Hunden har problemer med å gå: 10 grunner til hvorfor og hva de skal gjøre

Det kan være motløs, frustrerende og selv skremmende for eiere når de legger merke til at hunden deres har problemer med å gå. Dette kan skyldes en rekke adferdsproblemer og medisinske forhold. Nedenfor er en liste over disse årsakene, og trinnene som kan tas for å rette opp disse problemene.

Behavioral årsaker

1. Trekke

Dette er et vanlig problem som hundeeiere står overfor. Mange hunder vil løpe, i stedet for å gå.

Sett dem fri. En måte å adressere dette problemet på er å la hunden løpe, ved hjelp av eieren som kjører med hunden, iført rulleskøyter eller sykle ved siden av den løpende hunden. Slik at en hund kjører, og fullt ut får sin energi ut, er viktig for deres fysiske og mentale helse.

Spesiell sele. Hvis du beveger deg raskt sammen med hunden, er ikke noe du vil gjerne gjøre, eller ikke i stand til å gjøre, det er hundekrager og spesielt Ikke-trekk seler som er ment å bidra til å forhindre at en hund trekker seg mens du går på snor. Men noen krage som bruker smertefulle metoder for å kontrollere en hund (som for eksempel prong krage eller choke kjeder), er ikke lenger anbefalt av kjæledyr trenere, behaviorister eller veterinærer fordi de har vist seg å forårsake mer skade enn godt.

Opplæring. Det er nyttig å i utgangspunktet trene en hund på hvordan de skal riktig gå med snor, i et rolig og kjedelig miljø, som i hundens eierens hjem og privat hage.

Være konsekvent. Tren en hund daglig, flere ganger hver dag, og belønn alltid hunden med mye ros og høyverdig godbiter (positiv forsterkning) når hun eller han går riktig i båndet.

Jevn fremgang. Når hunden er konsekvent å gå bra på snor i hjemmet ditt og gården, går du gradvis utover, til flere spennende områder, starter med fortauet, så en nærliggende sti, så videre og så videre. Sørg for å alltid slutte å belønne hunden med positiv forsterkning for å gjøre det bra, og forsiktig rette hunden (men aldri straffe) når han eller hun ikke har det bra.

Les mer om dette emnet i følgende artikkel skrevet av sertifisert profesjonell hundetrener, Annie Phenix (CPDTT-KA), 5 hundingsproblemer og løsninger.

2. Overreacting til / lunging på andre hunder

Det er ikke uvanlig at hunder skal reagere på andre hunder. noen ganger aggressivt.

Rett dem. Å bringe hunden din oppmerksomhet til problemet og korrigere hunden umiddelbart, konsekvent, og riktig er de viktigste aspektene for å løse dette problemet.

Kommandoer. Før du tar en hund ute på bånd, lær og praktiserer de vanligste grunnleggende hundens lydighetskommandoer som vil få hunden til å stoppe umiddelbart, og ta hensyn til deg eieren.

Riktig timing. Når en tur, må en hundeier vente til hunden deres merker en annen hund for å reagere (og må aldri reagere preemptively eller negativt til en annen hund), når hunden merker den andre hunden, bruker en godt lært kommando for å få hunden til å stoppe og vær oppmerksom på eieren, og belønne hunden med en høyverdig godbit, slik at han eller hun forbinder å se andre gjerninger, med å få godbiter. Ikke straff en hund, da den vil reversere all trening som har blitt gjort.

Oppfør deg. Som nevnt ovenfor, hvis en eier reagerer negativt på andre hunder som nærmer seg hundens sti, preemptively, vil eierens hund fornemme forventningen for noe dårlig å skje, og vil reagere på hvordan eieren føler på og reagerer på.

Være trygg. Du må forbli rolig, kul og samlet til enhver tid rundt hunden og andre hunder. Eieren må være fast, men likevel rolig mens du gir rettelser til hunden, og sørger for å holde hodet opp og skuldrene tilbake, fordi en hund vil avgjøre hvordan eieren føler seg basert på deres kroppsspråk og tone i stemmen.

Eksakte handlinger. Aldri yank eller dra en hund rundt ved deres bånd eller krage. Dette vil negere enhver opplæring som har skjedd og føre til at en hund mister tillit til eieren. Jo mer en eier trener riktig en hund på hvordan man skal samhandle med andre hunder, og jo mer sosialisering som en hund har, desto bedre vil han eller hun ikke bli overreagende til eller lunging på andre hunder som krysser sin vei.

Les mer om hvordan du adresserer dette hunden som går i den følgende artikkelen Publisert av Dyr Humane Society, Administrere en leash-reaktiv hund.

3. Distrahert tur og stopp

De fleste hunder liker å stoppe ofte på turer for å snuse ut hver ny duft som de møter, og noen hunder liker også å markere sitt territorium.

Følg med. For å få en hund til å være oppmerksom på eieren, må eieren alltid være oppmerksom på hunden, og fokusere deres oppmerksomhet på fullt å engasjere hunden i løpet av turen.

Kort bånd. Du bør holde båndet kort, og nær kroppen deres (men ikke stramt eller smertefullt for hunden) for å minimere distraksjoner. Beste bruk Bruk en sele i stedet for krage.

Utstyr. Hvis du må bruke en krage, så sørg for å bruke leash-collar combo for å holde hundens hode opp i luften, i stedet for nær bakken, hvor mange sniff-verdige distraksjoner eksisterer.

Lydighet. Lær en hund "Look" "la det" og "la oss gå" kommandoer, i rolige omgivelser hjemme, ved å administrere høyverdige godbiter (ost, peanøttsmør, pølser, kylling, etc.) Til hunden hver gang hun eller han følger kommandoene, og praktiserer dette ofte før du tar hunden ut på turer som har mange distraksjoner

Kondisjonering. Det er også viktig å konsekvent belønne hunden din for å holde på banen, og ikke bli distrahert i visse tidsperioder i løpet av gangen, ved å la han eller hun ta korte pauser, periodisk, der de er positivt belønnet ved å få lov til å snuse alt og gå potty.

Les mer om dette problemet, og hvordan du retter det i følgende artikkel skrevet av hundetrener, Christie Canfield, Tips for å gå din distrahert hund.

4. Ikke interessert i å gå

Dette problemet vises mest vanlig i valper hvor en ung valp er mer sannsynlig å bli forvirret om å forlate sitt nye hjem, så vel som å bli sliten raskt og enkelt, noe som forårsaker at valpen sitter ned midtveis og nekter å flytte. Dette problemet er også sett hos voksne hunder som er redd eller ubehagelig, og de som ikke har blitt utsatt for å gå.

Hjemmepreparater. Fordi å ha på seg en krage kan være ubehagelig for en valp, er det i begynnelsen nyttig å få puppen til å bære kragen rundt huset et par ganger før begynnelsen av båndstrening (må gjøres med konstant tilsyn, slik at valpen ikke blir fanget på noe ). Bedre, bruk en valp sele i stedet.

Vis dem hvordan. Hjelp en ung hund Lær hvordan du skal gå riktig i bånd ved å plukke valpen opp og bære dem en kort avstand fra hjemmet deres, så slå tilbake mot hjemmet og la valpen gå tilbake på båndet. Valpene vil være mer motiverte til å gå mot hjemmet sitt enn bort fra det. Bruk positiv forsterkning ved å belønne valpen med høyverdig godbit med jevne mellomrom, da de går på båndet riktig.

Gi dem tid. Det er viktig at hundeeiere aldri overexerer sine hunder, både unge og gamle. Hvis en hund panting og sitter eller ligger på en tur, la hunden tilstrekkelig tid til å hvile i skyggen, og alltid ha ferskvann tilgjengelig for en hund å drikke under turen. Hvis en hund virker for utmattet til å gå, selv etter en god mengde hvile, er det viktig at hundens eier bærer han eller hun tilbake til bilen eller hjemme. Hunder vil ikke falle å være over-utmattet, hvis de handler på denne måten, er det fordi de har nådd sin grense, og eiere bør ikke presse dem, fordi skader eller varmeutmattelse kan oppstå.

Spesifikk trening. For hunder som er redd, er det viktig å bruke eksponeringsterapi, men veldig gradvis, ved å ta hunden på turer på roligere steder, i løpet av ikke-topptimer, hvor færre mennesker og dyr sannsynligvis er ute, og rundt i området hvor hunden blir gått, og bruk alltid positiv forsterkning for å belønne hunden for å gå på snor.

Typer av krage. Ofte blir hunder ubehagelige når de bærer en krage og blir ledet på snor. Eiere bør alltid bruke de letteste krage og bånd som er mulig for sine kjæledyr, og det er ikke lenger anbefalt av hundetrenere eller veterinærer for å bruke smerte-påføring av treningskrager, da disse typer enheter har vist seg å forårsake mer skade enn de hjelper.

Medisinske grunner. En hund kan oppleve fysisk smerte på grunn av en skade eller lidelse som ikke har blitt diagnostisert hvis de nekter å gå til tross for å takle alle andre problemer og bruke lys og komfortabelt gaveutstyr. Hvis dette skjer, er det best å ha hunden sett av en lisensiert veterinær for å avgjøre om hunden opplever fysisk smerte.

Les mer om dette problemet og måter å løse det i følgende artikkel Skrevet av Dog Trainer, Victoria Schade, 6 grunner hunden din nekter å gå og hvordan du hjelper.

Medisinske grunner til at hunden har problemer med å gå

Medisinske grunner

Hver av betingelsene som inngår i listen som finnes nedenfor, skal diagnostiseres av veterinæren din, som også kan gi svar om potensielle behandlinger, og hva som kan gjøres for å hjelpe en hund med hver av disse forholdene.

5. Leddgikt

Dette er blant de vanligste årsakene til at hunder, spesielt eldre hunder, har problemer med å gå når du opplever alle slags smerte og ubehag. Det er en kronisk og degenerativ lidelse som skyldes daglig bruk av hundens ledd.

6. Tilbake problemer

Noen tilbake problemer, Men spesielt de som direkte påvirker ryggmargen, kan det føre til at en hund har problemer med å gå. Ryggproblemer hos hunder inkluderer, men er ikke begrenset til degenerativ myelopathi, intervertebral disksykdom, fibrocartilaginøs embolisk myelopati, vertebral ustabilitet eller wobbler syndrom.

7. Kreft

Oftest sett hos eldre hunder; Tumorer, både godartet og ondartet, kan påvirke en hunds evne til å gå negativt.

8. Skade

Et antall skader som en hund kan opprettholde, som for eksempel brudd, forstuet muskler eller revet leddbånd, kan forårsake skade på hundens bein, muskler eller ledd, noe som resulterer i at han eller hun har problemer med å gå.

9. Nevrologiske forhold

Hunden har problemer med å gå - 10 grunner til hvorfor og hva de skal gjøreDet er et mangfold av nevrologiske problemer som kan føre til at en hund har problemer med å gå. Inkludert lumbosacral stenose, slag, infeksjoner som meningonencefalitt, botulisminfeksjon, og visse typer giftig forgiftning som kan føre til svekkende nevrologiske forhold.

10. Ortopediske forhold

Det er et bredt utvalg av ortopediske forhold som kan føre til at en hund har en vanskelig tid å gå. Inkludert hofte og albue dysplasi som ofte settes i gigantiske raser av hunder, samt brudd på den fremre korsbåndet eller kranialkorriatet ligamentet.

Les neste: 8 tips om hvordan du trener en hund for ikke å løpe bort og trygt gå av bånd

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hunden har problemer med å gå: 10 grunner til hvorfor og hva de skal gjøre