Hvorfor liker hunder som mage?

Hvorfor liker hundene mage?

Belly Rubs er en fin måte for mennesker til Bondwith våre hunder. Det er ulike vitenskapelige og sosiale grunner til at vi elsker å pet våre hunder, og hvorfor hunder, i sin tur, elsker å bli petted av oss. Men mage gni er ekstra spesielle. Så hvorfor liker hunder som mage?

De fleste hunder elsker mage gni, noen krever selv det! Så hva er så bra om dem, Hva betyr det hvis hunden din ikke liker mage gni?

Grunner til at hunder elsker mage gnist

Er det morsomt, kjærlighet eller vitenskap? La oss ta en titt og finne ut.

Det er litt vitenskap involvert

Mens det ikke er noen vitenskapelig studie om hvorfor hunder elsker magen gni spesielt, vet vi at hunder har en klynge av nerver plassert under huden på magen som er aktivert av berøring. Dette resulterer ofte i humoristisk bakben sparking at mange hunder gjør under en mage gni.

Det er også noen vitenskapelige forklaringer om hvorfor hunder som å bli petted generelt. Hunder, sammen med andre pattedyr, har en spesifikk neuron i hjernen som reagerer på Stimulering av hårsekk. Dette gjør strekking hundens pels ekvivalent av en hodemassasje for mennesker!

En annen grunn til at de elsker det så mye er at når vi kjæledyr, er deres kropper (og vår) oversvømmet med Oksytocin - kjærlighetshormonet. Så akkurat som mennesker som klemmer hverandre, er petting en fin måte for deg og hunden din for å uttrykke din kjærlighet til hverandre. Det kan også være medfødt. Wolf Packs holde seg rene og binde seg med hverandre gjennom grooming; slikker hverandres pels. Så dette kan være en annen grunn til at hunder liker å bli petted, spesielt av deres pakke!

Et tegn på tillit og kjærlighet

Hvorfor hundene spesielt elsker at deres bellies blir gnidd, kan være ned til mer sosiale grunner. Når en hund legger på ryggen foran deg, setter de seg i en sårbar stilling.De kan ikke beskytte seg selv og er helt åpne for deg. Dette er hunden din som viser deg hvor mye de stoler på deg.

I sin tur viser de deg også at de ikke er en trussel mot deg. Ved å gni sine bellies når de er i denne stillingen, noe som fysisk liker og får en følelse av kjærlighet fra, styrker den tillit og obligasjon du har med hunden din.

Dette kan være en vanlig handling frautvikling. Historikere og forskere mener at vi mest sannsynlig befriended ulv når de jakter på de samme stedene. Ulvfamilier kom til mennesker for utklipp når deres hunter ikke var mislykket og endte med å hjelpe hverandre i jakt. Mennesker tok også sannsynligvis foreldreløse valper som sine egne, og da ble de domesticert. Som mennesker og ulver begge trenger pakker, var det en kamp laget i himmelen. Men det var sannsynligvis ikke lett - alle de klørne og tennene! Handlinger som mage gnister ville ha bidratt til å skape tillit, og har instinktivt sittende fast med oss ​​til denne dagen.

Trening og respekt

Når hunder blir trent, de viser underdanig atferd som å ligge på ryggen for å vise deg at de respekt du som leder av pakken. På samme måte, når de misbehager, kan de gjøre det for å redusere fortellingen. De viser deg at de fortsatt respekterer deg, til tross for deres naughtiness - og de vet at de ser søte ut!

Hva om hunden min ikke liker mage gnister?

Ikke bekymre deg, hvis hunden din ikke liker mage gni, Det betyr ikke at de ikke elsker deg. Akkurat som mennesker, er hver hund annerledes. De har alle forskjellige personligheter og forskjellige preferanser. Bare fordi de fleste mennesker liker klemmer - betyr ikke at vi alle gjør! Hunder er akkurat det samme. De fleste av dem nyter mage gni, noen krever dem selv ved å legge på ryggen og gjøre oppstyr til de får en! Men, Noen hunder liker ikke det.

Deres motvilje mot mage gnister kan være på grunn av tidligere erfaringer, eller det kan bare være ubehagelig for dem. Prøv å tenke på det fra et menneskelig perspektiv. Hvis din menneskelige beste venn ikke liker å klemme, ville du ikke føle deg mindre elsket av dem, og du ville ikke tvinge dem til å gjøre det. Hvis hunden din ikke liker mage gni, bør du respektere det. Aldri tvinge hunden din å ha en, da dette kan skade forholdet ditt.

Hunden din kan bare uttrykke sin kjærlighet på en annen måte. Han kan ikke som mage gni, men han kan like knuser, kyss, hode riper eller sover ved siden av deg på sofaen. Eller, han kan ikke være den taktil i det hele tatt. Og det er greit! Hunder uttrykker kjærlighet i mange rare måter som du kanskje ikke har realisert er tegn på kjærlighet. Det største komplimentet av alt er det Din hund har din bedrift. Hvis hunden din elsker å spille spill og gå på turer med deg, er det de eneste tegnene på kjærlighet du trenger å bekymre deg for. Selv om du føler at hunden din ikke stoler på deg, er det ting du kan gjøre.

Negative årsaker til hunder legger på ryggen

Hunder legger på ryggen foran mennesker eller andre hunder er vanligvis ute av respekt, hengivenhet eller lek. Men vær forsiktig, det kan noen ganger skyldes frykt eller aggresjon, så sørg for at du kjenner tegn av begge disse følelsene i hunder bare i tilfelle.

Selv om du vil at hunden din skal respektere deg, Du vil ikke at han skal være redd for deg. Hunden din kan være redd på grunn av tidligere erfaringer, eller tilnærming til disiplin kan være for hard.

En hund som legger på ryggen, kan også være en slåss teknikk Hvis de føler seg truet av en annen hund. De kan legge på ryggen for å se underdanig, og hoppe opp og bite den andre hundens ansikt i et overraskelsesangrep.

hunder på ryggen
Hunder lå på ryggen av flere grunner.

Hvorfor hunder som Belly Rubs - FAQs

Hvorfor ruller hunden min på ryggen når jeg nærmer seg ham?

Vanligvis er dette et godt tegn! Når hunder lå på ryggen, setter de seg i en sårbar stilling til deg. Dette betyr de stoler på deg, respekterer deg - og vil ha din kjærlighet!

En annen mulig forklaring er frykt, men dette er usannsynlig, med mindre du allerede vet at hunden din er engstelig rundt deg av en eller annen grunn.

Gjør hunder som å bli kysset?

Kissing er bare en innendelig menneskelig ting, så hunder er ikke født og vet hva det er eller hva det betyr. Men hvis de blir tatt opp i en taktil familie, vil de lære at det er et uttrykk for kjærlighet. De kan til og med gjøre det tilbake med en slikk! Hvis hunden din er taktil, vil han sannsynligvis Nyt kyssing med familiemedlemmer. Men som det krever veldig nær ansikts kontakt, vil han sannsynligvis ikke like kyss fra fremmede.

Ikke alle hundene vil like det med sine familier skjønt. Noen kan finne det ubehagelig eller til og med truende, spesielt hvis de er redde hunder med en usocialisert eller traumatisk fortid. Se på hundens kroppsspråk, og hvis han viser tegn på ubehag, ikke kyss ham.

Hvorfor hater hunden min mage gnist?

Mens de fleste hundene nyter mage gni, er hver hund annerledes, og noen bare ikke gjør det! Hvis hunden din er en redningshund, kan det være på grunn av tidligere traumer som gjør dem forsiktige med å plassere seg i en slik sårbar stilling, (på ryggen), eller de kunne ha hatt smerte påført magen på magen.

Hvis hunden din ikke er en redningshund, de heller ikke liker det ikke eller ikke føler deg komfortabel nok rundt deg for å gjøre det ennå! Men ikke bekymre deg, det er forskjellige ting du kan gjøre for å bygge tillit og vise kjærlighet. Hvis hunden din bare ikke liker mage gnister, ikke tvinge den.

Hvordan vet jeg om hunden min liker mage gni?

Hvis du er usikker på om hunden din liker det eller ikke, Se hans kroppsspråk. Hvis han liker det, vil han være avslappet og ha en løs, wiggly holdning. Men hvis han er spent, med flate ører, har halen mellom beina, og han liker det ikke, og du bør respektere det. Hvis hunden din biter når du gni magen, stopp umiddelbart. Men husk at hvis en valp biter når du gni magen, er dette sannsynligvis bare mouthing.

Hvorfor gjør hunder som mage ribber, men katter ikke?

Hårfolliklene på katter` bellies er overfølsom å røre, gjør magen gni veldig ubehagelig. Hvis teorien om mage gnister å være en del av en gammel, instinktiv tillit-bygningsøvelse mellom hunder og mennesker er sant, vil mage gnidning også bare ikke være naturlig for katter.

Gjør din hund kjærlighet mage gnist, Eller viser han sin kjærlighet på andre måter? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor liker hunder som mage?