Kan hunder være rasistiske? (Be om en venn & # 8230;)

er min hund racist

Til tross for å være våre beste venner i tusenvis av år, er hunder fortsatt firbente mysterier på mange måter, spesielt når det gjelder visse hundeadferd.

For eksempel er det alarmerende når poochen din viser aggresjon til noen & # 8212; Men det er enda mer bekymrende når aggresjonen er rettet mot noen folk i stedet for andre.

Spesielt hvis folk hunden din ikke ser ut til å være av et annet løp. 

Dette fører til at noen eiere er bekymret for at hunden deres viser rasistisk oppførsel i disse typer situasjoner. Kanskje han foretrekker folk i ett løp over en annen, eller han viser åpenbare tegn på aggresjon, som for eksempel lunging eller bjeffer, mot en bestemt gruppe mennesker.

Vi vil grave inn i muligheten for rasistisk hundadferd nedenfor og forklare hva som faktisk kan fortsette med din valp i disse tilfellene.

Nøkkel takeaways: kan hunder være rasistiske?

  • Hunder utviser ikke rasistisk oppførsel. Hunder sannsynligvis ikke føler følelser som & # 8220; hate, & # 8221; de generaliserer ikke om løp på samme måte som folk gjør, og duft er mye viktigere for hunder enn hudfarge, uansett.
  • Hunder kan reagere dårlig på folk med forskjellige løp, men dette har mer å gjøre med nyhet enn rase. Mange hunder er skremt av ukjente ting (et fenomen som kalles neophobia), inkludert folk som utviser forskjellige kulturelle normer, sportslige forskjellige frisyrer, eller iført forskjellige garderober.
  • Tidlig sosialisering med mange forskjellige mennesker kan bidra til å hindre at hunden din oppfører seg på en måte som kan forveksles med rasisme. Hvis hunden din allerede reagerer dårlig til folk i andre løp, kan du bruke desensibilisering og motkondisjoneringsteknikker for å redusere sin frykt.

Første ting første: hva er rasisme?

Racisme & # 8212; de Tro på at rase er en grunnleggende determinant av menneskelige egenskaper og kapasiteter & # 8212; er et menneskelig begrep, og mens vi som folk forstår hvilken rasisme som er og hvor forferdelig det er, er vår dogshave ikke noe sant konsept av det.

Hunder er relativt enkle i mange hilsen, og de liker og misliker folk uten dårlig vilje eller ondskap i deres hjerter.

De tildeler ikke verdi til rase eller diskriminere basert på ting som hudfarge. Og selv om det er umulig å vite sikkert, er det lite sannsynlig at hunder selv føler følelser som "hater" (avhengig av Hvordan du definerer ordet).

I stedet er hundens negative reaksjoner sannsynligvis fryktbaserte fordi han ikke har oppdaget noen eller noe før.

Dette refereres til som neophobia & # 8212; en frykt for noe nytt.

Med det sagt, reagerer noen hunder negativt på folk med forskjellige løp. Så det er viktig å dechiffrere årsakene til disse varierte reaksjonene (spoilervarsel: det har ingenting å gjøre med rase, i seg selv). På denne måten kan vi dempe denne alarmerende oppførselen og unngå ubehagelige konfrontasjoner.

Hvorfor handler hunder annerledes rundt mennesker i forskjellige løp?

Hunder kan reagere annerledes på folk

Som finicky skapninger, Hunder kan reagere annerledes på alle slags mennesker, inkludert de forskjellige løp, kulturer, aldre eller kjønn.

Mens Pups kan Fortell forskjellen mellom folks hudtoner, det betyr ikke det samme for dem som det gjør for folk. Hunder gjør det meste av deres Lære gjennom nesen, med duft som utgjør et gigantisk stykke av opplevelsespuslespillet i stedet for syn.

Enkelt sagt, måten en fremmed lukter er sannsynligvis viktigere for hunden din enn fargen på en fremmed hud.

Det er også viktig å gjenkjenne det Hundens dårlige reaksjoner på en person er ikke nødvendigvis en indikasjon på en tidligere negativ opplevelse med noen av det rase, religionen eller til og med sex. I stedet vil hunden din sannsynligvis reagere ut av frykt eller mistanke fordi personen er forskjellig fra de som de er vant til.

Så hvorfor er hunden din reagerer annerledes mot folk i forskjellige løp?

Det kan være basert på kulturelle forskjeller i stedet for hudtonen, med visse klærbrikker, som hodeskiv eller turbans utløser et fryktrespons. Det kan også være en persons hår eller ansiktshår som forårsaker reaksjonen, for eksempel lange skjegg eller locs. Din hund har sannsynligvis ikke blitt utsatt for disse før og er skremt.

Er Du problemet? Ta en titt i speilet

Når du prøver å finne ut hvorfor hunden din handler skremt eller aggressivt rundt folk i forskjellige løp, er det viktig å vurdere dine egne følelser og forstyrrelsene du tar med til bordet.

For å si det enkelt, Din valp kan være fôring av din energi i disse møtene, fører til sin angst rundt enkelte mennesker.

Hvis du tas opp eller ubehagelig rundt folk eller innstillinger som ikke er kjent for deg, kan hunden din legge merke til og handle tilsvarende. På samme måte, hvis du viser fordommet atferd, vil hunden din sannsynligvis speile de, ifølge En studie fra 2019 publisert i Gruppeprosesser og intergroupforbindelser.

Og på baksiden er det viktig å huske at oppførselen til fremmede også vil påvirke hvordan hunden din føles om dem. Folk som er nervøse rundt hunder, kan gi en negativ energi som utløser en reaksjon i hunden din. Hvis personen er et annet løp enn deg, kan hundens oppførsel tolkes som rasistisk.

Pet-Care Pro Tips

Om hunden din reagerer dårlig til folk i andre løp eller ikke, Det er viktig å innpode god hundenes oppførsel og trygge hundpraksis med alle du møter.

Så hold hunden din leashed og under kontroll til enhver tid. Dette gjør at de rundt deg føler deg trygge og forhindrer møter som kan være farlig for både din firbente venn og andre.

Kan hunder skille mellom andre hunderaser?

Merk: Vi liker ikke menneskelige løp med hunderaser her.

Men det er verdt å spørre om hunde kan til og med fortelle sin rase fra en annen i sine egne arter, enn si fortell ulike menneskelige løp fra hverandre. Og derfra kan vi prøve å avgjøre om de foretrekker andre medlemmer av sin egen rase over andre.

For eksempel kan en Chihuahua fortelle en annen Chihuahua fra en miniatyr Pinscher?

Tross alt, hvis Chihuahua i spørsmålet ikke kan skille mellom hunderaser, virker det svært lite sannsynlig at han kan skille mellom menneskelige løp. Han kan oppleve forskjeller i mennesker, men han vil ikke generalisere sine følelser og utvide dem til å inkludere alle medlemmer av et gitt løp.

Hunder anerkjenner andre hunder

Redpreferanser er vanligvis sitert av eiere, men Eksperter er ikke overbevist om de eksisterer.

Hvorfor? Fordi hjørnetenner ikke kan passere en Speiletest av selvbevissthet. Dette betyr at hunden din ikke kan identifisere han selv I et speil forstår nevermind det han er en chihuahua i utgangspunktet, eller foretrekker selskapet med Chihuahuas over en annen rase.

Som vi har diskutert, gjør hunden din det meste av hans "å se" gjennom nesen, uansett. Og dette er viktig, fordi Doggos faktisk kan Pass en duftbasert test designet for å avgjøre om de har selvgjenkjenning (kalt den snuse testen av selvgjenkjenning eller STSR). I et nøtteskall betyr dette ganske enkelt at han kan skille hans duft fra andre.

Men selv om poochen din kan lukte forskjellen mellom forskjellige hunder (eller, potensielt, forskjellige raser), generaliser han sannsynligvis ikke denne informasjonen. Han vil ikke, for eksempel misliker alt husky blandinger fordi han hadde et dårlig møte med en i fortiden.

Hva kan Din pooch skiller? Hans egne arter & # 8212; Hunder anerkjenner andre hunder med tilsynelatende letthet, selv om de ikke skiller mellom raser.

I følge En studie fra 2013 publisert i Dyrekognisjon, Hunder kan pålidelig velge en annen hund ut av en oppstilling av tilfeldige bilder når de har oppgave. Med andre ord, din bassethund kan fortelle at komondor han ser på parken er en annen hund, selv om de ser utrolig annerledes ut.

Hunder kan også identifisere sine eiere på et bilde (så lenge eieren deres vises som han eller hun normalt gjør "8212 hvis du kutter håret ditt, kan hunden din for eksempel ha problemer med å gjenkjenne deg på et bilde).

Hvordan fikser du en & # 8220; Racist & # 8221; Hund?

Først og fremst, Hvis kjæledyret ditt vises enhver type hund aggresjon, Det er best å konsultere en profesjonell oppførselskonsulent for sikkerhets skyld. Du vil aldri sette din pooch i en situasjon der han eller noen andre kan bli skadet. 

Hvis hunden din viser frykt eller nøle rundt enkelte personer uten aggresjon, kan du starte med sakte bringe ham rundt alle slags mennesker i desensibiliseringstrening øvelser.

Hold disse opplevelsene positive med massevis av ros og belønninger, inkludert Super-velsmakende høyverdig godbit

Disse øktene bør gjentas og pågår, slik at doggoen din møter folk fra alle turer i livet, enten det er på en hundevennlig butikk eller den lokale hundeparken. Over tid vil dette Bygg opp hundens tillit og redusere sin sosiale angst. 

Hvordan forhindrer du en "rasistisk" hund

Hvordan hindre rasisme hos hunder

Mens du kan prøve å ta opp hvordan hunden din reagerer på forskjellige mennesker når det allerede er et problem, Det er bedre å bare nippe disse typer problemer i knoppen. Og det starter når puppen din er ganske ung.

Til den slutten, Alle hundene skal være Godt sosialisert i valpeskap Når kjernevaksiner administreres. Dette betyr å introdusere valpen din til ulike typer mennesker i flere innstillinger, for eksempel på treningsklasser og hjemme. 

Denne pågående eksponeringen for folk fører til en lykkeligere, bedre justert hvalpe som er mindre sannsynlig å frykte noen for å se annerledes ut fra sin eier. Som med desensibiliseringstrening, hold sosialiseringsøvelser moro og positiv, og bringer sammen de velsmakende godbitene for en god jobb.

***

Har du sett eller opplevd en rasistisk, sexistisk eller annen folk-selektiv oppførsel i hunden din? Hvordan hjalp du ham med å overvinne den? Gi oss beskjed i kommentarene.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hunder være rasistiske? (Be om en venn & # 8230;)