Possessiv aggresjon hos hunder - definisjon, leketøybeskyttelse, årsaker, behandling & # 038; faq

Possessiv aggresjon hos hunder - Definisjon, leketøybeskyttelse, årsaker, behandling & # 038; FAQ

Possessiv aggresjon hos hunder, Også kjent som ressursvern, er når en hund føler aggresjon over noe de anser som deres på grunn av at det føles truet. Du kan se dette ofte når hunden din har leketøy eller mat og deres oppførsel plutselig endres. Kanskje de begynner å grove eller bjeffe, deres hackles heve og tennene sperret.

Denne situasjonen er ikke uvanlig, og det kan forebygges og behandles. Ressurs som vokter hos hunder kan stammer fra misbruk, sårbarhet, angst og andre årsaker. Hvis hunden din viser possessiv aggresjon, la oss snakke deg gjennom det.

Hva er possessiv aggresjon hos hunder?

Possessiv aggresjon er når hunden din begynner å virke aggressivt fordi de føler at deres eiendeler blir truet. Mange eiere tror dette er bare rettet mot leker Men dette er ikke tilfelle. Deres mat og territorium kan også indusere aggresjon i hunden din. Aggresjonen kan manifestere seg i noen mild vokteradferd og litt alvorlige, disse kan omfatte:

  • Growling
  • Bjeffer
  • Baring tenner
  • Hackles hevet
  • Lunging
  • Biting
  • Kroppen bøyd

Selv om oppførselen kan være mild, for eksempel bjeffer på deg, hvis aggresjonen ikke blir behandlet, kan det manifestere seg i noe mer alvorlig. Aggresjonen vil finne sted når hunden din føler at deres besittelse blir truet. I tilfelle av deres seng, Hvis du lager øyekontakt mens de er inne, eller hvis du samhandler med sengen, er dette når de begynner å bli aggressive. I alvorlige tilfeller kan det bare være deg i samme rom som sengen for å få dem til å oppføre seg aggressivt.

Hva forårsaker possessiv aggresjon hos hunder?

Her er fem av de vanligste årsakene til at hunden din skal vise possessiv aggresjon.

Oppnådd atferd

Hunder kan lære å være possessive aggressive fra en annen hund eller fra å utvikle sårbarhet. Mange valper lærer denne oppførselen fra sin mor og fortsetter den i voksen alder. Andre hunder kan føle sårbarhet på grunn av størrelse, gamle skader eller til og med sykdom. Dette kan føre til ressursbeskyttelse som en form for kompensasjon.

Ankomst av en rival

Når du tar med deg en ny hund, kjæledyr, eller til og med et barn inn i hjemmet din nåværende hund kan se dem som en trussel. Noen som kunne ta eller gripe inn med hva som er deres. Dette kan ses som mye raskere hvis din nåværende hund og ny hund deler leker, senger og til og med matskåler.

Shelter Dog Syndrome

Hvis du eier en lysthund og ser dem ressursarmer, er det ganske vanlig å se i redningene. På grunn av det høye konkurransenivået måtte mange ly hunder kjempe for å få mat og plass. Denne oppførselen utføres derfor når de er utenfor lyet og fortsetter hjemme.

Forbi traumer

Traumer kan indusere hundens aggresjon gjennom ressursbeskyttelse fordi De føler stadig at de må være på varsel og defensiv. De kan ikke ha tilgang til mat i lang tid, aldri fått leker før, eller ble slått når de prøvde å samhandle med visse gjenstander. Disse opplevelsene former våre hunder og kan dessverre føre til negativ oppførsel for at de skal beskytte det de føler er deres.

Genetikk

Noen individer og raser av hunden er mer utsatt for aggressive svar og vokter enn andre. Dette er på grunn av selektiv avl og Genetikk. På samme måte er noen hunder født mer engstelig og føler seg mer sårbare. To årsaker som også kan føre til en possessiv aggressiv hund.

Tegn hunden din har possessiv aggresjon

Ett hovedsymptom på hundressursvern er når de griller eller biter regelmessig. Kanskje det er når du spiller, og det blir raskt målrettet aggresjon i motsetning til grovt spill. Kanskje når du prøver å plukke opp matskålen, begynner de å grille og snap på hånden din. Legg merke til at aggresjonen oppstår basert på hva du og hva de samhandler med.

Hunder som er aggressive med andre hunder og ende opp i mange kamper kan ofte være skyldig i ressursbeskyttelse. Eiere vil ta sin valp til parken og raskt finne dem og en annen hund growling over et leketøy. Disse kampene kan stamme på grunn av hundens aggresjon over besittelsen av leketøyet de spiller med. Selv om det er en som de har funnet, tok du ikke fra hjemmet.

Valper kan vise former for aggresjon vi avviser fordi det er så lite og de er så søte. Som de blir eldre skjønt, blir det snart et problem. Mild aggresjon er mye større og farlig. Ikke bare det, men ubehandlet possessiv aggresjon i hunder vil fortsette å vokse. Growling kan bli snapping og deretter bittende.

Tegn på possessiv aggresjon
Overdreven biting kan være et tegn på possessiv aggresjon.

Forhindre possessiv aggresjon hos hunder

Det er mange måter å minimere og kurere ressursaggregat i hundene dine. Her er våre topp fem anbefalte metoder for å hjelpe.

Gi en spesiell belønning

Ved å tilby det som er kjent som en & # 8216;High-value` belønning, Din hund kommer ofte til å foretrekke å legge merke til det og mindre mot ressursvern. Men ikke bare gi denne godbiten til hunden din eller kaste den til dem som en distraksjon. Denne oppførselen kan føre til at de tenker at de blir belønnet for possessiv aggresjon.

I stedet, når de begynner å vise aggresjonen, vis den spesielle behandlingen til dem for å få dem til å komme vekk fra objektet eller rommet. Når de begynner å nærme deg, be dem om å sitte ned. Ikke gi behandlingen til dem hvis de fortsatt viser aggressiv oppførsel. Vent på at de skal være rolige og oppføre seg. Når de har svart bra, belønne dem med godbit! Denne distraksjonsteknikkene kan bidra til positivt forsterke hunden din som stopper oppførselen er positiv. Derfor bør det begynne å redusere.

Lær "forlate" og "gi" kommandoer

Underviser dine hundekommandoer og holder et høyt nivå av opplæring er avgjørende for å ha en veloppdragen hund. Dette er spesielt viktig når du kontrollerer ressursvern som det gjør at du kan stoppe det under handlingen uten å forårsake bekymring for skade på deg selv.

Nøkkelkommandoene du bør fokusere på, er permisjon eller gi, kom og sitte. For en mer avansert kommando kan du bruke stille for å hindre bjeffer. Bruk positiv forsterkning til å trene hunden din for å lære hver kommando. Når hunden din faller et leketøy, gi dem en godbit, og styrke handlingen med ordet & # 8216; Drop` eller en av de andre synonymer du foretrekker. Gjør det samme for å komme når hunden din kommer til å hilse på deg, og sitte når hunden din gjør det slik.

Derfor, når hunden din er ressursbeskyttelse, fortell dem å forlate det de vokser, for å komme til deg, og å sitte. Så ros dem tungt. Å gjøre dette til en rutine vil skape en bedre trente hund og en med gradvis redusere possessiv aggresjon.

Belønne tålmodighet og god oppførsel

Sørg for det Lov hunden din som ressursforetningen minimerer og deres gode oppførsel vokser. Ett nøkkel eksempel på dette er når hunden din er mer tålmodig når du holder et leketøy, eller hælder maten. Kanskje deres growling har stoppet og de ser på deg uten aggresjon. Sørg for å gi dem en godbit eller ros dem vokal. Studier har faktisk vist at hvis du roser en hund med a Baby stemme Ditt bånd med dem vokser og de vil høre på deg mer.

Ved å rose og belønne hunden din ofte for god oppførsel, vil de fortsette å vise den rostadressen og oftere. Hvis du roser dem hver gang de venter på maten tålmodig, eller lar deg stå i nærheten av matskålen, er de mer sannsynlig å fortsette det. Vær tålmodig med dem, og de vil være tålmodige med deg, endringene vil følge.

Ta ham til en hundedyrs spesialist

I moderat til alvorlige tilfeller kan du ikke alltid gjøre en forskjell uten hjelpende hånd. En hund som snapper eller biter, kan resultere i alvorlige problemer og skader, spesielt hvis du har flere hunder eller barn i huset. Ringer A Behaviorist kan hjelpe dem til å identifisere årsaken til den possessive aggresjonen, slik at behandlingen er mer skreddersydd for din person.

Videre, hvis du eier en hund som viser alvorlig aggresjon, kan det ikke være den smarteste ideen å prøve å gripe inn med dette og tillate en profesjonell å hjelpe hunden din riktig og så raskt som mulig. Dog Behaviorists vil også kunne finne den raskeste metoden for å behandle dem. Dette vil gi deg en hund som oppfører seg bedre etter en mye kortere periode enn hvis du skulle trene dem hjemme.

Desensibilisering og motkondisjonering

Dette er En langsiktig treningsmetode for hunder med mer alvorlige problemer av ressurs vokter. Det innebærer å få hunden din brukt til å dele og samspillet mellom andre og hva de er possessive med. For eksempel, hvis hunden din er possessiv over maten, er det første skrittet å få dem til å være i nærheten av bollen. Bruk tålmodighet, ros og positiv forsterkning for å oppmuntre til en positiv forening. Når hunden din er komfortabel med deg å være i nærheten, så må du gå opp for å bli litt nærmere. Disse tingene fortsetter å utvikle seg, men vil ta mye tid og tålmodighet til å oppnå.

Teknikken for andre ting som leker og senger er det samme, gradvis kommer nærmere samspillet. Men hvis hunden din er moderat til alvorlig aggressiv, bør du ringe en profesjonell behaviorist for hjelp med denne teknikken. De kan sikre at du gjør det trygt.

Hva å unngå mens du behandler possessiv aggresjon hos hunder

Noen handlinger som enten virker positive eller inkonsekvent kan faktisk ha stor innvirkning mot hundens oppførsel. Her er tre elementer du må vurdere og unngå under trening.

Ikke straffe groven

Straffe din hund kan føre til mer negativ oppførsel og en verre alvorlighetsgrad av det som allerede eksisterer. Roping eller straffe hunden din ute fører til en negativ forening med deg og med hva de er ressursaggregat. Derfor kan det faktisk bli verre på grunn av dette.

I stedet for å straffe hunden din, bruker du positiv forsterkning for å prise god oppførsel. Arbeidet med å skape positive foreninger med god oppførsel i motsetning til den andre veien rundt. Det skaper sterke obligasjoner mellom deg og din hund, ikke installerer frykt i dem, og hjelper dem å lære og endre sin oppførsel på den måten du håper på. Straffen har ingen garantier for effektive resultater, og selv om de gjorde det, er de ikke verdt å ofre hundens lykke og tillit.

straffe possessive aggressive hunder
Straffen kan føre til mer aggresjon.

Don`t & # 8220; play & # 8221; Med mat og tygger

Hvis du forstyrrer hundens måltider eller godbiter, vil de begynne å bli defensiv rundt deres mat og behandler. Dette kan skape ressursvern i hunder og kan forverre det hos hunder som allerede har possessiv aggresjon. Når du gir mat til hunden din, legg den ned, og la dem spise alt. Ikke legg hånden i bollen og lek med maten eller ta mat fra munnen. Tillat dem å ha sin egen tid til å spise maten og i sin egen plass uten å bli forstyrret.

Dette er det samme med chews. Ikke bruk disse som leker og ta dem fra hunden din til å spille tug av krig med eller jage. Tillat hundens tid å tygge alt om at de ønsker uten samhandling.

Ikke la ut ting som hunden din kan beskytte

Mens du jobber med hundens ressursbeskyttelse, er det best å Fjern elementer som kan starte aggresjonen. Skjul leker til du spiller med hunden din, hold matskåler av gulvet, med mindre det er mattid. Ved å hindre at hunden din samhandler med gjenstander som kan føre til aggresjon.

Selvfølgelig må du samhandle med hunden din med disse objektene, men du kan begrense tiden til du kan dedikere deg selv til trening.

Possessiv aggresjon hos hunder - FAQ

Hvordan stopper du en hund fra å være possessiv med aggresjon?

For å stoppe possessiv aggresjon hos hunder bør du Bruk trening, positiv forsterkning og desensibilisering å hjelpe hunden din. En av de viktigste tingene å fokusere på gjennom å hjelpe hunden din er tålmodigheten din. Uansett hvilken metode du bruker til å hjelpe hunden din, kommer det til å ta litt tid å se resultater. Hvis du har noen bekymringer eller hunden din har alvorlig ressursaggregat aggresjon, kan det være verdt å kalle en hundedyr.

Hvorfor vokser hunden min leker?

Din hund kan beskytte sine leker av flere grunner inkludert å føle seg sårbar, forbi traumer, og til og med en ny ankomst i huset. Det er ingen grunn til denne oppførselen, og du må vurdere hundens liv, fortid og egenskaper for å finne ut det. Hvis du sliter med å gjøre det, kan en hundadferdsmessig identifisere årsakene og tilby løsninger på problemet hvis du trenger hjelp.

Hvordan stopper du en hund fra Toy Guarding?

For å stoppe hunden Toy Guarding Vi vil anbefale å trene dine hundekommandoer for å slippe, forlate, sitte og bli så vel som å bruke positiv forsterkning og gradvis desensibilisering for å hjelpe dem. Men hvis hundens leketøy aggresjon er alt annet enn mildt, vil vi anbefale å kontakte en profesjonell behaviorist for å hjelpe, så det er ikke farlig for deg. Som mellomliggende, spesielt med en stor hund med kraftige kjever, kan ende opp med at du blir bitt hvis den ikke er gjort riktig.

Hvorfor prøver hunden min å bite meg når jeg tar noe bort?

Hunden din kan prøve å bite deg fordi de er possessive over det objektet og er prøver å avskrekke deg. Det tar tålmodighet og langsiktig trening for å stoppe dette svaret og å la hunden din forstå at leketøyet, maten eller hva som helst annet kommer tilbake. Deres bekymringer er ofte hvis de ikke beskytter sin besittelse, de vil bli intervenert med og la uten at de har noen kontroll. Deres aggresjon er å få kontroll over situasjonen og over leketøy, matskål eller annen besittelse.

Hvordan forteller du om hunden din vokter deg?

Hvis hunden din vokter deg da Deres aggresjon vil målrette mot andre når de samhandler med deg. Det kan være når en hund eller en person ser på deg, samhandler med deg, eller er til og med i nærheten av deg. Hvis de vokter deg, selv om deres aggresjon ikke skal målrette mot deg. Trene dem for å adlyde kommandoer grundig vil bidra til å kontrollere deres vokteradferd av deg.

Ressursvakt i hunder kan være en bekymringsfull ting å se, men det kan behandles. Vær tålmodig og konsentrere seg om positiv forsterkning. Snart blir hunden din så god som gull!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Possessiv aggresjon hos hunder - definisjon, leketøybeskyttelse, årsaker, behandling & # 038; faq