Når begynner valper å spise solide matvarer?

Når begynner valper å spise solide mat?

Så du har avl av hunder, og du lurer nå på Hvordan spenne valper og Når begynner valper å spise solide matvarer? Vår artikkel forklarer deg hvordan du skal overgå en eller flere valper fra sin mors melk på en hvilken som helst solid mat.

Prosessen av avvente valper av tar flere uker, vanligvis i måneden, for å bli fullført, uavhengig av hvilken type fast mat som er gitt (hjemmelaget, kibble, hermetisert, rå.) Hunden oppdretter er en hjørnestein i hele spenneprosessen og trenger å holde styr på hvor mye mat som er gitt, spist, og juster tilsvarende.

Starter en valp på solid mat

Prosessen av avviker en valp fra sin mor eller fra sykepleie melk er en gradvis prosess som vanligvis skjer i løpet av tre eller fire uker. Først presenterer du den faste maten som er mushed, og så reduserer du væskeinnholdet til det er bare den faste maten igjen. Det kan ta en måned å starte en valp på faste matvarer, uavhengig av maten (hjemmelaget, rå, kibble, hermetisert.)

Når skal jeg begynne?

En valp skal begynne å gå mot solid mat når de handler om 3 til 4 uker gammel og kan fortsette til de er 7 til 8 uker gamle. Foreldreløse hunder og andre som kan ha noen atferdsproblemer, kan ta lengre tid til å se så være forsiktig med dette.

Du kan også begynne å avvente valper så snart du ser og legger merke til at moren er løper ut av melkforsyningen eller blir tynn. Et ekstra tegn som hint starter av avvenning, er det første synet av tennene fra dine valper, som også kan begynne på ca 3 ukers alder.

Se videoen nedenfor av en valps aller første måltid.

Fra melk til solid

Valper, som barn, vil ta litt tålmodighet hvis du vil introdusere dem til solid mat. For å gjøre dette, kan du blande kibble med melk, men med mer av væsken først. Etter det, øker mengden kibble eller solid mat for valpen å spise og fordøye. (Se nedenfor for spesifikke tall)

Mengde og frekvens

Senende valper skal mates minst 3 til 4 ganger om dagen. En ideell oppskrift eller formel for avvenningsvalper er en mos av 12.5 gram valpemelk erstatning og 2 kopper tørr valp mat. Kombiner disse i en blender og legg til vann etter behov - dette vil se ut som din vanlige baby mat når det er gjort.

Bare legg til mer tørr mat for hver uke at du spiser valpene dine. Vanligvis vil avvenningsvalper spise på omtrent en time på gjennomsnittet avhengig av mengden mat som serveres og deres evne til å tygge og forbruke maten.

Pass på at de spiser nok

Valper trenger nok mat for dem å bli sunn, men de kan ikke fordøye mye i en sitteplasser - så sørg for at de spiser litt, men ofte! Den avvenningsperioden krever at hunden eier å se på valpene sine for å sikre at de ikke har noen problemer med fôring. Valper bør i det minste få nok vekt i løpet av spenningen. En ideell måte å finne dette på er det Valper bør gå ned i vekt minst hver uke. Hvis ikke, kan du konsultere en veterinær for råd om ernæring.

I tillegg til det kan noen valper begynne å mobbe andre mens de fôrer, så sørg for at alle valpene får like mengder ved å skille de dominerende fra de svakere valper (e.G. forskjellige boller) slik at de også får sin andel av mat uten å bli holdt tilbake.

Tørr hundemat kan ta lengre tid

Fordi tørrhundemat (kibble) er produsert med lang bevaring i tankene, reduseres fuktigheten til minimumsnivået. Dette skyldes at vann, fuktighet og fuktighet kreves for at maten skal gå av. Ved å fjerne fuktighet, produserer produsentene også det meste av matens smak og appell.

Derfor kan overgangen ta lengre tid når du starter en valp på tørr hundemat fra mors melk.

Velge en tørr hundemat

Det er tonnevis av tørre hundematvalg der ute, men det er vanskelig å bestemme hvilken som er best for valpene dine. Det er viktig at du velger valpemat som oppfyller retningslinjene for ernæring fra AAFCO eller forening av amerikanske fôrkontrolltjenestemenn. Dette betyr at valpen maten din vil ha de riktige næringsstoffene for valpen din. I tillegg må du sørge for at etiketten og emballasjen for hvilket stadium av livet skal hunden mat til valpene.

Så mye som mulig, unngå visse ingredienser for valpematen, som mais og forskjellige korn, noe som kan forårsake mageforstyrrelser og allergier. Hundemat som er billig betyr ikke at det er næringsrik - sjekk alltid etiketten for innholdet.

Avvente valper som spiser rå bakken biff
En valp bør begynne å gå mot solid mat når de er ca 3 til 4 uker gamle og kan fortsette til de er 7 til 8 uker gamle.

Riktig mengde mat

Pass på at hundematen er gitt med akkurat den rette mengden for ikke å overfeed eller underveis dem for deres nåværende livsstadium. Som nevnt ovenfor kommer de fleste hundemat for valper med fôringsinstruksjoner og indikasjoner for at du skal følge, for eksempel per-betjeningsbeløp.

En god tommelfingerregel Å følge for varigheten av spenningsprosessen ville være følgende for deres normale delstørrelse:

  • 1 til 3 måneder gammel: Tilbyr 4 måltider om dagen
  • 4 til 6 måneder gammel: Lessen måltidene på bare 2 til 3 måltider om dagen
  • 6 måneder og over: Gå for ca 2 måltider om dagen eller etter behov av din rase

Redusere mengden mat du mate de avvenningsvalpene er viktig, slik at du ikke overfeed dem og forårsaker fordøyelsesforstyrrelser. Mindre og yngre valper trenger alle næringsstoffene og vitaminer de trenger for å vokse opp sunt.

Fôringsproblemer

Hvis valpene dine ikke ser ut til å mate godt på maten, må du kanskje legge til noen godbiter. For eksempel kan du legge til så biter av kokt kjøtt for å få dem interessert (ikke over gjør det). Du kan også legge til en kopp varmt vann for å sikre at kibble og la det stå i 15 minutter. På denne måten vil kibble være mykt nok og valpene dine vil ha mindre problemer med å mate på dem.

Vitaminer og mineraler

Hvor mye næringsstoffer skal jeg faktisk sette på den avvente valpematen? En mengde av 25 til 35 gram protein anbefales slik at valpene dine vokser opp for å være sterke. Faktisk krever valper faktisk mer proteininnhold enn foreldrene og eldre hunder.

Bortsett fra deres mors melk, kan du også bruke kommersiell sykepleie melk for å gi dem nok vitaminer og mineraler. Bruk denne melken som vann til å drikke når de er tørstige. Geitmelk er en god erstatning for kuens melk. Geitmelk inneholder vanligvis 10.9 gram 4% protein, 327 mg eller 33% kalsium og forskjellige andre vitaminer som vitamin A (10%), vitamin D (7%) og vitamin C (5%). Det er en stor pleie melk erstatning.

Tenk bare kommersiell melk som sier "8220; hvalpeformel & # 8221;, som inneholder aminosyrer, protein og mineraler som passer for unge valper. Gi dem ikke kuens melk, da de kan føre til diaré, siden hunder er vanligvis laktoseintolerante. Se vår fulle artikkel om Matallergi hos hunder.

Ferdigstillelse

Når valpene dine synes å ha blitt vant til solid mat, kan du til slutt avslutte overgangen ved å gi dem lite til ingen melk i det hele tatt. Typisk, På ca 8 ukers alder, En valp kan allerede ha vært vant til kibble eller relatert mat. Gratulerer, du har nettopp overført valpene dine til solid mat!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Når begynner valper å spise solide matvarer?