre ut enn vanlig.

Forstørrede brystkjertler

Et sikkert brann tegn på graviditet i en kvinnelig hund er den gradvise engorgementet av brystkjertlene. De melkeproduksjon Kjertler endres selv i fargen.

Engorgede brystkjertler betyr at den kvinnelige hundens kropp blir klar til å pleie det fremtidige valpene. Dette er utløst av graviditetshormoner og derfor vise at graviditeten er godt på vei.

Redusert appetitt og aktivitet

Appetitt vil redusere og spenningen for turer vil sakte forsvinne. Hennes kropp er tyngre, hennes internals går gjennom endringer, og alt dette er slitsomt å si mildt.

Hvis du finner din ellers aktive pooch lazing i et hjørne eller nekte hennes favorittmat, er sjansene at hun er gravid. De fleste gravide hunder vil gå gjennom humørsvingninger og periodiske sløvhet.

Oppkast

Ja, hunder har morgenkvalme også! Oppkast hos gravide hunder er gradvis og kan starte som svært eksepsjonelle hendelser.

Over tid vil oppkast bli hyppigere og timings kan virke merkelig. Mens i de normale dagene skjedde oppkastet etter måltider, det kan nå skje første om morgenen. Eller rett før sengetid.

Forebygging av uønskede graviditeter hos hunder

Forhindre uønsket graviditet hos hunder er mye enklere enn å måtte si opp det senere. Du vil sette hunden din gjennom følelsesmessig, fysisk og psykisk nød og i sin tur leke med sin langsiktige helse.

Hund abort er lovlig og kan fullføres gjennom en kirurgisk spay eller en narkotika-indusert prosedyre
Graviditetsavslutning hos hunder er lovlig. Det kan gjøres gjennom en kirurgisk spay eller en narkotika-indusert abort avhengig av scenen den kvinnelige hunden er i hennes graviditet.

Her kan du forhindre en uønsket og utilsiktet hundegraviditet.

Spaying og neutering

Spaying refererer til en operativ kirurgi som steriliserer kvinnelige hunder. Neutering refererer til den operative operasjonen som steriliserer mannlige hunder.

Med kvinner innebærer det å fjerne egglederøret, både eggstokker og livmoren. Spaying er en viktig kirurgi, men din dyrebare kvinne vil sprette tilbake til normal innen to uker. Når sømmene kommer ut, blir hun enda bedre enn hun var før.

Steriliserende hunder har mange fordeler. Hvis du ikke har tenkt å kompisere hunden din, er det virkelig det beste du kan gjøre for henne. Det reduserer sjansene for mange sykdommer og infeksjoner i hunden din. Ikke bare det, men du vil også ha ro i sinnet, og vite at hun ikke vil tiltrekke seg noen mannlige hunder å kompisere.

Kvinnelige hunder går aldri inn i overgangsalderen. Så spaying dem vil spare deg for en levetid for utslipp og lukt mens hun holder henne lykkelig og trygg også. Men fremfor alt er spaying en tryggere og smertefri løsning i motsetning til å avbryte en uønsket hundegraviditet.

Innkapslinger og kenneler

Hundekapslinger, Pet Playpens, og kenneler er de nest beste og sikreste måtene å hindre en uønsket hundegraviditet. Velg disse hvis du ikke ser på sterilisering av hunden din og ser kanskje på å ha et søppel i fremtiden.

En kvinnelig hund går i varme hver 6-8 måneder, avhengig av hennes syklus. Hvis du ikke ser for å avle henne under en bestemt syklus, hold henne begrenset innendørs. Enten sette hunden din i et kabinett eller kennel eller hold henne inne i huset. Selv om sistnevnte alternativ kan være en smule ubehagelig siden hunder i varme kan være litt rotete.

Noen selskaper gjør spesielle PET-inneslutningsenheter For hunder i varme. Men de vanlige fungerer bare bra også. Du må ha et område der andre hunder ikke kan komme inn i det hele tatt. Hold kabinettet på en betong eller flislagt overflate slik at det er lettere å rengjøre og vanskeligere for mannlige hunder å grave inn i. Forsegle det mot overtredelse av andre hunder, på alle mulige måter.

Truser og bleier

Sviktende, billig og ren-Truser og bleier for hunder i varme er flott når du må holde hunden din innendørs. Perioden eller varmen i en hund varer i ca 3 uker. Så disse fungerer bra og forhindrer bloddråper for å rote opp teppet ditt.

Hund bleier inneholder ikke bare utslipp, men de bryr seg også mye av lukten, som minimerer duften for hunder i nærheten. Selv om mannlige hundene kommer på jakt etter henne, kan du holde hunden din innendørs til slutten av hennes estrus. Og vær trygg, takket være disse sanitære padsene eller bleiene til hunder, du vil ikke rydde opp etter henne.

Avslutning

Vanligvis bør en hunds graviditet avsluttes i 45 dager med svangerskapet. Etter dette kan det være veldig farlig for hundens mentale og fysiske helse. Prøver å avbryte en hund graviditet Etter den angitte tidsrammen resulterer i fødselen av døde valper, som kan være veldig traumatiserende for moren.

Til sørg for at abortet foregår i tide, Se opp for telltale tegn som forstørrelse av brystvorter, vekt rundt magen og morgenkvaliteten. Få en skanning gjort fra en veterinær for å være sikker.

Når det er sagt, er det som en uønsket graviditet i hunder er like smertefull og traumatisk for den kvinnelige hunden som det er for mennesker. Det kan ta sin toll følelsesmessig og mentalt og forlate henne i nød. Enten det varer i noen dager eller måneder, avhenger det av hunden.

Etisk, Det er like kontroversielt, om ikke mer (fordi du bokstavelig talt bestemmer seg for hunden), for å si opp et foster. Så prøv å forhindre det først.

Vi vet at ulykker skjer, så her er noen kjente metoder for å indusere abort i gravide hunder. Disse krever at du vet om en kvinnelig hunds graviditet så snart som mulig.

avslutte hundegraviditet
Les videre for å lære å avslutte og avbryte en hundegraviditet.

Oral østrogener

Disse er ikke anbefalt for hunder og bør være ditt absolutte siste sakalternativ. Oral østrogener er & # 8220; morgen-etter pillen & # 8221; for hunder og er ikke det foretrukne valget for å utføre en sunn abort.

Østrogener er kjent for å forårsake sykdommer og infeksjoner som Pyometra eller smittet livmor. Dette kan slå dødelig før du vet det. De er også ineffektive hvis de ikke administreres til rett tid. Så du setter hundens liv i fare for ingenting.

Mismate injeksjon og misalliance behandling

EN stoff kalt Alizin injiseres i nakken. To injeksjoner må administreres 24 timer fra hverandre. For å si opp en uønsket hundegraviditet. Dette kalles Mismate eller misalliance behandling, refererer til parring som ikke burde ha funnet sted.

Dopet blokkerer progesteronreseptorene i en hunds livmor, Deretter deaktiverer livmoren for å opprettholde graviditeten. Dette forårsaker en abort. Det er svært effektivt når det er gitt innen 22 dager med svangerskapet.

Snakk med veterinæren din før du gir hunden din denne injeksjonen og ansvarlig, overvåker kjæledyret ditt etter å ha administrert behandlingen. Du kan forvente ubehag og bivirkninger for en stund etter behandlingen, og hvis den vedvarer, må du søke medisinsk hjelp.

Injiserbare østrogener

Injiserbare østrogener er mye tryggere, sammenlignet med de muntlige. Den eneste fangsten er at de må administreres til hunden kort etter parring.

Injiserbar østrogen er den beste løsningen når du tar hundene i aksjon eller rett etter kopien har skjedd. Det er når de er mest effektive for å hindre graviditet. De tillater også den kvinnelige hunden å bli gravid senere hvis du ønsker å avle dem ansvarlig.

Her-en er de to mest brukte injiserbare hormonene.

Prostaglandin F2 Alpha

Med minimal til milde bivirkninger og høye suksessrater, Prostaglandin F2 Alpha er et foretrukket stoff for å avbryte hundens graviditet. Det er A helt naturlig hormon og er trygt å bruke. Imidlertid må en utdannet profesjonell administrere den til hunden, og dyret må holdes underhold.

Vanlig bivirkninger Inkluder skjelving, kvalme og diaré, noen ganger panting og kortpustethet kan også forekomme. En veterinær må være tilstede for å holde disse under kontroll.

Hormonet er kjent for å forårsake luteolyse, som induserer oppsigelse av graviditet hos hunder og andre dyr. Det er også kjent å forårsake sammentrekninger, noe som resulterer i abort.

Dexamethason

Dexamethason er en immunosuppressiv steroid, som er brukes i både mennesker og dyr å behandle mange lidelser. Hos hunder er dette stoffet foreskrevet for sykdommer i øynene og huden.

Administrere dexametason under streng medisinsk tilsyn kan resultere i ikke-kompliserte og relativt smertefrie aborter hos hunder. Avhengig av hvordan dyret reagerer, blir fosteret enten eliminert eller absorbert av hundens kropp.

Noen av bivirkningene av å ta dexametason for å avbryte hundens foster er milde til alvorlige, men disse bivirkningene er veldig sjeldne og knapt dødelige. Noen hunder kan også oppleve vaginal utslipp og anoreksi.

Legemidlet skal injiseres i hundens system innen noen få dager med kopiering, enda bedre fortsatt hvis den administreres innen få timer.

Dopaminagonister

Dopaminagonister Arbeid i avsluttende hund graviditet av Undertrykker produksjonen av prolactin-A hormon som er avgjørende for å opprettholde graviditeten. Quelling prolactin resulterer direkte i redusert progesteron, og derved avbryter graviditeten i hunder.

Grunnen til at dette er en populær metode for å avslutte uønsket graviditet i hunder er at det er en trygg og effektiv metode, med lite til ingen bivirkninger. De store bivirkningene ved å ta dette stoffet er et tap av appetitt og kvalme hos hunder.

Den gode tingen om dopaminagonister er at de trenger å bli administrert etter 25 dager med svangerskapet, gi nok tid til å tenke abortet over og for graviditetskiltet å vise.

Epostane

Dette stoffet fungerer ved ikke å la kroppen produsere progesteron. Mangelen på progesteron avsluttes automatisk graviditeten innen syv dager.

Ingen bivirkninger har blitt rapportert etter administrering av post Epostane, Gjør det til en feilsikker og idiotsikker metode for å avbryte hundens graviditet.

Uønsket hjørnetann graviditeter - FAQ

Uønskede hjørnetann graviditeter er en massiv kilde til bekymringer i de fleste hundeeiere, og til og med oppdrettere. Mens de fleste hundeeiere aldri går gjennom en, kan det tas som en katastrofe når det skjer med din kvinnelige hund.

Her er noen vanlige spørsmål besvart om uønskede hund graviditeter!

slappe av graviditet hund test
Relaxin er hormonet som måles av hundens graviditetstester.

Til når har du, for å si opp en uønsket graviditet?

Uønskede graviditeter bør vanligvis bli avsluttet innen 45 dager etter svangerskapet.

Skildene på graviditet vil begynne å vise i hunden din i løpet av få dager - se ut for fysiske og atferdsmessige symptomer. Hvis du er i tvil om hunden din er gravid eller ikke, vil en enkel skanning bestemme det.

Foster tegn på graviditet i hunder kan bare vises etter 25 dager med svangerskapet i skanningen, hvoretter du har omtrent en uke for å bestemme hva du vil gjøre.

Vanligvis krever abort og oppsigelse av graviditet hos hunder gjennom medisiner en ukes verdi av medisinering. Så vær på den sikre siden og avgjøre hundens graviditet tidlig på dagen.

Kan du avbryte en gravid hund hjemme?

Aborting hunden din hjemme er ikke trygg og er definitivt ikke anbefalt. Involver alltid veterinæren din i prosessen og utfør oppsigelsen av graviditeten under nøye tilsyn.

Mens hjemmemedisinene kan fungere, kan de også ha en mengde bivirkninger, noe som kan skade hunden din. I stedet velger du trygge og medisinske godkjente metoder for å si opp hundens uønskede graviditet.

De Oppsigelsesprosedyre Vanligvis varer i en uke til ti dager, i løpet av hvilken også, må du holde kjæledyret ditt under veterinærens ivrige øye. Så å gjennomføre en hjemmeprosedyre uten tilsyn er ikke noe mindre enn farlig og uforsiktig.

Hva er risikoen for å stoppe en uønsket graviditet?

Mange risikoene er avhengige av Hvordan, når, og på hvilken måte Er du avbrutt graviditeten i hunden din.

Når det er gjort ved hjelp av trygge stoffer, under en veterinær lege veiledning og tilsyn, og innen 25-30 dager med svangerskapet, utgjør abortet lite til ingen risiko.

Bivirkninger av visse stoffer kan variere fra kvalme til tap av appetitt og sløvhet. Noen ganger kan hunder også vise symptomer som vaginal utslipp, blødning og atferdsendringer.

De fleste stoffene vil gjøre en hund som er i stand til å eksponere i fremtiden, men noen ganger når graviditeten er avsluttet på et senere tidspunkt, kan hunden gi fødsel til døde valper. Dette kan påvirke henne følelsesmessig. Dette kan påvirke barn i husstanden din også.

Hvis riktig omsorg ikke er tatt, etter abort, vil hunden være utsatt for livmorinterfeksjoner.

Er det en morgen etter pille for hunder?

Ja, det er visse piller som fungerer som morgen etter piller for hunder. Disse administreres innen få timer med kopiering.

Morgen etter piller for hunder er ekstremt ineffektiv og er kjent for å forårsake alvorlige infeksjoner hos hunder. Oftest, de forårsaker pyometra eller infeksjon i livmoren. Disse infeksjonene, hvis ikke tatt vare på, kan slå fatal.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Uønskede graviditeter hos hunder