Hvorfor gjør hundene reir?

Nærbilde av hunden avslappende på sengen hjemme

Det er søtt å se hunden din som går inn i tepper på en kald vinterkveld. Men det er tider når hunder gjør reir som er tegn på graviditet eller falsk graviditet. Selv om det er normalt for noen hunder å kose seg under tepper eller riper ut noe smuss å sove i, kan det være et dårlig tegn på å grille inn i et skap eller en annen seriøs hekkeradferd.

Hvorfor gjør hundene reir?

Flere alvorlige sykdommer kan øke sjansen for at hunden din opplever en falsk graviditet, som er en viktig årsak til hundens nestingadferd. Hvis hunden din ikke er spayed, kan hun være gravid.

Noen ganger gjør hunden din bare fordi det er den komfortable måten å sove. Hvem kan utsette en hund for å ønske å dra sengen i solen eller burrow under tepper? Men mer alvorlige nestende oppførsel-lignende shredding tepper, graving i små mellomrom eller over-grooming-er ofte et tegn på graviditet, ekte eller forestilt.

Reir er komfortable

Dette er den mest genignårsaken til at hunden din kan gjøre en rede. Enten du ser på en kjølig greyhound burrow i tepper eller en varm husky riper ut litt kul smuss, er nest-making normal for mange hunder. Noen hunder er vanlige Nest-beslutningstakere, arrangere tepper og sengetøy til deres smak nesten hver dag. Andre hunder kan bare engasjere seg i nest-gjør atferd når de er spesielt ubehagelige.

Hvis hunden din er mann, er dette den mest sannsynlige grunnen til at han bygger en rede. Spayed kvinner som ikke har sine eggstokkene lenger, er også mindre sannsynlig å oppleve en falsk graviditet. For de aller fleste hundene, derfor er nesting ikke så farlig. Det er bare et tegn på en smart hund som gjør seg komfortabel!

Når det er sagt, nest-å gjøre atferd som virker tvangsmessig, stressbasert eller smertebasert, er en årsak til bekymring. Ta det opp med veterinæren din.

Din hund er gravid

Hvis hunden din er en intakt kvinne, er det en sjanse for at hennes nestingadferd er relatert til svangerskap. Forvente mødre vil naturligvis gjøre et trygt område for sine nyfødte valper. Selv om du ikke skjønner at hunden din gikk i varme, eller du tror ikke hun løp inn i noen intakte menn mens hun var i varme, er det en god sjanse for at din kvinnelige hunds nesting adferd skyldes graviditet.

Få hunden din til en veterinær så snart som mulig for å sjekke inn om hun er gravid eller ikke. Din veterinær kan også bidra til at moren og hennes nye valper får all den omsorg de trenger. Selv om hunden din virker i god form, er det viktig å jobbe tett med veterinæren din, for å holde moren og valpene sunne!

Intakte kvinner (og noen spayed kvinner) kan også oppleve en falsk graviditet. Se nedenfor for å lære mer om dette fenomenet.

Hunden din tror hun er gravid

Falsk graviditet, kjent av dyr og forskere som pseudopregnancy, oppstår når en kvinnelig hunds kropp mener at hun er gravid. Hunden din kan vise fysiske og atferdsmessige tegn på å være gravid, inkludert vektøkning, nestfremstilling, forstørrede brystkjertler, appetitt tap, oppkast, oppsamling av objekter og til og med aggresjon.

En nylig studie på pseudopregnancy fant at de fleste hunder som opplever pseudopregnancy er intakt, men det er fortsatt mulig i spayed hunder. Falske graviditeter skjer vanligvis innen seks til åtte uker av kvinnens siste Varmelesyklus, spesielt hvis hun løp inn i noen mannlige hunder under hennes varmesyklus, men ble ikke gravid. Behavioral endringer, for eksempel nesting og innsamlingsobjekter, er vanligere enn fysiske endringer. Omtrent halvparten av hundene i studien ble behandlet med medisinering for å hjelpe pseudopregnskapet.

Falsk graviditet er ikke godt studert eller godt forstått, men noen underliggende medisinske forhold kan gjøre uregelmessige varmesykluser (og derfor falske graviditeter) mer vanlig. Det kan være en strekning å si at det er et symptom på disse sykdommene på grunn av de tøffe relasjonene, men det er fortsatt godt å sjekke ting med veterinæren din. Både hypothyroidisme og leverdysfunksjon kanskje muligens knyttet til falske graviditeter (og derfor nesting oppførsel).

Tegn på hunder som gjør reir

Alle har en litt annerledes definisjon av nest-gjør oppførsel hos hunder. For noen mennesker, en hund som drar hans teppe inn i solen, gjør en rede. For andre, hunden trenger å grille, shred bedding, og groom seg for å være virkelig nesting.

Nesting atferd inkluderer:

  • Dra tepper eller senger til et nytt sted
  • Grave eller burrowing i små mellomrom
  • Skrape ut smuss, jord, eller til og med sengetøy for å skape en depresjon
  • Shredding tepper å sette inn i et gitt sted

Hunder som er gravide eller opplever en falsk graviditet, kan også samle leker eller utstoppede dyr, over-brudgom, eller begynne å forsvare deres rede fra inntrengere.

Hvordan løse hundens nest-making vane

Hvis hunden din er en vanlig nest-maker som bare liker å være skjegg, er det ikke nødvendig å bekymre deg. Kjøp billige tepper spesielt for din valp som du ikke vil bekymre deg for å bli strimlet eller trukket rundt. Men hvis du ser en plutselig endring i hundens nestoppførsel, er det på tide å komme inn for å se veterinæren. Vetbesøk er viktige om hunden din opplever en sann eller falsk graviditet, da begge kan kreve medisinsk inngrep.

Det kan hjelpe veterinæren din til å lage en diagnose hvis du filmer hundens nye oppførsel. Legg merke til hundens kroppsstillinger, spisevaner og annen relevant medisinsk informasjon, slik at du er klar til å svare på veterinærens spørsmål fullt ut når du kommer inn.

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Lezama-García, Karina et al. Maternal oppførsel i husholdningshunderInternational Journal of Veterinary Science and Medicine, vol 7, nei. 1, 2019, PP. 20-30. INFORMA UK LIMITED, DOI: 10.1080/23144599.2019.1641899

  2. Rot, amanda l. et al. Canine Pseudopregnancy: En evaluering av prevalens og nåværende behandlingsprotokoller i StorbritanniaBMC veterinærforskning, vol 14, nei. 1, 2018. Springer Science and Business Media LLC, DOI: 10.1186 / S12917-018-1493-1

  3. Santos, N. R. et al. En gjennomgang av morsadferd hos hunder og potensielle områder for videre forskningJournal of Small Dyr Praksis, vol 61, nei. 2, 2019, PP. 85-92. Wiley, DOI: 10.1111 / JSAP.13085

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor gjør hundene reir?