Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat?

Hundens fordøyelse er viktig for god helse og et langt liv. Fôringstider og porsjonsstørrelse kan være forvirrende nok, men så holder du også oversikt over hva som skjer i den andre enden når hunden din trenger å gå ut og gjøre sin virksomhet. Bare Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat?

Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye matDogens fordøyelsessystem er ansvarlig for mer enn bare absorpsjonen av mat. Det kan også være en indikator på når noe går galt. Fordøyelsessystemet er også ansvarlig for å forebygge mikroorganismer og sykdommer fra å komme inn i kroppen.

Å holde oversikt over hva som skjer med hundens spisevaner og avfall er viktig for å være oppmerksom på helsemessige endringer. Å vite hvor lenge hundefordøyelsen tar, er nyttig.

Generelt beveger hermetikk mat gjennom hundens system litt raskere enn tørr mat for å fordøye, mens den all kibble tørre maten kan ta nesten dobbelt så lang tid noen ganger:

  • Hermetisert hundemat: 4-6 timer
  • Tørr kibble: 8-10 timer

Din hundens fordøyelsessystem er bare lik din, men den har sine egne unike forskjeller som du burde vite. Når hunden din begynner sin fordøyelse, starter det mange ganger før han selv biter inn i maten. Du kan observere dette når hunden din begynner å kastet overdreven. La oss ikke komme foran oss selv. La oss først se på hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat.

Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat og hvordan prosessen fungerer

Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat

Det starter med spytt

Du har kanskje allerede lært at Pavlovs studier viser at spytt har en viktig del av fordøyelsesprosessen. Du kan også legge merke til at salivatet begynner når du tilbyr mat til hunden din. Noen ganger kan hunden din begynne å droolere før han selv ser mat, bare fra lukten av matlaging i huset.

Saliva gjør mer enn bare å holde hundens munn fint og smurt, og du må lære dette hvis du prøver å finne ut hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat. Det er den viktige begynnelsen av fordøyelsesprosessen. Din hund har flere forskjellige spyttkjertler som alle har forskjellige funksjoner i munnen.

Hundens Slobber inneholder enzymer, og som hunden din tygger enzymer bidrar til å bryte ned stivelser i individuelle sukkermolekyler. Når hunden tygger opp maten, er spyttet fuktet og begynner å bryte ned maten for å smøre sin passasje gjennom spiserøret ned i hundens mage.

Nå som hunden din har tygget opp maten og den har blitt en glatt blob, er denne Blob nå vitenskapelig kjent som "bolus," i følge National Geographic. Bolus er nå på en reise gjennom esophagus, og jo mer spytt eller jo mer glatt det er, desto lettere vil reisen bli. Men hvor lenge tar det for hunder å fordøye mat?

Fordøyelsesruten

Bolus begynner nå sin rute gjennom fordøyelsessystemet, og det må nå å jobbe seg gjennom spiserøret. Esophagus er tungt muskuløs og presser aktivt bolus i magen. Muskelkontrakter i bølgeaktige bevegelser som beveger bolusen langs spiserøret og i mageområdet.

Å gå inn i magen er bare en del av reisen som fordøyelseskuen tar. Etter at magen gjør sitt arbeid, går banen videre til tynntarmen.

Når tynntarmen absorberer nødvendige næringsstoffer, fortsetter reisen til tykktarmen eller kolon. Etter at materialet er ytterligere fordøyet, blir det endelig gått ut gjennom endetarmen. Du gjenkjenner denne endeprosessen når hunden din tar den kjente posisjonen i bakgården.

Magen

Bolus beveger seg fra esophagus til hundens mage. Hundens mage er et super surt miljø. Å være en omnivore, din hund er i stand til å fordøye ting som bein og rå kjøtt.

I magen blir den halvfaste maten som heter Bolus gjengitt i en svært sur goopy-substans som nå kalles "Chyme."Mage musklene sammen med det sure miljøet fungerer mye som en sementblander og churn maten til den er nesten flytende.

Hundens magesyre er langt surere enn et menneske og er en type saltsyre. Fôr av magen er dekket med en tykk slim som substans som naturlig beskytter det mot den sterke suren. Nå som hundens mat har blitt ytterligere brutt ned av magesyrer og enzymer, kalles det nå Chyme og er klar for neste del av fordøyelsessystemet - tynntarmen.

Tynntarmen

Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat

Nå som chymen har nådd tynntarmen, er det virkelige arbeidet med fordøyelsen (som er fjerning av viktige næringsstoffer som kan tas i blodet og brukt av kroppen). Tynntarmen er den lengste delen av fordøyelsessystemet og kan være opptil 4 ganger lengden på hundens kropp.

Hvis du lurer på hvor lenge tar det for hunder å fordøye mat, er det viktig å forstå banen maten tar gjennom valpens kropp. På dette tidspunktet beveger chymen seg gjennom tynntarmen, som har Tre forskjellige deler:

1. Duodenum

Chyme kommer inn i tolvfingertarmen fra magen og her er det kjemisk behandlet med enzymer og hormoner som produseres i leveren og bukspyttkjertelen. Denne kjemiske behandlingen vil redusere syre nivået av chymen.

Gallen og bukspyttkjertkanalene forbinder tolvfingertarmen til galleblæren og bukspyttkjertelen, dette tillater enzymer som produseres av leveren og bukspyttkjertelen som skal blandes inn med chymen og tillate ytterligere fordøyelse. Denne delen av tynntarmen er anslått til å være ca. 10 tommer lang.

2. Jejunum

Cheymen begynner nå å bevege seg gjennom den lengste delen av tynntarmen. Jejunum er fylt med små finger-lignende projeksjoner, kjent som villi. Millionene av villi øker overflaten av den lengste delen av tynntarmen, noe som gir enda bedre absorpsjon av næringsstoffer.

Som chymen beveger seg gjennom jejunum, arbeider villien å absorbere nesten alle brukbare næringsstoffer og bære dem i blodet som skal brukes av cellene i hele kroppen. Når villien har fjernet næringsstoffene, blir chymen beveget frem til ileum.

3. Ileum

Cheymen er nå en mye tykkere substans som den beveger seg sammen og mye av næringsstoffene har blitt absorbert. Ileum er en mye kortere seksjon som ligner på jejunum fordi den også inneholder villi. Den viktigste jobben til ileum er å bruke villi for å sikre at alle tilgjengelige næringsstoffer har blitt absorbert før chymen blir sendt videre til tykktarmen.

 I SLEKT: Topp 5 beste fordøyelsesenzymer for hunder

Tyktarmen

Tarmen er også kjent som tykktarmen og er større i diameter enn tynntarmen, men ikke så lenge. En stor tarm kan gjennomsnittlig ca 16 tommer lang.

Tarmen forbinder tynntarmen til anusen og har to primære funksjoner. Den første funksjonen er å holde kroppen hydrert ved å absorbere vann og distribuere det i hele kroppen. Den andre funksjonen er å lagre fecal saken, til den er klar for passasje fra kroppen.

I utgangspunktet virker tykktarmen mye som en søppelkompetakt, som fjerner alt vannet og rekonstruerer chymen i en solid form som kalles poop. Det gir også lagring til hunden din er klar til å gå.

Mens vilkårene Colon og Total tarm blir ofte brukt, kan vitenskapelig tykktarmen også være brutt ned i forskjellige deler. Den første delen av tykktarmen kalles cecum og inneholder en liten fremspring i nærheten der den kobles til tynntarmen.

Vitenskapen vet ikke hva denne projeksjonen er for på dette tidspunktet. Tykktarmen er den lengste delen av tykktarmen og viderekobler seg til endetarmen, som er den tredje og siste delen av denne delen av fordøyelsessystemet.

Avfallsfjerning

Nå som du vet hvordan hundens fordøyelsessystem fungerer, og hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat, er det alltid et sekundært problem. Hvordan skal du håndtere fjerning av avfall?

Mens det ikke er massevis av moro, er det en jobb som må gjøres. Det er godt å håndtere det selv, slik at du kan holde oversikt over hva som skjer med hundens avføring.

For å gjøre det lettere, er det en rekke scooper-verktøy på markedet. Men hvis dette egentlig ikke er din ting, er det en rekke verftet hund pooper scooper rengjøringstjenester som finnes på mange områder.

Les neste: Hvordan velge og kjøpe riktig hund pooper scooper

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvor lang tid tar det for hunder å fordøye mat?