Kan hundene få kviser? Alt du trenger å vite

kan hundene få kviser

Med barna dine nå forbi deres tenåringsår, føler du sannsynligvis lettet at du ikke trenger å håndtere unge problemer lenger. Men vent-du har en valp, rett? Overraskende går ungdoms hunder gjennom lignende fysiske og atferdsmessige utfordringer som menneskelige ungdommer. De vil gjøre deres "ting", bryte reglene og ja, de får akne.

Selv om det er ubehagelig, går det raskt når det bryr seg om riktig. Imidlertid kan hundekviser få smertefullt og enkle akne kan føre til alvorlig infeksjon hvis du ikke gir den riktig mengde oppmerksomhet.

Hva forårsaker hundens akne

Hva forårsaker hundens akne?

Hunden utvikler kviser for nesten like grunner som mennesker gjør. Det kan skyldes hormoner, stress og genetiske predisposisjoner. Raser med rynket hud som Bulldogs er utsatt for akne fordi bakterier har en tendens til å holde seg i hudfolder.

  • Alder

Hunder er mest sårbare for akne i løpet av puberteten. Det kan imidlertid oppstå når som helst i livet. Vanligvis har valper som lider av akneopplæringer gjentagelser senere i deres liv.

  • Hormonelle endringer

Akkurat som i tilfelle av mennesker, kan akne bli verre på grunn av hormonelle forandringer som varmesykluser. Spayed kvinner opplever sjelden lignende hormonelle endringer som uendrede kvinner gjør. Derfor bør du vurdere å få din pooch fast.

  • Individuell følsomhet

Akkurat som noen mennesker er mer utsatt for akne enn andre, er det det samme for hunder. I slike situasjoner må man redusere andre akne risikofaktorer så mye som mulig. Du bør også behandle akne øyeblikket det overflater på din furry venns ansikt.

  • Dårlig hygiene

Rusk og smuss som tøfler på en hunds follikler kan føre til akneutvikling. Det er derfor kjæledyrseiere skal Rengjør sine kjæledyr regelmessig. Overraskende, dårlig doggie tannhygiene kan også bidra til akne. Sørg for at du Pensle dine pups tenner ofte og gi dem tannrengjøring tygge behandler.

Relatert innlegg: Beste dental chews for hunder

  • Friksjon

Friksjon og dårlig hygienepraksis kan øke muligheten for follikulær irritasjon, noe som resulterer i kviseformasjon. Slik friksjon kan komme fra ting som en dårlig størrelse sele og krage. Derfor, alltid få riktig størrelse for hunden din kompis og sjekk området som berører kragen ofte.

Du vil kanskje også like: Hunden krage

Rase følsomhet - gjør noen raser bryte ut mer?

Ja, noen hunderaser er mer sårbare for kviser enn andre. Du bør vurdere å forberede deg på denne muligheten fra starten, slik at du ikke er overrasket over utseendet på noen få hudormer. Du vil legge merke til at de fleste raser som er sårbare for kviser, har korte hår. Så dette kan være en faktor som fører til deres følsomhet. Noen av rasene som er utsatt for kviser, er:

Symptomer på hundens akne

  • Røde støt
  • Smerte / irritasjon
  • Pus-fylte kviser
  • Hudormer
  • Rødhet
  • Betennelse

Overfladisk akne vs. Dyp akne: hva er forskjellen?

Akkurat som navnet antyder, påvirker overfladisk akne bare overflaten av huden. Hunden akne er en mild lidelse som varer i en utrolig kort tid i de fleste tilfeller. Det ser ut når hårsekkene er irritert og er vanlig i raser som har korte pelsverk. Når hårsekkene er irritert, føler hunder et oppsiktsvekkende ubehag og føles som å skrape de berørte delene. De fleste hunder har akne i pubertetsfasen; vanligvis mellom fem og åtte måneder. En valp med overfladisk akne vil ønske å holde riper.

Sjelden varer akne utover en hunds første bursdag. Hvis det gjør det, kan du håndtere den dype typen akne. Vanligvis svinger overfladisk akne til dyp akne på grunn av en Staphylococcus-infeksjon som ikke lenger kan være inneholdt. Skrape kløen fra overflatelaget vil irritere huden og gjøre det utsatt for bakteriell infeksjon.

Typer dyp akne hos hunder

Nasal akne

Du vet at hundene dine har nasal akne hvis de holder nesen nesen på forskjellige gjenstander eller graver i bakken med kofferten. Lesjonene som danner på en Pups nese kan bli fistler på grunn av ødeleggelsen av hårsekkene. Du bør observere hunden for å hindre det i å skade nesen. S

Juvenil akne

I tilfelle du legger merke til lesjoner på valpen din, kan det være et tegn på juvenil akne. Pimples vises rundt øynene, leppene og ørene. Den berørte delen av huden blir smertefull, betent og er fylt med pus. Dannelsen av arr og skorpe er mest synlige.

Interdigital Acne

Lesjonene er plassert på interdigitaldelen av korthårede hunderaser. Skiltene inkluderer fistler, tap av hår og rødmet hud. Dette er imidlertid ikke en vanlig akne type.

Hyperkeratose akne

Hyperkeratose brukes til å bety tykkere hud. Denne typen akne er synlig på hocks og albuer av store hunder. Dens tegn inkluderer dannelsen av fistulas. Når kombinert med væskeretensjon på grunn av mekanisk skade eller stafylokokker, kan den også manifestere som sår.

Hvordan kan du behandle hunden akne?

Å håndtere akne I det øyeblikket du merker den første lesjonen, vil forhindre at den utvikles til dyp akne.

  • Bedre hygiene

Med mindre en hund fortsatt er i ungdomsårene, oppstår de fleste kviseproblemer på grunn av bakterier og dårlig sanitet. Vasker hunden regelmessig; Minst en gang i uken eller noen ganger i en måned er det nok til å holde hunden din ren. Noen av akne rundt munnen som nasal akne skyldes dårlig tannhygiene. Det er derfor du burde børste hundens tenner et par ganger og gi dem dental godbiter. Hvis du nylig har introdusert en ny type mat, kan det være et problem, så vurder å ekskludere den.

Du vil kanskje også like: Hund tannkrem

  • Tillat naturen å ta kurset

Selv om du kanskje er fristet til å velge med akne, er det alltid tilrådelig å la akne helbrede på egen hånd. Plukking på kviser kan gjøre problemet verre. Det kan gjøre akne å spre seg rundt i området og føre til en alvorlig infeksjon. Det mest som man kan gjøre er å trykke en varm klut rundt den berørte delen for å redusere hevelse. Resten av behandlingsteknikkene burde gjøres av en lisensiert veterinær. Til tider kan akne klare uten at eieren må gjøre noe.

  • Medisinske sjampo

Besøk en dyrebutikk for å finne ut om Medicated Dog Shampoo de har. Hund sjampo som inneholder Echinacea eller Aloe Vera er nyttige i å håndtere hundens hudproblemer. Du kan bade hunden din bedre halvparten med produkter som er skreddersydd spesielt til hunder. Hvis du bruker menneskelige sjampo, salver og krem, kan de være for harde på dem. Observere fremgangen ivrig for å sikre at produktet ikke gjør problemet verre enn det var fordi noen produkter kan forårsake en allergisk reaksjon eller irritere huden i noen hunder.

Du vil kanskje også like: Medicert Pet Grooming Product

  • Besøk en veterinær

Hvis området ser ut til å være smittet eller akne blir verre over tid, bør du Rådfør deg med en veterinær umiddelbart. Alvorlige tilfeller av akne kan behandles lett ved reseptbelagte medisinske såper, oral medisinering og salver. Snakk med veterinæren din for medisinsk rådgivning og passende behandlingsalternativer. Avhengig av evalueringen kan veterinæren velge å gi hunden din antibiotika og antifungal meds for å behandle bakterielle og soppinfeksjoner.

Med hjelp av en veterinær er du trygg på konsistens i behandling og styring av de underliggende forholdene. Når du søker medisinsk kompetanse, kan akne rydde opp innen en måned eller mindre. Hvis du klarer å holde området rent og vekk fra et miljø som kan forverre situasjonen, kan akne forsvinne for alltid.

typer dyp akne hos hunder

Menneskelig akne vs. Hund akne

På dette punktet kan du være nysgjerrig på å vite hvordan hunden akne sammenligner med menneskelig akne. Dette er hvordan:

Akne likheter mellom mennesker og hunder

Den viktigste likheten mellom akne hos mennesker og hunder er at det er en stor bummer. Dessuten er det andre betydelige likheter mellom de to erfaringene inkluderer:

  • Hunder får whiteheads og blackheads akkurat som mennesker
  • Enten det er en hund eller en person, er en kvise den samme - en overbelastet pore
  • Akkurat som i tilfelle av menneskelig akne, er ansiktet den mest sårbare for å danne kviser
  • Hunder er som folk; hunder kan ikke forlate en blackhead alene når de har en

Akne forskjeller mellom mennesker og hunder

Selv om kviser ikke er morsomme for enten deg eller hunden din, er det noen forskjeller mellom menneskelig og hunden akne

  • I motsetning til menneskelige kviser varer hunden ikke i flere år; det stikker bare rundt i noen måneder. Til tider er det bare en reaksjon på miljøet.
  • Mens i tilfelle av akne for folk som går gjennom puberteten, tror dyrene ikke at hormonelle nivåer spiller en betydelig rolle i hunden akne.

Akne er en vanlig del av en hunds liv, hovedsakelig når de vokser opp. Mild akne tilfeller er vanlige hos ungdoms hunder. Men hvis utbruddet begynner å bløde eller virker smittet, kan det være en årsak til bekymring. Det meste du kan gjøre hjemme er å holde kjæledyret ditt rene og bade dem regelmessig. Husk at god tannhygiene og bruk av medisinert sjampo er også viktig. Eventuelle andre spørsmål og bekymringer bør rettes til veterinæren din.

Kilder:

  1. Catherine Barnette, DVM, Akne hos hunder, VCA Sykehus
  2. Dr. Jason Pieper, Kan hunder og katter få akne?, University of Illinois College of Veterinary Medicine

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Børster for tyske hyrder
Hunden tynn saks
Hund Paw Washer
Hundeservietter
Parfyme og Köln for hunder
Tørr sjampo for hunder
Dog Dental Spray
Dematting verktøy for hunder
Dog grooming tabeller

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hundene få kviser? Alt du trenger å vite