Hvorfor har hunder hylle?

Hvorfor har hunder hylle

Howling i hunder: Hva betyr det?

Howling kan skje med hunder av en rekke grunner, alt fra stress til spenning til grunnleggende kommunikasjon. Hunder hylle som svar på lydutløsere, så vel som å kommunisere med andre. Kontekst er viktig for å forstå hvorfor hunder hylle.

Alle hunder er utstyrt med muligheten til å hylle. For noen kan det imidlertid komme mer naturlig enn det gjør for andre.

Vi graver inn i temaet hunden som hyler nedenfor og diskuterer noen grunner til at hunden din kan hylle som hennes gamle forfedre en gang gjorde!

Nøkkel takeaways: hvorfor gjør hunder hylle?

  • Hunder hyler for en rekke grunner, og forskjellige typer stimuli kan forårsake forskjellige dogger til hule.
  • Mange årsaker til hylende er ufarlige, men det er noen tilfeller der hundens hylende kan indikere et alvorlig problem.
  • Det er noen måter å få hunden til å stoppe problematisk hyling, men det er også måter å lære hunden din til å hylle for moro skyld, hvis du vil.

Hvorfor har hunder hylle?

Howling er bare en av mange former for hundekommunikasjon. Og som med mange andre doggo-atferd, Kontekst er nøkkelen når du finner ut hvorfor din valp kan hylle.

Med andre ord, Rødårsaken til en hunds hylende kan avvike fra hunden til hunden, og det kan til og med variere avhengig av situasjonen.

La oss undersøke årsakene til at hunden din kan hylle i bestemte situasjoner nedenfor!

Hvorfor har hunder hylle på sirener?

Ofte vil hunder lykkes på lyden av høye lyder som sirener eller andre høye lyder.

Selv om det er potensialet som din valp finner lyden irriterende eller skremmende, Det kan være en mye mer instinktiv respons som skjer.

I villdyr, som ulv og Coyoter, hylende er deres primære måte å kommunisere på. Lyden en siren gjør kan etterligne et lignende auditiv mønster, så det kan utløse en instinktiv impuls til "holler tilbake."

I tillegg er det faktum at mange hunder hyler på sirener uten å vise andre tegn på stress, ytterligere bevis på at de bare hyler på sirenen for å kommunisere.

Hvorfor gjør hundene til musikk eller når du synger?

Hunden kan hylle på lyden av musikk fordi melodien eller melodi etterligner den samme langstrakte lyden av en hjørnetann.

Det kan også være et eksempel på enkel hunden Glee!

Det er ofte spennende for valpen din å høre deg synge, eller å synge sammen med musikken. Det er riktig - hunder som musikk også! Dine følelser og handlinger kan styrke Howl hvis du blir spent eller dusj henne med oppmerksomhet når hun synger sammen.

Hvorfor hyler hunden min i søvnen?

Vi vet ikke nøyaktig hvorfor noen hunder hyler i søvn, men Det er mulig at hunden din bare kunne drømme.

Den vitenskapelige forskningen på hundens sovemønster foreslår sterkt at vår valp ikke bare drømmer, men også det De drømmer sannsynligvis om å våkne aktiviteter akkurat som du gjør!

Så, om hennes hjerne tror hun jager imaginære bunnies, returnerer samtalene til de nærliggende hundene, eller følger med deg på backup vokal, er det helt mulig at hun har en pen episk drøm!

Hva betyr det når hunden din hakker på Du?

Howling er en måte å kommunisere på, og Noen ganger er de hyl når de forteller deg at de vil leke. Det er bare en god måte å få oppmerksom på!

Det er lett å se hvordan dette fungerer: hunder gjør det som har blitt forsterket i fortiden. Hvis du tror at valpens hylende er morsomt eller til og med irriterende, Det er sannsynlig grep oppmerksomheten din, som er akkurat den belønningen hun håpet på.

Du har således (kanskje utilsiktet) forsterket hennes hylende og oppmuntret mer hylende i fremtiden!

Er det en dårlig ting?

Ikke i det hele tatt! Denne typen eier-rettet hylende absolutt ikke en tegn på aggresjon og er ingen grunn til bekymring (Med mindre du har nær naboer som pleier å klage).

Hvorfor har hunder på månen?

Wolves, nære forfedre slektninger til moderne hunder, howl å kommunisere to ting: etableringen av territorium og å finne andre medlemmer av deres familie enhet. I begge tilfeller er de tiltenkte målene for deres howls andre hjørnetenner.

Ofte, Dette kan forekomme i skumring eller daggry, så ulvene sannsynligvis ikke faktisk hylende Månen & # 8212; Månen skjer bare for å være synlig! Det er egentlig bare en tilfeldighet.

Og selv om hunder er relatert til ulver, er de forskjellige arter, de oppfører seg på svært forskjellige måter, og de har ofte av forskjellige grunner. Husholdninger trenger ikke å finne fjernt familiemedlemmer eller etablere territoriale krav.

I stedet er husholdningshunder sannsynligvis hylle om natten oftere enn om dagen, fordi det generelt er mye mindre bakgrunnsstøy og Det kan være lettere for dem å høre howl-eliciting stimuli som nærliggende hunder av i det fjerne eller andre merkelige lyder som går bump om natten.

Hunder kan også bruke mer tid utendørs om kveldene fordi deres mennesker er hjemme fra jobb.

Hvorfor hopper hunder når de hører andre hunder hylende?

Howling er en dypt inngrepet hundsadferd og en måte som hunder kommuniserer med hverandre.

For Wolves og Wild Living Dogs, Howling er en måte å enten finne og kommunisere sted med andre hunder eller å advare andre hunder for å holde seg borte.

Det er sannsynligvis det samme for våre furry domesticated følgesvenner, eller det kan til og med være noe refleksivt & # 8212; Å høre en hylende hund betyr at alle hvalpene klokkes automatisk inn!

Hyler et tegn på et problem?

Den mørkere siden til hylende er at det også kan bety at valpen din er opprørt, stresset, engstelig, føler seg syk, eller i smerte.

Se etter følgende for å avgjøre om det er noe galt med poochen din:

  • Howling starter plutselig eller følger med en endring i atferd
  • Hunden din viser andre tegn på stress
  • Hun ser ikke ut til å være interessert i å spise eller drikke (dette kan indikere sykdom eller angst)
  • Hunden din er "gretten" (sliten, følelse under været, agitated, osv.)
  • Hun har andre endringer i hennes normale oppførsel mønstre, for eksempel å miste interesse for å spille, gå eller andre aktiviteter
  • Hun er destruktiv til møbler, vegger, dører eller seg selv, spesielt når du ikke er hjemme

Hvis du merker noen av disse ledetrådene sammen med hylende oppførsel, vil du grave dypere og prøve å finne ut hva som skjer. Dette inkluderer å få din pooch en sjekk for å sikre at hun er sunn.

Separasjonsangstrelatert hylende

I noen tilfeller, hylende kan være et tegn på separasjonsangst.

Ofte er folk uvitende om at valsen deres opplever separasjonsangst til de får et anrop fra naboer som forteller dem at deres ulykkelige firefotere hyler for det meste av dagen.

Hvis hunden din hyler på grunn av separasjonsangst, vil hun bare hylle mens du ikke er hjemme.

Det er også andre symptomer separasjonsangst som kan eller ikke er tilstede, for eksempel destruktiv tygge, understreke, upassende eliminering, og til og med selvskader.

En positiv-basert trener eller Behavior Consultant kan hjelpe din valp overvinne hennes nød om å være igjen alene eller i isolasjon.

Smerte-relatert hylende

Hvis puppen din opplever smerte, kan dette godt få henne til å hylle. Dette er en del av grunnen til at det alltid er en god ide å få veterinæren din til å gjøre en velværeeksamen for å utelukke potensielle medisinske relaterte problemer for Howling Hound.

Dette er en spesielt god ide om hunden din utviser andre tegn på smerte, for eksempel:

  • Depresjon eller tilbaketrekking
  • Irritabilitet
  • & # 8220; Guarding & # 8221; eller hindre deg i å berøre en potensielt skadet kroppsdel
  • Rask panting eller hjertefrekvens
  • Limping
  • Tilsynelatende manglende evne til å bli komfortabel når du legger ned

Ofte kan oppførsel "problemer" eller endringer i atferd ha en underliggende medisinsk bekymring. Tilsvarende, Det er alltid en god ide å utelukke eventuelle helsemessige problemer først.

Hvorfor har hunder hylle

Hvordan kan du stoppe hundens hylende?

Hvis hunden din hakker nå og da, kan det ikke være en stor avtale. Men, Hvis hunden din hyler blir overdreven, kan du føle at du må stoppe det.

Først, Du må gjøre noe detektivarbeid å finne ut utløseren av din pups vedvarende hylende.

Noen spørsmål å spørre deg selv:

  • Er hun bare hylende om natten?
  • Er hun bare hylende om dagen mens du er borte?
  • Er det en bestemt lyd som utløser henne hylende?
  • Viser hun noen tegn på stress?
  • Prøver hun å ta tak i din oppmerksomhet?

Når du har funnet ut grunnen til howling, kan du finne ut en løsning.

Løse angstrelatert hylende

Hvis hunden din hyler utløses av ditt fravær eller smerte, kan en veterinær eller positiv hundetrening profesjonell (avhengig av arten av hennes problem) hjelpe deg med å håndtere den underliggende årsaken. Dette kan løse howling uten ytterligere intervensjon.

I de fleste tilfeller bør veterinæren din være i stand til å lindre valpens smerte, og du kan ofte behandle hundens angst og # 8212; Selv om du kanskje trenger hjelp av en trener.

Noen av de beste teknikkene for å lette hundens angst inkluderer:

  • Desensibiliserer henne til ditt fravær
  • Administrere din valp, slik at hun aldri blir igjen, og alle hennes behov er møtt
  • Noen hundens angst medisiner kan være nyttig
  • Tettsittende plagg - som en thundershirt kan hjelpe henne å føle seg tryggere
  • Gir henne en Sikker Crate kan hjelpe henne til å føle seg tryggere

Slutt oppmerksomhetssøkende hylende

Oppmerksomhetssøkende hylende kan være søtt når det skjer sporadisk, men det kan bli et seriøst problem hvis det skjer hele tiden. Heldigvis er det et par ting du kan gjøre med det.

Hvis hunden din hyler på deg for å søke din oppmerksomhet, prøv å:

  • Slutte å forsterke oppførselen ved å ta hensyn til henne. Det kan være vanskelig fordi det er like å forsterke for oss å være oppmerksom på at hun setter stoppet til hylingen. Det kan være ganske sterkt forsterket, så det kan ta tid og tålmodighet.
  • Hindre hylende i første omgang. Hold henne opptatt med mange hjerneaktiviteter og stimulerende interaktive hundeleker. Sørg for at alle hennes behov har blitt møtt (turer, spilletid, sosial tid, passende ting å tygge på).

Ending Sound-Triggered Howling

Sound-triggered howling er også ganske vanlig, men det er ting du kan gjøre for å begrense denne oppførselen også.

Hvis din Pups hylende utløses av lyder, prøv å gjøre følgende:

  • Hold en dagbok eller legg merke til lydene som utløser henne.
  • Hvis du har kontroll over lydene, flott! Hindre henne i å høre de lydene når du ikke vil ha henne til å hylle.
  • Hvis lydene er ute av din kontroll, kan hvit støy bidra til å drukne lyden av andre valper som hyler i avstanden eller sirener whizzing ved inngangsdøren.
  • Lær henne en "nok" cue:
  • Uten noen utløsende lyder tilstede, si ordet "nok" og kaste noen godbiter på gulvet.
  • Øv dette tilfeldig gjennom dagen uten forstyrrelser.
  • Når hun utløses for å begynne å hylle, kan du si "nok" og hun vil se på gulvet for godbiter.
  • Belønne henne med godbiter for å holde seg stille og se på deg eller gulvet for godbiter.

Hvordan kan du få hunden din til å hule på cue?

Mange eiere leser sannsynligvis dette for å lære å stoppe hundens hylende, men andre vil kanskje lære deres pooch å gjøre det med vilje!

Heldigvis, Lærer hunden din til Howle på Cue er ikke så vanskelig hvis du vet hva som utløser hennes hylende.

Selvfølgelig vil vi aldri sette hunden vår i en stilling av smerte eller angst, og jeg foreslår ikke at du burde. Men, Hvis du vet at sirener, andre hylende hunder, eller musikk utløser henne til Howl, er det en gateway å sette den på forespørsel!

  • Spill lyden som utløser The Howl. Som hun hyr (ikke før) nevner hylende oppførsel. Dette betyr ganske enkelt å gi gesturen eller si ordet som hun hyler. Dette blir ditt cue-ord for å spørre henne senere. Dette kan være en håndgestur eller et ord, som "synge"!
  • Par dette køen ordet og / eller hånd gestus sammen flere ganger og følg henne hule med en godbit hver gang. Til slutt vil hun begynne å koble sammen mellom din gest eller vokal-køen og oppførselen til hylende.
  • Når hun hyler konsekvent, og du har praktisert å parre din kø med hylende flere ganger, begynn å falme ut musikken eller annen utløsende lyd.
  • Etter hvert Fade utløseren lyden helt og bare bruk ditt nye cue-ord eller gest å spørre valpen å synge deg en sang!

Hvis ingenting annet, bare spill denne videoen og vri opp høyttalerne dine! Det ser sikkert ut til å være effektivt!

***

Hundadferd er fascinerende, og læring om kommunikasjon og naturlige instinkter kan være til nytte for vår forståelse av hvorfor våre hunder oppfører seg som de gjør.

Liker hunden din til å hylle? Hva utløser valpen din for å begynne å hylle?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor har hunder hylle?