Kan hundene ha mer enn en far?

Kan hunder ha mer enn en far?

Kan hundene ha mer enn en far? Våre besøkende, og ikke bare de som er involvert i hund avl, Send ofte oss en epost som spør et bestemt spørsmål de trenger et svar på; og denne er definitivt i topp tre. I motsetning til mennesker er hunder designet for å føde flere whelps som kan øke spørsmålet om disse littermattene som potensielt har flere fedre.

Kanskje det høres nysgjerrig, men kan hundene fra det samme kullet dele den samme moren, men har forskjellige fedre? Selv weirder, kan en valp være faret av flere sirer? La oss svare på disse spørsmålene nøyaktig, men La oss først forklare hvordan en kvinnelig hund blir gravid.

Hvordan blir en kvinnelig hund gravid?

Under henne eggløsning, Den kvinnelige hunden vil frigjøre flere egg. Disse eggene blir moden hver på egen tid Under EstriS-scenen i syklusen hennes. Når hennes hormonelle nivåer endres under hennes varme, vil mannlige hunder bli tiltrukket og prøve å Monter henne.

En gang en mannlig hund ejakulerer i kvinnelig hunds livmor, Spermcellene vil løpe for å finne disse eggene og gjødsle dem. Mannlige hundespermceller nå eggene i kvinnens ovidukts innen 30 til 60 sekunder etter utløsning. Canine-sædceller har en levedyktig levetid på rundt 5 til 7 dager - noe som betyr at befruktning kan skje flere dager etter penetrasjon!

La oss oppsummere tidslinjen for hendelser som skjer mellom vår hundedam og SIRe:

  1. Den kvinnen går inn i henne Estrus syklus
  2. Flere egg er utgitt
  3. Egg kan modnes på forskjellige tidspunkter
  4. En mannlig hund trenger inn i kvinnen
  5. Den mannlige ejakulatene
  6. Noen av hans sædceller gjødte noen av eggene hennes
  7. Graviditet oppstår

Så, kan en valp eller et søppel være multi-seded? Ja og nei.

Kan en valp ha flere fedre?

Nei, en enkelt valp kan ikke ha flere fedre. En valp har bare to foreldre: en mor og en far; aldri mer. La meg forklare & # 8230;

En valp starter som et egg utgitt av kvinnens livmor under hennes varmesyklus; En sædcelle som kommer fra en mannlig hund, går inn i dette egget, og denne valpens historie starter der og da. Det resulterende befruktede egget kalles a zygote, som vil da starte celledelingsveksten for å bli et embryo. Vi har en illustrert artikkel som forklarer Canine Whelping Tidslinje, fra coitus, befruktning til valpens fødsel.

Som du kan se, aksepterer ett egg bare en sædcelle, så en valp kan bare ha en eneste far. Men på omfanget av et gitt søppel, er det en annen historie!

Kan et søppel av valper har flere fedre?

Ja, et søppel av valper kan ha flere fedre. Fordi hver valp kommer fra møtet til en fars sædcelle og en av mors egg, hvis kvinnen er penetrert av flere menn, og hun holder sin sæd i hennes livmor, kan hun ha eggene sine i forskjellige menn. Hvert egg, uavhengig av sin far, vil utvikle seg med halvparten mors genetiske materiale og halvparten av deres respektive SIRE`s gener.

Fra et evolusjonært perspektiv er dette fornuftig. Faktisk vil en kvinne ha det sterkeste søppelet, slik at rasen kan trives. Med andre ord, motta sæd fra flere kandidater og la de beste seier, kan bare være en god ting.

AKC og multi-sedied kull

I flere tiår, American Kennel Club tillot ikke registrering av valpene som kommer fra Multi-sedied kull. Siden 1. september 1998, Multiple Seved Litters (MSL) er i stand til å bli AkC registrert, men Sti til registrering er mye mer komplisert enn for regelmessig single-fadrende kull.

Faktisk må du DNA-profil Alle foreldrene og alle valpene, en foreldre evaluering vil bli utført, og hvis det lykkes, starter den vanlige registreringsprosessen. Tydeligvis påfører alle disse trinnene ytterligere kostnader.

Hvorfor vil jeg ha et multi sire kull?

I enkle termer er eggløsning hos hunder initiert av hormonet østrogen. Østrogen får den kvinnelige hundens reproduktive kanaler klar for avl. Denne delen av prosessen varierer imidlertid sterkt fra hunden til hunden og kan være så rask som en dag eller så lenge som tre uker. Etter at østrogendelen av fruktbarhetssyklusen er ferdig, så en bølge av luteiniserende hormon (Lh) er utgitt (som vanligvis kalles Dag null). Dette er utløseren for utgivelsen av OVA (egg). Tisper eggløsning 48 timer etter LH-bølgen (det er på dag 2). Den optimale fruktbarhetsperioden er fra dag 4 til dag 6. LH-bølgen kan dokumenteres ved å måle hormonnivået.

hormonelle endringer i den kvinnelige hunden `klasse =
Hormonelle endringer i den kvinnelige hundens reproduktive syklus.

Det er to relaterte fenomener som er relatert til multi-sedied kull. Den første er superfetasjon, som oppstår når et allerede gravid dyr er avlet og en andre oppfatning finner sted. Dette har aldri blitt dokumentert for å forekomme hos hunder og er usedvanlig usannsynlig å forekomme fordi hunder eggløser alle eggene sine over en enkelt 24-timers periode. Hvis flere spermatozoer skulle bli introdusert på grunn av en annen avlshendelse, ville de ikke kunne nå livmorrøret forbi placentas som hadde utviklet seg.

Imidlertid kalles fenomenet som forekommer hos hunder superfecundation. Dette er når ett kull av valper har flere fedre. Dette kan forekomme i hvilken som helst tispe som er avlet med mer enn en mann. Faktisk kan superfecundation oppfordres fordi det vil resultere i ytterligere genetisk mangfold i et enkelt søppel. Faktisk har AKC anerkjent dette og har utviklet Multiple-sired kull (MSL) Registreringsprosessen. For MSL-prosessen å finne sted, krever AKC at alle potensielle sirer har en DNA-profil på plass, og alle valper i kullet må testes for foreldre. Hvis det viser seg at den andre fyren ikke er den samme rasen som tispe, er det helt viktig å bestemme hvilken av valpene som er rase.

Det er en rekke grunner til å forsøke MSL inkludert lav spermtall, Dårlig kvalitetssemen og et ønske om å Maksimere genetisk mangfold i en tispe under henne Prime avl år (som kan være svært begrenset i større raser).

Tl; Dr

Til alle pattedyrarter, Inkludert mennesker, felines og hjørnetenner: En kvinne som slipper mer enn ett egg og raser med mer enn en mann, mens eggene hennes fortsatt er modne, kan være vert for avkrogen med forskjellige fedre i livmoren hennes. I hund avl, dette skjer vanligvis ved et uhell Men noen hunderoppdrettere søker faktisk disse multi-telefonene for å gi mer genetisk mangfold til deres blodlinje.

Dette skjer i utgangspunktet når en manns sperm befrukter ett egg mens en annen manns sperm befrukter et annet egg, og så videre, avhengig av hvor mange egg som er utgitt.

Vær oppmerksom på at kunnskapen som deles på denne siden gjelder for alle sunne pattedyr, inkludert katter og mennesker. Noen kvinnelige hunder kan gå gjennom noen unormale varmer som åpenbart ville endre hele sin erfaring. Videre, i vår egen menneskelige arter, frigjør kvinnen vanligvis bare ett egg som resulterer i en enkelt baby.

">
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hundene ha mer enn en far?