Hvordan sette på en hundesele

De fleste hundeeiere tror de vet hvordan de skal sette på en hundesele, men de fleste gjør det ikke riktig. Uten riktig passform kan en hund løsne, bli skadet, oppleve kaffet eller kvelning. En hundesett som er for stramt, kan begrense et kjæledyrs rekkevidde, noe som gjør det umulig å gå komfortabelt.

Bruker en hundesett riktig

Hundesander er Mye sikrere enn tradisjonelle krage, og de er mer komfortable for hunder, også. En sele er også et flott verktøy for bånd trening en hund. De kommer inn forskjellige stilarter Med funksjoner for trening, sikkerhet, bedre kontroll, bil reise og mer.

Uansett hvilken type hundesele du kjøper, må den monteres riktig på hunden din. Å vite det hvilken sele er best for hunden din, og så hvordan å sette en sele på hunden din er de to første avgjørende trinnene hvis du bare begynner med dette produktet.

Som du vil se i videoen min, er det to vanlige typer tradisjonelle walking seler for hunder. Du kan også kjøpe en ikke-trekk sele Det er litt tryggere for hunder som trekker på bånd. De er alle veldig like, men har nok forskjeller for å presentere komplikasjoner for hundeeiere som prøver å målrette dem, sette dem på og deretter gå hundene med dem.

Seler er effektive fordi de legger press på et bestemt område av en hunds kropp, som snuten, brystet eller bakbenene. Mens de faktisk er tryggere enn krager, hvis du ikke passer til en hundesele på riktig måte, kan hunden din ha en alvorlig skade, spesielt en sterk trekk.

For formålet med denne veiledningen fokuserte jeg på to vanligste typer seler: Over-the-head hund sele og Trinn i hundesett. De brukes begge til å vandre hunder i snor, og de utfører nøyaktig samme funksjon, men måten du legger dem på en hund, er forskjellig.

Hvordan sette på en hundesele

Hvordan sette på en hundesele

1. Trinn i hundesett

I min video ovenfor ser du hunden min Saddie Modell, og jeg går deg gjennom prosessen med å sette en sele på en hund av denne typen. Saddie var ikke veldig samarbeidsvillig i varmen, men i det minste kan du se hvordan du gjør det. Bare i tilfelle instruksjonene ikke var veldig klare, her er det du må vite om dette.

Hvordan sette på en inngående hundesele:

Sjekk selen. Det første du må gjøre er å sjekke om hundens sele er merket for høyre og venstre side. Noen er ikke, men hvis din er så må du sørge for at hvert ben kommer i riktig hull.

Forbered det. Når du lærer å sette på en hundesele, er det enkleste å gjøre bare løgn som er flatt på bakken som du ser i bildet nedenfor.

Trinn 2 for hvordan å sette på en hundesele
Legg ned selen; få hunden til å gå på den.

Arbeid med hunden din. Gå din pooch over til selen og plasser hver pote i hullene, slik at hunden står rett over selen som i bildet ovenfor.

Sette den på. En gang der, trekk den opp og rundt hundens bryst, og spenne den over kjæledyrets rygg eller på siden (avhengig av hvilken type hundesele som du har).

Og du er ferdig! Dette er den enkleste, raskeste og enkleste måten å sette en sele på en hund hvis du bruker en trinnvis type. Imidlertid finner mange hundeeiere det vanskelig å gjøre sine kjæledyr samarbeide i løpet av denne prosessen, og derfor kan en overhodet sele være enklere.

2. Over-the-head hund sele

Over-the-head seler er mye enklere. Dette er typen som jeg personlig foretrekker, som det er lettere for meg og hunden min, og under min omfattende Dog Harness Review Jeg fant at flertallet av andre kjæledyrseiere foretrekker dette også, overraskende.

I ovennevnte video vil du se min andre modellhund Molly hjelpe meg å demonstrere hvordan man skal sette på en sele av denne typen. Du vil legge merke til at jeg selv også hadde mindre problemer med Molly enn med Saddie, bare fordi disse selene er mye lettere å jobbe med, og de fleste hunder vil samarbeide bedre.

Hvordan sette på en overhodet hundesele:

Sjekk og unbuckle. Etter at du har sjekket sele som før, trenger du da å unbuckle den. Hvis du ikke kan finne ut hvilket hull som hundens hode skal gå gjennom, bare se på instruksjonene som fulgte med denne hunden sele. Mens de fleste av dem er svært like i konseptet, legger noen produsenter noen av sine egne ideer i designet, slik at prosessen med å sette på en hundesele ved å bruke din egen, kan avvike veldig litt.

Forbered D-ringen. Noen av kjæledyrseleverne kan være litt vanskelig, men det du trenger å huske på her, er det til slutt D-ring bør plasseres på hundens rygg og / eller brystet (igjen, avhengig av den spesifikke typen over-the-head sele du bruker, som du vet ved å sjekke retningslinjene for varen).

Hvordan sette på en hundesele
Skyv seleen over hundens hode.

Sette den på. Nå, som du ser i bildet ovenfor, er alt du trenger å gjøre, skyver selen over hundens hode og spenne det på hans side. Så lenge poochen ikke løper bort, kan dette ikke være mer enklere.

Det er det! Som du kan se, er dette mye lettere enn å ha hunden din gå over en sele, så hvis du er bekymret for ikke å vite hvordan du skal sette på en sele på en hund, eller din pooch bare ikke vil samarbeide, vil jeg anbefale å starte med en over-hodet sele.

Merk: Hvis du trenger flere demonstrasjoner om hvordan du legger en hundesele på en hund, kan du også sjekke noen av mine hundeseleanmeldelser og deres videoer. Du vil se meg å håndtere forskjellige kjæledyrskort, sette dem på og av, og jeg gir også noen tips, også.

Riktig hundesett

3. Riktig hundesett

Sørge for at du får riktig passform er avgjørende, så du må måle hunden din.

Hvis hundenes sele er for løs, kan kjæledyret glide ut av det. Hvis det er for stramt, kan hunden oppleve kaffet eller selen kunne kutte i huden. Et kjæledyrsnett som er for stramt, kan også begrense hundens rekkevidde, noe som gjør det vondt for ham å gå.

Avhengig av type og stil av sele som du kjøper, kan det være 2, 4, 6 eller enda mer Justere poeng. Disse justeringspunktene fungerer med a glidende spenne, Akkurat som tradisjonelle hundekrager. Bare skyv materialet gjennom spenne og trekk stramt.

Som du ser i videoen ovenfor, må du Juster alle disse punktene; ikke bare en eller to. På hvert justeringspunkt må du sørge for at stroppen er tett. Kontroller alltid produsentens retningslinjer dersom de har spesifikke anbefalinger for dette.

Når det gjelder å justere justeringen, vil du ha det bare tett nok slik at du kan Slip to fingre Mellom hunden sele og kjæledyrets kropp lett. Dette er den samme regelen som vanligvis brukes når Montering en hund krage, og dette er avgjørende for en skikkelig og trygg passform.

Når alle justeringspunktene er blitt strammet individuelt, kontroller du passet på hele sele. Prøv å skyve den rundt. Det skal ikke skyve frem og tilbake over hundens kropp eller bryst. Trekk forsiktig selen mot hundens hode - det bør ikke glide opp over hundens skuldre heller.

Hvordan måle for og velge riktig hundesele

Når du har satt på en sele og gjort sjekkene dine, så er du ferdig. Neste gang vil det være mye enklere og enklere etter at du kjenner alle trinnene, og valpen din kommer til å bli mer samarbeidsvillig også.

Lære å sette på en hundesele er litt av en prosess i begynnelsen, men den gode nyheten er at du bare må gjøre det en gang. Du vil dobbeltsjekke passformen hver gang du fester selen på kjæledyret ditt, men du bør ikke gjøre justeringer med mindre hunden din vokser eller får / mister vekt.

Les neste: Dog Harnesses - den ultimate hunde eierens kjøp guide

Ønsker å dele dette?

Guide om hvordan du legger på en hundesele

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan sette på en hundesele